mili28 04.09.07, 11:54 Po co komu linia z bródna do arkadi, jak można wsiąść w 127 dojechać do ronda i w tramwaj lub w 170. E-3 była bardzo dobra na centralny, no chyba, że ją przywróca po remoncie Alei. Tak samo sprawa się tyczy lini 524. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agab72 Re: E-3 totalny kanał 04.09.07, 12:35 We wczorajszej Stołecznej była informacja o nowych trasach autobusów i tramwai. Jeśli chodzi o 524 była informacja "linia zwieszona, prawdopodobnie nie wróci już na ulice" ....... Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link
lukasz-78 Re: E-3 totalny kanał 04.09.07, 12:56 Co do E-3 to nie zgadzam się z Tobą. Uważam, że to był dobry pomysł zmienić jej trasę na obecną. W tej zmianie najważniejsze było to by dowieźć mieszkańców Bródna jak najszybciej do metra. Pomysł by E-3 dojeżdzało do Centralnego jest wg mnie bezsensu, ponieważ na JP II w godzinach szczytu robią się gigantyczne korki, co można zaobserwować po punktualności kursowania lini 500. Odpowiedz Link
agab72 Re: E-3 totalny kanał 04.09.07, 15:39 Ale skoro ma zabierać mieszkańców Bródna to czemu nie zatrzymuje się na przystanku Żuromińska.... ? Odpowiedz Link
bodziach Re: E-3 totalny kanał 04.09.07, 15:51 Z Żuromińskiej jeździ 527 - do Gdańskiego ma tylko o 1 przystanek więcej niż E-3, na Żabie. Odpowiedz Link
kilovolt Re: E-3 totalny kanał 06.09.07, 13:45 bodziach napisał: > Z Żuromińskiej jeździ 527 - do Gdańskiego ma tylko o 1 przystanek > więcej niż E-3, na Żabie. Ale z przystanku Targówek-Ratusz również jest 527 a E-3 się zatrzymuje, czemu więc na Żuromińskiej nie? Odpowiedz Link
bodziach Re: E-3 totalny kanał 07.09.07, 08:59 Pewnie dla tego, że E to linia ekspresowa Odpowiedz Link
mili28 Re: E-3 totalny kanał 07.09.07, 12:57 Jak E-3 jeździło do Centralnego to zawsze ktoś jechał tym autobusem, to po co oni uruchomili w ogóle te e3. Mogli już na inną trasę puśćić bardziej ludziom potrzebną. Np na trasie linii 524 Odpowiedz Link
lukasz-78 Re: E-3 totalny kanał 07.09.07, 13:00 E-3 to linia ekspresowa, a 527 jest przyśpieszona. Linia ekspresowa jak sama nazwa sugeruje oznacza, że jej celem jest jak najszybsze połączenie jednego obszaru z drugim (Bródna z metrem) z pominięciem obszarów pośrednich. Natomiast linia przyśpieszona zatrzymuje się na obszarach pośrednich (ale nie za często, tylko w najważniejszych miejscach). Dlatego E-3 by utrzymało charakter połączenia ekspresowego mysi mieć mniej przystanków niż 527, które i tak ma ich bardzo mało. Odpowiedz Link
dimanche Re: E-3 totalny kanał 08.09.07, 23:51 kilovolt napisał: > bodziach napisał: > > > Z Żuromińskiej jeździ 527 - do Gdańskiego ma tylko o 1 przystanek > > więcej niż E-3, na Żabie. > > Ale z przystanku Targówek-Ratusz również jest 527 a E-3 się > zatrzymuje, czemu więc na Żuromińskiej nie? Jesuu! Żeby szybciej byłó, po prostu, to linia expresowa, nieprawdaż??? Odpowiedz Link
agab72 Re: E-3 totalny kanał 10.09.07, 09:39 Nie - nie łaska. Dla mnie 10 min spacer zimą o 7 rano nie należy do przyjemności. Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link
dimanche Re: E-3 totalny kanał 10.09.07, 15:45 Ojej, co za delikatność. Co to jest te 10 minut do przystanku...Niektórzy to by chcieli mieć przystanek pod samymi oknami... Odpowiedz Link
agab72 Re: E-3 totalny kanał 10.09.07, 16:38 Dla kogoś kto ma przystanek niemal pod blokiem konieczność maszerowania 10 min zimą w śniegu i pchanie wózka z dzieckiem na pewno nie jest zmianą na lepsze....dlatego uważam, że mam prawo wyrazić swoje niezadowolenie ze zmian. Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link
lukasz-78 Re: E-3 totalny kanał 12.09.07, 14:34 Oczywiście, że masz prawo wyrazić niezadowolenie i nikt Ci nie może tego zabronić Ale reasumując ta zmiana dla ogółu mieszkańców jest bardzo korzystna i wg mnie to był strzał w dziesiątke. Widzę, że w ZTM zmienili sposób myślenia analizując ich posunięcia w ciągu kilku ostatnich miesięcy. Odpowiedz Link
dimanche Re: E-3 totalny kanał 08.09.07, 23:50 agab72 napisała: > Ale skoro ma zabierać mieszkańców Bródna to czemu nie zatrzymuje się > na przystanku Żuromińska.... ? A spacerkiem na przystanek Szpital Bródnowski to nie łaska? Ja też mieszkam na Żuromińskiej i nieraz sobie szłam pod szpital...To tylko 5-10 minut... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: E-3 totalny kanał 04.09.07, 21:32 Trasa powiela się w dużej części z 127,527 i 500. Bez komentarza. Odpowiedz Link
kofana Re: E-3 totalny kanał 06.09.07, 13:25 Powiela i to bez sensu- jedzie zawaloną maksymalnie św. Wincentego, stoi w beznadziejnym korku do świateł przy cmentarzu... już lepiej by ją było puścić odrowąża. Przynajmniej z 10 minut szybciej. Odpowiedz Link
cdsoftware1 Re: E-3 totalny kanał 06.09.07, 13:31 a Ty myślisz że ta Odrowąża to jest super hiper przejezdna ?? Przejedź się nią w okolicach 7:30 (korek już jest jak jadę do pracy o 6:50) wtedy zobaczysz czy tam jest tak ładnie przejezdne Jak ja jadę to dopiero zaczyna się korkować na prawym pasie, ja jadę prosto w 11 listopada. Pozdro !! Odpowiedz Link
bodziach Re: E-3 totalny kanał 07.09.07, 08:57 Parę dni temu robiliśmy test - jedna osoba jechała Wincentego, druga Odrowąża (wyjazd o tej samej porze), trochę po 7. Szybciej o kilka minut było Wincentego (do dw. gdańskiego). Odpowiedz Link
tuk-an Re: E-3 totalny kanał 07.09.07, 18:41 mogli by ja puscic Odrowaza a nie wicentego to raz a dwa mogi by z tej lini zrobic trase wzluz wisly Odpowiedz Link
dimanche Re: E-3 totalny kanał 08.09.07, 23:48 Po to, żeby byłó szybciej do metra. Wracałam ostatnio z Gdańskiego - szybko i sprawnie, przystanki od Gdańskiego dopiero na Bródnie...A wiesz, ile razy E3 ładowałó się w korek, kiedy wjeżdżałó do centrum? Od czego metro? Odpowiedz Link
kilovolt Re: E-3 totalny kanał 12.09.07, 12:47 Jestem ciekaw czy teraz w godzinach szczytu między 7:30 a 8:00 przejazd od Ronda Żaba do Dw. Gdańskiego odbywa się szybciutko? W zasadzie przejazd wiaduktem powinien być szybki, koreczki mogą się tworzyć chyba tylko na lewym pasie przed skrętem w Międzyparkową, a dalej dopiero przed Babką. W każdym razie teraz powinno być szybciej autobusem niż tramwajem, może ktoś już wypróbował o tej godzinie? Odpowiedz Link
lukasz-78 Re: E-3 totalny kanał 12.09.07, 14:45 Dzisaj rano jechałam po 7 i było ok - czas przejazdu niecałe 15 min od ratusza do dworca. Korkowało się tradycyjnie między Kondratowicza a Gilarską i potem troche przed Kołową ale potem do dworca było pusto. Odpowiedz Link
bodziach Re: E-3 totalny kanał 12.09.07, 14:53 Ok. 7 bardziej opłaca się jechać autobusem do Gdańskiego niż przesiadać się na Żabie do tramwaju. Różnica jest jednak niewielka, a myślę, że w im bliżej 8, tym mniejsza. Odpowiedz Link
kofana Re: E-3 totalny kanał 15.09.07, 23:31 orientujecie się może, czy jest szansa na zmianę sygnalizacji świetlnej na wincentego/gilarska? totalny kanał tam jest, a nikt nic nie robi. Mimo wszystko Gilarska stoi o wiele krocej niz Wincentego... Odpowiedz Link
tojatojatoja Re: E-3 totalny kanał 04.10.07, 14:55 kilovolt napisał: > Jestem ciekaw czy teraz w godzinach szczytu między 7:30 a 8:00 > przejazd od Ronda Żaba do Dw. Gdańskiego odbywa się szybciutko? Nie tak bardzo szybciutko, ale w miarę szybko. Korki są przy dojeżdżaniu do mostu, a potem po zjeździe w mostu (park Traugutta?). Codziennie jeżdżę E-3 z przystanku Łojewska wyruszam o 7:08, a do Dw. Gdańskiego dojeżdżam zazwyczaj ok. 7:45. Zazwyczaj, bo zdarzyło mi się jechać 20 minut, a raz, jak padał deszcz, jechałam ponad godzinę (szok!). Najgorszy odcinek, to Św. Wincentego. Co dziwne część kierowców E-3 chyba nie wie, że przy rondzie Starzyńskiego powinna jechać górą i jadą dołem, tak jak 500. Ogólnie w godzinach porannego szczytu autobus jedzie dłużej niż powinien o jakieś 20 minut, ale już mam to wkalkulowane, a po drodze zwyczajnie przysypiam . Plusem jest to, że zawsze mam miejsce siedzące. Za to z powrotem po południu jedzie zazwyczaj jak marzenie - od Dw. Gdanskiego na Łojewską 18-20 minut. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: E-3 totalny kanał 04.10.07, 17:54 tojatojatoja napisała: > Plusem jest to, że zawsze mam miejsce siedzące. Nawet można wybrać miejsce, bo w środku jest ok. 20 osób. Odpowiedz Link