Dodaj do ulubionych

jak dbacie o siebie???

IP: 195.145.215.* 16.09.03, 20:33
Hej!!
Ile czasu poswiecacie na danie o siebie, o wlasna kondycje, wlasny
wizerunek??? Uprawiacie sport, jak tak to jaki??
Ja staram sie regularnie chodzic na silownie (w rzeczywistosci chodze w
kratke), gram w tenisa, albo cwiecze przed telewizorem, wciagajac ulubione
programy badz filmy. Niestety jestem lasuchem i bez slodyczy zycie byloby dla
mnie gorzkawe. Do kazdej kawki pochlaniam wiec czekoladki, badz ciasteczka,
czasami tak zatracam sie w tym lakomstwie, ze efekty staja sie widoczne. Na
szczescie mam sporo samokrytyki i jak widze takiego zaokraglonego motyla,
to... biegne na silownie i redukuje racje zywnosci, slodycze towarzysza mi
jednak nieodlacznie, chyba jestem juz od nich uzalazniona:-(
Jak wazne jest dla Was dobre samopoczucie i zadowolenie z wlasnej sylwetki,
zadbanej, pachnacej skorki, wypielegnowanych paznokci???
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: motylek Re: jak dbacie o siebie??? IP: 195.145.215.* 16.09.03, 20:44
      pedze zadbac o siebie:-))
      silownia i poty w saunie, zamelduje sie ok 22:30
      POzdrowionka
    • oberver Myję się codziennie, a nawet .... 16.09.03, 21:02
      biorę prysznic. Dzisiaj jezdziłam 2 godz. na rowerze, dbam o wlosy, mam fajną
      fryzurę, panokcie i tak dalej zrobione, to sa tak oczywiste sprawy, że nie ma
      co wspominać. Dobrze się odżywiam, dbam o dobry wygląd, ale najlepsze ciuchy
      projektuję sama, bo siebie dobrze znam i wiem w czym mi dobrze :-))))
      • Gość: Marta Re: Myję się codziennie, a nawet .... IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 16.09.03, 21:22
        - oczywiscie mycie zębów, prysznic, dezodorant, plyn do higieny int. , perfumy-
        przed pracą rano, po pracy i przed spotkaniem z Misiem
        -depilacja, balsamowanie, odżywianie koloru włosów, akrylowe paznokcie
        -solarium
        -chodzę na aerobik ( z przerwami, teraz miałam przerwe przez wakacje, ale od
        1.10 znowu zaczynam) a właściwie jeżdzę rowerem na niego
        jakiś nowy ciuszek czasem. zmywanie makijażu codziennie przed snem, tonik,
        peelingi zwyklą solą z dodatkiem płynu do kąpieli.ścieranie stóp
        czasem,malowanie paznokci czasem itp itd.
        • Gość: Marta Re: Myję się codziennie, a nawet .... IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 16.09.03, 22:01
          No i oczywiście sprawi mi ogromną przyjemnośc to i lubię być zadbana.
        • kurczak1976 Re: Myję się codziennie, a nawet .... 16.09.03, 22:07
          A jak robisz sobie ten peeling sola i zelem bo to bardzo ciekawe (jakie
          proporcje i jak dlugo masowac?)
          • Gość: Marta Re: Myję się codziennie, a nawet .... IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 16.09.03, 22:29
            Nie kupuję peelingów w sklepach , choć Nivea jest dobry. Oszczędzam po prostu ,
            wole kupić dobry balsam czy krem pod oczy niż peeelig. I naprawdę nie szkodzi
            on mojej skórze wręcz pomaga. Robię raz w tygodniu. Biorę sobie sól, do
            jakiegoś pojemniczka , ide do wanny. Namydlam sie żelem ( nie cala,po kolei,
            np. jedna noga, potem druga, pośladki razem ,potem brzuch ,piersi i szyja razem
            i ręce po kolei - ale śmieszny opis )i sie solę. Nakładam jej dużo, gdyż ciało
            jest mokre od wody ,a sól sie w wodzie rozpuszcza.I trę trę.. Skóra jest gładka
            i jędrna przez długi czas. Serio ! A jak przy tym tarciu ręce się robią gładkie-
            super!!!
            • kurczak1976 Re: Myję się codziennie, a nawet .... 17.09.03, 09:53
              Dzieki Marta! Bylam strasznie ciekawa tego sposobu bo kiedys od jakiejs babci
              slyszalam ze tak sie w dawnych czasach robilo i dawalo to b. dobre efekty.
              Wydawalo mi sie jednak ze ta sol za szybko sie rozpusci. No to jak tylko
              zlapie czas zaraz zabieram sie za ten zabieg.
              Ciekawe co powie na to moj luby jak tak regularnie zaczne kupowac sol hihi. On
              juz i tak jest zadziwiony wieloma rzeczami;o)
              • Gość: sabna Re: Myję się codziennie, a nawet .... IP: *.x-net.gliwice.pl 17.09.03, 16:38
                najlepsza jest sól do kąpieli taka kupiona w aptece gruboziarnista
    • niebieski_motylek Re: jak dbacie o siebie??? 16.09.03, 23:12
      Chodze 4x w tygodniu na silownie, jezdze na rowerze do pracy...i z pracy- latem
      A teraz sie przeziebilam.. i ledwo co zipie.... nie moge cwiczyc i czuje sie
      strasznie....

Tez niestety mam sweeth tooth.... Glowna slabosc: czekolada. Nie rzucam
      postanowilam i juz...
    • Gość: motylek Re: jak dbacie o siebie??? IP: 195.145.215.* 16.09.03, 23:43
      jakos przeciagnelo sie moje siedzenie w saunie, teraz czuje sie zmeczona, wiec
      z zasnieciem nie bede miala problemu.
      Widze, ze wiekszosc czynnie uprawia sport. Nic dziwnego, ze poznej wszyscy
      zachwytaja sie polskimi dziewczynmi, ktore w porownaniu do Niemek, Szwedek itp.
      szczuple i zadbane sa.
      Uwielbiam czytac nowinki kosmetyczne i wszelkie tego typu porady. Jak wpadne w
      jakis maly dolek to zafunduje sobie jakis kremik i czekoladke i od razu mi
      lepiej.
      Niebieski_motylku, podobnie jak Ty nie walcze z moim slodkim lakomstwem, lubie
      slodycze i tyle:-)potem tylko szybko myje zabki, aby prochnica sie w nie nie
      wdala:-))
    • Gość: Tashi Re: jak dbacie o siebie??? IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.09.03, 05:15
      4x w tygodniu lekkie cwiczenia przed praca (ok. 45 minut), do pracy i z pracy
      piechotka (ok. 30 min w jedna strone) 2x w tygodniu silownia i masaze, 2x w
      tygodniu zajecia karate, 1x w tygodniu solarium. Poza tym uwazam na to co jem
      (niestety sklonnosci do tycia). Zadbane wlosy, zrobione paznokcie, delikatny
      makijaz, dobry balsam do ciala, perfumy i ciuszki ktore eksponuja to co ladne a
      ukrywaja niedostatki...Aaaaa... i jeszcze istotnym elemetem jest moj Misio. Jak
      na niego patrze to wiem, ze jestem pieeeeeekna :))))
    • kurczak1976 Re: jak dbacie o siebie??? 17.09.03, 09:58
      Ja sie staram kilka razy w tygodniu pojezdzic na rolkach, czasem basen ale nie
      jakos regularnie (w lecie prawie codiennie plywalam w jeziorze), w weekendy
      jakies dluzsze spacerki, wieczorami czesto sauna i jacuzzi. W zimie mam zamiar
      rozpoczac wycieczki do silowni i aerobik moze tez spinning a jesli uda mi sie
      naprawic kolano to i narty.

Jesli chodzi o kosmetyki to jak wiekszosc z was. Czasem w zimie zapusci mi sie
      przypadkowo kudel na nodze ale to chyba najwiekszy grzech i szybko zostaje
      usuniety.

Pozdrowienia Kurczäk
      • Gość: Marta do kurczaka !!!! IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 17.09.03, 11:51
        Słuchaj się babci, ja sama się przekonałam że domowe sposoby są najlepsze.
        Jeśli chcesz wiedzieć co "na domowo " dbam też o włosy. Myję je w piwie , w
        cytrynie , w jajach, i naprawdę są piękne , mocne i lśniace. Pozdrawiam. Aha
        jak będziesz mocno namydlona to sól tak szybko sie nie rozpuści.
        • kurczak1976 Re: do kurczaka !!!! 17.09.03, 13:23
          Jak tylko zlapie chwile to lece do lazienki z ta sola. Strasznie jestem
          ciekawa!
          Dzieki jeszcze raz. Jesli chodz o wlosy to kiedys uzywalam pokrzywy z cytryna
          ale jak dla mnie strasznie duzo z tym pitolenia i przestalam ;o)
        • Gość: Magda Do Marty!.. IP: 217.153.22.* 17.09.03, 16:12
          Witaj,

Czy mogłabyś trochę dokładniej opowiedzieć o myciu włosów w cytrynie i w
          jajach? Bo piwo.... Jakoś niwelujesz ten zapach? I czy peeling, który
          wcześniej opisywałaś stosujesz też na twarz?
          Pozdrawiam serdecznie
    • pajdeczka Re: jak dbacie o siebie??? 17.09.03, 13:27
      Dużo leżę, najlepiej na bokach, lubię też siedzieć.
      Ćwiczę raz w tygodniu ok. 5 minut, brzuch nie pozwala na więcej i zadyszka.
      To tyle, jeśli chodzi o ruch. Co do higieny osobistej to preferuję podmywanie i
      golę pachi.
    • Gość: Richelieu* Re: jak dbacie o siebie??? IP: *.localdomain / 192.168.0.* 17.09.03, 13:40
      siłownia codziennie.cężkie siaty z żarełkiem lub książkami, lub tym i tym.
      ręce robią się twarde jak stal. Poza tym sprzątanie, zawieszenie ciężkich
      zasłon we wszystkich pokojach w pozycji napiętej do ostatniego palca to
      dopiero stretching. Wchodzenie po schodach zamiast windą to lepsze niż
      ćwiczenia na stepie.

aerobik z ciężarkami, można do tego zaliczyć latanie za autobusami z siatami
      wypełnionymi po brzegi i omijanie ludzi-zawalidróg

• Gość: ania Re: jak dbacie o siebie??? IP: *.chello.pl 17.09.03, 15:17
      Nie uprawiam sportu, nie dbam o siebie w znaczeniu peelingi, kremy, depilacje.
      Wiem, to straszne, ale jakos nie mam ochoty.
      Jestem zadowolona z wlasnej sylwetki, ale nie musze (nie musialam) nigdy na
      nia pracowac.
      Latem lubie wode w sprayu, a zima kremy na noc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka