ania.zalogowana 18.10.05, 09:43 To nieprawdopodobne, że jeszcze nie ma wątku o tym "szlachetnym przybytku" i jego ofiarach....Będę pierwsza-rocznik 73' Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 18.10.05, 09:45 przepraszam za literówkę-powinno być-Szarych Szeregów Odpowiedz Link
roborobi Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 18.10.05, 15:05 ania.zalogowana napisała: "szlachetnym przybytku" i jego ofiarach.... Chyba nie było tak źle, ja wspominam dosyć pozytywnie. Pozdrawiam, Robert - rocznik 71' Odpowiedz Link
beata118 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 19.10.05, 10:15 Skończyłam te szkołę i uważam że była całkiem fajną szkołą ( po niej dostałam się do ogólniaka. Piszę była bo jest tam teraz tylko gimnazjum. Cieszę się natomiast że moje dziecko będzie chodzić za kilka ładnych lat tam do gimnazjum. Jestem rocznik 1972. Odpowiedz Link
mrufkorzaba Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 19.10.05, 20:31 Ta szkoła to syf nad syfami. Nauczyciele scholastycy ( Kula – lubiła bić dzieci a jej usatysfakcjonowaną gębę widzę do tej pory, im więcej bólu na dziecięcej buźce tym lepsze samopoczucie), antysemici (Steć vel Jaroszek, na godzinie wychowawczej przekonywała nas, że wszystkiemu są winni Żydzi), Giza (miałem koszmarne kłopoty z matmy, ale mama pracowała w gospodarstwie domowym, trójki dostawałem za różne pierdoły, a czas podły nic na półkach). Dyrektorka z tą jej „ chałką” na głowie, przekonywała matkę, że skończę w kryminale (babsko nie wiedziało, że istnieje coś takiego jak ADHD, zresztą nikt jeszcze wtedy nie wiedział), ale się pomyliła mimo wielkich wysiłków tej przypadkowej zbieraniny udało mi się skończyć studia i funkcjonować w społeczeństwie jak normalny człowiek. Na szczęście spotkałem na swojej drodze PRAWDZIWYCH nauczycieli. P.S. Nie wszyscy pewnie jednak byli tacy obrzydliwi. Świetlaną postacią na tym firmamencie wieprzów była polonistka pani Krzyżanowska, tak to był dobry belfer. d – rocznik 66 Odpowiedz Link
anka75 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 19.10.05, 21:32 Pani Krzyżanowska przez dwa lata była moją wychowawczynią w liceum- najlepszą wychowawczynią, na jaka trafiłam podczas mojej edukacji. Była wymagająca, ale w mądry sposób, i miała w sobie niezmierzone pokłady życzliwości dla nas.Bardzo wiele się od Niej nauczyłam. Zgadzam się z opinią, że to dobry belfer, oby takich jak najwięcej!!! Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 30.01.06, 23:54 zupelnie mam inne wspomnienia co do Pani Krzyzanowskiej Odpowiedz Link
doral2 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 02.03.06, 11:20 no tak, ale ciebie nie maglowała słynna Bratkowska...ta to potrafiła nie tylkow gebę walnąć, ale jeszcze dziennikiem strzelić w baniak....albo oderwac ucho.....cudowna była wręcz...ciekawe jak się teraz miewa... Odpowiedz Link
neftyda1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.03.06, 18:08 A jak Bratkowska potrafiła nawyzywać od różnych, jak sobie dziś przypomnę... Odpowiedz Link
mrufkorzaba Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 19.10.05, 20:39 Szatniarka Kazia (nazwiska nie znam)to też cholerna sadystka, szrpała za awłosy z wielkim zapamiętaniem, dyrektorka musiała o tym wiedzieć. Jak babę widziałem na ulicy po szkole to zapominałem o oddychaniu. Chętnie bym ją teraz kopnął w dupę. Odpowiedz Link
mrufkorzaba Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 19.10.05, 20:42 Zanim oddacie swoje dziecko do tej szkoły upewnijcie się, że nie ma tam tych starych capów, choćby jednego, odrobina zakwasu psuje całe ciasto. Odpowiedz Link
honora Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 20.10.05, 18:55 ja też chodziłam do tej szkoły. rocznik '78. Imoja siostra - rocznik '82 też. Mam chyba to szczęście, że złych rzeczy po prosu nie pamiętam. Taka wybiórcza pamięć Z Kulą złych doświadczeń nie mam, wręcz przeciwnie - wychowawczyni w klasach 1-3 zawsze mile wspominana przeze mnie i wszystkich znajomych. Najgorsze doswiadczenie - Herman, coś okropnego, do dziś się nie mogę otrząsnąć. Najmilsze? Chyba pani Jasionowska - niezła piła z matmy, ale nauczyć potrafiła. Zresztą wychowawczyni mojej siostry - też bardzo dobrze ją wspomina. W moich latach poziom musiał być całkiem niezły, o i ja i moi znajomi na ludzi wyszliśmy ) Odpowiedz Link
neftyda1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.03.06, 18:11 i obmacywał uczennice, ale wtedy nikt nie mówił o molestowaniu dzieci. Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 21.10.05, 11:45 Ja też miałam "przyjemność" uczeszczać do 105.Niestety nie zaliczam tego okresu do najlepszych,udanych,wyjatkowych.Porządnie we znaki dała mi sie Kubicka (uczyła polskiego).Straszliwe babsko a raczel GLUGLA i LELUM POLELUM bo tak do nas mówiła.Poniżanie dzieci to jej hobby! Świetny duet tworzyła z A.Szepanik(albo Szepaniak)która uczyła matmy i lubiła kolorowe flamastry!Przekupna kobieta! coś za coś!Brrr na samą myśl dostaję gęsiej skórki. Jednak byli i tacy których się pamieta od innej strony.Np pan Krzewski(nie wiem czy dobrze zapamiętałam nazwisko)nauczyciel geografi który grał na akordeonie i przynosił jajka (kurze oczywiście) dla innych nauczycielek. Fajne były jego lekcje geografi połaczone z muzyką Odpowiedz Link
rafik67 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 21.10.05, 17:14 Pozdrówka dla starych pierdzieli z rocznika 67' Kubicka i Kazia - najpiękniejszy duet w 105-ce Odpowiedz Link
doncia68 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 15.12.05, 10:38 Ja tez mialam "zaszczyt " uczeszczac do 105-tki jeszcze do dzis pamietam moja slynna uwage w dzienniczku" prosze aby corka zakladala pod fartuszek sweterki w ciemniejszych kolorach" Kubicka-i jej slynne "Ty gluglo" pozdrowka dla rocznika 68czy ktos pamieta p Adamiec? (moja 1 wychowawczyni a pozniej Sobiech jak sie nie myle byla tez wice dyr.) Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 19.12.05, 08:03 Witamy koleżankę Odpowiedz Link
doncia68 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 05.01.06, 13:51 czyzby takie "dinozaury" jak ja nie odwiedzaly tego forum? Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 05.01.06, 23:33 Owszem ,owszem odwiedzają...moja siostra pilnie sledzi poczynania na tym forum.Jest z rocznika 70 i chodziła do klasy "B" Pozdrawiam Kochaną siostrunię!!! Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 06.01.06, 12:04 aeiou1 nie sądzę żeby Twoja siostra czuła się dinozaurem Droga B... dlaczego tylko czytasz? Napisz coś-na przykład jak bardzo irytowały Cię koleżanki siostry Pozdrawiam czytających Ania ...A mogło przecież być i tak że od nadmiaru win Przegapiłbym ten jeden znak Odpowiedz Link
doncia68 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 08.01.06, 12:27 no prosze prosze ..a juz myslalam ze sama jestem..moj maz jest rowniez '70 i tez byl uczniem 105 tylko nie pamietam jaka klasa Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 26.12.05, 18:33 Witam !!! Kłania się rocznik 73, ale mój brat jest 67. Pamiętacie kiosk przy szkole, pracowała w nim mama jednego z chłopców ze 105, właśnie uczeń ten to też rocznik 67,kolega braciszka, oczywiście jak dobrze pamiętam. Pozdrawiam . Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 31.01.06, 00:01 a moj brat - rocznik 68 byl genialny z w-f, pani Socik go uwielbiala, a ze ja zbyt zwinna nie bylam, to mnie gnebila Odpowiedz Link
neftyda1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.03.06, 18:13 również rocznik 73, klasa D, natomiast małżonek rocznik 72. Pozdrawiam Odpowiedz Link
doncia68 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 25.03.06, 00:50 neftyda1 widze nie ty jedna osamotniona moj rocznik to juz chyba wymarl;P Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 21.10.05, 23:15 Zapomniałam dopisać ,że jestem z rocznika 73' a pan Krzewski chodził w zajefajnym fioletowym garniturku. Moją wychowawczynia w klasie 1-3 była pani Basia (nazwiska w tej chwili nie pamiętam,niska brunetka).Uczyła nas grać na flecie "pojedziemy na łów" i dzieliła się urokami Lasku Bielańskiego Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.10.05, 12:36 Rocznik '73 Pozdrowionka....najleprzy rocznik. W klasach 1-3 Barbara i potem też Barbara co za zbieg okolicznści... Bracie?? Siostro?? - !!!! Ja również skończyłem tu "ośmiolatke" wspomnień sporo i leprzych i gorszych, ale to normalne. Naprwdę znam wiele inych nauczycieli duzo gorszych. Moze przedstawiciele klasy "A" i "A'" sie skrzykna i powspominamy wspólnie stare dobre czasy Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.10.05, 23:06 ha,więc chodziliśmy do jednej klasy!!! Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 30.01.06, 23:59 o rany - od Pani Szczepanik to ja mialam prace wakacyjna wtedy bylam tylko matolem z matmy, dzis wiem, ze jest cos takiego jak dyskalkulia - ja to na pewno mam to cos w stylu dysleksji i dysgrafii, tyle, ze z matmy. a swoja droga - w naszych czasach nie bylo czegos takeigo, z dysleksja, nie? Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.10.05, 12:49 Witaj- nie jesteś pierwsza, taki watek już był (no moze nie taki) ogólny o 105, ale zniknol jakieś 2 miesiące temu ..., ale tam nikt sie nie odezwał mam nadzieje że tu będzie więcej szczęścia pozdrawiam r'73 z klasy"A" Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 31.10.05, 08:13 przyznam się bez bicia....też jestem z A i też 73'...A ta pani na B to Kostrzewa-pedagog że pożal się boże... Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 02.11.05, 10:50 Aniu zaczyna robić się milo ) Co do p.B. Kostrzewy mam chyba leprze odczucia niz co do jej następczyni rowniez p.B. Kępczyńskiej... , ale zawsze mozemy to przedyskutowac Odpowiedz Link
roborobi Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 06.11.05, 00:56 A pania Krawczyk ktoś pamięta? Ja miałem gwarantowaną tróję!!!! Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 07.11.05, 10:44 No jasne że pamietamy, pana Szczepkowskiego, pania Żukowską i Błędowską też , ... Odpowiedz Link
roborobi Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 08.11.05, 09:19 Mało pamiętam, a pani Błędowska kojarzy mi się z chemią (jeżeli to ona, to lubiła patrzeć w czasie lekcji na Ogródek Jordanowski), pani Boguszewska z fizą i matmą (była naszą wychowawczynią i dlatego ta matma). Pozdrawiam, Robert Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 08.11.05, 12:00 Błedowska to stanowczo WF , matmę miałem ze Szczepanik, polski było różnie Krzyżanowska (chylę czola) i przez moment ś.p. Artur ale nazwisko wyleciał mi z głowy ale chyba jakos na K... no własnie ciekawe kto pamieta tego super pedagoda... Facet był naprawde super uczył tez muzyki... Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: nauczyciele...czego mnie nauczyli... 17.11.05, 10:37 Pani Kostrzewa...Dzięki niej zapamiętałam na całe życie, że wszyscy uczniowie (ludzie) są równi, ale niektórzy są równiejsi...cdn...czekam na komentarze... Pozdrawiam ania.zalogowana Odpowiedz Link
abrodek Re: nauczyciele...czego mnie nauczyli... 18.11.05, 15:16 Odnoszę wrazenie ze cos Ci p.Kostrzewa zalazła za skórkę , mi chyba mniej. Ale za to p.Kępczyńska zostanie w mej pamięci na bardzo długo (nie wiem czy nazwisko aktualne bo różne słuchy chodziły) i to niestety nie koniecznie pozytywmie... Odpowiedz Link
aeiou1 Re: nauczyciele...czego mnie nauczyli... 18.11.05, 22:51 Kostrzewa ze swoją ulibienicą z pierwszej ławki i Kępa nadęta stara(?)panna. Obie żle mi się kojarzą ... Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: nauczyciele...czego mnie nauczyli... 20.11.05, 16:30 Zalazła czy nie zalazła... Napiszcie, proszę czego Was nauczyciele nauczyli P Boguszewska nie nauczyła mnie niczego-przy ogromnych możliwościach ściągania wcale nie uczyłam się fizyki... Pozdrawiam ania.zalogowana Odpowiedz Link
roborobi Re: nauczyciele...czego mnie nauczyli... 20.11.05, 23:28 Mnie też nie nauczyła fizyki, ale w średniej też mnie nikt nie nauczył fizy, więc to chyba nudny przedmiot. Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 30.01.06, 23:53 apropo Pani Błędowskiej od wf - chodzila z nami do klasy jej corka - Monika. Byla chyba kiedys modelka - widzialam ja na okdladce jakiegos pisma! Odpowiedz Link
neftyda1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.03.06, 18:16 Pani Błędowska uczyła WF Odpowiedz Link
duszek73 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 20.11.05, 22:13 Witam roczniki 73 , czy ktoś pamieta pania (Adamska )stawiała oceny za kawe i papierosy Caro Pozdrawiam Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 21.11.05, 09:40 Adamskiej nie pamietam, czegó uczyła ?? A pamietam jeszcze Smolińską od polskiego... w przeciwieństwie do Kubickiej ta mi sie zapisała wmirę nieźle w Pamieci. Kubicka nauczyła mnie że każde dziecko to debil który nic nie umie, braku szacunku dla innych, że wszystkie regółki trzeba mówić takimi samymi słowami i w tej samej kolejnośi jak ona podawała. I co najciekawsze to to że dzięki Kubickiej zrozumiałem do czego sluzą opracowania lektór... Tak tego mnie nauczyła zamiast lektóre przeczytaj jej opracowanie i na 100% starczy Mimo wszystko lubie wspominać 105, ale wracac do niej ... nie nie co to to nie hehehe POZDRAWIAM Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 21.11.05, 23:14 Adamska? Też nie pamiętam. Najmilej wspominam Marię Socik od wf.Niezłe były biegi przełajowe wokół szkoły i przedszkola Najnudniejsze były wycieczki do Muzeum Wojska Polskiego gdzie prowadzała nas Pyza (Kepczyńska) z racji swojego zboczenia. Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 22.11.05, 07:31 Ja na wycieczki nie narzekam-zawsze to wolny dzień (od budy, a poza tym-te do Zamku Królewskiego naprawdę lubiłam. A pamiętacie wycieczkę (chyba naszą ostatnią) do Łazienek...kto to wtedy szalał z aparatem fotograficznym? PS Czy P Kubicka naprawdę była taką jędzą, bo ja raczej dobrze ją wspominam, czego nie mogę powiedzieć o Smolińskiej (Pani-wypada zachować formę grzecznościową) mnie oceniała negatymie prace nawet ich nie przeczytawszy... Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 22.11.05, 08:51 Hmmm wycieczki było ich kilka... ta do Łazienek nie utkwiła mi w pamieci..., ale możliwe że ta była ostatnia. A pamieta ktoś wojny o fartuszki??, kontrole zmiany obuwia?? (stroje szkolne) i akcje obowiązkowego przynoszenia makulatury , to były fajne czasy... Odpowiedz Link
bniedzwiedz Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 22.11.05, 15:54 Cześć, właśnie założyli mi internet na nowym mieszkaniu i dowiedziałem się od kolegi o tej stronie 105-tkowiczów, morda mi się uśmiechnęła no i jetem, też '73 jak część z was. Jeśli chodzi o "Pyzę" to wiem z dobrego źródła, że wyszła za mąż i to niebawem po naszym ukończeniu szkoły. Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 22.11.05, 23:07 O nie !!! To nie może być prawdą! A pamietacie wycieczkę w Góry Świętokrzyskie? Kupiłam sobie tam ciupaskę! Do dzisiaj ją mam. Może przyda mi się za jakieć 30-40 lat. Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.11.05, 07:40 Cześć B...Ciągle kucharzysz? Dawno Cię nie widziałam...Pozdrawim serdecznie Ania...domyśl się która Powoli przestaje być anonimowo... co tam, ja się nie boję Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
bniedzwiedz Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.11.05, 10:52 Cześć Aniu. Jeśli masz jeszcze zdjęcie całej naszej 8-mej klasy to stoisz w rzedzie na samej górze druga od prawej. Mam nadzieję, że się nie pomyliłem?! Już nie kucharzę. Teraz studiuję na WSHGiT na 2-gim roku. Trochę z opóźnieniem ale kontynułuję naukę. Mieszkałem na Pradze Płd., ale wróciłem na stare Bródzienko. Do tej pory utrzymuję kontakt z dwoma osobami z naszej klasy i mam nadzieję, że to grono się rozszerzy. Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.11.05, 09:27 Witamy witamy... Gratulujemy nowego mieszkanka z dostępem do netu, dzięki temu jest nas tu coraz więcej . Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 22.11.05, 23:11 Oczywiscie ,że pamiętam wojny o fartuszki. I ciągłe kombinacje z tarczą jakby to ja przymocować na kilka godzin a potem jednym ruchem oderwać po lekcjach. Pamietam też awantury o kolory ubrań chłopców.I do dzisiaj mam przed oczami czerwień sweterka Maćka Sobczaka Odpowiedz Link
roborobi Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.11.05, 08:48 abrodek napisał: A pamieta ktoś wojny o fartuszki??, kontrole zmiany obuwia?? (stroje szkolne) i akcje obowiązkowego przynoszenia makulatury , to były fajne czasy. Tak to były super czasy, szkoda, że dopiero teraz się z tego śmiejemy, wtedy to był horror. Pozdrawiam, Robert. Odpowiedz Link
roborobi Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.11.05, 08:54 ania.zalogowana napisała: PS. Czy P Kubicka naprawdę była taką jędzą, bo ja raczej dobrze ją wspominam, czego nie mogę powiedzieć o Smolińskiej (Pani-wypada zachować formę grzecznościową) mnie oceniała negatymie prace nawet ich nie przeczytawszy... Holender - nie mam pamięci do nazwisk, ale Smolinska w/g mnie była OK. P. Kubicka niestety nie pamiętam, czego uczyła? Pozdrawiam, Robert. Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.11.05, 09:37 Kubicka uczyła polaka i ja osobiście mam z nia tylko złe wspomnienia. Odpowiedz Link
roborobi Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.11.05, 10:01 Mnie uczyła p. Smolińska (była OK.). Nie wiem, czy ktoś pamięta babkę od plastyki, przezwana była przez nas "drzewo" z racji wymowy tego słowa (przez Nią) oraz z racji chyba programu plastycznego w siódmej klasy (rysowaliśmy, malowaliśmy, wyklejaliśmy, lepiliśmy itp. tylko drzewo). Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.11.05, 13:15 Nauczycielka plastyki zwana Dżewo uczyła nas tego przedmiotu tylko w ósmej klasie, wcześniej była Gembarowska a kto wcześniej to nie pamętam... A kto pamięta P. Serwina (ZPT) Odpowiedz Link
bniedzwiedz Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.11.05, 15:38 Ale Serwin uczył tylko pierwszą połowę klasy; drugą połowę uczył taki szczupły blondyn. Jak mu tam było?; chyba Sajdek Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.11.05, 00:13 Z jednym z nich wypiekaliśmy w piekarniku jakieś cudeńka z modeliny Nas ZPT-u uczyła kobieta (nazwiska nie pamiętam)-porażka! Rylec do metalu,nożyk do papieru po co to komu? Aniu,do dziś pamiętam twój świecznik z metalowej taśmy meblowej. Pozdwaiam, Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.11.05, 00:14 MIAŁO BYĆ OZDRAWIAM!!! Odpowiedz Link
beata118 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.11.05, 09:13 ZPT uczyła Tyszkiewicz. Do dziś mam stres jak widzę maszynę do szycia Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.11.05, 09:30 A jak sie gotowało kompociki, piekło ciasteczka, tkało makatki... no prawdziwie męskie zadania hehehe. Albo zajęcia dla dziewczyn w stylu z imadłem, młotkiem i pilnikiem niczym Adam Słodowy heheh.... Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 25.11.05, 14:57 ZPT z Serwinem były super!, z Tyszkiewicz dno-mimo ciast, kompocików i bloku (czy ma ktoś jeszcze ten przepis-chętnie skorzystam)i mimo tego, że młotkiem i pilnikiem potrafiłam się posługiwać, nie lubiłam zajęć z tą kobietą, natomiast elektryka z panią Herman to poprostu mistrzostwo świata-te lampki, kolorofony, przedłużacze-jak ja lubię bawić się prądem PS Ja robiłam podstawkę pod gorące naczynie-do tej pory korzysta z niego moja babcia Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 25.11.05, 22:40 Byłam święcie przekonana ,że to był świecznik! No cóż, w tym wieku i pamięć powoli nawala Odpowiedz Link
bniedzwiedz Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 01.12.05, 08:44 Czyżby forum wygasało zamiast się powiększać? A może zabrakło tematów do rozmowy? Chciałem poruszyć taki dość smutny temat. Wiecie, że nie wszyscy spośród osób, które chodziły z nami do szkoły są wśród żywych? Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 01.12.05, 09:39 B... wiem że nie żartujesz, to nie w Twoim stylu..napisz o kogo chodzi to nie niezdrowa ciekawość, ale troska... Mam nadzieję, że wątek nie zniknie-ma nas tu odwiedzić Viola, ale widać nie może trafić...Czekamy na Ciebie Violu Ściskam Was przedświątecznie ania.z... Odpowiedz Link
bniedzwiedz Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 01.12.05, 16:22 Mariusz Petruczenko zginął w tym roku w wypadku samochodowym na Mazurach a z tego co pamiętam(żebym tylko nie skłamał) to sporo lat wcześniej Ania Kawka z 8b-także w wypadku samochodowym. Odpowiedz Link
bniedzwiedz Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 01.12.05, 16:34 Apropos Viola - z panieńskiego K. czy M.? Odpowiedz Link
bniedzwiedz Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 01.12.05, 16:51 Wiem także, że Maciek mieszka poza Warszawą i jest szczęśliwym mężem i tatą. Pod warunkiem, że nic sie nie zmieniło przez ostanie 2-3 lata. Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 02.12.05, 14:01 Cześć Aniu, Witam Wszystkich z klasy "A", Też mam na imię Ania i chodziłam z Wami do klasy i również czekam na moją kochaną koleżankę Violę. Ty Aniu wiesz kim jestem Do miłego zobaczenia lub usłyszenia. Buziaki. Odpowiedz Link
viola321 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 06.12.05, 14:34 Czekasz, więc jestem. To ja Wiola. Nie mam jednak pojęcia kim jesteś Ty. Podaj mi jakiś wskazówki, żebym mogła sama zgadnąć... Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 06.12.05, 19:29 Super prezent od Mikołaja !!! Viola na forum, wielkie dzięki. Mała podpowiedź: mój mąż ma na imię Jacek ( ten sam od ..... lat )mam córkę o imieniu Klaudia, już wiesz ?? Zapomniałaś ?? Miałyśmy razem super przygody, zawsze coś się fajnego działo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 30.01.06, 23:34 Ania, z rozrzewnieniem wspominam dzien z zycia harcerek w zakopanem, gdzie ty poznalas jacka, a ja krzyska z grojca fajnie, ze wam wyszlo)) Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 06.12.05, 19:31 UPS !!! Wskazówki o nie!!! nie mogę podać przecież to forum!!! Odpowiedz Link
viola321 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 07.12.05, 07:46 Cześć Ania! Już tyle czasu się nie widziałyśmy. Co u Ciebie słychać? Słyszałam, że zmieniłaś mieszkanie -gratuluję. Pozostałych forumowiczów w zasadzie zidentyfikowałam, mam tylko problem z abrodek. Kto to może być? Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 10.12.05, 17:10 tak naprawdę to ja też nie wiem kto to abrodek, ale myślę ... ,że to ciemny blondyn, kiedyś z grzywką i lekko falującymi (ale krótkimi) włosami. Pozdrawiam Ania Sz. Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 12.12.05, 17:18 Witaj Aniu i to chyba sie zgadza, bo zdajesię że tak mi zostało do dziś i tylko włosów trochę mniej Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 12.12.05, 20:13 Hejka !!! Uważam,że z tymi włosami to przesada. W naszym (młodym ) wieku włosy nie wypadają, a grzywkę do tej pory pamiętam i tak skojarzyłam ( czyli z moją pamięcią nie tak krucho jak myślałam). Pozdrawiam Ania już G. ( kiedyś Sz.) Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 30.01.06, 23:36 a zmoja krucho abrodek - kim jestes, piiiis, bo ciekawosc mnie zzera,,, Odpowiedz Link
kajaktom Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 09.03.06, 18:20 bardzo fajna szkoła...ukończyłem ją w 1984 roku... i cały czas obok niej mieszkam... pozdrowionka Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 30.01.06, 23:35 moze bysmy zalozyli prywatne, zamkniete forum? mozna by bylo wiecej napisac... Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 01.12.05, 09:41 Tak, pewne informacje docierają ale chyba nie do wszystkich. [']... i mam nadzieje że nie jest nas dużo mniej... ja wiem o jednej osobie. Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 02.12.05, 09:47 K... pisała sie przez W (z tego co pamiętam)-rozmawiałam z M Jeszcze trochę tak popiszemy (Violetta M, Wioletta K), a forum będzie wyglądało jak info o przestępcach albo zbiorczy list gończy Anna J. PS abrodek jeżeli wiesz napewno, to napisz o kogo chodzi...jeżeli możesz Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 02.12.05, 13:14 Aniu, nie uzupełniałem informacji bo widziałem że po moim wpisie uzupełnił ja B... a pisałem o Mariuszu P. Widzę że na forum pozostaje "nasz" team z „a” Czekamy na kolejnych współ klasistów Ja pośród kontaktów jakie mam staram się informacje o forum rozpowszechnić, ale za wiele kontaktów mi nie zostało ,... Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 02.12.05, 13:54 Bądźcie bezwstydni i przyznajcie się z kim utrzymujecie kontakty! Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 02.12.05, 14:04 Ja z Tobą, Asią i niedługo nawiążę z Violą Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 02.12.05, 18:54 Ja utrzymuję kontakt z Anią J i jej rodzinką (buziaki od Dawidka) i od niedawna mailowo z Anią S. Widziałam sie raz ale przez bardzo krótką chwilę z Violką M. Od czasu do czasu widuję z okien tramwaju Artura J. Kilka razy widziałam Renatę K.Tylko WIDZIAŁAM bo albo bardzo się zmieniłyśy ,albo żadna z nas nie miała odwagi podejść Pozdrawiam Was wszystkich!!! Jo Anna Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 30.01.06, 23:42 juz cie chyba rozszyfrowalam - joanna o. (teraz s.)? no aska - jak slowo daje!!! od czasow mojego rozstania z tomkiem, nie widzialam cie ani razu, naprawde! co jakis czas tylko mailuje z tomkiem i sie wypytuje o pewna ekipe, z ktora bylam zzyta za czasow liceum...a co do zmiany wygladu - no coz, przytylo mi sie milo wspominam nasze bieganie po polonezie Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 11.02.06, 21:34 hmm no tak nie widziałyśmy się juz chyba z 15 lat(?) Moja dziecinka ma już 6 latek.Kiedys proponowałam ci spotkanie ale nie miałaś czasu więc strzeliłam focha... A jak jest teraz??? Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 12.02.06, 21:26 no troche krocej sie nie widzialysmy bo meza swojego kochanego znam 13.5 rokju a wspolnie bylismy na jakiejs imprezie, z ktorej zreszta mam zdjecia ty je masz? chcesz? co do mojej zajetosci...wlasnie zaliczylam 9 egzaminow w sesji, nowy semestr studiow zaczyna mi sie w przyszla sobote, a jutro ide do szpitala na operacje to wszystko wymaga ode mnie niezlej akrobacji, zeby sie wyrobic, ale moze za jakis czas mi sie to uda... naprawde widzialas mnie gdzie na ulicy/w autobusie??? ja przysiegam, ze widzialam cie ostatni raz na tej imprezie u lecha... Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 02.12.05, 18:58 Zapomniałam dopisać ,ze kilka razy wymieniła maila z Arturkiem P. Pozdrawiam abrodek ...no i teraz już wszyscy jesteśmy w DOMU! Odpowiedz Link
viola321 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 06.12.05, 14:30 Hej! To ja Wiola M. Nie macie pojęcia jak się cieszę, że Was znalazłam. Nigdy nie korzystałam z forum, więc się zastanawiam gdzie się pojawi to co napisałam Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 06.12.05, 15:18 viola321 napisała: > Hej! To ja Wiola M. Nie macie pojęcia jak się cieszę, że Was znalazłam. > Nigdy nie korzystałam z forum, więc się zastanawiam gdzie się pojawi > to co napisałam POJAWIŁO SIĘ TU GDZIE POWINNO - czyli u nas Witamy witamy Zbiera na sie coraz więkrza gromadka My równiez (a przynajmniej ja) sie cieszymy z Twego "przybycia" ... Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 07.12.05, 13:11 kochamy Cię Violu Nareszcie jesteś! Muszę uciekać Pa... Odpowiedz Link
viola321 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 07.12.05, 14:05 Ja też was kocham i cieszę się, że was znalazłam! Od wczoraj intensywnie wspominam naszą byłą klasę. Pamiętacie innych np. Olgę B. albo Kingę K. (ostatnio widziałam ją jakieś 14 lat temu - miała wtedy malutkiego synka i mieszkała w Legionowie). Pozdrawiem was wszystkich jeszcze raz serdecznie z ponurego Płocka - dzisiaj u mnie cały dzień pada a w dodatku mam mdłości, bo jestem w drugim miesiącu ciąży. Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 07.12.05, 16:09 Cze Violu Gratuluje "mdłości" Ja dołoze z pośród zapamietanych Krzysztof C. ( podobno nadal warszawa), Jacek D. (podobno Kraków), Artur M. (ostatnio widziany na Bródzienku), Agnieszka S. (ponoc tez Bródzienko), Jarek S. (nadal Bródzienko), Arek K. (ponoć gdzieś w lesie), Monika N. (brak danych, Monika B. (brak danych) Adam M. (podobno Targówek), Katarzyna S (Ursynów), Agata M (kiedyś Ursus - nie wiem czy aktualne), .... kto dalej .. Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 09.12.05, 11:32 Monika N. nadal na Bródnie, Marcin T-zameldowany wciąż na Bródnie (głosował w 105)-miejsce pobytu nieznane... Moi drodzy uważajcie, bo na pierwszy rzut oka widać, że jesteście w coś zamieszani. Nie wiadomo w co i nie wiadomo w jakim charakterze, ale zamieszania jesteście napewno Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 10.12.05, 17:36 Zamieszana chyba w nic nie jestem, ale pewności nie mam.Wiem napewno, że miałam koleżankę z klasy "A" na ul. Malborskiej, gdzie mieszkałam, nie widziałam jej od ukończenie szkoły podstawowej, chociaż jestem tam codziennie. Co się dzieje z Renatą K. ??? Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 30.01.06, 23:09 witajcie kochani melduje sie renata (juz nie k. przeczytalam caly watek z wypiekami na twarzy, dostarczyliscie mi wielu wzruszen, ozyly wspomnienia tyle razy o was myslalam, a wy sobie tu mailujecie jakby nigdy nic. Ania - podziekuj swojemu tacie, ze was dzis tu znalazlam aeiou - kim jestes, bo nie przypominam sobie nikogo z autobusu, kogo bym widziala?... nie wiem, czy pamietasz, ale ja krotkowidz jestem - obecnie juz -5 dioptrii, ale w podstawowce zdaje sie okularow nie nosilam, bo sie wstydzilam ja strasznie malo ludzi widzialam z podstawowki, mimo, ze jeszcze pare lat na brodnie mieszkalam. niedawno spotkalam jarka (na przytoczonym zdjeciu z VIII klasy - gorny rzad, 5 od lewej) - mi sie rozwalil samochod, on przyjechal jako pomoc drogowa. patrzylismy na siebie i nic. mi cos switalo, jak sie pozniej okazalo, jemu tez. ja w domu rzucilam sie do pudel ze zdjeciami i w koncu go poznalam. potem znowu mi sie zepsul samochod, dziwnym trafem znow on sie pojawil i juz wtedy sie rozpoznalismy i pogadalismy takze jak kogos "udaje" ze nie widze, to bardzo przepraszam, ale lata juz nie te, smiala tez nigdy nie bylam. jak ogladam nasze zdjecie klasowe, to mam problem z przypomnieniem sobie nazwisk Ania - widzialysmy sie jakies 12 lat temu - pamietam, ze obie lecialysmy do pracy i doslownie chwile pogadalysmy. Wiole tez kiedys (jeszcze wczesniej) spotkalam w poradni "K" na lojewskiej. Joanne O. spotykalam jakis czas troche zywiej, troszke sie przyczynilam przypadkowo do tego, ze poznala swojego obecnego meza. Artura P. tez wieki temu spotkalam, ale nie pamietam juz w jakich okolicznosciach. Olge B. spotkalam kiedys twarza w twarz w banku na kondratowicza, ale albo mnie nie poznala, albo co, bo nie pokazala, ze mnie zna, a mnie zamurowalo i nie zareagowalam przeczytalam o Mariuszu...szok ['] Co do Ani Kawki - czy ktos ma jakies jej zdjecie? kurcze - kojarze osobe, tylko nie bardzo moge sobie przypomniec. Nie zyje rowniez Pan od Muzyki - ale to pewnie wiecie... Odpowiedz Link
kobi_ag Re:Nareszcie i Ty z nami jesteś Renatko !!! 31.01.06, 20:55 Witam serdecznie,podziękowania należą się również Twojej mamie, że przekazała informację o forum Tobie, za co jestem niezmiernie wdzięczna. Tacie podziękowałam od razu jak przeczytałam Twoje posty (jeszcze raz tato dziękuję wiem, że nieraz czytasz). Zaszalałaś wczoraj i dzisiaj na forum, to super, mocno całuję. Ania Ps.Harcerki byłyśmy najlepsze, omijałyśmy wszelkie regulaminy, mam nadzieję . Odpowiedz Link
ogella Re:Nareszcie i Ty z nami jesteś Renatko !!! 31.01.06, 21:05 hi hi - no z tego naszego harcerstwa to mam kupe wspomnien ania, a czy ty znasz kaske nowak z mojego bloku na malborskiej? Odpowiedz Link
kobi_ag Re:Odpowiedź 01.02.06, 08:16 Hejka!. Jeżeli dobrze pamiętam to blondynka mieszka nad wejściem do bloku, chyba 4 lub 5 piętro, nie wiem, czy o tą Kaśkę Tobie chodzi, aa wiem jeszcze, że ma młodszą siostrę i widziałam ją nie tak dawno w sklepie. Najwięcej moich znajomych to właśnie z Malborskiej 4, z dawnych lat i nie tylko. Studiowałam razem z Wandą z 10 piętra, ma 2 córki(jedna w naszym wieku)chyba Elizę i nie pamiętam za to męża pamiętam doskonale - przystojniak.Przeprowadzili się w lato do domku, ale mieszkanko wynajmują, więc wpadają na stare śmieci.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ogella Re:Odpowiedź 01.02.06, 18:10 nie - to byla kasia skotnicka z 4 pietra. a kaska nowak mieszkala na 6 p. kaska jest jedynaczka, b. szczupla, a jej mama wrecz odwrotnie. myslalam, ze ja pamietasz - w zeszlym roku, jak bylo tsunami w tajlandii, to ona z mezem i mala corka byly na morzu w malej lodce i uratowali sie - wystepowali w rozmowach w toku w tvn... Odpowiedz Link
kobi_ag Re:Odpowiedź 01.02.06, 21:02 Tak, oczywiście,że pamiętam i wdziałam program, Kaśka mieszka z mężem w Szwecji> Odpowiedz Link
ogella Re:Odpowiedź 01.02.06, 23:28 o, no wlasnie. kurcze, patrzylam na to zszokowana. ciesze sie, ze wszystko skonczylo sie dobrze, choc pewnie trauma zostala... Odpowiedz Link
przygodaa Re:Nareszcie i Ty z nami jesteś Renatko !!! 01.02.06, 22:15 Widzę że zawitał też wątek harcerski, czyżbyście wspominały 83 WDH "DREPCE" pod przewodnictwem Piotra P. Odpowiedz Link
ogella Re:Nareszcie i Ty z nami jesteś Renatko !!! 01.02.06, 23:30 chiba tak? Ania? bo ja cos mam na bakier z pamiecia, ale to chyba piotrek? taki blondynek? i bzyku byl? i nosek? i oboz harcerski (zdary) na ktorym schudlam chyba z 5 kg - rajd 60 km w I dniu do dzis sni mi sie po nocachmialysmy wtedy po 13 lat Odpowiedz Link
kobi_ag Re:Odpowiedź 02.02.06, 16:32 Oczywiście,że Piotrek, ksywa Pietrucha. Pamiętam te czasy, fajowo było i ten pamiętny obóz harcerski, dobrze wspominam również rajd do Zakopca i to wspominam go razem z Jackiem. To były latka, zero zmartwień, trosk, nio chyba, że jakaś klasówa się szykowała. Odpowiedz Link
kobi_ag Re:Odpowiedź 02.02.06, 21:47 aaa i oczywiście wejdźcie w mój login i zobaczcie nową wizytówkę mojego pupilka, zdjęcie zawsze oszukuje, ona jest piękna. Odpowiedz Link
ivoni66 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 09.09.06, 00:08 Witam wszystkich rozrzewnionych po nauce w 105-ce,ja rowniez naleze....jestem rocznik 66 i jakby znalezli sie koledzy i kolezanki z klasy "E" to bradzo prosze o wpis i kontakt na forum......pozdrawiam reszte towarzystwa Iwona Odpowiedz Link
bniedzwiedz Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 10.12.05, 20:39 No jak to "...kto dalej...?" Ja, Bartek N. Wróciłem na stare "Bródzienko" Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 19.12.05, 08:16 Bartek witamy na Bródnie PS. Na zdjęciu z Gór Świętokrzyskich kucam z ciupaszką w dłoni, ale wyznam Ci w sekrecie, że ta stojąca Ania też tu jest Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 30.01.06, 23:44 ranyyy - po tych pierwszych literach nazwisk nie bardzo moge skojarzyc osoby Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 31.01.06, 12:17 to łap za zdjęcie Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 11.02.06, 21:48 A co z Wierzbą(Agnieszką) i Kingą K ? czy ktoś je widział,słyszał? Artura M. widziałam z synkiem w przychodni na Łojewskiej. Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 12.02.06, 21:27 Artur M? ktory to? ja kojarze Artura P... Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 12.02.06, 21:31 Arturów było trzech:jeden jest na forum ,drugi mieszkał w bloku agaty a trzeci mieszkał w okolicach koscioła,zresztą chyba był ministrantem Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 12.02.06, 21:59 jesli chodzi o nazwiska, to mam dziury w mozgu Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 12.02.06, 23:01 a nie mówiłam ...to ten fukier Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 10.12.05, 17:04 Viola Wiieeelllkiiieee Gratulacje !!!! Bardzo się cieszę, zawsze wiedziałam, że z Ciebie będzie bardzo fajna mama . Chyba nasze marzenia się spełniają ??? Odpowiedz Link
bniedzwiedz Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 20.12.05, 21:08 Zdrowych, Wesołych i Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich 105-tkowiczów. Bartek z byłej 8a PS: może nie macie czasu, ale napiszcie coś bo jakoś to nasze forum stanęło w miejscu.*********** Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 21.12.05, 07:39 Cześć Bartek dzięki za życzenia ! Czytaj uważnie wątek-wczoraj odpowiedziałam na Twoje pytanie Pozdrawiam i znikam, bo nie mem czasu... Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 21.12.05, 07:46 Boże Narodzenie 2005 Pomódlmy się w noc Betlejemską w Noc Szczęśliwego Rozwiązania, by wszystko się nam rozplątało, węzły, konflikty, powikłania Oby się wszystkie trudne sprawy porozkręcały jak supełki, własne ambicje i urazy zaczęły śmieszyć jak kukiełki. I oby w nas złośliwe jędze pozamieniały się w owieczki, a w oczach mądre łzy stanęły jak na choince barwne świeczki. (...) Wszystkiego dobrego, nie tylko na święta, Życzy Ania Odpowiedz Link
mazelka Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 21.12.05, 10:53 Hej Wszystkim, Z zainteresowaniem śledzę rozwój tego wątku. Oczywiście jestem absolwentką 105. Klasę A (licznie tutaj reprezentowaną) pamiętam doskonale, razem z wycieczką w Góry Świętokrzyskie. Byliśmy na tej wycieczce razem. Ja jestem rocznik 74 i moją wychowawczynią była p. Rytelewska (od biologii) - swoją droga to aż dziwne że nikt do niej do tej pory nie wspomniał - bo też była ciekawą postacią tej szkoły. Pozdrawiam Wszystkich świątecznie Agata Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 21.12.05, 11:41 panią Rytelewską pamiętam doskonale-wpadła na "cudowny " pomysł robienia klasówek w sobotę na pierwszej lekcji (specjalny sobotni plan lekcji)na którą wiecznie się spoźniałam i dostawałam z klasówki lufy-za nieobecność Jeżeli dobrze pamiętam to właśnie na waszej lekcji zaliczałam w czerwcu I semestr 8 klasy, bo P.Rytelewska stwierdziła, że nie wystawi mi nawet 3 jeżeli tego nie zrobię...no kobita cudna była ... Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.12.05, 23:39 Przepraszam, że tak późno, ale jestem cały czas przy garach (;. Całuję całą 105 - tkę. Kiedy Boże Narodzenie nadchodzi, przesłać życzenia się godzi. Proszę przyjąć zatem z rąk moich garść życzeń najlepszych zdrowia, spokoju, radości, a w Nowym Roku - olbrzymiego Rogu Obfitości. Myśle serdecznie o Was Wszystkich Wasza Ania. Odpowiedz Link
aeiou1 WESOŁYCH ŚWIĄT!!! 25.12.05, 00:06 Choć Wigilia dobiega końca,gasną świece... moje życzenia są nieco spóżnione (szczere jednak) zyczę Wam wszystkiego co najlepsze ,spełnienia marzeń, spokoju ,miłości...WESOŁYCH ŚWIĄT Joanna Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: WESOŁYCH ŚWIĄT!!! 25.12.05, 13:06 Cześć Asiu Byłyśmy na-forum-w-tej-samej-chwili,tylko-że-ja-nie-miałam-już-siły-żeby-pisać Dzięki-za-życzenia Witam-wszystkich Niniejszym-ogłaszam-że-mam-w-domu-stałe-łącze Mam-nadzieję,że-pogadamy-ale-jeszcze-nie-wiem-jak-to-się-robi jak-będę-miała-więcej-czasu-to-się-dowiem nie-mogę-używać-spacji-bo-mi-się-klawiatura-spsuła- Pozdrawiam-Ania Odpowiedz Link
aeiou1 Re: WESOŁYCH ŚWIĄT!!! 25.12.05, 18:59 Aniu, Na sprzynkę gazety przesyłam swój nr na gadu gadu. pa Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: święta, świeta i już po... 29.12.05, 17:27 Gdzie się podzialiście? W Bieszczadach siedzicie czy co? A może Świąteczne jedzonko zaszkodziło? Trzeba się było nie obrzerać... Pozdrawiam poświątecznie i przedsylwestrowo Ania Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 30.01.06, 23:43 Violu - moje gratulacje! Odpowiedz Link
abrodek Świeta świeta i po świętach 30.12.05, 14:37 Święta .... i już koniec roku nas dopada Z tej okazji wszystkim współtowarzyszom i towarzyszkom szkolnej doli i niedoli, oraz tym wszystkim którzy również borykali się z kamiennymi schodami tego przybytku... pragnę złożyć najserdeczniejsze życzenia: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU, SAMYCH MIŁYCH DNI I NOCY , BY NOWY ROK CHOJNIE OBDARZYŁ WSZYSTKICH... BY NIE DOSKWIERAŁY NAM SMUTKI I ZGRYZOTA... PO PROSTU ŻEBY BYŁ LEPSZY OD MIJAJĄCEGO. I mam nadzieje że uda nam się w nadchodzącym roku zorganizować coś wspólnie… Odpowiedz Link
abrodek NOWY ROK 03.01.06, 13:27 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla wszystkich 105-wiczów No i może forum nam w tym roku trochę ożyje, bo coś sie uśpiło. Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re:Postanowienia noworoczne... 11.01.06, 15:48 macie jakieś, czy może wszelkie plany realizujecie na bieżąco? Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 30.01.06, 23:38 o rany - Z Wiola K. to nawet przez chwile pracowalam w 1 firmie. boszzzz, chyba sobie jakas lecytyne kupie Odpowiedz Link
neftyda1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.03.06, 18:21 ZPT uczyła Tyszkiewicz. Czy nie ma nikogo z d rocznik 73 Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 30.01.06, 23:30 uprzejmie informuje, ze to chyba ja szalalam z tym aparatem fotograficznym - smiena bodajze Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 31.01.06, 00:08 pamietam Pyzę dzieki niej znalismy na pamiec wszystkie muzea pamietam Panią Krzyzanowska - niestety tu mam srednie wspomnienia nie nauczyla mnie gramatyki, musialam brac korki, zeby nie dac plamy na egzaminie do liceum, a w liceum....zaczela mnie uczyc Pani Krzyzanowska w liceum miala przezwisko Kura. za to b. dobrze wspominam Panią Kubicka - mowilismy na nia Kobyła, pamiętacie? a kto nas uczyc biologii i chemii? kochany bardzo byl Pan Karwowski od muzyki - powiedzial mi kiedys, ze mam ladny glos, tylko na ucho jakis slon nadepnal pamietam tez, ze kiedys wszedl do klasy w samym srodku bitwy na scierki i dostal jedna z nich - usmial sie tylko i pamietam uwage w dzienniczku od Pyzy - "wyrywam klamke z drzwi pracowni" Odpowiedz Link
doncia68 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 31.01.06, 10:18 ogella a twoj brat do jakiej klasy chodzil? bo widze on moj rocznik Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 31.01.06, 20:59 kurde - nie wiem. piotrka k. pamietasz? kołka? na pewno do klasy z nim chodzil rosolowski, duch, bocian... Odpowiedz Link
doncia68 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 31.01.06, 23:07 ogella Nazwiska znane mi sa ale napewno nie chodzilismy do tej samej klasy ja chodzilam do "d"..ale chyba jak mnie pamiec nie myli to ktos z mojej klasy mieszkal na Malborskiej...ehhh ta moja super pamiec ;P Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 11.02.06, 21:42 >kochany bardzo byl Pan Karwowski od muzyki - powiedzial mi kiedys, ze mam ladny glos, tylko na ucho jakis slon nadepnal < Miałam okazję się o tym przekonać jak wracałyśmy kiedyś z wypadu nad Zegrze (z Izą Siwą)))Pamiętasz? A co u niej??? Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 12.02.06, 21:28 maaatko - nie pamietam? naprawde odwazylam sie publicznie spiewac?)) do do Izki - jutro bede sie widziala z mama, to sie zapytam. Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 12.02.06, 21:33 nie pamiętasz? No tak to był okres kiedy dużo piłaś wina u fukiera wiec możesz tego nie pamiętać spiewałaś w autobusie jak wracałyśmy znad zegrza Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 12.02.06, 22:00 a ty nie pilas, lobuzico jedna? hi hi. tamte czasy minely, teraz jestem stateczna starsza pania Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 12.02.06, 22:38 Piłam ,bo nie chciałam odstawać od reszty Odpowiedz Link
doral2 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 02.03.06, 11:23 uuuuhhh..Krawczykowa była zajebista!! zwłaszcza z obgryzionymi pazurami i obskubanymi skórkami!! fuj! Odpowiedz Link
neftyda1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.03.06, 18:15 Ja pamiętam, świetna kobitka, ale nie wszyscy podzielali moje zdanie. Odpowiedz Link
przygodaa Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 15.01.06, 21:29 Witam byłem ofiarą tego przybytku rocznik "73" klasy "c" następnie "b". Pamiętam wystawianie przez pana Krzewskiego ocen "metodą sufitową". Pozdrawiam współwinny Paweł.N. p.s.Korzystam z konta małżonki stąd "Przygoda" Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 18.01.06, 11:04 Widzę że nasze forum podupada , tych którzy tylko źle wspominają naszą 8- latkę pragnę poinformować że podczas buszowania w necie natknąłem się na informację iż nasza juz nie SP105 a teraz Gimnazjum zostało odznaczone tytułem Szkoły z Klasą. Poniżej link do strony o naszej byłej szkółce, a raczej tym co z niej uczyniono. szkolazklasa.gazeta.pl/szkolazklasa/2,58422,,,,-5864,P_SZKOLA_Z_KLASA.html Odpowiedz Link
doncia68 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 18.01.06, 13:11 no ja tez widze ze jakas "martwica " sie wdala ..ja powiem szczerze ze az tak zle nie wspominam 105-tki..ciekawe czy jeszcze ktos z moich nauczycieli jeszcze pracuje ale to juz chyba niemozliwe;P..pozdrawiam Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 18.01.06, 14:45 Hmm myśle że jednak możliwe, na stronie podane są nazwiska aktualnej kadry. Odpowiedz Link
doncia68 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 18.01.06, 15:25 no wlasnie jeszcze jest p.Socik i Kepczynska....moze ktos wie czego uczyla Kepczynska bo pamietam tylko nazwisko reszta jak widac sklerozka;P Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 18.01.06, 16:23 doncia68 napisała: > no wlasnie jeszcze jest p.Socik i Kepczynska....moze ktos wie czego uczyla > Kepczynska bo pamietam tylko nazwisko reszta jak widac sklerozka;P Kępczyńska z całą pewnością Historii i WOS. Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: ożywcie zatem wątek... 19.01.06, 13:47 i podajcie jakieś pikantne szczegóły z życia szkoły...za waszych czsów... Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Renato:)..Witamy, witamy, na następnych gości 31.01.06, 12:21 i znajomych czekamy... Odpowiedz Link
kobi_ag Kiedy spotkanie ??? 01.02.06, 11:54 jak w temacie, rocznik dowolny, aby Szkoła im. Szarych Szeregów i gdzie?? Podpowiedź ?? Czekam na odpowiedzi. Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Kiedy spotkanie ??? 01.02.06, 12:21 no to Aniu zaszalałaś najbliższą sobotę mam zajętą, Aśka! kiedy masz wolne? Violka! natychmiast łap za komputer i określ kiedy będziesz mogła podróżować... Pytanie: Wiem,że Sucha się nudzi... ale na forum nie zagląda...czy z nią również ustalamy termin, czy spotkanie ma być forumowe...?A... i jeszcze z Moniką N mam kontakt, ale ona na forum też nie bywa...I chłopcy ostatnio się nie odzywają... Natchnijcie mnie pomysłami, a może natchnijmy SIĘ pomysłami Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Kiedy spotkanie ??? 01.02.06, 17:26 Musiałam to zrobić, ponieważ nikt się nie odważył,spotkamy się huuuura, czekam na propozycje, tak jak pisałam każdy rocznik mile widziany Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Kiedy spotkanie ??? 01.02.06, 17:33 to może zabiorę brata ( rocznik 67 - stary no trudno)i szwagierkę rocznik 75 fajowa babka( nie chodziła z nami do szkoły, ale ona bez niej bez męża się nie rusza). Odpowiedz Link
kobi_ag nr gg 01.02.06, 17:40 kto z Was ma ?? przyznać się proszę mój to: 3492574 (bezpruderyjna, jeśli chodzi o numer gg oczywiście) Odpowiedz Link
abrodek Re: Kiedy spotkanie ??? 10.02.06, 18:52 Witam, po chwili nieobecności (z powodów jak najbardziej technicznych) powracam na "łono" naszych szaro szeregowych wspomnień. Co do spotkania to była juz taka propozycja w grudniu jak dobrze pamiętam, ale podobnie jak ta pozostała bez echa. A szkoda, fajnie było by się spotkać i pogadać ...po latach Mam nadzieje że w końcu się uda... Odpowiedz Link
neftyda1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.03.06, 18:33 Kępczyńska uczyła historii, o ile pamięć nie zawodzi... Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.03.06, 20:00 Oczywiście, że uczyła historii To była wychowawczyni klasy A (naszej), ale mówiliśmy na nią inaczej. Ach te dzieciaki Ciekawe co by było jakbym jej powiedziała, że skończyłam studia SZOK (może lepiej jej nie spotkać) Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.03.06, 20:31 jak zdołałaś wcisnąć studia między solarium a kosmetyczkę -- Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.03.06, 20:56 Przy ataku klonów to nie takie trudne Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 27.03.06, 08:33 No to widzę żewięcej osób mogło ny zaskoczyć naszą "PYZĘ" Ja też skończyłem studia, choć podobno nie miałem szans na szczęśliwe terminowe przejście przez zawodówkę... Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 27.03.06, 21:55 To jest tak, że los płata różne figle, mnie nikt nie namawiał, abym studiowała ( nie lubię tego słowa "studiować", uczyć się lub wkuwać to owszem )ja akurat wtedy miałam inne atrakcje z życia i jestem szczęśliwa do dzisiejszego dnia tj. 27 marca 2006r. godz. 21.55, a co będzie póżniej to zobaczymy i tak żyć Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 27.03.06, 22:07 Dodaję, że moim zdaniem żadna z Pań nauczycielek ze Szkoły Podstawowej nie ma wpływu na to co stanie się w przyszłości, więc ich "wróżby" nie koniecznie się spełniają. Pozdrawiam, Ania. Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 27.03.06, 22:18 Niestety jednak tacy "pedagodzy" mogą skutecznie zniechecić dziecko do dalszej edukacji.Mam nadzieję ,że takie dinozaury już odeszły z nastaniem zimy i bez obaw mogę od września posłać dziecko do zerówki. Odpowiedz Link
viola321 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 29.03.06, 12:40 Cześć! Melduje się Viola! Przepraszam,że tak długo się nie odzywałam, ale moje samopoczucie w ostatnim czasie naprawdę nie było najlepsze. Dzisiaj chcę Wam jednak wszystkim zakomunikować, że już wiem na pewno, ze bedę miała syna! Renata - fajnie, że się znalazłaś! Pozdrawiam Was Wszystkich bardzo! Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 29.03.06, 20:27 Violu, gratuluję!!! Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 31.03.06, 09:56 Gratulacje, także dla małżonka - cóż, wyrównanie sił to to jeszcze nie jest, ale coraz bliżej Duża buźka Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 01.04.06, 06:54 Gratulacje !!! Bardzo się cieszę z Waszego szczęścia. Mam naedzieję,że teraz czujesz się już o wiele lepiej, a zaraz to zapomnisz o złym samopoczuciu BO URODZI SIĘ PIĘKNY MAŁY BOBAS !!!. Czekam na niego ( dajcie znać). Pozdrawiam. Buziaki Odpowiedz Link
ogella zapraszam na forum naszej szkoly!!! 12.02.06, 21:58 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36829 Odpowiedz Link
abrodek Re: zapraszam na forum naszej szkoly!!! 15.02.06, 08:06 ogella napisała: > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36829 Witam próbowałem się tu zalogować, ale chyba coś nie działa ?? Odpowiedz Link
aeiou1 Re: zapraszam na forum naszej szkoly!!! 15.02.06, 22:31 działa,działa...tylko po pierwsze osoba ,która je założyła musi wyrazić zgodę abyś mógł tam wejść,po drugie na tym forum jeszcze nic się nie dzieje. Odpowiedz Link
ogella Re: zapraszam na forum naszej szkoly!!! 20.02.06, 22:30 dziala, dziala, zeby bylo prywatnie musialam was przyjac, a dzis dopiero wrocilam Odpowiedz Link
aeiou1 Ale my już mamy NASZE FORUM !!! 15.02.06, 22:26 Zapytuję jaki ma sens tworzenie drugiego forum naszej szkoły czy klasy? Czy to forum jest jest złe? Uważam ,że nie!!! Po co nam jakieś zamknięte forum do którego w dodatku trudno się zalogować.Boicie się ,ze ktoś przeczyta jakieś szczegóły sprzed 18 lat? Odpowiedz Link
roborobi Re: Ale my już mamy NASZE FORUM !!! 16.02.06, 00:42 Czytając wypowiedzi, a w szczególności rocznika '73, klasy A, wyczytałem, że maja byc zamieszczone zdjecia i bardziej pikantne szczegóły . Po drugie wyczytałem także, że właścicielka forum wybierała się do szpitala, więc pewnie dlatego jeszcze nie może nikogo tam wpuscić. Cierpliwie trzeba jeszcze poczekać. Pozdrawiam, Robert Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Ale my już mamy NASZE FORUM !!! 16.02.06, 22:44 Pikantne szczegóły??? Ciekawe co takiego? Jesli chodzi o zdjecia mozna je zamieszczać na forum ogólnym Gazeta.pl>Forum>Czas Wolny, Hobby>Fotografie>... tylko u nas zrobić linka. I po kłopocie. Odpowiedz Link
ogella Re: Ale my już mamy NASZE FORUM !!! 20.02.06, 22:31 juz wrocilam i czekam na te pikatnosci)))) Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Ale my już mamy NASZE FORUM !!! 16.02.06, 10:55 Ja też myślę, że miejsce 105 jest na forum Bródna i dlatego założyłam ten wątek a nie odrębne forum... Sama chętnie czytam wątki innych szkół... Forum zamknięte... Renata, skąd u Ciebie ta potrzeba izolacji? Ja myślę, że czasy szkolne już dawno minęły i nie ma sensu kisić się we własnym, "szaro- szeregowym", sosie rocznika 73'. Takie jest moje zdanie, ale... "róbta co chceta" Odpowiedz Link
ogella Re: Ale my już mamy NASZE FORUM !!! 20.02.06, 22:32 o rany - potraficie skutecznie zniechecic Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Ale my już mamy NASZE FORUM !!! 21.02.06, 12:11 ...zniechęcić... do czego? do dublowania wątku?... nie zniechęcam, tylko nie widzę sensu, ale jak już wcześniej napisałam "róbta co chceta" Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
joan.ka Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 22.02.06, 15:03 witam dopiero teraz przeczytałam że na forum jest taki temacik o szkole 105, musze przyznać że czytanie wywołuje uśmiech na twarzy - znajome nazwiska, nauczycieli, jakieś wspomnienia i dobre i złe, w końcu człowiek spędził w tej szkole kawałek swojego życia. Co do osadów o różnych nauczycielach to nie zawsze mogę się zgodzić. Jestem rocznik 71, chodziłam do klasy gdzie wychowawczyni była P. Pawelec. Pozdrowionka dla wszystkich Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 22.02.06, 19:07 He, he...to chodziłaś do klasy z moim bratem Odpowiedz Link
joan.ka Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.02.06, 11:14 fajny zbieg okolicznosci a jak sie nazywa Twój brat? Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 25.02.06, 20:47 na publicznym forum ??? inicjały to może Odpowiedz Link
doral2 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 02.03.06, 11:29 naprawdę nikt nie pamięta sadystki Bratkowskiej???? Odpowiedz Link
magda10da Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 03.03.06, 21:11 ja pamietam miłą Panią Wande ze świetlicy, a Wy pamietacie ją? Odpowiedz Link
doncia68 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 06.03.06, 12:25 Ja pamietam ale nigdy mnie nie uczyla ...i cale szczescie za to mialam przyjemnosc mieszkac w bloku na przeciw ..moja polowke natomiast uczyla ..jeszcze do tej pory ma koszmary Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Bratkowska... 06.03.06, 19:51 nazwisko znam...jakieś znaki szczegółne...przedmiot którego uczyła...? coś pamiętam, ale nie wiem czy dobrze...mnie nie uczyła... a na świetlicę nie chodziłam, jadałam za to obiady w stołówce i miło wspominam panią ..Dębską? i luksusy w jakich się pławiliśmy (obiady bez kolejki i osobny stolik) jak M.... się zażółciła Odpowiedz Link
doncia68 Re: Bratkowska... 09.03.06, 08:37 byla polonistka miala dwie corki one tez chodzily do 105-ki Odpowiedz Link
roborobi Re: Bratkowska... 09.03.06, 09:38 Uff, p. Bratkowska mnie nie uczyła i nie pamietam kto, a tu już chyba połowa sukcesu Odpowiedz Link
neftyda1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.03.06, 18:36 ja pamiętam, wszyscy cierpieli na bóle brzucha przed jej zajęciami Odpowiedz Link
libretka czy jest ktoś z rocznika 72 09.03.06, 10:35 Z łezką w oku prześledziłam wątek. Jestem z rocznika 72 z klasy "d" naszą wychowawczynią była p. Tyszkiewicz. Do tej pory pamiętam jak się szyje stylem "płotkowym" - niestety to jedyna umiejętność za którą zresztą w szkole miałam naciąganą tróję. Wasze maile przypomniały nazwiska nauczycieli i gwiazd sto-piątki takich jak wrzeszcząca Kazia.Pamiętam jeszcze nauczyciela WF o ksywie "metrowiec" (czy jakoś tak). Czy jest ktoś z rocznika 72? Było wtedy 5 klas od a do e. Klasy b p. Szczepanik i c p. Bratkowskiej uchodziły za najgrzeczniejsze i miały wyjść na ludzi w przeciwieństwie do klas a, d i e Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 14.03.06, 23:05 hmmm chyba nasz watek się zawiesił.Czyżby wszyscy przenieśli się na prywatne forum? Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 18.03.06, 22:23 boszsze...muszę się poskarżyć komuś, kto doceni powagę sytuacji...:schudłam...znowu...niedługo mnie nie będzie Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 19.03.06, 17:49 o nieeeeeee...chyba żartujesz. Koniecznie musimy się spotkać i przekąsić coś wysokokalorycznego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 19.03.06, 18:42 właśnie piję nutridrinka 300 kcal w 200ml bleee Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: czy ktoś już wspominał... 19.03.06, 18:43 jak adam m biegał po klasie z ostatnią stroną Razem i zawstydzał dziewczynki? Odpowiedz Link
aeiou1 Re: czy ktoś już wspominał... 19.03.06, 18:46 Ja pamiętam jak Kinga przyniosła Magazyn i edukowała nas... Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: jaki magazyn?... 19.03.06, 19:31 ja edukowałam się w czytelni była tam taka książka, a może jakieś szczegóły kingowej edukscji? Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 21.03.06, 22:41 Hej dinozaury ze 105- tki jesteście tam???????? Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.03.06, 10:38 Oczywiście,że jesteśmy,ale mało czasu, rozumiecie: kosmetyczka, basen, aerobic, solarium, operacje plastyczne, korekta twarzy, masaże, refleksoterapia i oczywiście odciąganie tłuszczu, wizyty u lekarzy specjalistów tj: internista, chirurg,laryngolog,okulista ( był i dermatolog,lecz stwierdził, że w tym wieku to tylko maseczki na twarz ze skórki ogórka zielonego) itp. Jak jest trochę wolnego czasu to czeka: pranie, prasowanie, gotowanie,sprzątanie, podlanie kwiatków (bo to twoje) i wieczorem masz być uśmiechnięta, wypoczęta bo mąż przychodzi z pracy Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.03.06, 20:36 dobre!ale zapomniałaś dodać: protetyka, urologa, geriatry Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.03.06, 21:43 ale niestety zapomniałam o najważniejszym FRYZJER, jak się pokazać domownikom w wałkach ?? to już nie te czasy, a szkoda.................... Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.03.06, 22:03 zazdroszcze problemu,ja od kilku lat nie rozstaję się z peruką Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 23.03.06, 22:06 ...hmm czyżby minęło tak dużo czasu od naszego ostatniego spotkania??? Śmigałaś na sankach jak nastolatka Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.03.06, 14:19 ...to nie ja smigałam, to mój klon Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.03.06, 17:48 ooooo Atak Klonów ?? bieda, bieda w naszym kraju, coraz więcej bliźniaków. Ups, bo mafia skasuje nasze forum ( kaganiec na pyszczek, abym więcej nie gadała). Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.03.06, 22:48 zdjecia nie kłamią... Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 24.03.06, 22:52 Koleżnki A. widzę ,ze tylko my pozostałyśmy na forum. Rozumiem ,ze Viola ma teraz inne hobby,Ogella chyba się obraziła a panowie ...hmmm no własnie gdzie oni się podziali ??? Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 27.03.06, 08:42 Hallo Hallo potwierdzam obecność i naszą, ale ciężko sięwbić między te wizyty na solarium, u lekrzy, operacje, fryzjerów nie wspomnę już o praniach, prasowaniach, no i oczywiście gotowaniach dla szanownych mężusiów . A tak poważniej Witam ponownie po chwilowej nieobecności. Widzę że na wiosnę i forum się ożywiło.... Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 27.03.06, 21:44 Już myślałam, że czeka nas ten sam los co w filmie "Seksmisja", lecz tu niespodzianka, nie jesteśmy same Wiosna, jasne: kalendarzowa i na biurkach w pracy tulipany, na tapecie komputera tulipany i żonkile, a za oknem ZIMA, ale powietrze już wiosenne CZEKAM NA LATO !!! przynajmniej można poszaleć na sankach !!! Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 30.03.06, 18:01 wyciagasz pochopne wnioski. albo zle pamietam przeszlosc, albo nigdy nie bylam obrazalska i drazliwa Odpowiedz Link
ogella Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 31.03.06, 20:45 pare postow wyzej napisalas, ze chyba sie obrazilam, bo nie pisze tu na forum. a ja po prostu zarobiona jestem, do tego odpoczywalam w zakopanem - Ania - wspominalam sobie dawne czasy i wiesz - to zakopane, jakie pamietalam oczami 13- latki - bylo ladniejsze i nie az tak kiczowate a ty tam z mezem bylam kiedys powspominac? Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 01.04.06, 07:37 jestem tam bardzo często, uwielbiam spacery na Kasprowy oraz Morskie 0ko ( pełno kozich bobków), wychodzimy o 7.00 rano, a wracamy wieczorkiem. Jacka siostra kupiła tam dom więc mieszkamy za friko a samo Zakopane to rzeczywiście wielki kicz i pełno ludzi, szczególnie w zimę. Jak jesteśmy latem jest luźniej. Polecam Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 06.06.06, 11:02 Witam wszystkich porażonych letnim słoneczkiem. Chyba wiosna nas troszkę ożywiła, ale lato to nas już uśpiło na dobre. Żadnych nowych wieści, nowych wpisów, nic się nie dzieje.... a może forum się gdzieś przeniosło ?? Pogoda się klaruje więc może uda się skrzyknąć jakieś np. niedzielne spotkanie po latach – miłe popołudnie na Świerzym powietrzu ?? Dajcie znać czy ktoś tu jeszcze zagląda Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 06.06.06, 11:02 Witam wszystkich porażonych letnim słoneczkiem. Chyba wiosna nas troszkę ożywiła, ale lato to nas już uśpiło na dobre. Żadnych nowych wieści, nowych wpisów, nic się nie dzieje.... a może forum się gdzieś przeniosło ?? Pogoda się klaruje więc może uda się skrzyknąć jakieś np. niedzielne spotkanie po latach – miłe popołudnie na Świerzym powietrzu ?? Dajcie znać czy ktoś tu jeszcze zagląda Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 06.06.06, 22:07 no jestem ,jestem...ktoś jeszcze odwiedza nasze forum? Odpowiedz Link
roborobi Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 07.06.06, 09:32 Czasami zagladam Odpowiedz Link
doncia68 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 08.06.06, 09:32 heheh ja tez zagladam ..tylko cos zamarlo to foruma ja za 10 dni mam urlopikhurra ;P Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 08.06.06, 13:13 Niniejszym się melduję...Impreza plenerowa...może w lesie przy placu zabaw? Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 10.06.06, 19:40 Cześć !!! Jak mam czas, też zaglądam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ggrafii Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 12.06.06, 11:01 Hej ja tez czasem zaglądam, ale doszły mnie słuchy że jeden z naszych współ towarzyszy doli i niedoli szkolnych murów niedługo traci wolność. Czy wiele osób stanu wolnego nam jaszcze pozostało?? Pozdr. I dla "Młodych" wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia * Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 12.06.06, 20:39 A co ma wolność do stanu cywilnego? Wolności nie da się stracić może tylko termin przydatnosci się kończy więc czas pomyśleć o życiu we dwoje. Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Czas podbić wątek w górę... 04.07.06, 23:12 .....bo nas 42 goni widziałam dziś mamę Basi Stępień i zamiast wyrażnie powiedzieć dzień dobry-bąknęłam coś pod nosem-głupio mi było,. bo pomyślałam że napewno mnie nie pamięta i pomyśli że jakaś obca baba zaczepia ją na ulicy... Kłaniacie się rodzicom kolegów ze szkoły, albo dawnym nauczycielom? Ja mam wewnętrzny przymus mówienia dzień dobry (pod warunkiem że osobę rozpoznaję). Swojego czasu dość często widywałam Panią Kubicką i za każdym razem grzecznie się kłaniałam-ona odpowiadała, ale bez przekonania, wreszcie któregoś razu zapytała skąd ją znam a jak powiedziałam... nie mogła się nadziwić, że tak długo ją pamiętam i w dodatku dzień dobry mówię Pozdrawiam wakacyjnie PS Kto pamięta Basię? Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Czas podbić wątek w górę... 06.07.06, 11:56 Basię oczywiście pamiętam, chodziłam razem z nią również do przedszkola, ale jak to się stało, że poznałaś jaj mamę ??? jestem w szoku !!! po tylu latach, ale to prawda, że my KOBIETY się wcale nie zmieniamy i jesteśmy wiecznie młode i tak trzymać !!!.Jeszcze raz gratulacje za pamięć. Moja zawodzi, wydaje mi się, że widuję Agnieszkę S. (autobus nr 127) nie mam jak zagadać (głupio bo autobus to miejsce publiczne, a jak to nie ona ??). Pozdrawiam. Ania Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Czas podbić wątek w górę... 11.07.06, 14:11 Mamę Basi poznałam, bo po 1. jest podobna do Basi (uśmiech, mimika twarzy), a po 2. stała obok bloku do którego się przeprowadzili W kwestii Agnieszki S....ona ma tak samo, tzn. nie ma jak zagadać - "autobus to miejsce publiczne, a jak to nie Ania?" Ja widziałam w tramwaju Agnieszke W.ale nie zagadałam bo bałam się, że to nie ona PS Anno, mam nadzieję że jak się wreszcie spotkamy na Głębockiej, to ja będę wiedziała że Ty to Ty i na odwrót Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Czas podbić wątek w górę... 22.07.06, 14:30 siula3 mam stały kontakt z Grażyną I i jej bratem Krzyskiem I.Czy to twoja klasa ?? Mamy Tel. do siebie. Pozdrawiam Ania.Pamiętasz świętą trójcę Kasia, Grażka i .... Odpowiedz Link
siula3 Re: Czas podbić wątek w górę... 31.07.06, 13:57 tak znam ich ,widuje też Roberta J,Ewe Ż,BeateD,Beate G,Agnieszkę S,MałgośkęZ.W klasie było 2 ANIE Z KTÓRĄ MAM PRZYJEMNOŚĆ Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Czas podbić wątek w górę... 12.08.06, 12:48 nie jestem z tej klasy, znam ich ponieważ przyjaźnię się z Grażyną. Jestem dumną absolwentką młodszej o rok klasy "A" Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Czas podbić wątek w górę... 22.07.06, 14:21 Bardzo dziękuję, postaram się to załatwić spoko. Aga chyba na urlopie ?? Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Wakacyjnie... 27.07.06, 11:49 Witam wszystkich i przesyłam najserdeczniejsze życzenia wakacyjne ze słonecznej Szczawnicy Ania Odpowiedz Link
viola321 Re: Wakacyjnie... 04.08.06, 19:11 Witam! Chcę wszystkich poinformować, że od 09.07.2006r. jestem mamą Igora. Aniu bardzo cię przepraszam, że nie udało mi się przed porodem przyjechać do Warszawy, ale naprawdę źle się czułam. W najbliższym czasie pewnie też to nie będzie łatwe - ale postaram się częściej zaglądać na forum. Pozdrawiam Was wszystkich! Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Wakacyjnie... 05.08.06, 00:11 Violetto , Gratulacje!!! W końcu masz synka! Zanuć mu kołysankę Violetty Willas ... Pamiętasz? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
viola321 Do aeiou1 08.08.06, 18:01 Cześć Joanno! Jasne, że pamiętam jak nagrywałyśmy kasetę z najsłynniejszymi przebojami tej wielkiej artystki. Ja nawet pamiętam jeszcze słowa niektórych z tych piosenek, np. "... Przyjdzie na to czas, przyjdzie czas, przyjdzie czas (...) Więc porzuć myśl o rychłym ślubie i radę daj ogniowej próbie" Tak naprawdę, to czasy szkolne i nasze wspólne przeżycia pamiętam tak dokładnie, jak by to było wczoraj. Czasami nawet nie mogę uwierzyć, że to już tyle lat, ja mam trójkę dzieci i dawno skończyłam trzydzieści lat. Odpowiedz Link
aeiou1 Violu... 08.08.06, 23:44 Ja z łezką w oku wspominam dawne, szalone czasy. Pamietasz jak strzelałyśmy z pistoletu do tarczy zrobionej z pokrywki od pudełka i jak po naszej zabawie wygladała szafa na wysoki połysk... "...Z morskich fal , Z łanów zbóż NADCHOOOOOODZĘ Kocham Was gdy kochać chcę, mówię pa gdy znudzę się. Bo jestem dzikuską predką rzeką wśród skał , Nie potrzebne mi lustro i pałace i szał. Moja Pani przyroda, wolny wicher mój Pan . W dzikich mieszkam jagodach Z różą kłaniam się Wam..." To był nasz ulubiony kawałek! Pozdrawiam, Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Do Violi :) 05.08.06, 16:55 Bardzo, bardzo mnie uszczęśliwiła wiadomość o przybyciu na świat Twojego synka.Igor to piękne imię. Wielkie gratulacje!!!. Wzruszyłaś mnie tak bardzo, że rodzina pyta się dlaczego "uśmiecham się do siebie" a to wyłącznie z Twojego szczęścia. Tak się cieszę!!!. Buziaki Wielkie dla Ciebie, dziewczynek i chłopaków. Ps.Mam łzy w oczach ze szczęścia, Ania. Odpowiedz Link
viola321 Do kobi_ag 09.08.06, 13:50 Cześć Aniu! Dzięki za gratulacje. Napisz mi kochana, kiedy cię można złapać na GG. Córka mi już trochę rozjaśniła jak z tego korzystać, więc mogłybyśmy sobie pogadać. Mój numer (tzn. Mai 5411698). Na razie - pozdrawiam wszystkich na forum! Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Do kobi_ag 09.08.06, 19:25 Witam Wiem, wiem jak Tobie odpisałam na gg to już byłaś niedostępna . Na gg jestem zawsze od poniedziałku do piątku w godz. 8.30 - 15.45 (w pracy). Jak się uda Jacka z psem na spacer wyrzucić to również w domu siadam przy kompie, godz. różna . Na gg podałam mój e-mail. Buziaki, do poklikania.Ania Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Do kobi_ag 10.08.06, 15:09 Cześć Aniu, słyszałam że pogadałaś sobie z suchą Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Do ania.zalogowana 10.08.06, 20:11 Tak i stwierdzam fakt, iż było bardzo miło , mam nadzieję, że będziemy się często spotykały, a to dzięki temu , że rodzina nie pozwala mi prowadzić auta, co tu dużo gadać boją się o samochód nie o mnie. To była dla mnie ogromna niespodzianka. Agnieszka nie jest sucha, to zgrabna, ładna dziewczyna i wygląda tak młodo, że tylko pozazdrościć. Mam pytanie, a kiedy zobaczę resztę klasy "A" ??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Do kobi_ag 16.08.06, 13:52 Agnieszka nie jest sucha, to zgrabna, ładna dziewczyna Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Do ania_zalogowana 30.08.06, 19:38 ania.zalogowana napisała: > Agnieszka nie jest sucha, to zgrabna, ładna dziewczyna Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Sprostowanie do ania.zalogowana 30.08.06, 19:57 Aniu, bardzo przepraszam za kreskę, miała być kropka, ale przyzwyczajenie robi swoje. Sorki Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: 4 września... 30.08.06, 07:49 moje dziecko idzie pierwszy raz do szkoły...i niestety, nie będzie to 105 Odpowiedz Link
artmoo Re: 4 września... 30.08.06, 15:53 pozdrawiam wszystkie"A-sistki"z rocznika 73. też należałem do grona wychowanków "Kępy". sorki, ze tak krótko ale czas do domciu- postaram sie jutro cos więcej wystukać. pozdrowienia Odpowiedz Link
kobi_ag Re: 4 września... 30.08.06, 19:48 Czas szybko mija, dopiero Ty Aniu byłaś pierwszoklasistką. Odpowiedz Link
artmoo do A-siaków rocznik '73, 31.08.06, 15:02 przewertowałem całe forum, z zaciekawieniem, co tam słychać u byłych koleżanek i kolegów. widać że sporo z nas pozostało na Bródzienku, a część opuściła na rzecz innych rejonów wawy, bądż innych miast. powiem wam, że na początku trudno było rozpoznać "hu iz hu" ( no moze oprócz "niedźwiedzia", którego nick był bardzo oczywisty ;D ). do tej pory w sumie nie wiem, kim jest ania.zalogowana oraz nie do końca rozpoznaję, który tio z panów A. to abrodek (ale jeśli jego nick ma coś wspólnego z zarostem, to wiem który to). Muszęe udać się do moich zacnych "staruszków", coby odszukać zdjęcia z podstawówki, przyjrzeć sie twarzom i przypomniec sobie godności koleżanek/kolegów. Ja jestem jedną z tych osób, którzy wciąż zamieszkują Bródzienko i wcale tego nie żałują. A jeśli chodzi o przeszłość - to w jednym z roków miałem przyjemność zasiadać w jednej ławce z koleżanką Violą 321, która to urodziła Igora (serdeczne gratulacje)... do tej pory nie zapomnę wpisu dokonanego przeze mnie w pamiętniku u niej - była chyba wtedy moda na coś takiego, a droga Viola "poinstruowała" mnie,że nie może to być byle jaki wpis. ja myślałem chyba przez cały dzień w szkole co tam umieścić by być oryginalny. wpisu dokonałem dwuwierszowego (he he he), ale wiola była zadowolona... Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Violino... 31.08.06, 15:12 przyznaj się natychmiast, z kim siedziałaś Odpowiedz Link
viola321 Re: Aniu 01.09.06, 21:58 Nie jestem do kończa pewna kim jest nasz tajemniczy kolega, ale mam pewne podejrzenia? Czy Twoje imię zaczyna się na "A" a nazwisko na "M"? Odpowiedz Link
artmoo Re: Aniu 04.09.06, 12:00 jeśli miałaś na myśli "Adam Małysz" to niestety nie ;D Odpowiedz Link
artmoo Re: Aniu 04.09.06, 12:04 P.S.: jeżeli dobrze pamietam to w naszej klasie były 3 osoby o tych inicjałach... Odpowiedz Link
abrodek Re: Aniu 05.09.06, 19:22 ale tylko 2 z nich to faceci no to mamy 50 na 50 jeżeli inicjały sie zgadzają Odpowiedz Link
viola321 Re: Aniu 05.09.06, 21:52 A mi się zdaje, że to jednak ty Arturze Aniu - czy dobrze slyszałam - twoja córka jest już uczennicą? Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Aniu 06.09.06, 07:37 viola321 napisała: > Aniu - czy dobrze slyszałam - twoja córka jest już uczennicą? Cześć Dobrze słyszałaś, właśnie mamy za sobą pierwszą pracę domową PS Jak tam Twoje uczennice? Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
krzychal1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 01.09.06, 09:09 pozdro, pozdro ziomy - rocznik 1967 klasa "d" przez osiem lat Odpowiedz Link
adriansuski Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 02.09.06, 14:04 Ja jestem rocznik 1974-pamiętam nauczycieli takich jak pani;Socik.Bratkowska,Motylinska,Litwiniak,Krzewski,Jaroszek,!!!!! Odpowiedz Link
artmoo Re:Viola 11.09.06, 14:47 No Violu, gratuluję pamięci. Nie ma co ściemniać: ja to ja . W sumie to chyba tylko jeden rok "przesiedzieliśmy" razem, ale że od razu mnie skojarzyłaś: fiu fiu fiu. Niskie pokłony ode mnie... Odpowiedz Link
artmoo Re:Viola 11.09.06, 14:59 P.S.: pomóżcie mi trochę, bo cały czas nie mogę skojarzyć kim jest nasza droga ania, stwórca (a raczej stwórczyni) tego wątku.... Odpowiedz Link
kobi_ag Podpowiedź :) 12.09.06, 07:06 artmoo napisał: > P.S.: pomóżcie mi trochę, bo cały czas nie mogę skojarzyć kim jest nasza droga > ania, stwórca (a raczej stwórczyni) tego wątku.... Stwórczyni,czyli ania.zalogowana mieszkała obok szkoły (w tym samym bloku co Viola)na parterze, ma starszego brata Zgaduj zgadula Odpowiedz Link
artmoo Re: Podpowiedź :) 14.09.06, 13:35 Droga Aniu, niestety twoja pomoc niewile mi daje, szczególnie że męskie rodzeństwo moich koleżanek nigdy mnie nie interesowało . Faktem jest,że obecnie to się zmieniło: zainteresowania moje powiększyły się o przedstawicieli płci "mniej pięknej", ale jedynie w stosunku co do młodszych.... szczególnie dwóch w wieku: 5-ciu lat oraz 8-miu miesięcy . a powracając do "namiarów " na osobę koleżanki zalogowanej, to coś jakby mi świtało... (koniecznie muszę pozyskać nasze zdjęcia klasowe, aby upewnić się w swych przypuszczeniach). Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Podpowiedź :) 16.09.06, 14:59 artmoo napisał: > Droga Aniu, > niestety twoja pomoc niewile mi daje, szczególnie że męskie rodzeństwo moich > koleżanek nigdy mnie nie interesowało . To rozumiem > Faktem jest,że obecnie to się zmieniło: zainteresowania moje powiększyły się o > przedstawicieli płci "mniej pięknej", ale jedynie w stosunku co do młodszych... > Teraz się przestraszyłam . > szczególnie dwóch w wieku: 5-ciu lat oraz 8-miu miesięcy . Zrozumiałam i gratuluję > a powracając do "namiarów " na osobę koleżanki zalogowanej, to coś jakby mi > świtało... (koniecznie muszę pozyskać nasze zdjęcia klasowe, aby upewnić się w > swych przypuszczeniach). O nie tej osoby nie można zapomnieć !!! Przypominaj sobie i to szybko !!! Sorki, a daj znać kim Ty jesteś ?? Może mała "podpowiedź" Byłeś u mnie w domciu jak moja córcia Klaudia była malutka ?? Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Podpowiedź :) 17.09.06, 18:27 witam wszystkich Violino podpowiedz, tak dla pewności: na zdjęciu z gór Artur stoi pierwszy z prawej? Aniu, jeżeli Artur wie kim Ty jesteś, a nie wie kim ja to... a może w klasie była jeszcze jedna Ania, tylko ja jej nie pamiętam?...znaczy że wyparł z umysłu bolesną pamięć o mnie i może lepiej go nie oświecać Odpowiedz Link
viola321 Re: Podpowiedź :) 18.09.06, 20:29 Moi kochani już tak wszystko poplątaliście, ze ja sama nie jestem już pewna czy przypadkiem nie nazywam się Ania. Te pseudonimy to straszna głupota. A zdjęcia z gór nie mogę znaleźć. Na zdjęciu z ósmej klasy Artur stoi mniej więcej w środku. Słuchajcie, a czy ktoś z Was nie wie co się dzieje z Adamem M.? Strasznie jestem ciekawa jak mu się żyje? Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Podpowiedź :) 18.09.06, 21:31 A ja nie mam zdjęcia z VIII klasy, ale mam z II tu Artur o którym myślę stoi po środku w ostatnim rzędzie i od komunii - 3 z prawej w 2 rzędzie od góry PS Ja nie rozszyfrowałam abrodka Nie wiem co u Adama Odpowiedz Link
artmoo Re: Podpowiedź :) 20.09.06, 13:53 Moje Drogie, Pozwólcie,że Wam to wyjaśnię, który to ja: w klasie A było nas 3 Artków: pierwszy to ten od "janczarów", drugi od zakonu (to ja) i trzeci od "kabareciarza-prezydenta" to abrodek( zobacz post Joasi z 02.12.05, 18:58). I masz rację Aniu, że z 15 lat temu spotkaliśmy się na ulicy, a potem odwiedziłem Cię w twoim domu. A jeśli chodzi o Ciebie Aniu.zalogowana to upewniłem się bez koniecznosci wertowania fotek. w jednym z postów napisałaś "jot" i to mnie całkowicie przekonało, że ty to ty. Przyznam się szczerze, że wpamietam wiele twarzy, ale ich imiona/nazwiska wyleciały mi z głowy; dlatego nie bylem pewien ile było Ań w klasie. Jeśli zaś chodzi o Adama to Abrodek napisał, że "podobno targówek". ja go widziałem z 15-16 lat temu w autobusie linii "500" i trochę porozmawialismy. też mi się kojarzy że zmienił lokum z bródna na targówek albo zacisze. zapamiętałem także że chłop poszedł ostro w górę i mierzył coś koło metra osiemdziesiąt. P.S.: poprzednim razem popełniłem gafę bo podałem 8 m-cy, zamiastt 10... ech, jak ten czas szybko leci ;D Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Podpowiedź :) 22.09.06, 20:19 Witam wszystkich, Artut dzięki za podpowiedzi, czytałam post Asi i zupełnie nie wiem dlaczego, ale jak czytam "abrodek" to przed oczami mam jednego z Arków sorki Arturek Odpowiedz Link
kobi_ag Poszukiwani, zaginieni, ścigani 23.09.06, 07:10 Poszukiwana, poszukiwany: Viola K., Marta S., Olga B., Monika M., Monika N., Danusia S., Darota Sz., Kinga ?., Jacek Dz., Marcin L., Piotr O., Artur J., Krzychu Cz., Maciej S., Agnieszka W., Mister Trusia , i inni... Kto był ze mną u Adama M. na Zaciszu i graliśmy w słodkie gry ( strzelanki) na kompie "Atari" to były czasy. Odpowiedz Link
ivoni66 Re: Poszukiwani, zaginieni, ścigani 24.09.06, 16:30 Witam wszystkich rozrzewnionych po nauce w 105-ce,ja rowniez naleze....jestem rocznik 66 i jakby znalezli sie koledzy i kolezanki z klasy "E" to bradzo prosze o wpis i kontakt na forum......pozdrawiam reszte towarzystwa Iwona Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Poszukiwani, zaginieni, ścigani 24.09.06, 23:58 Bardzo mi przykro, ale ja nie znam nikogo z tego rocznika ( jeśli chodzi o naszą szkołę). Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Poszukiwani, zaginieni, ścigani 24.09.06, 20:16 A anny j nie szukasz? poszukiwany, poszukiwana, o części z nich coś wiem ale nie powiem-niech się sami ujawnią Odpowiedz Link
artmoo Re: Poszukiwani, zaginieni, ścigani 25.09.06, 14:01 Witam ponownie, jeżeli chodzi o Twoją listę Aniu,to wiem, że Jacek przeprowadził się do Krakowa (informacja pewna bo od jego mamy). Jeżeli chodzi o kolegę Krzyśka, to chyba widziałem go kilka lat temu w MacKaczorze w Śródmieściu, w stroju menadżera, ale do końca nie jestem pewien czy to on, bo nie było szans zagadać... A z tego co pisze Ania wnioskuję, że jest kilka osób "obserwatorów".... Czyżby permanentna inwigilacja??? ;D. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Poszukiwani, zaginieni, ścigani 30.09.06, 14:38 Zgadzam się z artmoo, podglądają. Trochę odwagi Ups, chyba, że Wam kompa na kluczyk zamkneli. Możliwe, bardzo możliwe, cenzura i podsłuch działa ( co się dzieję w naszym kochanym kraju ??). Mam ochotę wyjechać do Australii, przyjaciółka mnie namawia, była, zobaczyla, ale to daleko . Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Poszukiwani, zaginieni, ścigani 26.09.06, 22:16 Marcina L spotkałam jakieś hohoho... 4 lata temu na bazarku na namysłowskiej jeszcze jak mieszkałam na starej prażce.Wielki z niego chłop Artura J nieraz widuję w na przystanku tramwajowym.Poważny z niego jegomość Aniu nie pamiętam gier u Adasia ale pamiętam ,ze u niego byłyśmy. Pamiętam też wyprawy na jagielońską do Moniki B. Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Poszukiwani, zaginieni, ścigani 30.09.06, 14:45 aeiou1 napisała: > Marcina L spotkałam jakieś hohoho... 4 lata temu na bazarku na namysłowskiej > jeszcze jak mieszkałam na starej prażce.Wielki z niego chłop > Artura J nieraz widuję w na przystanku tramwajowym.Poważny z niego jegomość > Aniu nie pamiętam gier u Adasia ale pamiętam ,ze u niego byłyśmy. Pamiętam też > wyprawy na jagielońską do Moniki B. Pamiętam. Było super.Monika była w kilku czasopismach jako modelka. Ciekawe co teraz u niej. Łyżwy z Moniką !!! Nie zapomnę!!! Odpowiedz Link
ollin1 Re: Poszukiwani, zaginieni, ścigani 30.09.06, 16:08 tu byłem, zobaczyłem, ziewnołem. Odpowiedz Link
kobi_ag Re: Poszukiwani, zaginieni, ścigani 30.09.06, 20:21 ollin1 napisał: > tu byłem, zobaczyłem, ziewnołem. Jesteś jeden wielki śpioch. Odpowiedz Link
aeiou1 Re: widziałam wczoraj Pyzę... 14.10.06, 18:24 i jak? Zmieniła się z wyglądu? Rozpoznała cię? Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: widziałam wczoraj Pyzę... 14.10.06, 18:43 nie zmieniała się nic a nic, nie wiem czy mnie poznała bo patrzyła w inną stronę Odpowiedz Link
aeiou1 nasze forum ma już roczek! 05.11.06, 13:10 Nasze forum ma już roczek. Ostatnimi czasy nic się jednak na nim nie dzieje,a szkoda. Co u was słychać? Odpowiedz Link
doncia68 Re: nasze forum ma już roczek! 06.11.06, 14:01 witam ..wlasnie roczek mija trzeba jakos uczcic moze cisza na forum minie ..teraz gdy zima idze i nastana dlugie chlodne wieczory..wiec do klawiatury 105 -kowianie;P;P Odpowiedz Link
kobi_ag Re: nasze forum ma już roczek! 06.11.06, 14:13 U mnie nic niestety, a szkoda . Stara bieda .Zrezygnowałam już z gier hazardowych, bo nic nie zarabiam domek z ogródkiem - marzenie, poseł na sejm - nie mam wpływów i znajomości Bieda, bieda). Rodzina szczęśliwa, jestem w domciu po pracy i życie płynie. Pieniądze szczęścia nie dają..... Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: spotkałam dzisiaj Marcina L... 22.11.06, 19:17 ...nasze córki chodzą do tej samej klasy Ucięliśmy sobie miłą, moim zdaniem, pogawędkę. Więcej donosić nie będę, wspomniałam mu o wątku - może sam się odezwie? a w ogóle...jest tam kto? Odpowiedz Link
aeiou1 Re: spotkałam dzisiaj Marcina L... 23.11.06, 22:54 A jednak to córka Marcina. Tak jak spekulowałyśmy Aniu kiedy mnie zaprosisz do siebie??? Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: spotkałam dzisiaj Marcina L... 24.11.06, 08:14 w sobotę mnie nie ma, może w niedzielę? PS Pod warunkiem, że nocne wymioty młodego nie są spowodowane "rotawirusem" Odpowiedz Link
viola321 Zaproszenie 25.11.06, 21:33 A kiedy mnie odwiedzicie? Płock nie jest wcale tak daleko jak się w pierwszej chwili wydaje. Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Zaproszenie 26.11.06, 00:01 odwiedzimy ,odwiedzimy...kiedyś Cię odwiedzimy Violu Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 29.11.06, 20:40 W poniedziałek spotkałam Wierzbę...nic się nie zmieniła,wygląda świetnie Macie od niej gorące buziaki i uściski w pasie. Obiecała ,ze odwiedzi nas niebawem. Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 02.12.06, 20:49 a ja ją spotkałam w sobotę tydzień temu Odpowiedz Link
abrodek Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 22.03.07, 11:15 HEJA CZY KTOŚ TU JESZCZE ZAGLADA ?? ZIMA MIJA WIĘC MOŻE WARTO SIĘ PRZEBÓDZIĆ ZE SNU POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZIOMKÓW Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 na Naszej klasie 07.11.07, 11:07 Niestety wątek ginie śmiercią naturalną, ale...nasza szkoła jest już na portalu Nasza klasa (mam nadzieję, że link zadziała) Pozdrawiam Ania nasza-klasa.pl/school/59853 Odpowiedz Link
ortung Re: Szkoła Podstawowa Nr 105 im. Szarych Seregów 07.01.15, 12:30 No cóż. Mineło juz duzo czasu odkąd udało mi się opuścić mury tej szkoły. Moją wychowawczynia była Pawelec, uczyła ZPT, no i przez rok także fizyki. Jako ,że mama jednego z uczniów pracowała w Wedlu, a ojciec w rzeźni na żeraniu, dlatego nauka fizyki przychodziła mi łatwo, ponieważ znałem pytania na klasówki. Ba- mało tego, pani magister Pawalec była na tyle solidna ,że za czekolade lub pare deko habaniny OSOBIŚCIE pisała gotowce ś.p. Arturowi B. który był koleżeński i dzielił sie nimi z kolegami. Pani Krysiu zrobiła pani Arturowi ogromna krzywde tymi gotowcami. Zreszta pani Krysia była takze ,,posrednikiem" w kontaktach handlowych z innymi nauczecialmi. . Kiedy powstał portal ,, Nasz klasa" to zorganizowano spotkanie klasowe. Pierwotnie miałem iść na nie ,ale kiedy dowiedziałem sie ,ze i Krysienka tam będzie zrezygnowałem. Zreszta to był chyba zlot wazeliniarzy pani Krysi. Niektóre rzeczy pozostają do końca zycia we krwi. Giza ,,czerwony nos"(podobnoż miała słabość do alkoholu) tez była wspaniałym pedagogiem. Ino cierpliwość miała słabiutką. Dlatego forma jej nauczania opierała sie na krzyku. Dzien opuszczenia szkoły nr.105 uważam za jeden za najlepszych dni w życiu. Uważam tylko,ze patron szkoły został niewłaściwie dobrany. Feliks Dzierżyński bardziej by się nadał. Rocznk71 Odpowiedz Link