Dodaj do ulubionych

Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ?

24.08.09, 20:32
Zastanawiam się dlaczego jedni ludzie sa super lubiani każdy lubi ich towarzystwo i chce z nimi przebywać a inni jakos nas odrzucają od siebie mimo iż sa mili i wogole nie odbiegają swoim zachowaniem od społecznie przyjętych norm? Istnieje jednak w ich zachowaniu coś co tworzy jakiś dystans miedzy ta osobą a innymi ludźmi, jakaś taka podświadoma bariera. Co zrobić jesli nalezymy do tej drugiej grupy ludzi, aby cieszyć sie sympatią otoczenia? Czy da sie to jakoś wypracować ?
Obserwuj wątek
    • silic Sprawa jest prosta. 24.08.09, 20:38
      Jesli jestes w towarzystwie gnid musisz być gnidą żeby pasować.
      Jesli jestes w grupie ludzi lubiących dowcipy musisz mieć poczucie humoru.
      Tak się jednak składa , że najrzedziej akceptowane są osoby mówiące prawdę.
      • blanszetka Re: Sprawa jest prosta. 24.08.09, 20:43
        podana przez Ciebie A mi się właśnie wydaje ze podana przez Ciebie "recepta" ma to by byc zawsze lubianym Jest dobra tylko na pozór. Nie da się byc wiecznie kimś innym. Myslę że tylko bycie sobą i świadomośc czego sie chce i z kim chce sie przebywac prowadzi do prawdziwego uczucia przyjaźni bądź nie. Bo co komu po przyjaźni budowanej na kłamstwie? Po pewnym czasie towarzystwo tych osób nas zmęczy bo ile można udawać klowna będac powiedzmy oczytanym mrukiem?
        • blanszetka Re: Sprawa jest prosta. 24.08.09, 20:45

blanszetka napisała:

> podana przez Ciebie A mi się właśnie wydaje ze podana przez Ciebie "recepta" m
          > a to by byc zawsze lubianym Jest dobra tylko na pozór. Nie da się byc wiecznie
          > kimś innym. Myslę że tylko bycie sobą i świadomośc czego sie chce i z kim chce
          > sie przebywac prowadzi do prawdziwego uczucia przyjaźni bądź nie. Bo co komu po
          > przyjaźni budowanej na kłamstwie? Po pewnym czasie towarzystwo tych osób nas z
          > męczy bo ile można udawać klowna będac powiedzmy oczytanym mrukiem?

sorry coś mi poprzestawialo pierwsze zdanie Miało być :

A mi się wydaje, że podana przez Ciebie "recepta" na to by być zawsze lubianym *

• silic Re: Sprawa jest prosta. 24.08.09, 21:45
          Ja nie podaję recepty na bycie zawsze lubianym - nie ma takiej możliwosci.
          Napisałem jedynie, że jesli chce się odnaleźć w grupie gnid to trzeba być gnidą,
          itd. Czasem człowiek musi przebywać z innymi ludźmi i wtedy żeby wejsć między
          wrony musi krakać tak jak one.
      • zeberdee24 Re: Sprawa jest prosta. 24.08.09, 20:45
        To prawda, ale najbardziej akceptowane są osoby które mają to co budzi pożądanie
        największej grupy ludzi: kasę, urodę, koneksje.
        • blanszetka Re: Sprawa jest prosta. 24.08.09, 20:49
          Znowu zaneguję ...Zeberdee sluchaj mi się jednak wydaje ze tacy ludzie czyli piękni, bogaci wpływowi budzą tak naprawde uzucie zazdrości a idąc dalej niecheci. Tak im zazdrościmy ze az ich przez to nie lubimy Nie piszcie o przyjaźni nieszczerej tylko o zdrowych ludzkich kontaktach
          • zeberdee24 Re: Sprawa jest prosta. 24.08.09, 20:52
            Zdrowe ludzkie kontakty(prawdziwa przyjaźń) można mieć z kilkoma osobami przez
            całe życie, jeżeli ma się szczęście. Ja zrozumiałem że Tobie chodzi o "lwy
            towarzyskie" znające pół miasta osobiście.
          • nanai11 Re: Sprawa jest prosta. 24.08.09, 20:53
            Lubimy ludzi wesołych,ludzi którzy wprowadzaja gdziekolwiek się
            znajdą wielką dawke radości. Najbardziej uwielbiamy tzw. typ
            tygryska. Nie znosimy takich jak kłapouchy.Zmartwień dosć mamy na co
            dzień. Wolimy sie posmiać na imprezie.
      • cytrynka_ltd Re: Sprawa jest prosta. 24.08.09, 21:03
        ja omijam gnidy, albo traktuję je z dystansem, jak nie mogę ich uniknąć.
        nigdy nie zniżyłabym się do ich poziomu.
        same z czasem wykańczają się.
        a, prawdę mało kto lubi.
        chociaż prawdę można owinąć w bawełnę:))
    • 2szarozielone Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 20:54
      Ludzie lubią tych, którzy ich lubią i słuchają. Tak szczerze, bez dystansu i
      złośliwości, pogardy i oceniania.
      • jan_hus_na_stosie Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 21:05
        Kiedy do ludzi dotrze do świadomości fakt, że całe życie byli, są i będą
        oceniani wszędzie i na każdym kroku, są oceniani w szkole za wyniki w nauce, są
        oceniani na podwórku jak dobrze grają w piłkę, są oceniani przez płeć przeciwną
        jako osoba nadająca się lub nie na partnera, są oceniani przez kumpli i
        koleżanki jako osoba ciekawa i wiarygodna lub nie, są oceniani w pracy przez
        pracodawców, są oceniani przez klientów o ile z takimi pracują jako
        profesjonaliści lub osoby nie znające się na tym co robią i tak dalej, i tak
        dalej...

Nie da się uciec przed oceną innych, można się tym mniej lub bardziej przejmować
        ale ucieczka jest niemożliwa, koniec, kropka.

• 1warszawka1 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 07:06
          za złośliwość, ocenianie, dwulicowość
          • cus27 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 07:15
            Za zazdrosc,za falsz,za "wielka madrosc" zyciowa!
            • cus27 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 07:42
              "Przerosniete" ego!Egoizm!
    • angelina25 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 20:58
      Nie wiem czy to sie da wypracowac. Napewno mozna sobie wypracowac wysoka
      samoocene. Gdy kochasz siebie bezwarunkowo i w 100%, to wtedy zwisa ci to, czy
      jestes lubiana przez innych i nie zadajesz sobie takich pytan, jak w tym watku.
      • zeberdee24 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 21:03
        Niestety ale jakość kontaktów międzyludzkich ma kluczową role w wysokiej
        samoocenie. Nie da się wypracować poczucia własnej wartości w oderwaniu od tego
        co związane z funkcjonowaniem w społeczeństwie.
        • angelina25 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 21:16
          Da sie.
          • zeberdee24 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 21:17
            Też mi się tak wydawało:)
          • jan_hus_na_stosie Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 21:19
            pewnie, że się da, pod warunkiem że się posiada w sobie przynajmniej nutkę
            sadomasochizmu :D
    • cytrynka_ltd Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 21:07
      blanszetka napisała:

> Zastanawiam się dlaczego jedni ludzie sa super lubiani każdy lubi ich towarzyst
      > wo i chce z nimi przebywać a inni jakos nas odrzucają od siebie mimo iż sa mili
      > i wogole nie odbiegają swoim zachowaniem od społecznie przyjętych norm? Istnie
      > je jednak w ich zachowaniu coś co tworzy jakiś dystans miedzy ta osobą a innymi
      > ludźmi, jakaś taka podświadoma bariera. Co zrobić jesli nalezymy do tej drugie
      > j grupy ludzi, aby cieszyć sie sympatią otoczenia? Czy da sie to jakoś wypracować?

najlepiej mówić ludziom, co chcą usłyszeć i smarować im:))
      są jednak ludzie, którzy poprzez swoje bariery tworzą mur wokół innych.
      najgorsi są ludzie, którzy myślą, że inni nie dorastają im do pięt.
      ale, najprzyjemniejsze jest sprowadzanie ich na ziemię.

nie można chcieć być przez wszystkich lubianym. to jest niemożliwe.
      wystarczy być miłym i sobą.
    • hermina25 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 22:49
      Nie ma złotego środka na bycie lubianym...myślę,że trzeba być przede wszystkim
      cie kawą osoba...
      A nie zgodzę się z którąś z przedmówczyń,że doceniani są ludzie mówiący
      prawdę...ja lubię jawnie wytykać innym błędy i jak na razie przysparza mi to
      tylko problemów ;/...ale dalej to lubię :)
    • listopadowa81 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 22:53
      prawdopodobnie za:oblude,cwaniactwo,chamstwo,debilizm,przyklejanie
      metki na zasadzie-bo ona mi cos o tobie powiedziala ale ciii..to
      tajenica,wyrobienie opini na czyjs temat z drugiej reki.
    • tr12 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 22:57
      Ja nie lubię jak ktoś opowiada o sobie (swoim życiu, sukcesach) w
      taki sposób jakby wiedział, że słuchacz tego nie przeżył, że to jest
      dla niego duże osiągnięcie i będzie podziwiał osobę opowiadającą.
      Nie lubię jak ktoś zakłada, że tego nie znam, albo nie umiem więcej
      od niego.
    • justysialek Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 23:07
      W grupie/towarzysko nie lubimy ludzi za wady i przywary a lubimy za
      wesołość, optymizm, bycie interesującym, pewnym siebie, aktywnym.
      Lubiani ludzie to ci, wokół których zawsze coś się fajnego dzieje,
      którzy potrafią szybko zrobić coś z niczego i poprawić atmosferę,
      lubią zabawę. Lubimy też tych, którzy są koleżeńscy, pomocni...
      chyba wiadomo dlaczego.
      Jeżeli chodzi o bardziej osobiste kontakty i przyjaźnie to wybieramy
      podobnych do siebie albo tych, którzy mają cechy, których
      my "potrzebujemy" - czyli lubimy się wygadać, więc wybieramy
      wrażliwe osoby, które lubią słuchać itd.
      • nolus Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 23:46
        nie lubi się zawsze tych, którzy się czymś mocno różnią - i to zarówno pod
        względem negatywnym(ktoś jest brzydalem, jest zdecydowanie słabszy
        fizycznie/psychicznie/intelektualnie od innych), jak i pozytywnym. pozytywnym
        chyba bardziej- nic tak nie wznieca niechęci i wrogości, jak ktoś
        ładniejszy/bogatszy/o wiele mądrzejszy, bo budzi w nas poczucie, że jesteśmy
        gorsi. tacy ludzie często mają pod górkę w kontaktach z innymi, bo z miejsca
        zarzuca im się zadzieranie nosa.
    • lacido Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 23:49
      ja ostatnio nie cierpię ludzi za pierniczenie głupot :)
      • jan_hus_na_stosie Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 23:54
        bo oczywiście sama nigdy ich nie pierniczysz ;)

chyba, że przyjmujesz w życiu postawę asekurancką, tzn. w drażliwych kwestiach
        nie wypowiadasz się publicznie lub robisz to w ten sposób aby czasem za bardzo
        nie urazić jednej lub drugiej strony, coś jak zachowanie a la Donald Tusk :D
        • lacido Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 23:59
          pierniczenie głupot jako swojego rodzaju zabawę, w której biorą udział wszyscy
          rozumiem, ale nie gadanie przez 10minut tak, żeby czasem osoby nie wtajemniczone
          nie zaczaiły o co chodzi albo jak para w towarzystwie mówi na głos jaki ma plan
          zajęć na jutro - masakra.
    • bertrada Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 23:53
      To jest kwestia pewnych cech osobowości, które są wrodzone i których się nie da
      nauczyć.
      • jan_hus_na_stosie Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 23:57
        i tu się mylisz, średnio inteligentny człowiek jak będzie bardzo czegoś chciał i
        posiadał odpowiednią motywację to może się niemal wszystkiego nauczyć
        • lacido Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 24.08.09, 23:59
          e tam
          • jan_hus_na_stosie Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 00:01
            człowieku małej wiary ;)
            • lacido Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 00:07
              od kiedy to negujesz racjonalizm co?
              • jan_hus_na_stosie Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 00:24
                jaki racjonalizm? ja tam wierzę, że jestem w stanie nauczyć się niemal każdego
                zawodu gdybym tylko musiał, geodety, lekarza, architekta, prawnika etc.

Zapewne nie byłbym wybitną osobą w danej branży ale myślę, że do poziomu
                średniaka byłbym w stanie się wyedukować.

Jedyne zawody, których nie mógłbym się nauczyć to te, które wymagają specjalnych
                predyspozycji fizycznych a nie intelektualnych czyli np. piosenkarz, sprinter,
                dżokej, fotomodel ;D
                • lacido Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 00:26
                  wiara czyni cuda - to nie ma nic wspólnego z racjonalizmem ;)
                  • jan_hus_na_stosie Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 00:32
                    to nie jest wiara, to jest pewność
                    • qw994 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 00:33
                      Trochę samokrytyki nie zaszkodzi.
                      • jan_hus_na_stosie Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 00:42
                        jasne, bo fałszywa skromność jest fajniejsza...
                        • qw994 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 00:51
                          Za to nadmierna pewność siebie zgubna.
                          • jan_hus_na_stosie Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 01:09
                            ale ja nie mam nadmiernej pewności siebie
                            po prostu człowiek naprawdę może się nauczyć niemal wszystkiego o ile bardzo
                            tego będzie chciał
                    • lacido Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 10:24
                      "ja tam wierzę, że jestem w stanie nauczyć się "

to są Twoje słowa :)
                • qw994 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 00:32
                  > jaki racjonalizm? ja tam wierzę, że jestem w stanie nauczyć się niemal każdego
                  > zawodu gdybym tylko musiał, geodety, lekarza, architekta, prawnika etc.
                  >
                  > Zapewne nie byłbym wybitną osobą w danej branży ale myślę, że do poziomu
                  > średniaka byłbym w stanie się wyedukować.

Ja jednak podziękowałabym za twojego umiejętności lekarza "średniaka"...
                  • jan_hus_na_stosie Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 00:33
                    qw994 napisała:

> Ja jednak podziękowałabym za twojego umiejętności lekarza "średniaka"...

większość lekarzy to średniacy
        • qw994 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 00:05
          Tak, z pewnością osoba, której słoń na ucho nadepnął, po 10 latach ćwiczeń
          odśpiewa bezbłędnie "Odę do radości". Wolne żarty.
          • jan_hus_na_stosie Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 00:17
            Pamiętam, że leciał w telewizji kiedyś taki program, brano ludzi z ulicy przez
            miesiąc pod nadzorem najlepszy specjalistów w danej branży uczyli się
            intensywnie danego zawodu. Nie wiem czy to czasem nie ten program
            wiadomosci.mediarun.pl/news/5434
            Potem te osoby przystępowały do egzaminu z zawodowcami a jury, które nie
            wiedziało które osoby to zawodowcy a które nauczyły się zawodu w jeden miesiąc
            zwykle nie potrafiło rozróżnić amatorów po miesięcznym przeszkoleniu od
            zawodowców, którzy uczyli się zawodu przez wiele lat
            • qw994 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 00:31
              Zdaje się, że mylisz rzemiosło z talentem, to po pierwsze.
              Po drugie, co do tego programu, to też nie wierzę, żeby amatorzy mogli dorównać
              zawodowcom. Być może pozornie, powierzchownie. Bo zawodowiec pokona amatora
              doświadczeniem.
            • tr12 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 21:53
              Pamiętam-oglądałam 2 odcinki. Ciekawe to było.
    • mikro.soft Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 00:35
      Ja lubię ludzi. Nie lubię kobiet.
    • kora3 mam kilka typów, nie powiem,ze wszystkich lubię:) 25.08.09, 09:27
      za:
      - wscobstwo - nie mylic z zainteresowaniem:
      - snobizm i pozerstwo
      - obłude i wlażenie do tyłka (takze mnie:))
      - brak taktu
      • bakejfii Re: mam kilka typów, nie powiem,ze wszystkich lub 25.08.09, 09:45
        Tez tak uwazam.
    • posh_emka Najczęściej? 25.08.09, 10:22
      Za to,że są inni niż my. Mają inny tok rozumowania, poglądy.
      Lektura tego forum dowodzi tego w 99%.
      • lesialesia Re: Najczęściej? 25.08.09, 10:46
        nigdy nie jest tak, że ludzie nas nie lubią, bo wytwarzamy podświadomą barierę.
        przeanalizuj swoje zachowanie i znajdź to co odrzuca ludzi- może ciągle
        głupkowate chichotanie, głośny styl bycia?
    • alba27 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 10:51
      Jedna koleżanka z pracy powiedziała innej naszej wspólnej koleżance,
      że mnie nie lubi bo...wszystko mi się udaje i zawsze taka szczęśliwa
      jestem. Nie wiedziałam, czy uznać to za komplement czy się obrazić.
      Zrobiło mi się jej chyba żal, bo to przerażające nielubieć kogoś z
      to że jest szczęśliwy!
      Ludzie nie lubią innych ludzi z wielu powodów, ale ja zauważyłam,
      że często u innych nie tolerujemy własnych wad, krytykujemy plotkary
      a same plotkujemy, brzydzimy się klamstwem a jednak czasami
      kłamiemy...
      i napewno nie ma osoby lubianej przez wszytkich.
      • listopadowa81 Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 22:14
        alba27 napisala:
        "Ludzie nie lubią innych ludzi z wielu powodów, ale ja zauważyłam,
        że często u innych nie tolerujemy własnych wad, krytykujemy plotkary
        a same plotkujemy, brzydzimy się klamstwem a jednak czasami
        kłamiemy... "

podpisuje sie pod tym obiema rekami!
    • aurelia_aux Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 10:58
      Nie wszyscy Cię muszą lubić tak jak ty nie lubisz wszystkich.
      Tak więc dopasowanie się do określonej grupy jest bezsensem.
    • venettina Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 15:40
      Nie lubimy ludzi, ktorzy:
      1. bardzo roznia sie od nas - sa inni (w stroju, zachowaniu,
      podejsciu do zycia)

2. maja inne poglady (czyli pasuje w pkt.1, ale...)
      3. sa madrzejsi od nas i daja nam to odczuc
      4. ich zachowanie przypomnia o naszych slabosciach - nie lubimy
      idealow, co innego JPII a co innego perfekcyjna kolezanka
      5. mowia prawde (choc tu juz pewna czesc spoleczenstwa potrafi
      docenic takiego osdobnika)
    • sweet_pink Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 16:18
      Ja za:
      - wścibstwo
      - egocentryzm
      - za wszystkowiedząca nieomylność
      - niemiłe docinki

Czy się da być bardziej lubianym. Jak najbardziej.
      Jak interesuje Cię ten temat to polecam znakomitą książkę: "Jak zdobywać
      przyjaciół i zjednywać sobie ludzi" Dale Carnegie. Sory że zachowuję się jak
      chodząca reklama, ale to moja ukochana książka i sporo zmieniła w moim podejściu
      do ludzi.
    • frying.pan Re: Za co zazwyczaj nie lubimy innych ludzi ? 25.08.09, 18:47
      To, że ktoś jest w danym środowisku popularny, to nie znaczy, że ktoś taką osobę
      naprawdę lubi. Osoba popularna potrafi się po prostu dobrze "sprzedać", ale to
      niestety tak samo przeszkadza w zdobywaniu prawdziwych przyjaciół jak i
      nadmierna ilość pieniędzy. Prawdziwych przyjaciół spotyka się na swojej drodze
      bardzo rzadko, ale moim zdaniem tylko sympatia takich osób jest coś warta.
      Reszta przyjdzie i odejdzie, nie warto zaprzątać sobie głowy.
    • marzannasz Nie lubie ludzi za glupote!!! 25.08.09, 19:12
      Pewnie ktos powie :" a Ty ? spojrzalas na siebie inna jestes", lepsza nie jestem
      ale przynajmniej swiadoma.
      Wiec sytuacja chcialam z moim chlopakiem wybrac kase z bankomatu, on zauwazyl
      cos podejrzanego w klawiaturze, byla lekko podwyzszona , a na rogu bylo
      pekniecie, tak jak by ktos ja podwazyl i wlozyl spowrotem, moze nic, ale znamy
      dokladnie ten bankomat, a tak wczesniej napewno nie bylo. Wiec moj facet
      zadzwonil do odpowiedniej instytucji( numer byl na bankomacie) zeby ich
      poinformowac, ale w miedzy czasie jakas Pani podeszla do bankomatu, zeby wybrac
      pieniadze, ostrzeglismy ja zeby lepiej nie ryzykowala, a ta popatrzyla sie na
      nas jak na szalencow, kase wybrala i sobie poszla. Powiedzialam mojemu facetowi
      zeby sobie odpuscil swiata nie zbawi, a na pewno durnych ludzi.
      Pare tygodni temu znajomemu wyczyscili konto po tym jak skorzystal z podejrzanie
      dzialajacego bankomatu - karta dziwnie sie ciezko wsadzala.
      Mieszkam w UK a tutaj to ludzie lubia sobie slodzic, a szczegolnie ci otyli, jak
      tylko cos powiem na grubych - to jak tak mozna, dodam ze sama ma problemy z
      wago,ostatnio schudlam ok 15 kilo i wiem ze mozna, jak opowiadam angielskim
      znajomuym ze moj facet woli mnie szczuplo - to jaki on jest cham -moze i cham,
      ale dzieki temu dalej sie nie roztylam, a nawet schudlam. Roznica w samopoczuciu
      jest nieporownywalna, w koncu czuje sie atrakcyjna, nie mam za zle mojemu
      facetowi ostre slowa, bo gdyby nie one to nadal bym sie oklamywala.
      Wiec tak nie lubie ludzi, pewnie oni tez mnie nie lubia - czyli sie dopelniamy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka