Dodaj do ulubionych

Społem WSS Wola, ul. Malborska 8. Porażka!

02.02.14, 01:25
Dawniej był tu sklep PGR Bródno.

Ten sklep to jest jakaś masakra! W srodku ponuro, bałagan na półkach, niezadowolone z życia ekspedientki, bardzo wysokie ceny, ogólnie nędza!

Poza tym skle jest otwarty w nielogicznych na XXI wiek godzinach: poniedziałek-piątek 6-20, sobota 7-15, niedziela nieczynny. ten sklep powinien być codziennie otwarty, przynajmniej do 22:00.

Po co komu tak krótko czynny sklep? Wszystkie okoliczne Żabki, Fresh Markety i im podobne otwarte są 7 dni w tygodniu w godz. 6-23.

Społem nie ma pojęcia o handlu! Ten sklep powinien stąd jak najszybciej zniknąć i ustapić miejsca innemu, którejś "normalnej" sieci handlowej.

Prośba: jeżeli ktoś jest za tym, żeby wyrzucić sklep Społem z budynku przy ul. Malborskiej 8, proszony jest o wysłanie wiadomości e-mail w tej sprawie do Pana Prezesa Zarządu Spółdzielni Mieszkaniowej Bródno na adres: krzysztof.szczurowski @ smbrodno.pl

P.S.
Jakiś czas temu, w dwóch sklepach Społem Wola dowiedziałem się od ekspedientek, że Pan Prezes Zarządu Społem WSS Wola (67 lat) traktuje swoich pracowników jak śmieci! Potrafi powiedzieć o pracownikach, że oni nie są do niczego potrzebni. Dla mnie to był szok! Ile w tym jest prawdy? Nie wiem. Nie mam też powodów, żeby nie wierzyć tym kobietom. Profilaktycznie proponuję omijać sklepy Społem WSS Wola. Rzekomo w każdej plotce jest przynajmniej ziarno prawdy
Obserwuj wątek
    • mmujer Re: Społem ul. Malborska 8. 02.02.14, 09:02
      Pomylił mu się chyba adres sklepu. Na Malborskiej kupuje i nie narzekam. Jak sie komuś nie podoba to 100m. dalej jest podobny sklep.
      Autor Wątku może chce wykurzyć Społem i sam przejąć ten lokal na Malborskiej.
      • lawkeeper Re: Społem ul. Malborska 8. 02.02.14, 10:53
        A ja się muszę zgodzić z autorem co do opinii.
        Ten Społem to jest najgorszy sklep w okolicy. A personel jest rodem z PRL.
        Poprzedni sklep PGR nie był samoobsługowy i nie można było płacić kartą, ale przynajmniej personel był szybki i sprawny, ceny w miarę ok, a wędlina świeża.

Mimo, że jest to najbliższy dla mnie sklep to omijam go szerokim łukiem.
        To jest sklep dobry tylko dla osiedlowym pijaczków i ewentualnie emerytów, którzy po 2 bułeczki nie mają siły iść dalej.

Co do reszty i pisanie maili do prezesa sm to się już nie zgodzę, bo o wynajmie decyduje przetarg i kasa, a nie opinie klientów sklepu.

BTW - znajomy z tego bloku mówił, że jak się PGR wyniósł to skończył się w tym bloku problem z prusakami.
    • piotrek850 Re: Społem WSS Wola, ul. Malborska 8. Porażka! 03.02.14, 15:45
      Absolutnie się nie zgodzę. Obsługa miła, świeże produkty. Dobre pieczywo, zawsze świeże mięso.

A ponury to niej jest sklep tylko Pana wpis – bezczelna próba przejęcia sklepu i zarabiania dobrej kasy.

PS. jedyna masakra to ta Pana nieudolna próba
      • telimena30 Re: Społem WSS Wola, ul. Malborska 8. Porażka! 03.02.14, 15:47
        hahahahaahahahah ale reklama smile
        • piotrek850 Re: Społem WSS Wola 03.02.14, 16:01
          Widzi Pani każdy ma prawo do swojej opinii.
          Gdybym tego sklepu nie znał, to bym się nie udzielał w temacie.

Natomiast szkalująca opinia na pół strony, pisana o 01:25 w nocy (sic!) skłoniła mnie do wyrażenia swojego zdania.

Miłego dnia życzę. smile
          • lawkeeper Re: Społem WSS Wola 03.02.14, 17:32
            "Obsługa miła, świeże produkty. Dobre pieczywo, zawsze świeże mięso. "

Kupowałem tam dwa razy wędlinę - dwa lata temu w zimę, duży mróz i nie chciało mi się iść dalej. Dodam, że już więcej tam wędliny nie kupiłem - taka była "świeża". Może coś się teraz zmieniło, ale u mnie niesmak pozostał i nie zaryzykuję więcej tam zakupu wędliny.

Co do pieczywa - to bułki z ziarnem, chleby z ziarnem są ok, to jest pieczywo z Piekarni Szwajcarskiej, więc ono musi być dobre, ale ceny są wyższe niż w innych sklepach czy delikatesach internetowych.
            • malenstwo73 Re: Społem WSS Wola 12.02.14, 08:57
              Nie mogę powiedzieć złego słowa na temat sklepu przy Malborskiej.
              Robię tam zakupy dosyć często. Towar jest zawsze świeży.
              Szanowna Pani pisanie o czymś o czym nie ma się pojęcia jest bezsensem.
              W tym sklepie nie ma Piekarni Szwajcarskiej. Moje pytanie skąd zna Pani ceny bułek w tym sklepie.????????????
              Lepiej pisać o tym o czym człowiek wie a nie o rzeczach wymyślonych lub usłyszanych.

Pozdrawiam
              • lawkeeper Re: Społem WSS Wola 12.02.14, 10:55
                Część pieczywa w tym sklepie jest z piekarni szwajcarskiej (jest to dostawca pieczywa taki jak np. SPC) -> dostępne produkty to np. bułka z dynią, chleb słowiański.
                Kupowałem w tym sklepie w/w pieczywo i jego cena jest nieznacznie wyższa niż choćby w delikatesach internetowych.
                Co do cen to proponuję porównać również ceny cukierków (np. mieszanka wedlowska) do cen w innych sklepach czy delikatesach internetowych.

Podtrzymuję opinie, że Społem jest dobry dla osób z okolicy, którym nie chce się iść dalej lub kupują tam alkohol.
                • malenstwo73 Re: Społem WSS Wola 13.02.14, 09:19
                  A kiedy był Pan w tym sklepie ostatnio.????????????
                  Niestety nie mam tam takiego pieczywa o którym Pan raczy pisać.
                  Dlatego podtrzymuje słowa. Piszmy na tematy które znamy a nie na które wydaje się, że coś wiemy smile
                  • sibeliuss Re: Społem WSS Wola 13.02.14, 10:35
                    Jaki sklep byś tam widziała? Tylko trzymajmy się realiów - sklep nie ma parkingu i ma fatalny dostęp do dostaw towarowych.
                    • goszczyn2 Re: Społem WSS Wola 16.02.14, 17:36
                      Pro społemowski artykuł i ciekawe komentarze: finanse.wp.pl/kat,1033803,title,Jaskowski-Spolem-to-niedzwiedz-ktorego-trzeba-obudzic,wid,16387013,wiadomosc.html
                      • lawkeeper Re: Społem WSS Wola 16.02.14, 20:08
                        "obsługa w sklepach Społem wciąż jest na poziomie znanym z PRL-u" - zgadzam się w 100% smile

@malenstwo73 - odpowiadając na Twoje pytanie: przynajmniej od pół roku, jak i nie więcej czasu nie robiłem tam zakupów, ponieważ oczywistym jest (przynajmniej dla mnie), że jak sklep mi nie pasuje to nie będę tam robił zakupów.
                        Może coś się tam zmieniło w ciągu tego pół roku, ale jestem ciekawy czy nadal jest tak, że jak ktoś kupuje wędlinę to ekspedientka mu jej nie daje tylko zanosi do kasy, żeby tam zapłacić i wówczas odebrać (w myśl zasady, że każdego klienta traktujemy jak potencjalnego złodzieja smile) ?

• goszczyn2 Re: Społem WSS Wola 16.02.14, 20:25
                          Dobrze że zaczęły pojawiać się artykuły o Społem. Dzięki temu jest możliwość poznania opinii na temat Społem. Krytyczne opinie też są ważne. Na przykład:

~jerry 2014-02-11 (15:04)
                          Drogi Panie sam Pan jesteś przykładem że w społem władają bez obrazy bezmózgi.Wasze sklepy mają wystrój z lat 50-tych,ceny nie powalają , jakość towaru taka sobie i najgorsze - w każdej mieścinie musi być :prezes, zarząd, rada nadzorcza i inne pijawki . W sklepach pracuje źle opłacany z krzywą miną personel bo najpierw muszą się nachapać Pan i reszta tego towarzystwa i Pan chcesz być konkurencją - żałosne
                • kreatywna1967 Re: Społem WSS Wola 18.02.14, 18:15
                  A,,, piekarnia szwajcarska nie dostarcza pieczywa od dwóch lat,,, i tu mija się Pan z prawdą,,,,,,,,,,,,,,,,
                  • lawkeeper Re: Społem WSS Wola 18.02.14, 21:26
                    @malenstwo73 @kreatywna 1967 - nie mam zbytnio ochoty ciągnąć dyskusji z kimś kto założył konto na forum tylko, żeby podzielić się opinią o jakimś sklepiku, ale życzenie komuś, żeby dopadły go "własne problemy" to jest zwykłe chamstwo. Takie życzenia to możesz swojej rodzinie na święta składać.
            • kreatywna1967 Re: Społem WSS Wola 18.02.14, 18:13
              Akurat od dwóch lat jest nowa załoga i nie ma takich incydentów jak wcześniej
    • kreatywna1967 Re: Społem WSS Wola, ul. Malborska 8. Porażka! 18.02.14, 18:06

Jak można tak bezkarnie szkalować!!!!!!!!!!!

znam ten sklep i wiem ,że ta osoba mija się bardzo z prawdą.Życzę ,aby dopadły ją własne problemy ,aby mogła zająć się nimi,a nie wymyślać głupstwa na tematy o których nie ma pojęcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka