Dodaj do ulubionych

segregacja śmieci

17.04.07, 15:15
Mam pytanko, czy ktoś wie czemu nie są usówane smieci z pojemników do ich segregacji?? Każdy pojemnik na Bródnie jest zapchany w 100% a i pod nimi zalegają sterty papieru i plastiku. Skandal.
Obserwuj wątek
    • jgas Re: segregacja śmieci 17.04.07, 22:48
      One szybko się zapełniają, np. na Krasnobrodzkiej we środę są opróżniane, a w
      sobotę rano już pełne
      • agus8 Re: segregacja śmieci 18.04.07, 11:14
        a moze ktos wie dlaczego nam je w ogole zabrali? nie ma pojemnikow przy
        Kondratowicza 4 i przy poczcie.Rozmyslili sie z segregacja?
    • kimot Re: segregacja śmieci 19.04.07, 19:56
      Poniweaz zgodnie z rozporządzeniem rady miasta stolecznego warszawy od 1
      kwietnia obowiazek prowadzenia segregacji odpadow spoczywa na administracjach
      czym im sie to podoba czy nie powinny nas wyposazyc w worki i co najmniej jeden
      pojemnik na odpady segregowane. Napisalem co najmniej jeden do ktorego mamy
      wrzucac opakowania papier, szklo plastik.. A z ulic znikna wszystkie zestawy do
      segregacji. Z jednej strony to dobrze bo kazdy powienien miec jak najblizej
      pojemnik siebie i jesli administracja bedzie musiala za to placic to nie bedzie
      opcji zapchanych pojemnikow..
      • mk968 Re: segregacja śmieci 19.04.07, 20:30
        u mnie na Suwalskiej nie ma tego problemu postawiłem kontener i jak byl tak i
        jest pusty
    • jaa30 Re: segregacja śmieci 22.04.07, 08:39
      Wzdłóż Wysockiego problem znikł... Nie ma śmeieci i pojemników na nie wink
    • motyla.noga1 Re: segregacja śmieci 22.04.07, 21:13
      na łabiszyśkiej obok szkoły również ich już nie ma sad gdzie teraz mam nosić
      posegregowane smieci????
      • kimot Re: segregacja śmieci 24.04.07, 15:07
        Po prostu trzeba zadzwonic do administracji i zapytac czy z przedsiebiorstwem
        ktore wywozi od Was teraz smieci maja podpisana umowe na segregacje. Takie jest
        prawo i oni musza zapewnic Wam co najmniej jeden pojemnik. Ja wlasnie o to
        walcze u siebie smile
        • agus8 Re: segregacja śmieci 26.04.07, 08:33
          u nas wlasnie postawili i to prawie przy samej klatce!!!! nareszcie
    • motyla.noga1 Re: segregacja śmieci 25.05.07, 20:40
      u mnie nadal brak sad
      wysłałam maila do administracji bo nawet mają swoją stronę...ale obciach a
      smieci wszystkie razem do jednego wora. XXI wiek
      www.zgn2targowek.waw.pl
      • mk968 Re: segregacja śmieci 25.05.07, 20:45
        ta firma nie administruje żadną wspolnotą tylko budynkami na łękocińskiej tak
        mysle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka