Dodaj do ulubionych

AVON MNIE WKURZA!!!

22.09.04, 07:29
czemu w historii zamowien mam 1 balsam migdałowy-brak w magazynie a w
podglądzie zamówienia w danych finansowych są 2 balsamy???I na dodatek tyle
znajomych chciałoby torbę logo a przyjda tylko znikome ilości!!!To po co
wogóle ta oferta?Gdybym wiedziała,nie zamawiałabym.
Obserwuj wątek
    • chicarica Re: AVON MNIE WKURZA!!! 22.09.04, 12:14
      Chodzi Ci o ofertę netto? Prawdę mówiąc, ta oferta jest z założenia tylko do
      wyczerpania zapasów, musisz poinformować zamawiających że może się zdarzyć że
      coś nie dojdzie.
      Na pocieszenie powiem Ci, że u naszej konkurencji wszystkie promocje są do
      wyczerpania zapasów i nigdy nie wiadomo czy dostaniesz to co zamawiasz. Jakby
      tak było w Avonie, to chyba szlag by mnie trafił...
      Ale faktycznie, Avon mógłby zadbać o odpowiednie zapasy przed rozesłaniem
      ofert. Zbyt często zdarza się, że czegoś nie ma. A z torbami to już w ogóle. sad
      • flower15 Re: AVON MNIE WKURZA!!! 22.09.04, 12:24
        chodzi nie o ofertę netto tylko o ofertę nowe logo.i ta duża torbe logo avon za
        31,9(?)
        • mazica Re: AVON MNIE WKURZA!!! 23.09.04, 10:46
          Zastanawiam sie czy wielkim klopotem dla avonu byloby zrobienie na stronie
          konsultantki czegos takiego jak Informacje o brakach magazynowych.. czego
          aktualnie nie ma, czego juz nie bedzie, a co sie pojawi jeszcze w tej kampani.
          Bo mnie najbardziej denerwuje, gdy cos zamawiam - tego nie ma, a jednoczesnie
          dostaje katalog na nowa kampanie i co sie okazuje, ze ten produkt jest i to
          rozniez w promocji.
          A taka inormacja o brakach bylaby spoko, bo juz przed zlozeniem zamowienia,
          mozna poinformowac klientke ze czegos nie bedzie - ona sie nie napali, my nie
          bedziemy swiecic oczami, a przy odrobinie szczescia moze kupi cos w
          zastepstwie??
      • roberti.ori Re: AVON MNIE WKURZA!!! 24.09.04, 23:17
        droga Kasiu różnica polega na tym że w twojej kochanej konkurencji można
        zamawiać od 1 do ostaniego dnia miesiąca i jesli coś jest na brakach przy
        zamówieniu to dostaniesz to po cenie promocyjnej nawet gdy się pojawi nawet za
        miesiąc. to tak w formie edukacyjnej
        • justa_79 Re: AVON MNIE WKURZA!!! 27.09.04, 10:06
          roberti.ori napisał:
          >jesli coś jest na brakach przy
          > zamówieniu to dostaniesz to po cenie promocyjnej nawet gdy się pojawi nawet
          za
          > miesiąc.

w Avonie też dostaniesz to po tej cenie, po której zamawiałeś, a nie po takiej,
          jaka będzie obowiązywała za miesiąc.
          • deep5 Re: AVON MNIE WKURZA!!! 02.10.04, 11:03
            justa_79 napisała:

> roberti.ori napisał:
            > >jesli coś jest na brakach przy
            > > zamówieniu to dostaniesz to po cenie promocyjnej nawet gdy się pojawi naw
            > et
            > za
            > > miesiąc.
            >
            > w Avonie też dostaniesz to po tej cenie, po której zamawiałeś, a nie po
            takiej,
            >
            > jaka będzie obowiązywała za miesiąc.
            > I MNIE TEŻ
            • deep5 Re: AVON MNIE WKURZA!!! 02.10.04, 11:06
              MNIE TEŻ wkurza choć pracuje od niedawna jeszcze nie na stale
              • ona-inka Re: AVON MNIE WKURZA!!! 02.10.04, 13:53
                mnie tez i nadodatek zapomina czasem o czyms.np.zamowilam troby firmowe(średnie
                25 sztuk-1,2zł)i przysłano mi 22!nie chodzi mi o te torby bo kosztuja grosze!no
                ale to świadczy coś o tej firmie...tak samo czekam na temperówke juz 4
                kampanie,czasem potrafia przesadzic...
                • roberti.ori Re: AVON MNIE WKURZA!!! 02.10.04, 16:06
                  to czy nie zastanawiacie się nad zmianą
                  • chicarica Re: AVON MNIE WKURZA!!! 02.10.04, 16:51
                    Spadaj ze swoją propagandą.
                  • mazica Re: AVON MNIE WKURZA!!! 02.10.04, 20:22
                    roberti.ori napisał:

> to czy nie zastanawiacie się nad zmianą
                    >
                    Tak od jakiegos czasu obserwuje wymiane zdan na temat Avonu i Oriflame i pozwole
                    sobie wyrazic swoja opinie..Sprzedaje i Avon i Oriflame i jakos nie bardzo wiem
                    o co tutaj caly czas chodzi.
                    Bo o ile dobrze rozumiem to albo sie zamawia kosmetyki dla siebie, albo sie je
                    sprzedaje prawda? Wiec nikt tutaj nie prowadzi dzialalnosci charytatywnej, tylko
                    zarabia. A jezeli zarabia, to po co go caly czas usilnie namawiac na przejscie
                    do Oriflame? Po co caly czas wytykac Avonowi braki? Nigdy nie mozna obiektywnie
                    czegos ocenic, dopoki sie nie sprobuje - ja znam obie firmy, ale nie mam zamiaru
                    nikogo do niczego namawiac. Moze lepiej ukierunkowac swoje sily i energie na
                    szukanie konsultantek wsrod innych soob.. niekoniecznie na forum Avonu?
                    Gwarantuje, ze pojdzie latwiej. Ta propaganda zaczyna byc juz nie tyle meczaca
                    co smieszna..
                    PS. Na Avon bylam wkurzona prawie tyle samo razy co na Oriflame..wink
                    • chicarica Re: AVON MNIE WKURZA!!! 02.10.04, 21:11
                      Droga mazico, tu nie chodzi o wymianę zdań na temat Avonu czy Oriflame, tu
                      chodzi o zachowanie tego spamera, który na każdym kroku czepia się nas i z
                      niewiarygodną wręcz upierdliwością na każdym kroku się wciska z reklamą. Chyba
                      wszyscy mają już dość. Ten pan został już raz czasowo zabanowany. W tej chwili
                      zarabia na kolejnego bana, tym razem na stałe.
                      • roberti.ori Re: AVON MNIE WKURZA!!! 02.10.04, 23:15
                        oznajmiam wszem i wobec że nie zależy mi na usilnym sponsorowaniu takich osób
                        jak ty Kasiu, których poziom rozmowy zniza się do etapu przedszkolnego. Mam
                        swoją bardzo dużą grupę z którą cały czas pracuję. zaglądam na forum z
                        ciekawości i odpowiadam bo mam do tego prawo, pytam się czy zastanawiacie się
                        nad zmiana , bo dziwię się wam że potraficie tak długo wytrzymać pracując na
                        kogoś i zarabiając przy tym grosze.Jeśli pragniesz mnie zabanować bo boisz sie
                        prawdy to to zrób i nie obawiaj się tego samego z mojej strony bo wolność
                        wypowiedzi jest dla mnie ważniejsza niż kłótnie
                        • chicarica Re: AVON MNIE WKURZA!!! 02.10.04, 23:43
                          Nie boję się prawdy na tym forum, Ciebie natomiast zamierzam zabanować z powodu
                          nachalnego reklamowania się, którego chyba nie tylko ja mam dość. Przeginasz po
                          prostu.
                        • nea2 roberti.ori mnie wkurza 03.10.04, 12:23
                          roberti.ori napisał:
                          ..pytam się czy zastanawiacie się nad zmiana , bo dziwię się wam że potraficie
                          tak długo wytrzymać pracując na kogoś i zarabiając przy tym grosze.

Kotku nie zapominaj,że Ty też na kogoś pracujesz.Zarabia na tobie najpierw
                          oriflame,a potem osoba która Cie do tego wciągnęła.A czy zarobki są większe?Nie
                          wiem dla zwykłej konsultantki chyba nie ma różnicy.No chyba,że od czasu kiedy
                          podziękowałam tej "cudownej" firmie coś się zmieniło.Pozdrawiam
                          • chicarica Re: roberti.ori mnie wkurza 03.10.04, 13:31
                            No proszę, czyli jednak ktoś z tego cudownego i wspaniałego Oriflame
                            zrezygnował... więc jednak nie jest tak różowo?
                            A na forum Ori same peany.
                          • roberti.ori Re: roberti.ori mnie wkurza 03.10.04, 13:34
                            zarabiam więcej aniżeli osoba która mnie wprowadziła więc nie pracuję na nią,
                            ale to najpierw trzeba zrozumieć na czym polega marketing wielopoziomowy.
                            jeśli ktoś wysyła paczkę do domu to płaci 10 zł. jesli na biuro nie płaci nic
                            ale dostaje produkt promocyjny nawet przy małej paczce masz zawsze upust i nie
                            musisz kupowac po katalogowej cenie. tego w avonie nie ma i dobrze o tym
                            wiecie,pracuje 9 lat w ori , przeszłem inne firmy i wiem że ori jest
                            najuczciwszsa z nich wszystkich
                            • jodarek1 Re: roberti.ori mnie wkurza 03.10.04, 13:46
                              roberti.ori napisał:

> przeszłem inne firmy i wiem że ori jest
                              > najuczciwszsa z nich wszystkich

No tak, jeśli "przeszłeś" inne firmy to pewnie wiesz...

Joasia
                            • chicarica Re: roberti.ori mnie wkurza 03.10.04, 14:35
                              W Avonie konsultantka też zarabia więcej niż jej OKS.
                              W Avonie jeśli się zamawia paczkę na COK poza terminem zamówienia, to też nie
                              płaci dodatkowo.
                              W Ori jeśli na biuro, to nie płaci nic pod warunkiem, że zamówi (nie DOSTANIE,
                              a ZAMÓWI I ZAPŁACI) produkty promocyjne do sumy 150 pkt. Wybacz, ale ja wolę
                              jasne i uczciwe avonowskie 160 zł, niż oriflejskie 150 pkt, bo produkty
                              promocyjne mają mało punktów, a płacić za nie trzeba.
                              Więc nie gadaj, że nie macie limitów zamówienia, bo macie - tylko że
                              zakamuflowane.
                              I bądź łaskaw reklamować się na swoim forum, jak ktoś będzie zainteresowany to
                              sobie tam zajrzy. Chociaż szczerze wątpię, podejrzewam że nawet jeśli któraś z
                              nas będzie się chciała zapisać, to na pewno nie u Ciebie. Swoim zachowaniem
                              doprowadziłeś do sytuacji, w której mamy odruch wymiotny na Twój widok.
                        • mazica Re: AVON MNIE WKURZA!!! 03.10.04, 13:04
                          roberti.ori napisał:

>tak długo wytrzymać pracując na
                          > kogoś i zarabiając przy tym grosze.

grosze? a czy ktokolwiek na tym forum chwalil sie ile zarabia?
                          Skad wiesz ze grosze?
        • chicarica Re: AVON MNIE WKURZA!!! 02.10.04, 16:54
          No cóż, u nas też można zamawiać od pierwszego do ostatniego dnia obowiązywania
          katalogu. I jeśli coś jest w brakach, to przechodzi automatycznie do następnego
          zamówienia. Tak więc nie macie jakiejś wielkiej przewagi, a do tego u Was
          trzeba dopłacać jakieś głupie opłaty albo zamawiać niechciane kosmetyki.
          • roberti.ori Re: AVON MNIE WKURZA!!! 02.10.04, 23:09
            zamówienia w avonie po za kampanią trzeba opłacać, jesli masz małą paczkę to
            płacisz 12 zł. ja za małą paczkę płacę 4zł. więc Kasiu nie wypowiadaj się w nie
            znanych tobie tematach
            • chicarica Re: AVON MNIE WKURZA!!! 02.10.04, 23:42
              Nie zapomnij jeszcze o 10 zł za dostawę małej paczki do domu - to razem daje 14
              suspicious
            • chicarica Re: AVON MNIE WKURZA!!! 03.10.04, 14:39
              W Avonie jeśli masz małe zamówienie to nie robisz zamówienia, tylko idziesz do
              COK i kupujesz potrzebne produkty. W Ori chyba tej możliwości nie ma, co?
              To samo z zamówieniami poza regularnym terminem dostawy. Zamawiasz paczkę do
              COK, nic za nią nie płacisz i masz z głowy.
              • roberti.ori Re: AVON MNIE WKURZA!!! 03.10.04, 23:18
                Kasiu ty sama nie wieżysz w to co piszesz, przecież ty zamawiasz tylko na swoje
                potrzeby to skąd ty biedne dziecko możesz wiedzieć, a jesli masz stany wymiotne
                to powinnaś udac się do lekarza bo to nie dobrze świadczy o twoim zdrowiu.
                wiesz a tak po za tym to bardzo mało wiesz o ludziach. i na prawdę mimo
                wszystko cie lubię i ci bardzo współczuję. pozdrawiam bezzobowiązań
                • kati_p chicarica 04.10.04, 09:21
                  Kasia, na co Ty jeszcze czekasz z banem????
                  • chicarica Re: chicarica 04.10.04, 10:06
                    Zawsze mam opory przed banowaniem kogokolwiek, bo zależy mi na tym, żeby to
                    forum było faktycznie miejscem nieocenzurowanej wypowiedzi. Ale Robert
                    przegina... Nie chciałabym tu wprowadzać metod policyjnych, dlatego ciągle się
                    waham czy go już zabanować czy poczekać na jego ewidentną wtopę.
                • chicarica Re: AVON MNIE WKURZA!!! 04.10.04, 10:11
                  Zamawiam na swoje potrzeby, ale czytać umiem (w przeciwieństwie do Ciebie pisać
                  też) i znam zasady pracy w obu firmach.
                  Twoja powyższa wypowiedź jest żałosna, pisząc w ten sposób kierujesz na siebie
                  agresję uczestniczek forum i blokujesz sobie szanse podjęcia normalnego
                  dialogu. Na Twojej sympatii mi nie zależy, a współczuć mi nie masz czego,
                  jestem bardzo zadowolona z tego kim jestem i co robię. Zadowolona też jestem z
                  sukcesu tego forum. smile
                  Natomiast Ty pracujesz intensywnie na bana. Ale spoko, możesz sobie pyskować,
                  mnie to i tak kalafiorem zwisa. Jak przegniesz pałę to otrzymasz stałego bana i
                  wtedy już nikt nie zajrzy na Twoje forum skierowany linkiem w Twojej stopce pod
                  postem wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka