biedronkamala 28.04.09, 18:46 Kobitki, co sądzicie o takim autku? Może któraś nim jeździ ? Bo się chyba zakochałam i zamierzam nabyć( leciutko używany). Czy to dobry pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jane-bond007 Re: peugeot 407 28.04.09, 19:25 sedan - obstawiam ze na taki masz ochote - jest b ladny, moze poczytaj cos o silniku, spalaniu i awaryjnosci? poszukaj storny/forum o peugotach Odpowiedz Link Zgłoś
amira43 Re: peugeot 407 28.04.09, 20:04 spokojne,jesli nie jest "reaktywowany"po wypadku,nie powinnas miec problemow:-) nie lubi tylko dziur i zawieszeie ma dosc nisko(krawezniki)...jest dosc miekki,zwrotny,przyspiesznie odpowiednie...troche ,moze za duzo pali:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: peugeot 407 28.04.09, 22:25 Szkarada porównywalna jedynie z Renault Thalia. Odpowiedz Link Zgłoś
amira43 Re: peugeot 407 28.04.09, 22:29 ups...to kompletnie,rozne "linie"...poza krajem pochodzenie,nie widze analogii;-D Odpowiedz Link Zgłoś
smettka Re: peugeot 407 29.04.09, 01:00 Moj facet nim jezdzi od paru ladnych lat. Jedyny klopt w tym czasie: wysiadl GPS, co sie niestety podobno czesto zdarza w tym modelu (tak uczciwie powiedziano w serwisie). Jesli kupujesz bez GPS problem Cie nie dotyczy. Pod wzgledem komfortu jest bardzo dobrze. Jesli chodzi o parkowanie to ja zdecydowanie wole mniejsze, ale jakos sobie radze. Za to bedziesz miala frajde w czasie jazdy, bo fajnie sie porowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: peugeot 407 29.04.09, 01:18 Nie no prowadzi się bardzo komfortowo.. Jak kazde auto francuskie... Jedyny problem polega na tym, ze czesci ekspoatacyjne do aut francuskich sa czasem do 3 razy drozsze niz do aut np. niemieckiej produkcji. Na dodatek dochdza problemy w postaci takiej, ze francuzi maja "specialne" sposoby na montaz czegos, kształt czy co najlepsze na co pół roczne zmieniane tak banalnej rzeczy jak odleglosci otworów na srubki.. Generalnie pod wzgledem komfortu polecam. Wzgledem ekspoatacji i jej kosztow zdecydowanie odrazam. Odpowiedz Link Zgłoś
smettka Re: peugeot 407 29.04.09, 11:38 To jest piate a moze szoste francuskie auto mojego faceta. To o czyms swiadczy! PS. Wiekszosc ludzi najchetniej wypowiada sie o czyms czego nie zna, powtarza stereotypowe opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: peugeot 407 29.04.09, 13:16 smettka napisała: > To jest piate a moze szoste francuskie auto mojego faceta. To o > czyms swiadczy! Ze ma widac szczescie :) > > PS. Wiekszosc ludzi najchetniej wypowiada sie o czyms czego nie zna, > powtarza stereotypowe opinie. Ja jezdziłam dwoma francuzami. Dwa kolejne mialam w bliskim otoczeniu. Niestety opinia o wadliwosci oraz o sporych kosztach utrzymania powstała na podstawie autopsji i tego jakie doswiadczenia maja osoby ktore znam.. A jeszcze jak dodac do tego opinie mojego mechanika, ktory mi moje auta naprawia od lat.. to szerokim lukiem do konca zycia omijac bede auta francuskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: peugeot 407 29.04.09, 16:38 A moze mechanik ukrywal w ten sposob swoj brak umiejetnosci? To co pisalas o "specjalnym montowaniu" to dotyczylo kilkadziesiat lat temu Citroena i tylko Citroena... Peugeot 407 jest swietnym autem i awaryjnoscia oraz kosztami utrzymania nie odbiega od innych aut tej samej klasy. Za to zdecydowanie odbiega komfortem i to na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: peugeot 407 30.04.09, 15:28 kontik_71 napisał: > A moze mechanik ukrywal w ten sposob swoj brak umiejetnosci? Nie podwazaj prosze umiejetnosci mojego mechanika bo wypowiada sie w niepochlebny sposob na temat kilku marek, ktorych ma spory przerob. > To co > pisalas o "specjalnym montowaniu" to dotyczylo kilkadziesiat lat temu > Citroena i tylko Citroena... No skoro wiesz lepiej. Nie bede sie sprzeczac z eskpertem na forum. Pozostane jednak przy opinii swojej, osob uzytkujacych auta francuskie oraz mojego mechanika. > Peugeot 407 jest swietnym autem i awaryjnoscia oraz kosztami > utrzymania nie odbiega od innych aut tej samej klasy. Jezdzisz peugeotem?? :) > Za to > zdecydowanie odbiega komfortem i to na plus. Zalezy kto co lubi. Osobiscie wiekszym komfortem jest dla mnie jaza dosc wiekowym Mitshubushi Carismą lub nowszym Roverem 45 niz Peugotem. A kazdymz tym aut miala okazje jezdzic, zarowno w trasie jak i po miescie. Peugotem jezdzi sie gorzej niz Citroenem nawet. Ale to moja subiektywna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
real.becwal Re: peugeot 407 29.04.09, 11:08 biedronkamala napisała: > Kobitki, co sądzicie o takim autku? Może któraś nim jeździ ? Bo się > chyba zakochałam i zamierzam nabyć( leciutko używany). Czy to dobry > pomysł? francuz z secondkhandu nie jest raczej dobrym pomysłem. może kochanica wypowie się ?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mohinder Re: peugeot 407 29.04.09, 14:22 Nie jestem kobietą, ale parę moich uwag: * auto jest duże i komfortowe (+) * auto jest długie (w mieście to -) * auto ma ekstremalnie nisko progi (duży -) * auto ma nisko przód i tył (-) Super auto na długie trasy. Ze względu na wielkość i niskość zawieszenia, jego przydatność w jeździe po mieście i parkowanie na chodnikach jest niestety b.mała. Niestety, tak to wygląd :-( Poważnie rozważałem zakup 407, ale przez to, że mogłem nim pojeździć przez kilka dni - zrezygnowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: peugeot 407 29.04.09, 16:31 Miałam okazję nim jechać, był w automacie i jak dla mnie bez rewelacji. Do tego znajoma miała 206 i więcej czasu był w serwisie niż ona nim jeździła. Odpowiedz Link Zgłoś
odrobina_luxusu Re: peugeot 407 30.04.09, 15:11 Rany, co to za zlom przyjezdza do Polski? Po jakichs wypadkach, po ktorych samochody w ogole nie nadaja sie do jazdy??? Wszyscy moi znajomi jezdza francuskimi samochodami, bo to wygodne i TANIE. Sprawuja sie wzrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronkamala Re: peugeot 407 30.04.09, 21:23 Dzięki za opinie, w wiekszosci mi sie podobają , bo się jednak zdecydowałam. Co do francuskich aut - to będzie mój pierwszy peugeot , ale do tej pory jeździłam renówkami ( najpierw 19, a potem kolejno dwie megane ). Byłam bardzo zadowolona . Zmieniam marke , bo wydaje mi się ,że peugeoty ostatnio sa ładniejsze niż meganki. Miałam ochote tez na citroena C5. Ale poprzednie wersje sa trochę za "papusne", a najnowsza jest dla mnie za droga. I oczywiście zbyt duza. Peugeot 407 jest przecież mniejszy, prawda ? Z tym parkowaniem może byc problem - ale trening czyni mistrza- jestem dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: peugeot 407 01.05.09, 08:52 To dzwoni koleżanka z Paryża do Polski gdzie wyjechała na wycieczkę i mówi.Słuchaj jak tu piękne zwiedzmy różne wystawy i "on" nawet chce mi kupić "Renuara".A ta wPolsce odpowiada. To doskonale tylko najlepiej "Megan". Odpowiedz Link Zgłoś