horpyna4 Re: ugryzienia komarów 23.07.09, 20:20 Ja smaruję fenistilem, natychmiast przestają swędzieć i szybko znikają, bo nie są drapane. Ale może być też tak, że masz alergię i sam żel do smarowania nie wystarczy. Może jakieś wapno? Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: ugryzienia komarów 23.07.09, 20:30 Jak mnie komar użre,to robi mi się wielki bąbel ,a potem rozdrapuje to do krwi i w efekcie mam wielkiego strupa :) popieram przedmówczynię-wapno,fenistil i znika,zanim zdążę to rozdrapać do miecha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: ugryzienia komarów 23.07.09, 20:27 do soboty nie ma szans, by zeszło. Smarowanie cebulą, maścią ze sterydami na alergiczne wypryski i rajstopy w sprayu poprawią nieco wygląd, ale to nie zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
suzi09 Re: ugryzienia komarów 24.07.09, 00:18 słyszałam że maść fenistil jest skuteczna, ale nie miałam. Kosztuje ok.16 zł. Ponadto kiedyś słyszałam jak jakiś fachowiec wypowiadał się w TV na temat skutecznych preparatów na komary, i powiedział że nie ma nic... Można temu zapobiec przyjmując witaminę witaminę z grupy "b". Zapach skóry (potu) się zmienia i komary nie żrą:) Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aux Re: ugryzienia komarów 24.07.09, 00:21 Jasne jasne.. mój ojciec zawsze mówił, że jak się pije piwo to komary nie gryzą.. Piłam dzisiaj piwo i co? To samo ;-) A do soboty Ci znikną same, po prostu nie drap. Fenistilu nie używałam, ale wapno na pewno pomoże. Choć może trzeba po prostu ćwiczyć silną wolę ?;) Odpowiedz Link Zgłoś
suzi09 Re: ugryzienia komarów 24.07.09, 00:47 To jest jakaś grupa witaminy "B" ale nie wiem jaka (nie pamiętam). Wiem jednak że jak moje dziecko dużo pije multiwitaminy to zapach moczu jest charakterystyczny (daje się wyczuć tę witaminę) i chyba o to chodziło temu gostkowi... Wiem że po piwie mój mocz nie pachnie witaminą B, hihi, a komary żrą aż "miło", wiec piwo odpada jako środek na komary:) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: ugryzienia komarów 24.07.09, 11:21 Ten fenistil na ugryzienia, to nie maść, tylko żel. Jest bardzo wydajny. Ale istnieje też jakiś tańszy zamiennik, w aptece powinni wiedzieć. Podobno równie skuteczny. U mnie ugryzienia posmarowane fenistilem znikają bardzo szybko, nawet z dnia na dzień. Ważne, żeby smarować po każdym myciu. A komary mnie wręcz uwielbiają. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowy.mail Re: ugryzienia komarów 24.07.09, 11:10 Na pogryzienia i bąble do soboty to tylko chyba puder i dluga sukienka. Na przyszłośc zwykły spirytus salicylowy lub cos innego na spirytusie - perfum, wódka. Trzeba posmarować ugryzione miejsce od razu jak zaswędzi i nie zdążymy podrapać. Za dwie godziny znika. Odpowiedz Link Zgłoś
laluniaaa Re: ugryzienia komarów 24.07.09, 11:20 a czy ta sukienka ma duży dekolt/czy właśnie dół ma przyciągać wzrok? jeżeli to będzie typowe polskie wesele, to chyba tylko z godzinkę ludzie będą w stanie zauważyć stan Twoich nóg;) Odpowiedz Link Zgłoś