japonki 22.08.08, 18:55 poradzcie prosze jaka firma. myslalam nad duluxem. chcialabym farbe, ktora pomaluje sie raz sciane (najwzyej dwa) oraz zeby byla trwala. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
japonki Re: malowanie pokoju - jaka farba 22.08.08, 19:15 czy ktoras z was malowala moze duluxem? znacie moze jakies fajne strony gdzie znajde ciekawe pomysly na malowanie pokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
snowbabe Re: malowanie pokoju - jaka farba 22.08.08, 19:24 Dulux jest niezly, ale Architect lepszy (fantastycznie kryje), tylko nie wiem, czy jest dostępny w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
japonki Re: malowanie pokoju - jaka farba 22.08.08, 19:27 a czy jest jakis przelicznik ile farby musze kupic na dana m2 :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: malowanie pokoju - jaka farba 24.08.08, 13:16 Ile farby na m2 to zalezy od wielu czynników. Rodzaju podłożą, gruntowania, grubości warstw i sposobu nakładania farby. Poczytaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=796 Wydajność podana przez producenta na opakowaniu, jest z reguły zawyżona. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: malowanie pokoju - jaka farba 22.08.08, 19:41 U mnie w domu było malowane duluxem albo dekoralem,na farbie jest napisane na ile m.kw to wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wanilijka Re: malowanie pokoju - jaka farba 23.08.08, 12:00 to zależy, jaki kolor mają teraz ściany, a jaki chcesz miec potem? mimo wszystko dulux jest obecnie najlepszą farbą z dostępnych w Polsce, więc radziłabym Ci tą firmę... Odpowiedz Link Zgłoś
japonki Re: malowanie pokoju - jaka farba 24.08.08, 11:24 obecnie na scianach jest tapeta. jest ona b. stara i miejscami az zwisa, wiec mam nadzieje, ze nie bedzie problemu z jej usunieciem. a swoja droga, czy sa jakies chemikalia, albo metody do usuniecia starego kleju? pod spodem sciana jest biala, a chce ja pomalowac na niebiesko. Odpowiedz Link Zgłoś
symulacrum Re: malowanie pokoju - jaka farba 23.08.08, 23:50 Pomalowałam ostatnio swoje mieszkanie farbą Flügger, dwa razy ( na emulsję białą beżowy kolor) - za piewrszym razem 1/10 wody do farby, drugie malowanie samą farba bez rozceińczania (trochę ciężko szło, bo gęsta i trzeba byłó często przecierać wałek). Ale efekt jest fajny, ściana była już parę razy upaciana ( pzretoczyły się 2 ekipy stolarzy i z tuzin innych fachowców), wszystko ładnie się zmywa, a farba dobrze trzyma się ściany i ją chroni tu masz wzorniki www.flugger.pl/produkty.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
symulacrum Re: malowanie pokoju - jaka farba 23.08.08, 23:51 przepraszam za literówki, ale ten remont mnie trochę zmęczył już ;) Odpowiedz Link Zgłoś
japonki Re: malowanie pokoju - jaka farba 24.08.08, 11:25 nie chce zadawac glupich pytan ,ale niestety nie znam sie w ogole na malowaniu i to rozcienczanie farby nieco mnie zdziwilo. to tak mozna :)? Odpowiedz Link Zgłoś
aly_con Re: malowanie pokoju - jaka farba 24.08.08, 13:01 tak można rozcieńczać farbę po tapecie trzeba dobrze wyszorować ścianę, bo całe malowanie będzie na nic są jakieś preparaty do czyszczenia kleju, ale nie pamiętam nazwy nie ma jakiegoś forum remont? Odpowiedz Link Zgłoś