Dodaj do ulubionych

Zamówienie przez internet ?

28.11.04, 16:53
Czesc !
Chce pierwszy raz zlozyc zamowienie przez internet ale paczke chcialabym
odebrac w sklepie. Wiec mam pytanie do Was.
Kiedy muszę najpozniej zamowic jezeli paczke chcialabym odebrac w czwartek
2 grudnia? Muszę zamowic do jutra czy wystarczy we wtorek?
Proszę o pilna odpowiedz.
Z gory dziekuje smile
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • biba46 Re: Zamówienie przez internet ? 28.11.04, 17:12
      każda z nas ma przypisany dzień i w zależnosci od tego są różne terminy
      dostawy. Musisz się zalogować i sprawdzić wprowadzając nr katalogowe produktów,
      które jesteś pewna, że zamówisz. Nie wiem czemu tak wiele z Was czeka z tym do
      ostatniej chwili, a potem denerwuje się, że program przeciążony "wysiada".
      Przecież możesz do ostatniej chwili modyfikować, czyli dopisywać, usuwać,
      zmieniać ilość itd. Jeśli dostawa jest do COK, to pobierają do realizacji 3 dni
      robocze przed terminem dostawy, w przypadku regularnej - 3,5 dnia.
      Nie czekaj, zacznij już dzisiaj, a wtedy będziesz pewna, że nic Ci
      niespodziewanego nie wyskoczy.
      Powodzenia!
      wink
      • nicktosia Re: Zamówienie przez internet ? 28.11.04, 19:15
        Przypisany dzień nie ma tu znaczenia. Z tego co wiem we wszystkich COK'ach jest
        tak samo. Paczka jest do odebrania po dwóch dniach, czyli aby móc ją odebrać 2
        grudnia zamówienie trzeba złożyć przed północą 30 listopada.
      • nicktosia i jeszcze jedno... 28.11.04, 19:18
        To nie prawda, że do ostatniej chwili można zmodyfikować złożone zamówienie, bo
        jeśli złożysz je dziś, to zostanie ono zafakturowane jutro (w poniedziałek) i
        to może nawet już rano, a tak do wtorkowego wieczora jest jeszcze dużo czasu i
        być może zgłosi się jeszcze jakiś klient z zamówieniem.
        • pomyslowa Re: i jeszcze jedno... 28.11.04, 19:22
          Zawsze mozna wyslac zamowienie niby jako regularne i dopiero w dniu zamowienia
          ostatecznego zmienic na odbior w COK - raczej Ci go nie przetworza tak
          wczesnie smile
          • nicktosia Re: i jeszcze jedno... 28.11.04, 19:30
            Nigdy nic nie wiadomo. Kiedyś złożyłam zamówienie (odbiór w COK) z dość dużym
            wyprzedzeniem, bo na parę dni miałam stracić dostęp do netu. Potem okazało się,
            że zamówienie przetworzono następnego dnia po jego złożeniu.
          • biba46 Re: i jeszcze jedno... 28.11.04, 19:31
            brawo pomyslowa, nie bez powodu masz takiego nicka!
            Właśnie tak trzeba postępować, mam tylko wątpliwości co do godzin (nicktosia
            pisze "trzeba złożyć przed północą 30 listopada"), raczej przed południem, bo
            wielokrotnie niewiele po 12 już nie mogłam modyfikować, bo wzięli do
            realizacji. Jednocześnie miałam też takie sytuacje, że o 14 mogłam coś zmienić,
            ale to było raz.
            pozdrosmile
            • nicktosia Re: i jeszcze jedno... 28.11.04, 19:35
              Pisząc o "północy" miałam na myśli to, że jeśli złożysz zamówienie o godzinie
              00:01 to ono już będzie się liczyło jako środowe (w tym konkretnym przypadku,
              który analizujemy), a wtedy odbiór w COK przypadnie w piątek, a autorka wątku
              chce odebrać paczkę w czwartek. Przecież zamówień nie trzeba składać
              w "godzinach roboczych" - takie są właśnie zalety internetu.
            • nicktosia biba46 28.11.04, 19:39
              Biba46 - nie wiem, czy rozumiesz o co mi chodzi. Ty piszesz o modyfikowaniu
              złożonych zamówień, a ja o ich składaniu.
              • biba46 Re: biba46 28.11.04, 21:13
                piszę o modyfikowaniu złożonego wcześniej zamówienia, bo nie widzę sensu w
                wyczekiwaniu do końca, aby złożyć zamówienie w ostatniej chwili. Już na tym
                forum były wypowiedzi na temat problemów z dostepem do strony, własnie w
                ostatnim dniu składania. Stąd moja sugestia, że lepiej zaczynać kilka dni
                wcześniej i potem je modyfikować, niż mieć problem (właśnie przed
                kilkunastonami minutami straciłam dostep do forum i moge odpowiadać dopiero
                teraz).
                Każdy wybiera wersję, która mu odpowiada, ja wolę niespodzianki w innych
                dziedzinach i to by było na tyle wink
                • nicktosia Re: biba46 28.11.04, 22:00
                  Głowy za to nie dam, ale wydaje mi się (tak na zdrowy rozum), że operatorzy
                  systemu przetwarzającego nasze zamówienia nie czekają do ostatniej chwili,
                  tylko wystawiają faktury "jak leci", czyli tak jak im zapewne wygodnie, a nie o
                  określonej porze dnia. Bo skąd oni mogą wiedzieć, że składając zamówienie
                  internetowe w poniedziałek chcesz je odebrać w COK dopiero w piątek? Zatem
                  zostanie ono na 100% zafakturowane we wtorek (bo skoro złożyłaś je w
                  poniedziałek to mają obowiązek dostarczyć je w środę). A wtedy już nie ma mowy
                  o modyfikacji.
    • sister52 Re: Zamówienie przez internet ? 28.11.04, 20:57
      Witam,
      żeby było jasne: jeśli zamówienie chcesz odebrać w czwartek w COKu musisz je
      złożyć we wtorek 30 listopada. Nie ma znaczenia w jakim okręgu jesteś, jaki
      masz dzień wysyłkowy, itd. Wtorek 30.11. to jest dzień w którym muszą być
      złożone zamówienia do odbioru w czwartek.
      Przez internet masz czas do północy, osobiście w COKu do 20:00 (jeśli w Twoim
      COKu przyjmują zamówienia).
      • nicktosia Re: Zamówienie przez internet ? 28.11.04, 21:48
        I właśnie o tym pisałam, tylko nie zostałam zrozumiana wink
        • mika1976 Re: Zamówienie przez internet ? 28.11.04, 22:02
          dziękuję bardzo smile
          super, że mam czas do wtorku
          pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka