aleksandra.maria_1 05.08.08, 18:09 rozważam zapisanie się na kurs, ale ja jestem trochę "lewa noga" do tańczenia, do tej pory uprawiałam sporty "cięższe"; narty, tenis, konie... warto tańczyć salsę? Fajne to jest?;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cala_w_kwiatkach Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 18:12 fajne ale mi brak cierpliwosci, wiec nie dokonczylam calego kursu chcialam od razu potrafic tak fajnie tanczyc, tymbardziej ze w moim miescie co rusz jest jakas impreza taneczna w tym stylu:) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 18:30 zapisalam sie na 10 spotkan w ciagu 2 miesiecy, dotrwalam prawie do polowy dluzej krecil mnie taniec brzucha, chociaz bardziej 'flegmatyczny';) Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra.maria_1 Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 18:35 u mnie w mieście nie ma tańca brzucha..:/ a zresztą ja prawie nie mam brzucha, hihihi:)) (prawie robi różnicę, wiem:) ) a na serio, jakoś właśnie salsa taka wydaje się prosta, że można się trochę pouczyć i dzieki temu nabrać poczucia rytmu i jakiegoś obycia z tańcem, ruchem... ale może się mylę Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 18:24 mnie nie kreci :) ale sprobuj, moze Ci sie spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 19:31 Tancze. Fajne to jest. Warto sie nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra.maria_1 Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 19:38 warto? ale czemu warto?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 19:43 1. Bo nie jest trudna. 2. Bo jest duzo imprez salsowych. 3. Bo daje jako-takie pojecie o tancu. 4. Bo pomaga poruszac sie z gracja. 5. Bo taniec to przyjemnosc. 6. Bo lepiej jest cos umiec niz czegos nie umiec. 7. Bo przyjemnie sie okrecac wokol faceta. 8. Bo mozna poznac ciekawych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra.maria_1 Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 20:14 przekonałaś mnie:) dzięki. chyba się zapiszę!:) a można samej, bo męża nie zaciągnę i chyba wcale nie chcę.hehe Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 20:23 Postaraj sie zaciagnac meza, inaczej nabzdyczy sie gdy cie zobaczy z innymi facetami na parkiecie. Zreszta fajnie jest miec z kim potanczyc w klubie i pocwiczyc w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra.maria_1 Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 20:26 za dużo mamy wspólnych hobby:-) chcę sama... on ma swoje też, tylko ja taka jakaś kula u nogi, ciągle z nim:) zresztą on nie lubi i nie chce tańczyć. ale może są kursy tylko dla pań? muszę się dowiedzieć, jak to u nas wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 20:43 Eee, tak same panie to raczej malo frajdy. Zdecydowanie lepiej sie tanczy z facetem, ciekawiej po prostu. Jesli chcesz taniec wybitnie kobiecy, to polecam w.wym. taniec brzucha - mimo ze mnie troche znudzil, bo nie bylo tej interakcji z partnerem. Odpowiedz Link Zgłoś
staryigruby Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 21:33 Bardzo, bardzo fajne...tylko, jest jedno - praktyczne "ale" :) W warunkach imprezowo-towarzysko-tanecznych tańczy się do róznej muzyki, a tak szczerze sama salsa, nie jest az tak popularna, zeby przez cała imprezę lecial tylko ten rytm :). Ja bym ci proponował w ogóle kurs tańca, gdzie będzie cały zestaw podstaw z klasyki i łaciny. Przynajmniej opanujesz kroki podstawowe i podstawowe figury :). Oczywiscie najlepiej chodzic na kurs z partnerem z którym mozna potańczyć "w realu". Ale jezeli nie, to nie jest aż taki problem, bo ważne, zeby sobie samemu potańczyć. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra.maria_1 Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 21:39 może masz rację... ale ja bym chciała po prostu poruszać się na kursie:) niekoniecznie poza nim:) tylko fakt, że chyba ona nie jest dla "niesparowanych" a ja wolałabym jednak sama chodzić:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 22:03 staryigruby napisał: > a tak szczerze sama salsa, nie jest az tak popularna, zeby > przez cała imprezę lecial tylko ten rytm :). ha i tu sie myslisz ;) salsa zrobila sie kilka sezonow temu bardzo popularna i w wiekszych miastach jest coraz wiecej nocy salsy. ja wiem, ze na wawie sie swiat nie konczy, ale wystarczy pojsc w czwartek do enklawy..nawet jak sie tego jeszcze nie czuje, warto popatrzec jak sie ludzie ruszają Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 22:09 To samo jest we Wrocławiu, codziennie w ktoryms z klubow jest wieczor salsy Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 22:17 I to jest fajne, bo są to magiczne wieczory, bardzo klimatyczne i generalnie lubię jak się jakies sensowne trendy wprowadza, a salsa jest dla mnie bardzo sensowna wlasnie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sorrento_8 Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 22:42 Mam kilka pytań na temat bardziej flegmatycznych form ;), mogę napisać maila? Masz aktywną pocztę gazetową? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: tańczycie salsę? 05.08.08, 22:00 aaa salsa jest bajkowa, kolezanka mnie ciagnie na kurs od wrzesnia i chyba dam sie porwac :) idź na imprezę gdzie motywem przewodnim bedzie salsa, a sie zakochasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
grazuole Re: tańczycie salsę? 06.08.08, 19:32 ja nie tanczę niestety, ale rozwazam zapisanie się na kurs tancow od wrzesnia...az wstyd nie umiec tanczyc jak ja..:( a czuuuję salsę hah ;D Odpowiedz Link Zgłoś
staryigruby To jak tam? Zaczynamy...;DDDD? 07.08.08, 09:57 www.youtube.com/watch?v=I1yTepjK2Pc oye mi cuerpo puke tete (hey, my body wants salsa) nag donselyahan (and with this rhythm) vamos a bailar (let's dance) oye mi cuerpo pide salsa (hey, my body wants salsa) y con este ritmo (and with this rhythm) no quiero parar (i don't want to stop) Oye ! :DD Odpowiedz Link Zgłoś