roseanne 21.01.02, 19:29 jakis czas temu prosilam Was o informacje dotyczace szkolnictwa. Wlasnie skonczylam tlumaczenia i zrobilam strone o zespole aspergera. prosze, zagladnijcie i ocencie www.republika.pl/ulasmam/index.htm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek Re: prosba 21.01.02, 21:06 Roseanne / Rozalko, Ja co prawda dzieci nie mam (jeszcze...), ale ten problem znam odrobine, poniewaz kilka lat temu pracujac w Londynie jako au-pair bylam regularnie zabierana przez znajoma Angielke do stadniny koni, gdzie organizowana byla hipoterapia dla niepelnosprawnych dzieci, a my pracowalysmy tam jako wolontariuszki. I wlasnie tam przywozone byly miedzy innymi takie dzieci. Na poczatku bylo to dla mnie wielkim szokiem, bo nigdy wczesniej nie zetknelam sie tak blisko z podobnymi problemami. Ale jak sie okazalo, dosyc szybko nawiazalam z nimi kontakt. I od tej pory nie boje sie juz... A na Twojej stronie najbardziej podoba mi sie jak opisujesz zycie z Kuba na codzien, jakos tak to lapie za serce i na pewno lepiej przemawia do odbiorcy niz masa naukowych artykulow. Pozdrawiam Cie i Kube tez:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arales Re: prosba IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 22:32 kasiulek napisał(a): > A na Twojej stronie najbardziej podoba mi sie jak opisujesz zycie z Kuba na > codzien, jakos tak to lapie za serce i na pewno lepiej przemawia do odbiorcy > niz masa naukowych artykulow. > > Pozdrawiam Cie i Kube tez:)))) Wzruszyłam się. Jesteś cudowna matka , a co do strony pieknie o tym napisala kasiulek w 100% jestem z nia zgodna , naprawde ujmuje za serce. Pozdrawiam Cibe i Kube Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: prosba 21.01.02, 22:46 Wnosisz wiecej wiadomosci na temat zespolu Aspergera niz cala masa publikacji naukowych. Teraz uswiadomilem sobie, ze moj kolega z podstawowki wcale nie byl idiota, choc go tak nazywalismy. Za te wiedze - dziekuje Ci. Pozdrawiam goraco Ciebie i Kube. P.S. Nie wiem, czy wierzysz w Boga, ale ja tak - i bede sie za Was modlil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danuta Re: prosba IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.01.02, 01:35 Roseanne dziekuje ci z calego serca za te strone o Aspergerze . Jest pieknie zrobiona,mnostwo informacji i pracy z twojej strony. Jesli mozesz napisz wiecej o Kubusiu jak byl mniejszy . Jak wygladal u niego przebieg mowy, kiedy zaczal, czy mial opoznienie. Moj synek ma opoznienie mowy, robi postepy, ale jest do tylu w stosunku do rowiesnikow. Ma 3 lata. Paralizuje mnie mysl, ze mogloby to byc cos powazniejszego niz tylko opoznienie mowy. Nie mam pojecia jak wyglada i zachowuje sie dziecko autystyczne. Czytanie ksiazek nie wiele tu daje. Czy sa ci znane jakies filmy o dzieciach autystycznych? Goraco pozdrawiam ciebie, Kubusia i cala twoja rodzine. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Wielkie dzieki 22.01.02, 15:00 za wszystkie milutkie opinie. Dopisze wiecej o "typowych, nietypowych", o osiagnieciach jak i zamieszcze list z MENiS. Frisky2- a widzisz, nie tak zle. Danuta- jezeli czytasz po angielsku polecam: www.aspennj.org www.udel.edu/bkirby/asperger/aswhatisit.html jak i podane na mojej stronie linki osobisci nie znam tytulow filmow, ale na "aspen" powinnas cos znalezc pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś