Dodaj do ulubionych

Ile wydajecie na swiateczne prezenty?

IP: *.proxy.aol.com 17.11.03, 19:02

Czy macie okreslona kwote na swieta i tego sie trzymacie?
Czy tez doprowadzacie sie do bankructwa obdarowujac rodzine podarkami na
ktore tak naprawde was nie stac?

Jaki procent miesiecznych dochodow spedzacie na prezenty?

Obserwuj wątek
    • fitit Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? 17.11.03, 19:05
      Przecież to podobno Mikołaj, więc jakie tam wydatki ?
      • Gość: Martyna Re: Do Fifit. IP: *.proxy.aol.com 18.11.03, 04:52

Narozrabialo sie troche w tym roku wiec teraz na Mikolaja nie mam co liczyc.
        hihihi
    • Gość: kora Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: 212.160.234.* 17.11.03, 19:10
      W tym roku nie planujemy prezentów { tylko dla syna -może 50zł?}.Za biedne są
      czasy żeby całą rodzine obdarowywać prezentami.
    • Gość: zosia Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 19:17
      Ja nie kupuje prezentow, czasem tylko dla ojca jakas ksiazke, ale to tak za
      jakies 200zl max.
      A nie kupuje z braku kasy tylko nie lubie swiat, nie uznaje ich itp. Niestety
      nie udalo mi sie uwlonic od szopki zwiazanej ze swietami i wigilia z rodzina
      ale minimalizuje to.

Zosia.
      • kowianeczka Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? 17.11.03, 19:22
        Gość portalu: zosia napisał(a):

> Ja nie kupuje prezentow, czasem tylko dla ojca jakas ksiazke, ale to tak za
        > jakies 200zl max.
        > A nie kupuje z braku kasy tylko nie lubie swiat, nie uznaje ich itp. Niestety
        > nie udalo mi sie uwlonic od szopki zwiazanej ze swietami i wigilia z rodzina
        > ale minimalizuje to.
        >
        > Zosia.

Zosiu, ja tez nie wydaje zbyt duzo. Podobno jestem straszny oszczedniak.
        Lubie natomiast kupowac pod choinke ksiazki i plyty :)
        kowianeczka
      • Gość: abubi Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.chello.pl 17.11.03, 20:13
        > Ja nie kupuje prezentow, czasem tylko dla ojca jakas ksiazke, ale to tak za
        > jakies 200zl max.

raanyyy boooskie
        chyba, ze miało być 20
        • Gość: zosia Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.acn.waw.pl 22.12.03, 20:39
          Po wizycie w Empiku moge podac pelna kwote.
          3 ksiazki dla dziadka meza - 245zl
          2 ksiazki dla tesciowej - 112zl.

20zl to nie wiem na co by wystarczylo. Sa to jedyne prezenty zakupione przez
          nas w tym roku.

Zosia
    • joasia1 Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? 17.11.03, 19:47
      Ani grosza.
      Jak mam ochote zrobic komus prezent to robie a nie czekam na swieta, urodziny,
      imieniny itp.
    • Gość: Triss Merigold Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 21:01
      Tradycyjnie kupuję prezenty dla bliskich. Święta lubię, zawsze są rodzinne w
      małym gronie. Nie wiem ile wydaję, pewnie z 500 zł (książki, kosmetyki, jakiś
      ciuch). W grudniu mam o tyle łatwiej finansowo, że wpadają mi bonusy z tytułu
      praw autorskich więc na kieszeni tak bardzo świąt nie odczuwam.
      Nie kupuję czegoś na co mnie nie stać, w życiu nie wzięłam kredytu.
      • Gość: Lena Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: 80.48.96.* 17.11.03, 22:28
        Tak samo jak Triss, jesli mnie nie stac, nie wydaję. Mamy z mężem kilkoro
        chrześniaków i nasze dziecko więc im zawsze jakieś prezenty kupujemy. Byłu lat
        chudsze były i bogate.
      • bubster Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? 23.12.03, 12:20
        o rany! to jak kupiłaś mieszkanie?
        też nie lubię kredytów ale bez niego nigdy sie nie dorobię własnego M....
        sad but true
    • Gość: Misty Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.met.pl 17.11.03, 22:25
      Ja planuję wydać ok. 300 pln...I tak wydaje mi się, że to sporo:(
      Prezenty dla Mamy, Ojca, Narzeczonego:) i Przyszłej teściowej - tak po 70 pln
      na łebka - będę musiała pokombinować, żeby wyszło coś i fajnego, i
      praktycznego, i oryginalnego jednocześnie:)A bratu i jego ukochanej nie kupię
      nic - ewentualnie jakieś słodkości :)
      • Gość: Martyna Re: do Misty IP: *.proxy.aol.com 18.11.03, 04:31

JA planuje wydac okolo 75 zl na osobe jakbys miala jakiejs fajne pomysly to
        sie podziel.
        Dziwi mnie tylko, ze planujesz prezent dla przyszlej tesciowej a nic dla
        brata, ktory jest przeciez blizsza rodzina. Ale moze nie masz z nim za dobrych
        ukladow.
        • Gość: Misty Re: do Misty IP: *.acn.pl 18.11.03, 11:15
          Cóz...brat mieszka osobno, i nie narzeka na brak kasy, i mam z nim uklady
          zaledwie poprawne, natomiast moja przyszla tesciowa bardzo lubie, rzadko
          widuje - wiec tym bardziej uwazam, ze fajnie bedzie jej cos kupic - tym
          bardziej, że kupujemy na spolke z jej synem - zapewne jakis fikusny komplet
          filizanek albo cos z porcelany:)plus coś może z Sephory z takich fajnych
          kolorowych gadzetow kapielowych
          A i tak pewnie w koncu kupie mu cos, moze cos do domu dla niego o jego lubej:)
          jakis urokliwy drobiazg typu smieszne solniczki komplet fajnych zapachowych
          swieczek plus
          swieczniczki no i niesmiertelne czekoladki:)
          Co do reszty konceptow - nadal mysle....
    • Gość: elKa Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 23:04
      Lubię dostawać prezenty, ale chyba jeszcze bardziej kupować dla innych. Jeżeli
      wigilię obchodzimy tylko w rodzinnym gronie to i tak jest kilkanaście osób.
      Żeby każdemu kupić coś sensownego, ale i nie drogiego, zakupy świąteczne
      zaczynam już po wakacjach. Parę razy padało hasło "prezenty tylko dla dzieci",
      ale to nie przeszło i cieszę się z tego bardzo.
      Przeczytałam jeszcze raz post Martyny - nie, nigdy nie kupuję podarków "ponad
      stan", bo to jest krępujące też dla obdarowywanego.
      • Gość: Martyna Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.proxy.aol.com 18.11.03, 04:49

Ja tez lubie dostawac i kupowac prezenty ale rodzina mojego faceta jest dosc
        lioczna okolo 20 osob razem i wszyscy kupuja wszystkim prezenty - okolo 100 zl
        na glowe. Ja wolalabym wydac 50 czy nawet mniej dla jego kuzynow , ktorych
        wogole poza swietami nie widuje . Poza tym jego mama obdarowuje nas niezliczona
        iloscia prezentow i to dosc drogich.
        • Gość: Marta Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 18.11.03, 07:34
          Ja kupuję dla Narzeczonego, Mamy i Taty. Bratu nie kupuję gdyż on dostaje od
          rodziców, ale w tym roku postanowiłam że mu kupie. Cięzko będzie w tym roku z
          prezentami, gdyż mało będzie kasy, a jeszcze przecież jest Sylwester!
          Zobaczymy. Myślę że zmieszczę się w 200 zł.
        • Gość: Marta Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 18.11.03, 07:58
          to w głupiej sytuacji Cię stawiają...
    • brytyjka Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? 18.11.03, 09:13
      jako, ze generalnie nie mam kasy, to kupuje cos dla rodzicow - albo razem, albo
      osobno (glownie ksiazki), tak do 25 zl na lebka. Dla siostry i mojego mezczyzny
      prezenty robie wlasnorecznie - polecam! to prawie nic nie kosztuje, a ile sie w
      to wklada serca!
      pzdr
      bryt
      • Gość: Marta Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 18.11.03, 09:20
        a niby co ja miałabym zrobić dla kogoś własnoręcznie jak ja takie beztalencie
        do tego jestem?
    • Gość: Joanna Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 11:00
      Swieta spedzam w rodzinnym gronie, to 20 osob, naszczescie sami dorosli. W
      ubieglym roku byla zasada prezent ma kosztowac do 10 zl na glowe. Mialam super
      zabawe szukajac takich prezentow, a i prezenty przyniosly duzo smiechu w
      wieczor Wigilijny. Wychodzimy z zalozenia ze nie liczy sie wartosc, ale radosc
      jaka one przynosza.
      • Gość: Martyna Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.proxy.aol.com 19.11.03, 01:01

Ja popieram jesli ktos nie ma kasy to fajnie sie tak umowic do 10 zl na
        glowe.

Ja juz oswiadczylam mojej siostrze i mamie , ze od nich nie przyjmuje
        prezentow drozszych niz 10 zl - siostra ma 3 dzieci i wlasnie jest w trakcie
        rozwodu do tego soedzi w dlugach mama zyje z emerytury .

• default Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? 18.11.03, 11:38
      Ponieważ ukończyliśmy budowę domu, postanowiliśmy żadnych prezentów sobie w tym
      roku nie kupować - dom jest dla nas obojga największym prezentem. Natomiast
      córka dostanie bardzo drogi prezent - ale to dlatego że i tak taki zakup był od
      dawna planowany - komputer. Dla rodziców jakieś symboliczne prezenty - Mamie
      książka i jakiś ładny kalendarz, ojcu - nalewka pigwowa mojej roboty w ozdobnej
      karafeczce.
    • Gość: mila Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: 195.94.203.* 18.11.03, 13:13
      Ja kupuję baaardzo dużo prezentów: dla narzeczonego, mojej mamy, 2 sióstr,
      siostrzeńca, samotnej cioci która spędza z nami święta, rodziców mojego
      narzeczonego, jego siostry i siostrzeńca. No i czasami jeszcze jakieś drobiazgi
      dla cioci i wujka, jeśli spędzamy z nimi święta. Oczywiście, że razem to
      wszystko trochę kosztuję, ale staram się kupować niedrogir a fajne rzeczy, no i
      szukam okazji. Mam trochę biegania po sklepach, ale uwielbiam jeśli moje
      prezenty sprawiają obdarowanym przyjemność. O i jeszcze czasem kupuję drobiazg
      koleżance j jej mamie (zaprzyjaźnionym od lat), bo też widujemy się w święta.
      Uwielbiam święta i lubię tą chwilę kiedy pod choinką jest masa prezentów.
    • kochanica29 Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? 18.11.03, 18:44
      Moja mama rytualnie szasta pieniędzmi w swięta i nie można jej od tego
      odwieść - okolo tysiąca złotych.
      • Gość: Karolek Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.oakton.edu 18.11.03, 18:55
        Moze nie bardzo klei sie moja sentencja do calego watku, ale ja mam zamiar za
        1.5 godziny jechac wydac troche na swiateczne prezenty. A potem ... :(
        spowrotem do szkoly do wieczora. BLeee
    • soczewica trochę mnie przeraziliście tymi sumami... 22.12.03, 22:26
      bratu dam butelkę wina, pomalowaną w złote ornamenty
      mamie - skrzyneczkę na biżuterię
      mamie brata - świecę zapachową i opleciony wikliną słoik jakie lubi
      ojcu brata - jakiś kosmetyk
      własnemu ojcu - szalik i drapak do pleców (będzie miał czym drapć swojego
      psa :D)
      przyjaciele - anioły z masy solnej też złocone i srebrzone, własnoręczne

całość zamknęła się w mniej więcej 50ciu złotych - ja bym im przychyliła nieba,
      ale taka bryndza z pieniędzmi, że nic więcej nie wycisnę, chyba że zastawię
      biurko pod komputer ;)
      ponieważ jednak żal mi że nie mogę ufetować, zwłaszcza mamy, pozwolę sobie na
      kwaśną refleksję: dlaczego tak mocno najeżdżacie na kolędowanie już od
      listopada, na szatana reklamy i komercji, który zawładnął światem, na
      dżinglebelsy z głośników? mnie się podoba świąteczny nastrój długo przedtem -
      chodzę i oglądam przez szybkę ten piękny światek (może nie jest piękny?) i
      marzę sobie. a potem wracam do domu i robię prezenty własnymi rękami. po części
      dlatego, że nie mam pieniędzy a po części dlatego, że lubię.
      pozdrawiam świątecznie.
      • Gość: Niktnowy Re: trochę mnie przeraziliście tymi sumami... IP: *.c3-0.atw-ubr1.atw.pa.cable.rcn.com 22.12.03, 23:07
        Dla zony - 2 karaty diamond - 50 000.00 PLN
        Dla synka - gra nintendo + gry - 600.00 PLN
        - zabawki - 600.00 PLN
        Dla corki - komputer - 4000.00 PLN
        Dla siebie- 50" Telewizor - 12 000.00 PLN
        • soczewica Re: trochę mnie przeraziliście tymi sumami... 22.12.03, 23:18
          Gość portalu: Niktnowy napisał(a):

> Dla zony - 2 karaty diamond - 50 000.00 PLN
          > Dla synka - gra nintendo + gry - 600.00 PLN
          > - zabawki - 600.00 PLN
          > Dla corki - komputer - 4000.00 PLN
          > Dla siebie- 50" Telewizor - 12 000.00 PLN

zbyt straszni bywają śmieszni z kolei.
          opłatek też pozłocony? :-D
          • Gość: Triss Merigold Re: trochę mnie przeraziliście tymi sumami... IP: *.acn.waw.pl 22.12.03, 23:27
            Soczewico nie przejmuj się tym ile kto wydaje. To co przygotowałaś wydaje mi
            się pomysłowe i sympatyczne. Sama jestem antytalentem artystycznym (szyć też
            nie umiem) więc kupuję zbierając wcześniej "zamówienia" po rodzinie. tzryma się
            cieplutko, pozdrawiam świątecznie i choinkowo. :))
            • soczewica Re: trochę mnie przeraziliście tymi sumami... 22.12.03, 23:39
              Gość portalu: Triss Merigold napisał(a):

> Soczewico nie przejmuj się tym ile kto wydaje.

pozwoliłam sobie na małą zgryźliwość nie tyle z powodu własnych dziur
              budżetowych, ile z obserwacji powszechnej nagonki na komercjalizację świąt przy
              jedonoczesnym wybebeszaniu portfeli. w pewien sposób im zazdroszczę, ale nie w
              ten sposób "żeby ciebie pokręciło, bo ty możesza a ja nie", tylko dlatego, że
              na przykład chciałabym sprawić mojej mamie jakieś wyczesane buty rodem z
              włoch ;) albo minitoaletkę (ma ktoś 300 złotych?) i cóż. wiem że ze skrzyneczki
              się ucieszy bardzo, co nie zmienia faktu, że obdarowałabym ją bardziej; nic
              straconego, przyjdą pieniądze latem, da się i bez okazji.
              kłopoty z pieniędzmi mają to do siebie że znikają i wracają cyklicznie :-D a
              akurat trafiło na zimę, to trudno.
              żale żalami, ale czy to nie jest świąteczna hipokryzja? ho ho ho? :)
              • bubster Re: trochę mnie przeraziliście tymi sumami... 23.12.03, 12:33
                chyba zawsze tak było...
                trzeba zrobić w Święta to i to bo sąsiedzi i rodzina...
                ale fakt faktem że świąteczne butelki coli widziałam rok temu już 13
                października...
                grunt to nie dać się ogłupić
      • diab.lica Re: trochę mnie przeraziliście tymi sumami... 23.12.03, 12:13
        soczewica, prezenty daje sie z serca i nie musza byc drogie.
        bardzo fajnie brzmia te twoje i na pewno sie uciesza.
        nie bardzo rozumiem, jakim cudem twoj brat ma inna matke _i_ ojca, ale to
        niewazne.
        • rose2 Re: kupuje prezenty... 23.12.03, 12:46
          na jakie mnie stac!!!!!

Jeden kupuje za 5 drugi 50 a trzeci za 500. Nie ma sensu pisanie za ile...
          Przeciez nie o chodzi o to aby wydac 50 zl gdy stac mnie tylko na 5. Bez sensu.
        • soczewica Re: trochę mnie przeraziliście tymi sumami... 23.12.03, 15:12
          diab.lica napisała:

> nie bardzo rozumiem, jakim cudem twoj brat ma inna matke _i_ ojca, ale to
          > niewazne.

to proste.
          nasze matki są siostrami. brat=kuzyn, ale kuzyn to ktoś z kim stosunki są
          bardziej oficjalne.
          ;)
    • Gość: joj Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.pgi.waw.pl 23.12.03, 12:48
      dla dziecka - 300 złotych (gry, filmy, Lego, inne zabawki, słodycze)
      dla faceta - 300 złotych
      dla mamy - 300 złotych
      dla ojca i macochy - po 100 złotych

razem... - o Jezu!!!
      • kochanica.francuza Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? 23.12.03, 17:29
        Gość portalu: joj napisał(a):

> dla dziecka - 300 złotych (gry, filmy, Lego, inne zabawki, słodycze)
        > dla faceta - 300 złotych
        > dla mamy - 300 złotych
        > dla ojca i macochy - po 100 złotych
        >
        > razem... - o Jezu!!!

a my dla znajomego inwalidy, ktory zyje z renty, 700 zl
        • Gość: joj Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 00:41
          nie mam znajomego inwalidy. Pytanie brzmiało, ile wydajemy na prezenty dla
          bliskich, a nie jaką kwotą wspieramy potrzebujących.
    • Gość: Aga Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: 81.15.254.* 23.12.03, 15:52
      W sumie wydałam około 180 zł, więc nie za dużo jak na przenty dla pięciu osób,
      ale jestem studentką (a to wiele tłumaczy...). Aha, i jakies 25 zł na przent
      dla przyjaciółki. I drugie tyle na kartki świąteczne.
    • Gość: kami.kadze Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.12.03, 17:01
      Ja z bratem, jako biedni studenci, robimy zrzutke (w tym roku po ok 120zl)na
      prezenty dla rodzicow i mlodszego o kilkanascie lat brata. Do tego jakies
      drobiazgi dla przyjaciol, kartki do znajomych. W sumie jakies 200zl.
    • Gość: ewa Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 17:28
      mama: portmonetka -100 zl
      tata: ksiazka moj przyjaciel krol (rewelacyjna!!!)- 50 zl
      ciocie,kuzynki (swieta spedzamy w duzym gronie): słomiane aniolki z galerii
      sztuki - 5/10 zl sztuka (zalezy od wielkosci)
      przyjaciolka: rymowanki szymborskiej - 30 zl
      znajomi: ciasteczka i pierniki do powieszenia na choince z wzorami z bakalii i
      czekolady, samodzielnie zrobione i pralinki patchi w tym samym celu,kupione,
      ok. 5zl/sztuka
      ja: blyszczyk - 70 i bluzeczka mmc -200

Zauwazylam, ze nie piszecie o prezentach dla siebie.Nie kupujecie sobie nic,czy
      po prostu nie napisalyscie o tym?
    • Gość: ewa Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 18:33
      my właśnie wczoraj zsumowaliśmy wartość naszych prezentów dla najblizszych- w
      sumie 13 prezentów- około tysiaca zlotych, dużo, ale my też uwielbiamy
      prezenty, oczywiście mamy tez drobiazgi dla dalszej rodziny.
    • Gość: Ethlinn Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 19:49
      Moja rodzinka (4 osoby) spędza święta z rodzinką siostry mojego ojca (4 osoby)
      + babcia. Ja za swoje pieniądze kupiłam prezenty dla:
      mojego miłego: mapnik rowerowy - 53 zł
      mojej mamy: tarka (hehe) - 25 zł+jeszcze jakiś ładny drobiazg (ale nie wiem co)
      mojego taty: t-shirt z wymyślonym przeze mnie nadrukiem - 39 zł
      bratu nic nie kupiłam, bo to zrobi mama
      Razem: 117 (do 130)
      Reszta (wydatki mojej rodzinki):
      salaterka - 9zł
      doniczka malowana - 16 zł
      album - 12 zł
      pojemnik na kawę - 12 zł
      kosz na brudną bieliznę - 28 zł
      forma do ciasta - 14 zł
      pralinki Milki - 8 zł
      portfel - 53 zł
      koc (to dla mnie;-) - 106 zł

Razem: 258 zł
      + niekupiony jeszcze prezent dla brata i wujka.
      Ech...
    • Gość: Mala Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.proxy.aol.com 23.12.03, 20:01
      Jak tak sobie wlasnie policzylam to na prezenty dla mamy, taty, siostry i
      chlopaka wyszlo prawie 600 zl. to przerazajace!!!! moze nie odczulam tego tak,
      bo kupowanie zaczelam juz duzo wczesniej :)
    • lucky_woman Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? 23.12.03, 20:29
      Moje tegoroczne prezenty pochłonęły ok 800zł i cieszę się, że mi się pięniądze
      skończyły, bo nie mogę ich już wydać więcej:)
    • alliah Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? 23.12.03, 21:04
      No więc ja spędzam święta z rodzicami, siostrą, jej mężem i z moim mężem.
      Ja już kupiłam prezenty, więc mogę napisać dokładnie:
      Mama-komplet biżuterii(kolczyki, łańcuszek i pierścionek)=194zł i tusz do rzęs
      109zł
      Tata-zestaw Heppy for Men=160zł i koszula 75zł
      Siostra-płyn do kąpieli=31zł oraz body creator=183zł
      Paweł(jej mąż)-zestaw do golenia trzy częściowy-115zł
      Tomek(mój mąż)-czarny sweter-230zł, kajdanki(:P)-17zł i zestaw do pielęgnacji
      samochodu-68z
      Zakupy kosmetyczne poczyniłam w Douglasie. Wszystkie prezenty kupowaliśmy z
      mężem wspólnie(oprócz dla siebie nawzajem rzecz jasna:D) Nie powiem, że mało
      zapłaciliśmy za prezenty, jeszcze rok temu w życiu za taką sumę bym nie zrobiła
      zakupów(ale będą jaja jak się okaże, że nie trafiliśmy w gusta krewnych:D Teraz
      mnie to bawi,ale jutro jak przeczucia się sprawdzą nie będzie mi wesoło;))
      • alliah Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? 23.12.03, 21:12
        Acha-dodam jeszcze, że płaciłam kartą, bo gdybym miała płacić gotówką to
        zaryczałabym się na śmierć;) Nie no żartuję, ale czego oczy nie widzą tego
        sercu nie żal;)))))WESOŁYCH ŚWIĄT!
        • Gość: jack Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.stansat.pl 23.12.03, 23:43
          Kupilismy prezenty dla 7 osób = 900 zł
          Dzis widziałem w markecie światną scenę: facet zdejmuje kolejno z półki
          zestawy z kosmetykami i wkładając je do koszyka wymienia głośno ( do drugiego
          stojącego obok) - żona, teściowa, córka, siostra...:)
          • Gość: Suzi Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 07:44
            Mama: ok. 110 zł (zestaw stołowy, krem przeciwzmarszczkowy),
            Tata: ok. 110 zł,(lampa, zestaw kosmetyków do pielęgnacji samochodu,pianka do
            golenia)
            Teść: ok. 30 zł,(zestaw maszynka do golenia + pianka)
            Teściowa: kurde jeszcze nic jej nie kupiłam!!!
            Chłopak: 300 zł. (zegarek + skarpetki)
            Siostra chłopaka, jej mąż i coreczka: lampka nocna: 40 zł,
            Przyjaciółka 1: 10 zł
            Przyjaciółka 2: 10 zł. (kupiłam im w Galerii takie fajne kotki z drewna,
            bardzo mi się podobają).

• sabina110 Re: Ile wydajecie na swiateczne prezenty? 24.12.03, 08:12
      na prezenty świateczne zawsze wydaje sybloiczne pieniądze to ma byc gest a nie
      prześciganie sie kto i za ile cos kupił. Kupiliśmy swoim rodzicom mniej wiecej
      za około do 40 zł na łeba . ojciec -30 ,mama -30 zł brat 20 z szwagier -30 zł ,
      szwagierka chyba 40 zł teść ok. 50 i teściowa chyba tez około 50 zł. Ch-cha moi
      rodzice w tym roku wypadaja gorzej, ale naprawde za te trzydzieści zł. maja
      praktyczne i pomocne dla siebie prezenciki. Natomiast duża kase to można wydac
      np. dla dziecka jak sobie cos upatrzy np. drogie klocki lego -to wtdey tak,
      przy najmniej u mnie tak zawsze w domu było dzieci najważniejsze, a rodzice i
      dziadkowie to prezenciki raczej niż prezenty. A ja osobiście drożśze prezenty
      kupuje np. na imieniny, rocznice slubu czy inne rodzinne osobiste świeta.
      Natomiast w gwiazdke to sybolcznie. A ha zapomiałam dla mojej drugiej połowy
      kupiłam za 60 zł, a druga połow dla nmnbie chyba gdzieś za 200 zł ale to razem
      z mikolajem i chyba urodzinami i gwiazką, czyli wychodzi średnio po 70 zł na
      okazję...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka