Dodaj do ulubionych

Odstapie udzial:69m w os. Nad Struga,Malborska

17.05.05, 09:13
Jestem zmuszona odstapic udzial na trzypokojowe mieszkanie w nowopowstajacym
os. Nad Struga na ul. Malborskiej. Przystapilam do umowy jeszcze w okresie
promocji, dlatego mieszkanie ma kosztowac 3.300zl/m. Osoba, ktora przejmie
moja umowe przejmie rowniez warunki, na jakich ja pzrystapilam do umowy.
Obecnie metr mieszkania w os. Nad Struga jest sprzedawany za 3.450zl.
Jest to jedyny lokal na osiedlu, ktory bedzie miec wyzszy salon od reszty
pomieszczen o 90cm i wieksze okno. Tu znajdziecie wiecej informacji na temat
lokalu, ktory chce odstapic forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
f=106&w=24001157
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Odstapie udzial:69m w os. Nad Struga,Malborsk 17.05.05, 12:32
      Tak się napaliłaś na to mieszkanie, jeśli to nie tajemnica - napisz co się stało.
      • alcarin Re: Odstapie udzial:69m w os. Nad Struga,Malborsk 17.05.05, 16:42
        Nie nazwalabym tego napaleniem, ale owszem, uznalam, ze to fajne osiedle i ze
        chce tam mieszkac. Jest to jedyne nowobudowane osiedle (a przynajmniej bylo,
        kiedy przystepowalam do umowy) na Brodnie. Oczywiscie nie licze ZZ, ktore dla
        mnie jest zbyt duze (mieszkalam na calkiem sporym osiedlu strzezonym i bylo tak
        sobie, wole mniejsze) i Parku Lesnego, na ktorym ceny w drugim etapie zaczely
        robic sie kosmiczne (czytalam cos na ich forum o cenie 4800zl/m w mieszkaniach
        z widokiem na las). Poza tym oferta JP byla bardzo atrakcyjna finansowo. No i
        zostal jeszcze Edbud przy Rembielinskiej, ale zaczeli sprzedaz mieszkan pozniej
        niz JP. Bardzo zalezy mi, zeby mieszkac na Brodnie, bo lubie ta dzielnice. Co
        prawda wole okolice Julianowskiej, Krzywinskiej itp, ale tam nic nowego sie nie
        buduje poki co, a na wtornym w nowym budownictwie nikt nie sprzedaje.
        A musimy odstapic od umowy, bo zmienila nam sie sytuacja - musielismy sprzedac
        nasze dotychczasowe mieszkanie. Wzielismy za nie mniej kasy, niz planowalismy -
        to raz. Dwa - pogorszylo nam sie finansowo, nie mam stalej umowy o prace. Trzy -
        myslelismy, ze przez ten rok i kilka miesiecy bedziemy mieli gdzie mieszkac,
        ale okazalo sie inaczej i nie mamy sie gdzie podziac, a na wynajem nas
        zwyczajnie nie stac. Moge nie przezyc rocznego spania na podlodze katem u mamy.
        A moje malzenstwo tym bardziej byloby narazone na smierc naturalna wink My to
        jeszcze maly pikus, ale po roznych znajomych mamy rozlokowane nasze meble i
        inne sprzety, zaczyna to byc dla niektorych uciazliwe. Czesc mebli mamy w
        garazu - po zimie beda nadawaly sie do wyrzucenia. Niby klopoty zadne, ale
        przez kilkanascie miesiecy chyba nie da sie tak zyc. No i kasowo mozemy nie
        wydolic. Musimy zdecydowac sie na mieskanie mniejsze na rynku wtornym i tyle.
        • sloggi Re: Odstapie udzial:69m w os. Nad Struga,Malborsk 17.05.05, 22:25
          Ale na Bródnie?
          ps. Jankowski & Pulchny wystartował do działki przy Julianowskiej 33.
          • alcarin Re: Odstapie udzial:69m w os. Nad Struga,Malborsk 18.05.05, 08:42
            Chyba zartujesz?! Pytalam ich o ta dzialke wiele razy i powiedzieli mi, ze nie
            biora sie za nia, bo jest zbyt droga i musieliby sprzedawac tam bardzo drogie
            mieszkania. Poza tym obowiazywalaby ich wysokosc zabudowy na tej ulicy, wiec
            gora 2-3 pietra, a dzialka nie jest zbyt duza. Podobno w ostatnim przetargu
            (lub tez planowanym przetargu, do ktorego chyba nikt w koncu nie przystapil)
            cena wywolawcza wynosila ok.800 tys. Czyli rownie dobrze mogla siegnac miliona.
            I oni jednak sa na nia chetni? Moze beda chcieli postawic tam kilka segmentow?
            Maja juz na koncie taka inwestycje - segmenty w Jozefowie. Ta dzialka bylaby
            idealna. Pod warunkiem, ze nikomu nie przeszkadzaloby podworko przedszkola
            graniczace z posesja. A dzieciaki z tego przedszkola potrafia dac w kosc smile Cos
            o tym wiem smileZwlaszcza latem - czesto organizuja im rozne koncerty na podworku.
            Ale jak jest sie caly dzien w pracy, to nie ma to zadnego znaczenia - po 16
            jest cisza.
            A wracajac do Twojego pytania - tak, na Brodnie.
          • bodziach Re: Odstapie udzial:69m w os. Nad Struga,Malborsk 31.10.05, 23:30
            A był już przetarg na tą działkę?
    • sloggi Re: Odstapie udzial:69m w os. Nad Struga,Malborsk 29.10.05, 15:46
      Budowa pnie się w górę.
      Nie wiem czemu, ale myślałem, że od strony Malborskiej będą na parterze lokale
      użytkowe, a tam wstawiaja okna. Kto będzie mieszkał z oknami na jezdnię?
      • nossidar budowa 29.10.05, 16:06
        hehe smile Ja będę mieszkac z oknami na jeznie i z oknami na mini plac zabaw.
        Ale na 3 piętrze.
        Nie uważam by było to jakieś straszne. Ulica Malborska jest szerokości mojego
        chodnika pod obecnymi oknami big_grin

sloggi a ty w której części bródna mieszkasz??
        Poza tym Malborska top Bródno czy Targówek ????
        • magoo_king Re: budowa 29.10.05, 17:49
          >> Poza tym Malborska top Bródno czy Targówek ????
          wybaczę Ci niewiedzę pod jednym warunkiem, skąd się przenosisz na Bródno ?
          Malborska to Dzielnica Bródno, gmina Targówek.
          • nossidar Re: budowa 29.10.05, 18:15
            ups smile
            dzięki.
            Ale nie powiem skąd się przenoszę tongue_outP
            • sloggi Re: budowa 29.10.05, 18:17
              nossidar napisał:

> ups smile
              > dzięki.
              > Ale nie powiem skąd się przenoszę tongue_outP

ups, może to i lepiej tongue_out
              • nossidar Re: budowa 29.10.05, 18:22
                sloggi !!! sam zaprosiłeś na to forum by poznac Bródno lepiej, więc chyba
                wszystkie pytania dozolone!!!?? :]
                • sloggi Re: budowa 29.10.05, 18:23
                  nossidar napisał:

> sloggi !!! sam zaprosiłeś na to forum by poznac Bródno lepiej, więc chyba
                  > wszystkie pytania dozolone!!!?? :]

Jasne, tylko szczerze przyznam się zadziwiłeś mnie poziomem niewiedzy. Kupując
                  mieszkanie nie interesowałeś się lokalizacją?
                  • nossidar Re: budowa 30.10.05, 10:30
                    Pewnie ze sie interesowałam. Po prostu Targówek. A skoro wspomniales o Bródnie,
                    to juz mi sie pomieszalo.
                    Kiedys, dawno temu było łatwiej bo było tylko 7 dzielnic w Wawie. Teraz
                    naparwde mozna sie zakręcić w tym wszystkim.
                    No ale nic. Dzieki za oświecenie mnie !!! Nic tu nie ma do rzeczy moj "poziom
                    niewiedzy".

pozdrawiam wink
                    • sloggi Re: budowa 30.10.05, 16:25
                      Zanim kupiłem mieszkanie jechałem na miejsce budowy, rozglądałem się itp. Teraz
                      widocznie jest inaczej smile
                      • magoo_king Re: budowa 31.10.05, 07:36
                        Oj Sloggi nie wymagaj smile Ty Wiedziałeś gdzie kupujesz mieszkanie, że to Bródno
                        a dokładniej częśc starego folwarku. Kolega jest z "innej" dzielnicy i dla
                        niego Targówek jest równoznaczny z Bródnem czy Zaciszem. Wywieźli by go na
                        Pelcowiznę i też by wiedział że to targówek. Co do 7 starych dzielnic to i tak
                        był podział mówiąc niedelikatnie "do dupy". Bo co wspólnego ma Bródno z pragą
                        to ciężko znależć. Pozdrwaiam.
                        • sloggi Re: budowa 31.10.05, 10:06
                          Moze ja jakiś dziwny jestem smile
                        • nossidar Re: budowa 31.10.05, 13:34
                          magoo! Nie kolega, tylko kolezanka smile)
                          Poza tym dla mnie targowek to targowek, o rany nie ma co roztrzasac sprawy.
                          Dzieki ze mnie uswiadomiles, ale skonczmy juz te male zlosliwosci, pls wink

pozdrawiam.
                          • sloggi Re: budowa 31.10.05, 23:49
                            nossidar napisał:

> magoo! Nie kolega, tylko kolezanka smile)
                            > Poza tym dla mnie targowek to targowek, o rany nie ma co roztrzasac sprawy.
                            > Dzieki ze mnie uswiadomiles, ale skonczmy juz te male zlosliwosci, pls wink
                            >
                            No musimy Cię trochę pomęczyć, potem będą już tylko forumowe pieszczoty.
          • mk72 Re: budowa 01.11.05, 20:08
            Gwoli ścisłości: Targówek od 3 lat nie jest gminą, a jest dzielnicą (w sensie
            administracyjnym). Natomiast gminą (a zarazem i powiatem) jest (całe) miasto
            stołeczne Warszawa. Oczywiście, dla celów orientacyjnych mozna dalej w obrębie
            dzielnicy Targówek wyróżniać osiedla Bródno, Targówek, czy Zacisze, ale to już
            nieco inna sprawa.
            MK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka