olajosz 11.02.13, 18:57 W ostatnim numerze ECHA napisano,że Tesco na Kondratowicza będzie funkcjonować jeszcze tylko kilka miesięcy,wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magoo_king Re: Co z Tesco? 12.02.13, 23:28 Niedługo zamiast Rarytasa na Kondratowicza będzie Pelcowizna, będzie gdzie chodzić, a zamiast Tesco, Bezdomka się pojawi, więc wszystko w normie pozostanie. Odpowiedz Link
bounty1 Re: Co z Tesco? 19.02.13, 00:29 Skąd informacja że bedzie pelcowizna bo z tego co ja wiem lokal wraca do puli wolnych lokali i bedzie oglaszany przetarg na niego Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Co z Tesco? 13.02.13, 01:05 Ale pawilon do rozbiórki, czy Tesco się wynosi (o tyle nie realne, że to jest bardzo opłacalny punkt). Odpowiedz Link
olajosz Re: Co z Tesco? 13.02.13, 10:00 W ECHU jest tylko to: Spółdzielnia Bródno powinna pomyśleć nad rozwiązaniem. - Tesco będzie funkcjonować jeszcze tylko kilka miesięcy. Trudno na razie powiedzieć, co powstanie na tym miejscu. Miejsca parkingowe należą do wszystkich. Po tych kilku miesiącach wszystko może się zmienić - mówi Adam Zawadil. Artykuł dotyczył miejsc parkingowych koło bloku Kondratowicza 41. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Co z Tesco? 13.02.13, 10:08 Czarny pawilon też miał stać tylko do 2009, ale deweloper chyba się wycofał. www.scpolska.com.pl/polski/investments/01_Kondratowicza/main.html Odpowiedz Link
olajosz Re: Co z Tesco? 13.02.13, 10:31 A co z Tą ruiną na jego tyłach?Takie dobre miejsce od lat marnuje się tam. Odpowiedz Link
kilovolt Re: Co z Tesco? 13.02.13, 22:08 No to skoro miejsc parkingowych jest tam deficyt, a Tesco nie chce już tu handlować to może zbudują duży parking i wszyscy będą zadowoleni. Odpowiedz Link
pieskuba Re: Co z Tesco? 13.02.13, 15:18 Bez Tesco da się wytrzymać, ale co z Rossmannem... Odpowiedz Link
pieskuba Re: Co z Tesco? 13.02.13, 22:17 szmat drogi, jak sobie człowiek znienacka przypomni, że nie ma ulubionej farby do włosów Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Co z Tesco? 14.02.13, 09:54 pieskuba napisała: > szmat drogi, jak sobie człowiek znienacka przypomni, że nie ma ulubionej farby > do włosów > No to faktycznie trzeba jechać 126 aż na Rembielińską. Odpowiedz Link
pieskuba Re: Co z Tesco? 14.02.13, 12:17 Łatwo się człowiek przyzwyczaja do dobrego, człowiek ja szczególnie łatwo Odpowiedz Link
anikaone Re: Co z Tesco? 15.02.13, 10:08 no nie tylko nie tesco. czasami przypadkiem spotykam tam fajnego faceta co to wpada ok. 21 po wodę np. lub inne potrzebne nagle sprawunki. No i co teraz będzie? a pan Grzegorz-sprzedawca, ten wyluzowany śmieszny gościu ....co z nim teraz będzie? Odpowiedz Link
mdembek Re: Co z Tesco? 19.02.13, 13:46 Najlepiej pozwalniac ludzi zamiast pomyśleć i gdzieś indziej zrobić parking np, za ele te ruiny pokasować żeby niestraszyly, i już jest miejsce na parking Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Co z Tesco? 20.02.13, 09:33 olajosz napisała: > Podobno pracownicy już dostali wypowiedzenia. Są to bzdury wyssane z palca, zadzwoniłem do Tesco, rozmawiałem z panią zajmującą się nieruchomościami. Powiedziała, że jest to bardzo dobrze prosperująca placówka i Tesco nie ma planów jej likwidacji. (nazwiska podać publicznie nie mogę) Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Co z Tesco? 21.02.13, 08:13 Powiem szczerze, że ja też wolałbym zamiast blaszaka jakiś ładny pawilon - ale czy wtedy byłoby Tesco? Nie sądzę. Odpowiedz Link
olajosz Re: Co z Tesco? 21.02.13, 08:43 Ładny pawilon, a w tle ta ruina co obok.....Tam już chyba nigdy nic ładnego nie będzie,a szkoda,toż to niejako wizytówka Bródna z racji sąsiedztwa szpitala.A do tego jeszcze Ci handlarze z chińskimi gaciami.....Europa. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Co z Tesco? 21.02.13, 10:03 Ten teren nabył Kronos, czemu nie buduje? Passa na rynku nieruchomości trwa. Odpowiedz Link
olajosz Re: Co z Tesco? 22.02.13, 09:44 Ten od oprogramowań,czy jakaś inna firma o tej nazwie? Odpowiedz Link
panda74 Re: Co z Tesco? 04.10.13, 08:59 W Tesco zbierają podpisy przeciwko likwidacji, czyli jednak jest coś na rzeczy... Wiecie coś więcej na ten temat? Odpowiedz Link
olajosz Re: Co z Tesco? 04.10.13, 10:34 Przed chwilą byłam w Tesco i od personelu dowiedziałam się,że likwidacji nie będzie,sprawa upadła. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Co z Tesco? 04.10.13, 11:44 Sprawa dotyczy czynszu, który nie jest adekwatny do stanu technicznego budynku. Odpowiedz Link
lawkeeper Re: Co z Tesco? 04.10.13, 13:02 Spółdzielnia pewnie znowu chciała więcej zarobić i dała podwyżkę czynszu 100 %. Podwyżki czynszu na Bródnie spowodowały zamknięcie już wielu sklepów na Bródnie. SM mówi, że poprzednie czynsze były realnie za niskie i podwyżka była nieunikniona, ale skoro nowe czynsze są tak wysokie, że wiele sklepów stwierdza, że nie utrzyma biznesu to coś jest nie tak. Odpowiedz Link
pixocentauri Re: Co z Tesco? 26.11.13, 16:15 Ostatecznie powstanie Leader Price, które jest częścią firmy Tesco. Zmieniają nazwę, bo Tesco straciło koncesję na alkohol. Nowy sklep, Leader Price, dostanie nową koncesję. Sama widziałam wczoraj jak przymierzali tablicę Leader Price. Dziś już jej nie ma, ale pewnie powieszą po remoncie. A co do likwidacji Tesco, może i chcieli walczyć o to, by nie likwidować Tesco, ale jak widać można znaleźć lepsze rozwiązanie. Odpowiedz Link