Dodaj do ulubionych

Likiwdacja ul. Na Grobli

23.07.12, 14:11
Ponieważ za chwilę ruszy budowa nowego osiedla między Gilarską a Zielonym zaciszem, to jest ostatni moment, by podjąć ten temat. Istnienie ul. Na Grobli jest tylko radosną twórczością nazewniczą i nie ma sensu. A z kolei przedłużenie ul. Zielone Zacisze (pod obecną nazwą) do Gilarskiej, między przyszłe bloki wojskowe jest głupotą.
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Likiwdacja ul. Na Grobli 23.07.12, 15:41
      Istnienie ulicy Zielone Zacisze jest głupota, bo adres na nią mają tylko 2 z 5 bloków tworzących to osiedle. Ponieważ tylko 1000 osób ma meldunek przy tej ulicy proponuję żeby zmienić adres na Na Grobli i po problemie (nazewniczym).

A tak swoją drogą - po co coś zmieniać?
      • michal_74 Re: Likiwdacja ul. Na Grobli 23.07.12, 18:29
        Nie byłem zwolennikiem tej nazwy, ale skoro jest... to lepiej, aby kończyła się między blokami ZZ, niż ciągnęła się dalej i myliła jeszcze większą liczbę osób. Chyba z tym się zgodzisz (tak wynika z pierwszej części twojego posta)?
        • sibeliuss Re: Likiwdacja ul. Na Grobli 23.07.12, 18:33
          Teraz to bez znaczenia. Poza tym po nazwaniu ul. ZZ ul. Na Grobli po parzystej stronie ulicy będzie stał blok z numerem 3.
    • antuanetz Re: Likiwdacja ul. Na Grobli 02.08.12, 19:02
      Czy ktoś z Was mieszka przy ww. ulicach, wydaje mi się że nie. Ja mieszkam przy zz i nie mam najmniejszej ochoty na bieganie po urzędach i zmianę dokumentów, inf. w banku itd. Uważam pomysł za dość nietrafiony a jego realizacja może przynieść więcej szkody niż pożytku, stwarza koszty i zabiera cenny czas. Pozdrawiam.
    • 31moni Re: Likiwdacja ul. Na Grobli 07.09.12, 22:42
      skąd wiesz,że powstanie nowe osiedle? może wiesz coś więcej,np. jak będzie wyglądało.

michal_74 napisał:

> Ponieważ za chwilę ruszy budowa nowego osiedla między Gilarską a Zielonym zacis
      > zem, to jest ostatni moment, by podjąć ten temat. Istnienie ul. Na Grobli jest
      > tylko radosną twórczością nazewniczą i nie ma sensu. A z kolei przedłużenie ul
      > . Zielone Zacisze (pod obecną nazwą) do Gilarskiej, między przyszłe bloki wojsk
      > owe jest głupotą.
      > [sonda=Czy nie uważacie, ze ul. Zielone Zacisze powinna skręcać między blokami
      > tego osiedla i zastąpić ul. Na Grobli?]
      > [*]Zmienić nazwę
      > [*]Nie zmieniać nazwy
      > [/sonda]
      • mmmm78 Re: Likiwdacja ul. Na Grobli 08.09.12, 00:09
        31moni: tu masz wszystko: www.targowek.to/2012/07/wojsko-zbuduje-wielkie-osiedle-na-gilarskiej/
        • michal_74 Re: Likiwdacja ul. Na Grobli 10.09.12, 14:09
          Adresy i dokumenty pozostaną bez zmian.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka