pazurek3 06.05.10, 12:44 Czy możecie mi podpowiedzieć, gdzie w naszej okolicy (może być szerzej pojęta ) można w sobotę kupić DOBRE pączki. Najlepiej takie z różą... Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kam98 Re: Pączki 06.05.10, 12:51 Można zapytać w cukierni u Jabłonowskich na Bazyliańskiej.Zawsze świeżo,smacznie i z tradycjami Odpowiedz Link
alcarin Re: Pączki 06.05.10, 14:19 Wiem, że z różą były kiedyś w cukierni Mocca na Wyszogrodzkiej. Ale czy dobre? Dla mnie były dobre (ale nie, że jakiś szał ciał i powód do zachwytów), a w porównaniu z bułami jakie spotyka się często pod nazwą "pączek" to chyba nawet były super. Ale szczerze, takiego naprawdę dobrego pączka jadłam osttani raz chyba jak byłam mała, czyli bardzo dawno temu Wszystko to sprawa gustu - trzeba pójść i spróbować. Acha, dla mnie te pączki z różą z Mocci są fajne, bo są posypane cukrem pudrem, a nie polane lukrem. Jak babcine Odpowiedz Link
anikaone Re: Pączki 06.05.10, 21:18 spróbuj te z Grzybków. nam bardzo smakują i moim znajomym również. Jakby co to mały punkt tej piekarni jest w jednym z bloków przy kwiaciarni Tuberoza na kondratowicza. Tylko musisz iść rano, bo później to małe szanse na dostanie tego smakołyku. otwierają chyba o 7. Smacznego Odpowiedz Link
krzyk007 Re: Pączki 17.05.10, 15:28 > spróbuj te z Grzybków. nam bardzo smakują i moim znajomym również. > Jakby co to mały punkt tej piekarni jest w jednym z bloków przy > kwiaciarni Tuberoza na kondratowicza. Tylko musisz iść rano, bo > później to małe szanse na dostanie tego smakołyku. otwierają chyba o > 7. Smacznego Potwierdzam - Grzybki to 1-a liga !!! Pączków nie jadłem, ale pieczywo mają wyśmienite. Polecam też kremówki - niebo w gębie Odpowiedz Link
olinka733 Re: Pączki 06.05.10, 22:17 na rogu łojewskiej/Chodeckiej jest sklep firmowy piekarni i tam tez widziałam pączki. Ale nigdy nie jadłam. Nie wiem czy dobre i z czym są. Odpowiedz Link
zielonezacisze114 Re: Pączki 07.05.10, 01:05 W CH Targówek jest stoisko Bliklego (przed kasami Carrefour). Mają na pewno pączki z nadzieniem różanym. Odpowiedz Link
kanna Re: Pączki 07.05.10, 10:16 Próbowałam tragedia dobra jest tylko tarta migdałowa. Odpowiedz Link
zielonezacisze114 Re: Pączki 07.05.10, 19:38 Przykre, kiedyś pączki u Bliklego to był pewniak Odpowiedz Link
victor1980 Re: Pączki 10.05.10, 11:41 Pączki od Bliklego to masówka, dobre były kiedyś, kiedy mieli tylko kawwiarnię i cukiernię. W ogóle dziwi mnie skłonność ludzi dp przepłacania za mierne produkty, które są tylko firmowane znanymi nazwiskami lub markami. Zdecydowanie wolę małe, lokalne firmy - cukiernie, restauracje, kawiarnie, itp. Nie znam cukierni Państwa Jabłonowskich, ale skoro inny internauta poleca ich wyroby, to myślę, że warto spróbować. Odpowiedz Link
pazurek3 Re: Pączki 10.05.10, 15:25 Wszystkim bardzo dziękuję za konkretne porady! Rzeczywiście o pączkach Bliklego też słyszałam nie najlepsze opinie i stąd moje pytanie na lokalnym forum... Dam znać czy pączki, na które się zdecyduję były ok . Pozdrawiam. Odpowiedz Link
toppaz Re: Pączki 17.05.10, 16:09 Hmm nie wiem czy podpowiem, bo tak obok. W CH Targówek jest stoisko obok schodów. Nie wiem jakie nadzienia mają duże pączki, ale tam sprzedają przepyszne mini pączki w paczkach (może 0.5 kg). Są tak pyszne, że robię wszysto aby nie przechodzić obok i nie kupoać ich. Śmieję się, że nie można robić zbyt pysznych rzeczy bo klientów się traci Odpowiedz Link
mmagi Re: Pączki 07.12.16, 11:45 i po to odkopałaś wątek sprzed 6 lat,bo kogos to obchodzi ze sama robisz pączki,aaaa nieee to jest nachalna reklama konfitury;/ Odpowiedz Link
namyslowska123 Re: Pączki 08.12.16, 01:06 oj czasem i mi się zdarza robić pączki ale znacznie wolę np piec muffiny które dzieci mogą sobie dekorować Odpowiedz Link