8n 11.07.08, 16:20 przeciw rakowi szyjki macicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: szczepilyscie sie 11.07.08, 16:30 A przeciw brakowi spostrzegawczości? ;-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=81898910 Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 To na tyle ważny temat, że nie powinieneś 11.07.08, 16:49 się czepiać Adminie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: To na tyle ważny temat, że nie powinieneś 11.07.08, 20:22 avital84 napisała: > To na tyle ważny temat, że nie powinieneś > się czepiać Adminie. Też uważam że bardzo ważny. Dlatego pomagam dyskutantkom znaleźć bogactwo wiedzy na ten temat w oryginalnym wątku. Nie ma sensu powtarzać wypowiedzi w kilku naraz. Tak właśnie określa to netykieta: Zanim założysz nowy wątek, sprawdź czy temat nie był już omawiany. W tym wypadku, był omawiany poprzedniego dnia. Nie trzeba było daleko szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: To na tyle ważny temat, że nie powinieneś 11.07.08, 22:46 Nie do końca tak jest. Tamten wątek, co prawda traktował o tej samej tematyce ale w innym kontekście. Tam autorka wątku miała dylemat moralny, czy powiedzieć chłopakowi o swojej chorobie, która jest zaraźliwa. Natomiast ten traktuje o zasadności szczepień na tą chorobę. Odpowiedz Link Zgłoś
wawak1 Re: To na tyle ważny temat, że nie powinieneś 12.07.08, 01:09 Taa... No dobra,to nie mnożąc wątków mam pytanie: czy szczepiłyście się przeciwko chorobom tropikalnym przed wyjazdem do tzw. KRSów? Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 02:11 wyp.ierd.alaj pajacu. cokolwiek o mnie myslisz. ale po twoim wpisie sadze, ze jestes tylko gnojkiem, ktoremu dano wladze. no, skasuj. Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 10:38 janie, przepraszam za uzycie slow obelzywych. ponioslo. co nie zmienia faktu, ze jestes nieuprzejmy, masz mniemamie ze jestes lepszy niz inni tutaj i bardzo cie kreco pozycja patrzenia z gory na ludzi. dodatkowo myslisz ze Wiesz. a to tylko marzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 10:46 ja tez nie wiem, trochę jestem pijana. zastanawia mnie dlaczego napisałeś "Wiesz" wielką literą. Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 10:49 bp chodzilo mi o Wiedze a nie o zwykla, pospolita ,wiedze dla plebsu pijana o tej porze? boj sie boga natalio Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 10:52 tak, ale to raczej takie jeszcze niż już. nie lubię whisky, za młoda jestem, ale boję się mamy i jak tu odmawiać, ale już sobie poszła, to mogę teraz cisnąć herbatę. Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 10:54 a ja lubie whisky. jednak. no, nie kazda. ale sa takie co git sa. Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 10:59 oczywiscie. tez trzeba do nich dorosnac. ale sa pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 11:02 ja sprobowalam dwa lata temu w grudniu. paskudne. intensywnie mdłe. nie wyobrazam sobie, zebym miala do nich kiedykolwiek dojrzec. juz zawsze będę dzieciorem. Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 11:05 nie no co ty jaja sobie robisz? mdle? w zadnym razie. to musieli dac ci cos nie halo Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 11:09 na pewno. a zmieklas w miejscach swych pachwin? Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 11:14 i w miejscu świadomości. w kuchni na stole stoi wieelki słój z oliwkawmi, myslisz, że pyknąć jedną? Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 11:17 a ja wiem ? a moze dobre? tylko najlepsze sa takie duze w oliwie z czosnkiem, nie w marynacie. Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 11:18 nie lubie czosnku. kurka. to se podaruję. idę pofarbować włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 10:55 Krishu co ci sie stało? Zaczynam sie o ciebie martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 11:02 Taka ful kultura od samego rana. To naprawdę do ciebie nie podobne. Jan cię czymś zaszantażował czy wchodzisz w fazę ragtimów i tym podobnych? Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 11:06 ja zawsze jestem ful kulturalny. to wczoraj to taka glupia wpadka. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 11:08 Oczywiście, jakże mogłam nie zauważyć. Przecież mógłbyś pisać podręczniki do savoir vivre. Odpowiedz Link Zgłoś
min_ka Re: szczepilyscie sie 12.07.08, 07:18 a może odrobina uprzejmości, co? to chyba też należy do zasad netykiety !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: szczepilyscie sie 11.07.08, 16:33 Akurat jak mi zaproponowano szczepienie to dostalam jak co tydzien moj ulubiony magazyn, w ktorym byl artykul o rzekomych smiertelnych ofiarach tej szczepionki. I jakos mi sie odechcialo, jeszcze troche poczekam, niech dokladnie sprawdza jej skutki uboczne. Ona chroni przed wirusem, ktory moze przyczynic sie do powstania raka, jak sie nie zaszczepisz tak samo mozesz raka miec (ale pewnie z mniejszym prawdopodobienstwem). Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: szczepilyscie sie 11.07.08, 16:35 Chyba przeciw wirusowi, który może spowodować raka? Bo na raka szyjki macicy to raczej szczepionki nie ma. Tyle, że sens ma szczepienie nastolatek i dziewczynek, które jeszcze nie zaczęły współzycia. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: szczepilyscie sie 11.07.08, 16:39 wiedziałam, że ten cały seks to mi potrzebny jak piąte koło i że to jedna wielka ściema:/ Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: szczepilyscie sie 11.07.08, 16:39 Ale to jest szczepionka chyba na cztery szczepy HPV, które mogą powodować raka. Na pozostałe kilkadziesiąt szczepów szczepionek nie ma. Poza tym szczepionka ta, jak każda szczepionka zresztą, tylko zmniejsza prawdopodobieństwo zakażenia się tymi wirusami. Nie eliminuje ryzyka do zera. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: szczepilyscie sie 11.07.08, 16:42 16 i 18 odpowiada za raka szyjki macicy, 6 i 11 za brodawki. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: szczepilyscie sie 11.07.08, 16:43 Nie,nie chcę narażać rodziców na takie koszta,skoro nie jestem dziewicą.Robię regularnie cytologię. Odpowiedz Link Zgłoś
delayla Re: szczepilyscie sie 11.07.08, 16:50 Takie szczepienia ma sens TYLKO dla dziewic. Ale oczywiście żaden lekarz tego nie powie, bo kaska (niemała) leci.. Ja niestety dowiedziałam się te 3 lata za późno.. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Profesjonalny artykuł na ten temat. 11.07.08, 16:54 Wypowiedź ginekologa, który specjalizuje się w leczeniu raka szyjki macicy i innych schorzeń tego narządu: tiny.pl/2x7c Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: szczepilyscie sie-NIE 11.07.08, 20:08 bo zgodnie z tym co mowia lekarze ma to sens gdy sie zaszczepi kobieta, ktora jeszcze nie rozpoczela wspolzycia. Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: szczepilyscie sie-NIE 11.07.08, 20:18 czyli w moim wypadku- po ptokach ;( Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: szczepilyscie sie 11.07.08, 22:38 Tak, w szpitalu w Poznaniu na Polnej się załapałam na szczepionkę przeciw temu wirusowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Nie, bo nie ma sensu 12.07.08, 10:14 to nie jest szczepionka przeciw rakowi tylko przeciw pewnemu wyirusowi, który go wywołuje. Jak się dowiedziałam od lekarzy - sens jest w szczepieniu dziewczyn, które jeszcze nie współzyly. U nich ryzyko, ze są zakażone tym wirusem jest bliskie zeru. Niestety u kobiet współzyjących ono jest ogromne i nie ma sennsu się szczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa no i widać jak te mondre feministki som 12.07.08, 10:55 szczepiły się lub nie szczepiły bo drogie. Dzieci się szczepi a nie stare baby co już przelazły przez pukanie.... Ludzie trzymajcie mnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: no i widać jak te mondre feministki som 12.07.08, 11:03 <trzymam cię> Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: no i widać jak te mondre feministki som 12.07.08, 11:17 dziękuję, można na ciebie liczyć. Tymi reklamami to tak ogłupiają że jakby kazali jeść arszenik to by jadły Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: no i widać jak te mondre feministki som 12.07.08, 11:06 Teraz na pewno się nie przewróci. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: no i widać jak te mondre feministki som 12.07.08, 11:09 teraz będę mieć Ciebie na oku. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: no i widać jak te mondre feministki som 12.07.08, 11:16 jadę nad morze za tydzień to będzisz mogła więcej zobaczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: no i widać jak te mondre feministki som 12.07.08, 11:18 Ale ja ci nie chcę odebrać Widoka. Nie jest w moim typie. Podtrzymałam go specjalnie dla ciebie. Jakby się przewrócił to mógłby sobie coś zrobić i nie miałabyś z niego żadnego pożytku. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś