hotally 04.08.08, 20:48 Tutaj też musze się pochwalić- teraz mogę się w pełni lansować na zakupach: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/81947945692527d2.html Dawno się tak nie cieszyłam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cala_w_kwiatkach Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 20:49 a ja mam fajne majtki, koszulke i kosmetyczke :p Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 20:51 a One sa inteligentne :) i nie potrzebuja :) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:02 no tak :) chyba zaczne chodzic rano po jogurt do sklepu :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:04 czemu nie piszesz na FM ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:09 jak nie:P pochwaliłam się nową torebusią :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:12 powiedz mi czremu te pindy tam maja wieczne wzdecie i nie da sie tam zartowac? :) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:16 moze nie miały seksu dłużej niż Ja? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:21 a ile juz celibacik? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 13:47 dziewice napisał: > powiedz mi czremu te pindy tam maja wieczne wzdecie i nie da sie tam zartowac? > :) Dziewicu bo się obrażę :D Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 20:57 kup sobie torebkę :))) 3zl :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 20:56 ja też mam, ale to nie moda tylko konieczność. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 20:56 a ja mam sławnego faceta ;P Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 20:58 Ja też :P I sama też jestem sławna :D Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:00 A ja mam najinteligentniejszego w Polsce faceta. ;D Fajna licytacja. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:04 "> A ja mam najinteligentniejszego w Polsce faceta. ;D" ... ok, alezaraz po Moim :) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:06 eeee...nieeee ;D w tej kwestii nigdy nie zmienię zdania :) Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 10:38 avital84 napisała: > eeee...nieeee ;D > > w tej kwestii nigdy nie zmienię zdania :) może to ten sam Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 10:39 Może. ;D Tego nie da się wykluczyć. Chłopak Ally często znika na długi czas. Ja też mojego nie widuję codziennie. ;D Kto wie... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 20:56 ja dzisiaj kupilam dwia pudelka masmix, bo do pary tez dodwali ekolohgiczna duza zielona torbe Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:00 w jakim sklepie? trzeba bylo kupic masmix czy wszystko jedno co? Tez chce zieloną, pasowałaby Mi do wlosów... Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:09 w takim duzym, nie pamietam jak sie nazywa bylam tam pierwszy raz. taki hmm. mial cos czerwonego w logo, albo tlo. ale to chyba nie akcja sklepu tylko masmiksu, byly dwa masmiksy przylaocozne do zielonej torby, i ona jeszcze ma guziczek, zapinke, ze mozna tak ja pyk pyk i jej nie ma, potem pyk pyk i jest. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:18 fajnie :)) niestety nie kojarze skelpu, bo zadko jestem na zakupach jedzeniowych, ale na podwojny masmix zapoluje ;] Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 07:26 8n napisała: > ja dzisiaj kupilam dwia pudelka masmix, bo do pary tez dodwali ekolohgiczna duz > a zielona torbe O raju, jak ona ekologiczna, to ja chińska primabalerina. Toż to czysty polipropylen, który rozkłada się tak jak i cienkie foliówki. Za to torba założycielki wątku jest super :) Nie bielona bawełna, minimum chemii przy produkcji, zgnije, jak będzie mieć odpowiednie warunki :) Z zielonościami to są takie eko-torby w Kerfuju ;) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:02 Nie mam. Zawsze mam ze sobą jakąś normalną torebkę, a foliówek i tak nie noszę. A na zakupy po mleko, chleb i bułki zazwyczaj nie chodzę. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:04 od dwoch lat mam ekologiczna torbe na zakupy, a wczesniej chadzalam z koszyczkiem :) cos pozno sie obudzilas Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:07 wiesz jak ciężko było dostać taką torbę... :( w kazdym razie cieszę sie, że moda na ekologiczne torby zakupowe zawitała i do Nas i w świadomości Polaków naradza się nowy trend, aby wyzbyć się foliówek. Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:08 nie wiem jak ciezko. ja sobie uszylam sama :) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:10 ciężko?... tak btw, w PRL-u byliśmy niesłychanie ekologiczni pod tym względem, siaty wielorazowego użytku były powszechne. dopiero niektórzy zaczęli się lansować na mieście z reklamówkami z logo ALDI - kto wie, może to ci sami trendsetterzy, którzy teraz lansują te płócienne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:15 no ciężko, w zwykłym supermarkecie dopiero od niedawna zaczely sie pojawiac, jako alternatywa dla torebek foliowych. Tata Mi opowiadal, ze w prlu posiadanie reklamówki to był w szkole lans :D Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 21:23 ja też mam ekologiczną ale noszę ją bo jest wygodna a nie ze względu na trend :P nie cierpię jednorazówek, które wiecznie wżynały mi się w dłonie i tak kiedyś stoję w sklepie, dziewczyna się pyta "Dać pani siateczkę?" mówię dziękuję, mam a ona na to "O widzę ma pani ekonomiczną torbę" yyyy :P Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 22:05 a gdzie mzona kupic takam ekologiczna torebusie?:) w tesko sa ale brzydkie - takie bezowe, wychodza z niej "wlosy":/ mnie sie marzy taka zielona, solidnie zrobiona. Aaaaa masmiksa nie jem, preferuje maslo z zawartoscia tluszczu 82%.:) Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 22:17 paulinaa napisała: > ale tandetna... dlatego jest dodawana do margaryny:) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 22:20 ja bym nie kupila margaryny z takim gratisem ;P bo nie umiem wyrzucać nawet takiego badziewia :) lezałaby taka torebka gzies na dnie szafy... Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 22:36 jedne wyrzucaja a inne przezywaja apogeum szczescia:) Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 23:00 nie wiem co może być tandetnego w zwykłej torbie na zakupy, przecież na bal się z taką nie idzie jakby Versace albo inny Louis Vuitton taką wypuścił to była by pewnie rozchwytywana... Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 23:44 kojarzysz taką torbe w krate, z jakby ceraty, ktorej uzywają sprzedawcy na bazarach do pakowania towaru? albo babcie na targu? Więc vuitton wypuscil z rok temu kopię takiej torby i to był HIT ;] Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 00:01 hotally napisała: > kojarzysz taką torbe w krate, z jakby ceraty, ktorej uzywają sprzedawcy na > bazarach do pakowania towaru? albo babcie na targu? > Więc vuitton wypuscil z rok temu kopię takiej torby i to był HIT ;] > haha, dobre :D Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 00:05 Moim skromnym zdaniem Vuitton często wypuszcza tandetne torebki i zawsze są obiektem pożądania. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 18:04 Mogą się nie podobać, ale nie są tandetne. Mam jedną torebkę LV i do dziś żyje w nienaruszonym stanie! zero sladów uzywania, jedynie brązowe, skorzane rączki sciemniały od słońca. Serio, ta torebke nosiłam nawet na plażę, przezyła wiele, a jest jak nowa, niezniszczalna. Ponoć torebek vuittona nie przetnie sie nawet diamentem... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 18:20 hotally napisała: Ponoć torebek vuittona nie przetnie sie nawet > diamentem... > > <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
hotally co? tandetna? 04.08.08, 23:40 A jak wygląda nietandetna torba na zakupy? Ciekawa jestem w czym nosisz zakupy ;] (bo o inne Twoje nietandetne torebki nie śmiem pytać) Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: co? tandetna? 04.08.08, 23:52 może nie wszyscy skojarzyli że to torba w której nosi się bułki ze sklepu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: co? tandetna? 05.08.08, 16:17 hotally napisała: > Ciekawa jestem w czym nosisz zakupy ;] w papierowej torbie z ikei :] Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: co? tandetna? 05.08.08, 20:27 masz rację ;) wybacz... robienie zakupów z papierową torbą Z IKEI :D nie jest "TANDETNE" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: co? tandetna? 05.08.08, 20:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=82997010&a=83000939 Tobie też nie;) spokój dziewczyny, kłócicie się o szmaciane/papierowe torby :D Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: co? tandetna? 05.08.08, 20:42 nie;) Ty po prostu masz _fajniejszą_ torbę.. na mleko Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: co? tandetna? 05.08.08, 20:47 wg mnie fajniejsza (chociaz jak torba moze byc fajna? :P) a na pewno nie taka tandetną szmaciankę :) Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: co? tandetna? 05.08.08, 20:50 <lol> uparta jesteś w tym "niekłóceniu się" o tandetę toreb na mleko Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelka_dziopkowa Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 04.08.08, 23:49 w bomi na kasie robisz, że taki szajs musisz reklamować? Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 00:19 A gdybym pracowała w bomi na kasie TO CO? P.S. Mój dobry kolega jest udziałowcem, więc będę mu robić darmową reklamę, przy każdej okazji ;] Odpowiedz Link Zgłoś
drugie_wcielenie Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 06:41 ekologia taktowana jak moda.. qrna.. do czego to doszlo.. :| Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 06:47 drugie_wcielenie napisał: > ekologia taktowana jak moda.. > qrna.. do czego to doszlo.. :| a co w tym zlego? jesli bylaby to moda, ktora nigdy nie przemija to jestem jak najbardziej ZA!:) Chodzi o to zeby uswiadomic ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
drugie_wcielenie Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 10:08 wlasnie problem w tym, ze mody najczesciej przemijaja. zostaje po nich co najwyzej garstka zapalencow albo tacy, ktorzy zatrzymali sie w czasie. zamiast slowa 'moda' wolalbym slowo 'swiadomosc'. Odpowiedz Link Zgłoś
drugie_wcielenie Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 11:06 dodam jeszcze dla kontrastu (dosc przerysowanego), ze gdyby np. modne bylo rzucanie smieci (najlepiej tych nierozkladalnych typu plastik) gdzie popadnie, to jak ? swietne, bo modne ? Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 13:18 na prawde jestes d e b i l e m czy tylko udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
drugie_wcielenie Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 13:25 uzasadnisz pytanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 13:52 czego nie zrozumiales? Przeczytaj sobie swoje powyzsze wypowiedzi jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
drugie_wcielenie Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 16:04 wiem co pisze. sugerujesz, ze pisal to debil ? nadal nie wiem dlaczego ? moze wskazesz mi dokladnie na jakiej podstawie tak sadzisz ? bardzo jestem ciekaw, na powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 18:16 1. bulwersujesz się, że jest moda na ekologię, lansowana przez celebrities "do czego to doszło". Otóż, Mój Drogi, dobrze, że do tego to doszło, bo byćmoże w świadomości Polaków pojawi się zielone światełko, że śmieci należy segregować, że recykling może osiągać nawet 80%, że czyste wody i powietrze to zdrowsze i dłuższe życie... i wiele innych. W Polsce jesteśmy uświadamiani o tym od poczatku lat 90, ale jaki jest skutek? Segregatory smieci stoją od ok 10 lat, ale jaki jest skutek? sprzatanie swiata organizowane jest od kiedy bylam w podstawowce, ale znowu- z jakim skutkiem? MARNYM! Na tle UE jestesmy daleko za murzynami. Więc może w końcu MODA na ekologię spełni rolę edukacyjną i sprawi, że zamiast brac kolejne plastikowe torebki w sklepie, które i tak trafiają od razu do kosza, uzyjemy torby ekologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
drugie_wcielenie Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 18:50 'swiadomosc' - slowo klucz. wydaje, ze porzadna edukacja (tej zawsze jak na lekarstwo) jest tutaj czyms co moze dac efekty. nadal twierdze, ze moda mija. sezon sie skonczy. pani x, pan y przestana pojawiac sie na ekranach telewizorow, zastapia ich now, ktorzy niekoniecznie musza przykladac do tego az taka uwage. rozumiem, ze nauczylas sie czegos podczas tego wieloletniego uswiadamiania ? twoja eko-swiadomosc nie opiera sie tylko na tym, ze np. pani w telewizorze uzywa eko-torby ? naucz swoje dzieci (o ile je masz), ze nie nalezy rzucac papierkow na ziemie, ale do kosza. to juz bedzie wiele. to im zaszczepi w swiadomosci jak podchodzic do tych spraw. sadze, ze przekazanie im postawy 'mamy to, bo to (akurat) modne' da efekt w zupelnie innym wymiarze (raczej konsumpyjnym). zwroc uwage czlowiekowi na ulicy, ze stojac niedaleko kosza nie rzuca sie peta na ziemie tuz pod nogi. naucz wspollokatorow, ze nalezy oszczedzac swiatlo. te sprawy nie sa modne, ale przeciez jestesmy eko-moralni, bo mamy eko-torbe na zakupy. nie znam liczb, ale chyba zdajesz sobie sprawe ile powstaje smieci elektronicznych. no, ale przeciez trzeba byc modnym i ladowac kase w coraz to nowszy sprzet. a propos.. torebka foliowa, to nie jest 'problem' kupujacego, ale sprzedajacego. mialy byc plany, zeby wycofac torebki fioliowe i zastapic je papierowymi. jestem jakos slabej wiary, ze eko-modna autorka ze swoja eko-modna torba nie bedzie uzywala fiolowych, bo slabo sobie wypbrazam, ze bedzie wszedzie nosila ja se soba, a wystarczy, ze pojdzie okazjolnalnie do sklepu i zrobi drobny zakup. ciekaw jestem czy zapytalaby (nie majac swojej swietnej eko-torby), czy sa jakies eko opakowania, bo ona chce byc eko. nadal twierdze, ze problem twki w swiadomosci. owszem, moda moze wiele wcisnac, nawet gow..*, ale nie zmieni swiadomosci czlowieka. ps. i nazywasz mnie debilem tylko dlatego, ze sie zbulwersowalem (innego powodu nie zauwazylem) ? ___ *) w wawie byla taka 'anty' akcja dotyczaca axe. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 20:26 "swiadomosc' - slowo klucz. wydaje, ze porzadna edukacja (tej zawsze jak na lek > arstwo) jest tutaj czyms co moze dac efekty. " - uświadamiani jesteśmy od 18 lat i co? Większość ma to w du.pie. Kolejne pokolecie dorosło bez nawyków ekologicznych. Tylko agresywna promocja może coś tu zdziałać. - "nadal twierdze, ze moda mija"- moda na duże torby czy okulary mija, moda na opalanie mija, ale moda na ekologię to coś więcej niz kilkusezonowy hit. Jesli uważasz się za niedebila, to powinienes to rozgraniczać. Ekologia, to styl życia, w UE jest wiele doktryn, do których musimy się dostosować. - Ja świadomość ekologiczną mam, ale to dlatego, że dzieciństwo spędziłam za granicą i tam się nauczyłam, że papierki wyrzuca się do kosza i nie depta trawników, w PL wszyscy na to olewali - "a propos.. torebka foliowa, to nie jest 'problem' kupujacego, ale sprzedajacego > . mialy byc plany, zeby wycofac torebki fioliowe i zastapic je papierowymi. " - głupie myślenie! torebka foliowa to problem wszystkich! nie dziel na MY i ONI... wszyscy powinniśmy przyczynić się do ich eliminacji. - "slabo sobie wypbrazam, ze bedzie wszedzie nosila ja se > soba, a wystarczy, ze pojdzie okazjolnalnie do sklepu i zrobi drobny zakup. cie > kaw jestem czy zapytalaby (nie majac swojej swietnej eko-torby), czy sa jakies > eko opakowania, bo ona chce byc eko. " - MATKO! na prawde szukasz dziury w całym! jesli pojdzie do sklepu i zrobi drobny zakup, pakując wszystko w foliową torebkę to TRUDNO! Takie eko torby to alternatywa przede wszystkim dla codziennych planowanych zakupów- po bułeczki na sniadanie, dla duzych zakupów w hipermarkecie, gdzie wynosi się z 15 torebek foliowych, a nie dla drobnych, nieplanowanych zakupow, jesli sklepy nie wprowadzily papierowych toreb. - "ps. i nazywasz mnie debilem tylko dlatego, ze sie zbulwersowalem (innego powodu > nie zauwazylem) ? " - masz problem ze zrozumieniem oczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
drugie_wcielenie Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 06.08.08, 00:53 uświadamiani jesteśmy od 18 lat i co? Większość ma to w du.pie. byc moze taka nasza natura. === Tylko agresywna promocja może coś tu zdziałać. moda = agresywna promocja ? hehe.. to chyba zdziebko pomylka. uparcie bede stal przy edukacji, a nie 'wpajaniu' wartosci, bo pani z tv tez ma taka torbe. === "nadal twierdze, ze moda mija"- moda na duże torby czy okulary mija, moda na opalanie mija, ale moda na ekologię to coś więcej niz kilkusezonowy hit. Jesli uważasz się za niedebila, to powinienes to rozgraniczać. Ekologia, to styl życia, w UE jest wiele doktryn, do których musimy się dostosować. sadzisz, ze ktos uzywajac eko-modnej torebki zmieni styl zycia ? to tylko 'narzedzie', nad ktorym nikt specjalnie sie nie zastanawia - torba, zwykla torba, ale napewno supermodna, bo ma 'eko' nabazgrane. nie lepiej czlowieka uswiadomic w inny sposob. tak, zeby jednak zrozumial ? nie wiem po co piszesz o tym stylu zycia. myslisz, ze wzial sie stad, ze eko-torebki staly sie supermodne ? czy moze raczej z edukacji, m.in. w dosc waskim gronie, np. rodzina, firma itd. ? dodatek: pl.wikipedia.org/wiki/Moda_(styl) poczytaj dokladnie koncowke czwartego zdania. === Ja świadomość ekologiczną mam, ale to dlatego, że dzieciństwo spędziłam za granicą i tam się nauczyłam, że papierki wyrzuca się do kosza i nie depta trawników, w PL wszyscy na to olewali ja natomiast wychowalem sie w malej miescinie w polsce. wiekszosci zasad nauczyli mnie rodzice (calkiem zwyczajni), w tym zwracania uwagi na otoczenie w ktorym zyje. jak widac mozna i u nas. === głupie myślenie! torebka foliowa to problem wszystkich! nie dziel na MY i ONI... wszyscy powinniśmy przyczynić się do ich eliminacji. nie zrozumialas albo na sile probujesz jednak zrobic ze mnie debila. 'problem' = jesli sklepy nie wycofaja torebek, to bedziemy ich uzywali nadal. to, ze ktos sobie pokrzyczy pod sklepem nic nie da, jesli nie bedzie to oplacalne. widzialem za granica jak ludzie wynosza zakupy ze sklepu w kartonowych pudlach. jednak te pudla sa tam dostepne. widzialem, ze mozna zwrocic plastikowe butelki (kaucja). jednak sklep musi je przyjac. itd. itp. === MATKO! na prawde szukasz dziury w całym! jesli pojdzie do sklepu i zrobi drobny zakup, pakując wszystko w foliową torebkę to TRUDNO! Takie eko torby to alternatywa przede wszystkim dla codziennych planowanych zakupów- po bułeczki na sniadanie, dla duzych zakupów w hipermarkecie, gdzie wynosi się z 15 torebek foliowych, a nie dla drobnych, nieplanowanych zakupow, jesli sklepy nie wprowadzily papierowych toreb. to nie dziura. to rzeczywistosc. === masz problem ze zrozumieniem oczywistości. nie jest dla mnie oczywiste, ze jestem debilem (tak odczytalem te odpowiedz), wiec nadal pytam. nazywasz mnie debilem tylko dlatego, ze sie zbulwersowalem ? interesuje mnie to glownie dlatego, ze dziwi mnie latwosc rzucania debilami i inymi takimi. Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 13:42 drugie_wcielenie napisał: > dodam jeszcze dla kontrastu (dosc przerysowanego), ze gdyby np. modne bylo rzuc > anie smieci (najlepiej tych nierozkladalnych typu plastik) gdzie popadnie, to j > ak ? swietne, bo modne ? czy ten (dokładnie odwrotny) przykład ma coś udowodnić? <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
drugie_wcielenie Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 15:56 tak. to, ze jestem zwolennikiem swiadomosci ekologicznej, a nie tylko mody. Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 15:59 a co przeszkadza Ci w tym, że ekologia zrobiła się modna? bo najwyraźniej to duży problem, porównywalny z śmieceniem gdzie popadnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
drugie_wcielenie Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 16:08 napisalem wczesniej: zamiast slowa 'moda' wolalbym slowo 'swiadomosc' nie przeszkadza mi sa ekologia. co wiecej jestem za. przeszkadza mi natomiast, a wlasciwie smieszy takie podejscie - bo modne. przeczytaj dokladnie, a zrozumiesz co mam na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 16:13 rozumiem doskonale. pojęcie "moda" jest dla Ciebie tak pejoratywne, że negujesz nawet modę na coś pozytywnego. a może warto dla odmiany spojrzeć też na skutki takiego zjawiska? Odpowiedz Link Zgłoś
drugie_wcielenie Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 16:16 '(...) problem w tym, ze mody najczesciej przemijaja.' '(...) jestem zwolennikiem swiadomosci ekologicznej, a nie tylko mody.' Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 16:22 a jeżeli moda właśnie jest najlepszym sposobem na to żeby dotrzeć do tłumów? moda, owszem może przeminąć, ale jednocześnie wiele kobiet może się przekonać że noszenie ekologicznej tobry jest praktyczne i wygodne Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 16:23 "ale moda jest zuaaaa bo przemija" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drugie_wcielenie Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 16:31 ta.. szczegolnie, gdy panienka (autorka) wybierze sie sie do sklepu z ekologiczna torba po to, zeby przyniesc w niej srodek do udrazniania rur kanalizacyjnych 'kret'. mnie nie przeszkadza sposob dotarcia do ludzi. tylko slyszac o eko-modzie mam przed oczami nieswiadomego czlowieczka, do ktorego z tego zwiazku trafia raczej 'moda' niz 'eko'. Odpowiedz Link Zgłoś
drugie_wcielenie dla uzupelnienia 05.08.08, 15:59 moda jest dla mnie slepym powtarzaniem czegos co robia inni. vide moda na discopolo (minela), moda na tautaze u kobiet nad tylkiem (chyba aktualna), moda na palenie (minela) itd. stad taki, a nie inny przyklad poprzednio. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: dla uzupelnienia 05.08.08, 18:21 Dla Mnie MODA jest świadomym naśladowaniem wzorców ;) zawsze z obowiązujących trendów wybierasz coś dla siebie ;] P.S. Tatuaże na ledzwiach nie są modne... w niektórych branzach (np modowej) klasyfikują kobietę do 3-4 kategorii Odpowiedz Link Zgłoś
drugie_wcielenie Re: dla uzupelnienia 05.08.08, 18:56 przy nasladowaniu wzorców doskonale mozna sobie poradzic bez jakiegokowiek udzialu mody. nasladuj skandynawow. ad. ps. przy modelkach to raczej zrozumiale. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 09:25 Używam takich od kilku lat. Dla mnie to żadna nowość. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 13:45 eeee to torba nie torebka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 18:27 Ja też mam.. ale z tego co słyszałam, one nie są nijak lepsze od foliówek.. :) Dlaczego? Dlatego, że nie ma kosza na takie torby, nie ma przepisów odnośnie ich recyklingu i sprzętu ku temu.. a wrzucanie ich do kosza w plastikami jest błędem.. Więc po kiego te wielkie HALO z tymi eko-torbami? Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 18:41 1. eko torby nie są jednorazowe! 2. są zrobione z naturalnie wyprodukowanej bawełny 3. Torebki foliowe, w które pakujesz zakupy w sklepie rozkładają się średnio 400 lat Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 05.08.08, 20:36 hotally napisała: > 1. eko torby nie są jednorazowe! Wiem.. > 2. są zrobione z naturalnie wyprodukowanej bawełny Wiem.. > 3. Torebki foliowe, w które pakujesz zakupy w sklepie rozkładają się średnio 40 > 0 lat Wiem.. Pokićkało mi się z torebkami jednorazowymi typu EKO.. bo takowe też istnieją.. :) Niemniej.. mam eko torbę.. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 06.08.08, 08:31 hotally napisała: > 3. Torebki foliowe, w które pakujesz zakupy w sklepie rozkładają się średnio 40 > 0 lat No to jest szansa ze coś po nas zostanie. Bo wielka płyta na pewno 400 lat nie wytrzyma. No to ja uzywam dalej plstików żeby archeolodzy za 400 lat mieli co robic! Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 06.08.08, 14:42 "No to ja uzywam dalej plstików żeby archeolodzy za 400 lat mieli co robic!" - mam nadzieję, że za 400 lat świadomość ekologiczna i technika będą stały na tak wysokim poziomie, że darmozjady i łapówkarze pt "ekolodzy" przestaną istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: mam modną torebkę, a Wy?:))) 06.08.08, 08:25 I dopiero teraz kupiłaś sobie taką?!?! Nawet moja mam używa eko toreb od przynajmniej pół roku. Oj Hotally, jesteś do tyłu. Jestem wstrząśnięta... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza że eko? to ja mam od lat kilka podobnych 06.08.08, 16:09 i nie lansuję się w nich po jogurt do sklepu, tylko tacham kilogramy zakupów Odpowiedz Link Zgłoś