klean 03.06.05, 08:49 Czy ktos z was moze mi napisac ktoredy lepiej jest jechac do Wroclawia? Przez Legnice tymi starymi drogani czy jechac odrazu na A4. Gdzie jest lepsza droga? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doniaania Re: A 4 w kierunku Wroclawia 03.06.05, 14:12 hej ja tez jade jutro do wrosia i jestem ciekawa. czekam na odpowiedz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oleyu Re: A 4 w kierunku Wroclawia 05.06.05, 13:41 Ja wyjeżdżam w kierunku na Kraśnik i tam odrazu wpadam na autostrade i jade. Drogami też można, ale jedzie się dłużej. Obecnie zjazd w Legnicy jest w remoncie wię trzeba nadrobić kilkanaście km aby wjechać tam na autostrade. Jechać dalej drogą przez Prochowice też można, ale później się długo dojeżdża do centrum wrocka z tamtej strony. Wieć najlepszym wyjściem jest od razu zjechać na A4 i miec nadzieje że nikt przed toba nie będzie jechał powoli ;). Lata praktyki na tej trasie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
doniaania Re: A 4 w kierunku Wroclawia 06.06.05, 14:25 do wrosia jechalam przez legnice i potem w kierunku prochowic, poniewaz musialam wjechac od strony lesnicy. droga nie najgorsza ( w porownaniu do tej na jelenia - szczegolnie odcinek bolec - lwowek &**&^&%$ )a wracalam przez bielany. autostradka do legnicy ( wolno idzie ta robota, ale niektore kawalki sa calkiem calkiem :-)) ) a potem zjechalam i przez chojnow... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ram Re: A 4 w kierunku Wroclawia 07.06.05, 11:12 Z Bolesławca na Zieloną Górę i wjeżdżamy na odcinek starej, poniemieckiej "autostrady", który zaraz przechodzi w dobrą betonówkę, którą dojeżdżamy do węzła Krzywa i dalej prosto do Wrocławia. Jazda na Zieloną ma tę zaletę, że omija się zatłoczony odcinek Bolesławiec-Krzywa. Trasa przez Chojnów- Legnicę-Prochowice-Środę Śl. nie ma raczej sensu - bardzo zatłoczona, prawie cały czas obszar zabudowany. Odpowiedz Link Zgłoś
doniaania Re: A 4 w kierunku Wroclawia 07.06.05, 11:32 sprostowanie :-)))))) jechalam w sobote do wrosia przez legnice, prochowice... i trasa nie byla zatloczona. mozna bylo naprawde spokojnie przycisnac pedal gazu. normalne jest, ze na kazdej trasie trafi sie pare zawalidrog :-p , ale to sie szybciutko wyprzedza i jedzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
ram Re: A 4 w kierunku Wroclawia 07.06.05, 11:39 W powszedni dzień droga ta jest zatłoczona ciężarówkami. Przycisnąć miejscami można, ale zaraz obszar zabudowany. No i przejazd przez Legnicę, odcinek Legnica-Prochowice (praktycznie cały czas obszar zabudowany). Dawniej, kilkanaście lat temu, gdy ruch samochodowy był zdecydowanie mniejszy, preferowałem tę trasę. Tymczasem na przebudowywanej autostradzie, na licznych odcinkach ruchu na jednym pasie, jedzie się zwykle ze stałą prędkością 80-90 km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
oleyu Re: A 4 w kierunku Wroclawia 08.06.05, 14:12 heh, dzisiaj wracałem z wrocka i na autostradzie się jechalo super. Od zjazdu na Chojnów jechał jakiś geniusz 40 km/h. Ale się nawk....m :) ech Że akurat za tym zjazdem nie ma już innego kierunku na skróty do Bolca :( Odpowiedz Link Zgłoś