salma88 26.01.05, 14:46 rzekomo szkolenia sa obowiazkowe. ja nie poszlam i nie pojde. czy wiaza sie z tym jakies konsekwencje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nie.mozna.wyswietlic.strony Re: szkolenia 26.01.05, 14:47 Tak, Rutkowski Cię będzie ścigał:] Odpowiedz Link
justa_79 Re: szkolenia 26.01.05, 14:50 oho, koordynatorka Ci wmówiła, że obowiązkowe? nie jest to prawda, więc nic Ci nie grozi. czy te koordynatorki mają z tego jakąś kasę czy co? można być dobrym sprzedawcą i bez szkoleń. Odpowiedz Link
hepinka Re: szkolenia 26.01.05, 14:56 też mam zamiar się wymigać porad jako takich nie musze udzielać a marketing mi wpajali 5 lat Odpowiedz Link
sister52 Re: szkolenia 26.01.05, 15:09 Szkolenia nie są obowiązkowe. KRD nie mają żadnej dodatkowej kasy z tego, że KK się przeszkoli. Ale nie od dziś wiadomo, że przeszkolona konsultantka ma ładniejsze i większe zamówienia, robi mniej zwrotów, więc naprawdę warto się wybrać. Chyba że ktoś nie rozprowadza kosmetyków i zupełnie nie chce wiedzieć czego używa Lub szkolił się już wcześniej czyli podstawy ma. Niestety, większość konsultantek jest nieprzeszkolona w ogóle i nie mają pojęcia o tym co sprzedają. Nie raz widzę w COKu konsultantkę wraz z klientką i jak ta KK klientce "fachowo" doradza. "Weź ten krem, jest teraz na promocji. Najwyżej jak Cię uczuli czy coś, to zrobimy zwrot." Autentycznie, co jakiś czas takie rozmowy słyszę. Ale co by nie było, szkoelnia nie są obowiązkowe i iść na nie nie trzeba. Choć warto. Odpowiedz Link
justa_79 Re: szkolenia 26.01.05, 15:16 to, że warto, to inna sprawa. nie wiem, czy nazwy szkoleń fukcjonują cały czas takie same. w każdym bądź razie szkolenie z tzw. pielęgnacji cery - nie dowiedziałam się nic o pielęgnacji cery, za to mnóstwo o kosmetykach do pielęgnacji cery. natomiast na szkoleniu dot. kosmetyków kolorowych było o kosmetykach, ale i o makijażu w teorii i praktyce. poszłam choćby z ciekawości, poza tym, ja lubię się uczyć nowych rzeczy jednak nie stawiałabym znaku równości między szkoleniami a wyższym poziomem sprzedaży. słabemu sprzedawcy i szkolenie nie pomoże. a dobremu niepotrzebne. a co do niedoinformowanych konsultantek, to ja się dziwię, że te biedne klientki wiernie przy nich trwają. Odpowiedz Link