kochanica-francuza 16.05.08, 15:51 ...zapobiegają chorobie Parkinsona www.resmedica.pl/parkinson.html Bez jaj - lekarstwa na Parkinsona zawierają nikotynę. A w ogóle nikt nie dowiódł szkodliwości biernego palenia. :-PPPPP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3.14-czy-klak Re: Papierosy są zdrowe 16.05.08, 15:57 nie wrato sie rozdrabniać getfreeride.org/cns/page/czytelnia/medycyna/na_zdrow.html Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: ja piszę o paleniu TYTOniu nt 16.05.08, 16:00 a ja o pozytywnym działaniu narkotyków Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ja piszę o paleniu TYTOniu nt 16.05.08, 16:01 3.14-czy-klak napisała: > a ja o pozytywnym działaniu narkotyków to załóż inny wątek, ten jest o papierosach Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: ja piszę o paleniu TYTOniu nt 16.05.08, 16:03 nie mogie jestem trollem:) Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: Papierosy są zdrowe 16.05.08, 16:10 a marihuana zapobiega atakom epilepsji Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Papierosy są zdrowe 16.05.08, 16:17 8n napisała: > a marihuana zapobiega atakom epilepsji ale na epilepsję to się chyba cierpi od urodzenia albo wcale, a na Parkinsona można zapaść w pewnym wieku, wcześniej będąc zdrowym Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Papierosy są zdrowe 16.05.08, 20:59 Na padaczke możesz zapaść w dowolnym momencie życiowym na skutek jakiegos traumatycznego przezycia np. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Papierosy są zdrowe 16.05.08, 22:48 vandikia napisała: > Na padaczke możesz zapaść w dowolnym momencie życiowym na skutek > jakiegos traumatycznego przezycia np. No to wtedy można palić marihuanę. Odpowiedz Link Zgłoś
8n niewiadomo 16.05.08, 16:24 amerykancy doszli do wniosku ze papierosy są ok, i zrobia jeszcze bardziej pozyteczne, ujeli im nornikotyny i nitrozonornikotyny - bo ona dziala najbardziej rakotworczo. i papierosy bedą super, chociaz ciagle " z tymi samymi wspanialymi wlaorami smakowymi". i ze co z tego ze ktos nie pali papierosow, skoro tyton wystepuje w roznych produktach rpzemyslu farmakologicznego np, i i mimo wszytsko wplywa na nas z roznych stron. i ze papierosy sa ok na wrzodowe zapalenie okrężnicy i chore jelitka. ide sie pieprzyc dalej z opisową. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Papierosy są zdrowe 16.05.08, 17:46 palacze chorują mniej na raka jelita grubego, bo nikotyna wzmaga persystaltykę ale równie groźny jest rak płuc niestety Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Papierosy są zdrowe 16.05.08, 21:04 tyle ze z jelitami jest wiele wiecej chorob, np coraz bardziej popularna choroba Leśniowskiego. Lezalam na sali z dziewczynami w moim wieku z tą chorobą i nie zycze nikomu miec sztucznego odbytu przyklejonego na brzuchu. A ta choroba atakuje coraz mlodsze pokolenia, jest coraz bardziej "popularna" wsrod mlodziezy, maja na to wplyw : przetworzone zarcie, uprzemyslowienie (wystepuje glownie w miastach), stres, fajki. Przebieg jest bardzo bolesny, bardzo nieprzyjemny, choroba jest nieuleczlna, leczenie nowymi lekami biologicznymi jest drogie (i mowimy tu o kwocie 50.000 PLN za dawke leku, a na jedną sesje powinno sie przyjmowac kilkanascie dawek) i mozna zejsc przy kazdym zaostrzeniu, ktore niekoniecznie moze dawac wczesniejsze oznaki typu krwawienie czy bole. ale to tak na marginesie.. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Papierosy są zdrowe 16.05.08, 21:21 wanda na litość boską, jak opowiedziałaś o tym straszeniu cię w szpitalu byś rzuciła palić to aż mi się dobrze zrobiło że i ja rzuciłem. A teraz z Crohnem??? Toż ja wiem że od roku żrę wszystko jak idiota. Jedzenie nas zabija. Żeby to szybko, ale niestety powoli i z bólem. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Papierosy są zdrowe 16.05.08, 21:24 U mnie podejrzewali crohna, jak mnie taką wypasioną 47 kg zobaczyli przy moim wzroście, to mialam wg polowy lekarzy crohna, a jak lazilam na badania po szpitalu to tez onkolodzy mnie chetnie zaczepiali ;) a co do zarcia to nie kazde zabija, po prostu warto ograniczyc chemie - wszelkie gotowe potrawy, gotowe sosy, sproszkowane przyprawy ( a juz najgorsze swinstwo to takie przyprawy knorra w kosteczkach ), nie tykac fast foodow, unikac warzyw z marketow, a raczej kupowac sprawdzone na targach itd itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia i i i i 16.05.08, 21:26 unikać stresu długoterminowego, ze tak to nazwę. Tzn jak się nagromadzi, jak jet wqrw to iść się wyzyc, nie cisnąć w sobie, bo do konca niewiadomo jak ta choroba powstaje, ale wielu sklania sie ku teorii ze nagromadzony nagly stres, lub w ogole nagromadzony stres moze byc tez poczatkiem tego schorzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Papierosy są zdrowe 16.05.08, 21:28 a juz tak w ogole w ogole to podobno najpierw byla teoria, ze palacze na ta chorobe nie zapadaja, ale po kolejnych badaniach naukowcy doszli do wniosku, ze jak najbardziej zapadaja, natomiast na taka inna zwiazana z ukladem pok. nie. ogolnie to nie wiem jak palenie moze nie wplywac negatywnie na jelita, skoro je podraznia na maksa Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Papierosy są zdrowe 16.05.08, 21:46 ponoć właśnie podrażnia i powoduje wydalanie a dużo problemów się robi gdy stary pokarm zatyka kichy i robią się jakieś ogniska zapalne. Ja mam taką teorię(moze nawet nie swoją:)) że szczęśliwi ludzie nie chorują. Bo wszystko jest w głowie i nasz organizm może pokonać każdą chorobę. Tego Crohna to u mojej mamy podejrzewali a w końcu przestali. Nie wiedzą co się dzieje to mogą tak zawsze powiedzieć bo nikt nie wie co to i skąd sie bierze. Ja bym się głupkami nie przejmował, tylko stres odstresował. Łatwo powiedzieć:) (sam dziś mało nie zginąłem od wścieklizny swojej) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Papierosy są zdrowe 16.05.08, 20:58 Bylam niedawno 2 tyg w szpitalu na gastrologii i generalnie jest pare chorob, w tym nowotwory na ktore palacze raczej nie zapadają. Są to choroby układu pokarmowego, z nowotworow to byl jakis tyczacy narzadow rodnych kobiet, ale nie pamietam dokladnie czego. Tyle, ze lista chorob na ktore mozna zachorowac paląc jest znacznie dluzsza. A na raka pluc umiera sie najgorzej ze wszystkich raków (podobno) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza na które MOżNA zachorować... 16.05.08, 22:50 a jaka jest na nie zachorowalność? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: na które MOżNA zachorować... 17.05.08, 10:24 wysoka chyba nie trzeba nikogo przekonywac, ze rak pluc jest coraz bardziej powszechny, ze serce pada, ze żyły pozatykane od nikotyny, plus cala gama mniej powszechnych chorob o ktorych w mediach nie jest glosno Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 17:13 vandikia napisała: > wysoka > > chyba nie trzeba nikogo przekonywac, ze rak pluc jest coraz bardziej > powszechny ... ale na pewno od papierosów? Nie od spalin przypadkiem? Nie od smrodu fabryk w okolicach uprzemysłowionych? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 17:40 Ale o co Ci chodzi wlasciwie? Papierosy mają zbawienny wpływ na organizm człowieka, teraz dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 17:42 vandikia napisała: > Ale o co Ci chodzi wlasciwie? O różne sprawy. > Papierosy mają zbawienny wpływ na organizm człowieka, teraz dobrze? Ależ skąd, ja tylko się upieram, że w naszej wszechstronnie smrodzącej cywilizacji mogą być inne przyczyny raka płuc niż tylko papierosy... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 17:42 > > Papierosy mają zbawienny wpływ na organizm człowieka, teraz dobrze? Niech zgadnę. Jeździsz samochodzikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 17:57 A Ty nie korzystasz z zadnych srodkow komunikacji jak rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
bluemartini Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 17:58 korzystam ale co to ma do rzeczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 17:59 drzewka nie pilnujesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 18:01 vandikia napisała: > A Ty nie korzystasz z zadnych srodkow komunikacji jak rozumiem? Uuuu, świadomość ekologiczna Polaków to oksymoron. Pociągi, autobusy, tramwaje. Chodzi o to, że komunikacja publiczna smrodzi mniej w przeliczeniu na osobnika. Jak 50 osób wsiądzie do autobusu, to smrodzi jeden autobus. Jak te 50 osób wsiądzie do samochodzików, smrodzi 50 samochodzików. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 18:03 Chcesz koniecznie pokazac wyzszosc - ok :) Dla Twojej wiadomosci rozmawiasz z palaczem i osobą jeżdzącą kolejką, tramwajami i autobusami, samochodem tez. Nie potrafisz dyskutowac, atakujesz. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 18:06 vandikia napisała: > Dla Twojej wiadomosci rozmawiasz z palaczem i osobą jeżdzącą > kolejką, tramwajami i autobusami, samochodem tez. Nie potrafisz > dyskutowac, atakujesz. Pa Nie jestem Duchem Świętym, nie wiem, z kim rozmawiam. Z Twoich wypowiedzi powyższe nie wynikało. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 18:10 vandikia napisała: > Chcesz koniecznie pokazac wyzszosc - ok :) Raczej przekonać. > Dla Twojej wiadomosci rozmawiasz z palaczem i osobą jeżdzącą > kolejką, tramwajami i autobusami, samochodem tez. I oczywiście nie mogłaś tego napisać wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 18:13 No a jakie ma to znaczenie? Rozmawiamy nt. problemu a nie konkretnej osoby przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemartini Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 18:05 ajjj to juz wiem o co chodzi... tak tak teraz pelno tej ekologii ale zawsze ludzie beda chcetniej jedzic samochodem bo jest wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 18:08 bluemartini napisała: > ajjj to juz wiem o co chodzi... tak tak teraz pelno tej ekologii wcale nie jestem działaczką ekologiczną, widzę, że samo użycie zwrotu "świadomość ekologiczna" mnie jako taką klasyfikuje ale > zawsze ludzie beda chcetniej jedzic samochodem bo jest wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
bluemartini Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 18:12 to wcale nie mialo zabrzmiec ze jestes dzialaczka ekologiczna poprostu wczesej czytalam to tych ludzikach w tramwaju i tych ktorzy jezdza samochodami i tak mi sie samo nasunelo a czy ktos jest za ekologia czy nie to juz nie moja sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
bluemartini Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 17:46 sama osobiscie nie pale i jakos mnie do tego nie ciagnie. Nie jestem jakos przeciwniczka palenia ze jak obok ktos pali to dusze sie na pokaz jak to niektorzy ale wydaje mi sie ze papierosy bardziej szkodza mimo wszystko niz pomagaja Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 17:48 ale wydaje mi sie ze papierosy bardziej > szkodza mimo wszystko niz pomagaja Zapewne. Co do duszenia się na pokaz, to rozważam kupno maski gazowej przeciwko smierdzielom autobusowym. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bluemartini Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 17:50 nie ja sie nie dusze nie chodzillo mi o mnie ale znam takie osoby i smiac mi sie zawsze z tego chce :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 18:02 bluemartini napisała: > nie ja sie nie dusze nie chodzillo mi o mnie ale znam takie osoby i > smiac mi sie zawsze z tego chce :) Wiem, wiem, zrozumiałam. To było tak odnośnie duszenia się ze smrodu jako zjawiska. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 17:58 A czy ktokolwiek kwestionuje to, ze duzo innych rzeczy ma szkodliwy wplyw na organizm czlowieka? Na raka płuc zapadają przede wszystkim palacze i przede wszystkim papierosy są czynnikiem chorobotwórczym w tym przypadku.. tak twierdzą lekarze i statystyki, ja sie z tym spierac nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 18:03 vandikia napisała: > A czy ktokolwiek kwestionuje to, ze duzo innych rzeczy ma szkodliwy > wplyw na organizm czlowieka? W życiu Romana!!! Tylko dlaczego nie próbujemy ROZSąDNIE OGRANICZAć tych innych rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Ale na pewno od papierosów? 17.05.08, 18:04 Ja probuje. Segreguje smieci np. za wszystkich ludzi jednak nie moge odpowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia nie od rzucania jest sie grubym 16.05.08, 21:12 a od wpieprzania zarcia przy rzucaniu skoro jest sila na rzucenie to i powinna byc na ograniczenie jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ja nie mjysle, ja tylko rzne:) 17.05.08, 00:00 w dziurę po sęku Odpowiedz Link Zgłoś
lilian101 Re: Papierosy są zdrowe 16.05.08, 21:40 Oj dajcie spokoj, od wczoraj mam plaster przyklejony a teraz sie dowiaduje ze sa zdrowe! Odpowiedz Link Zgłoś