Dodaj do ulubionych

Ukwiecone balkony są CUDNE

02.06.03, 07:22

Czy coś w tym złego, że mi się podobają kwiatki i iglaczki na balkonach
sąsiadów?
W zasadzie to chciałem wyrazić balkonowym działkowiczom wyrazy uznania i tak
trzymać. Podoba mi sie jak rano oczęta otworzę wyjżę przez okno a tam umajone
balkony. Ah świat jest piękny szkoda tylko, że dziś poniedziałek ranosad

pzdry,
j.j.

-------------------------------------------------------
moja skóra coś miękniesad
Obserwuj wątek
    • pieskuba Re: Ukwiecone balkony są CUDNE 02.06.03, 11:00
      Prawda? Szczególnie surfinie... Jak z bajki. Tylko ciut wymagające, niestety,
      więc ja mam kwiatki bardziej nienerwowe, że się tak wyrażę nieprecyzyjnie.

pieskuba balkonowy
    • moadib Re: Ukwiecone balkony są CUDNE 13.06.03, 00:39
      Ja też lubię kwiaty, i noszę się z zamiarem "instalacji" doniczek.
      Mówię instalacji, gdyż zwykłe wstawienie - to za mało.
      Proszę wszystkich żeby choć przewiązali drutem doniczki górą do barierki....
      Z doświadczenia wiem, że mogą wypaść, szczególnie w naszym podwórku - studni,
      gdy zawieje od szpitala, to wszystko aż się podruwa do góry...
      • mistrzu19 Re: Ukwiecone balkony są CUDNE 13.06.03, 02:23
        wiem cos o wywiewaniu rzeczy mi z balkonu stol wywialo !! hahahhaha dobrze ze
        nikomu na glowe nie spadl <naszczescie plastikowy bylsad
    • pieskuba Sklep ogrodniczy otwarty po zimie! Od dzisiaj! 20.03.04, 23:20
      Balkony może jeszcze nie ukwiecone, ale jeszcze troszkę i będą. Sklep
      ogrodniczy, o którym piszę, to oczywiście moja ulubiona część z sadzonkami
      sprzedawanymi pod gołym niebem w "kompleksie", że się tak górnolotnie wyrażę
      sklepów spożywczo-doniczkowo-nawozowo-roślinno-bibelotowych PGR Bródno.

Nabyłam dziś 3 bratki, kilka tulipanów botanicznych (takie malutkie), stokrotki
      i torbę ziemi. Przy okazji prac ogrodniczych na balkonie okazało się, że róże
      przetrwały znakomicie, powojnik wypuścił bardzo obiecująco wyglądający pęd i
      tylko sumak nie daje jeszcze znaku życia. No, ale to jeszcze trochę za wcześnie.
      A najbardziej mnie ciekawi, czy w klatce C na pierwszym piętrze będą tak jak
      zeszłego lata przepiękne surfinie, (zdecydowanie najbardziej efektowne w całym
      budynku) czy może coś innego?

pieskuba
      • zz_beatka Re: Sklep ogrodniczy otwarty po zimie! Od dzisiaj 24.03.04, 12:26
        ja już posiałam kwiatki i obserwuję jak nieśmiało wschodzą
        • kaska76 Re: Sklep ogrodniczy otwarty po zimie! Od dzisiaj 25.03.04, 09:00
          Ja balkonu a co za tym idzie kwiatkow nie posiadam, ale z niecierpliwościa
          wypatruję co tam sąsiedzi wyhodująsmile
          • tori_tori Re: Sklep ogrodniczy otwarty po zimie! Od dzisiaj 25.03.04, 09:52
            A ja balkon mam i właśnie wystawiłam roślinki, które zimowały w mieszkaniu. Mam
            nadzieję, że zima nie wróci i mi nie przemarzną.
            Do sklepu ogrodniczego się wybieram. Wymarzyłam sobie bukszpan przystrzyżony w
            kulkę w cynowych donicach.

Pozdrawiam, ToriTori
            • zz_beatka Re: Sklep ogrodniczy otwarty po zimie! Od dzisiaj 25.03.04, 12:38
              moim marzeniem jest mieć prawdziwy wiszący ogród czy to się uda ocenicie
              • zz_beatka czekam na wiosnę 07.04.04, 11:06
                i posiałam już kwiatki na balkonie ciekawe czy urosną

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka