wesolawdowka 08.03.05, 07:43 Witam Was wszystkich, zapraszam do lektury i reklamy NASZEGO WSPANIAŁEGO AVONU tym razem w POLITYCE wyd z dnia 07-03-2005 R. Miłej lektury Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biba46 Re: AVON W.................. 08.03.05, 08:17 polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1217836&MP=5 Odpowiedz Link
ankaxl Re: AVON W.................. 09.03.05, 22:53 O masakra- co za artykul, do tej pory nie wiedzialam ze ten Avon to taka sekta. Dobrze, ze jestem tylko zwykłą konsultantką, bo z tego co przeczytalam OKS-ki mają przerąbane. Pozdrowienia i wytrwania życzę Odpowiedz Link
sister52 Re: AVON W... 10.03.05, 00:35 No niestety, szczera prawda... Wszystko co tam napisali to prawda, zgadzam się z tym. Tak zwana "góra" ciśnie na wyniki, na to, żeby było coraz lepiej, większa sprzedaż i więcej nowych konsultantek. Ale my już nie potrzebujemy nowych konsultantek. My potrzebujemy odpowiedniego wsparcia, motywacji, zaplecza i przeszkolenia dla tych, które już są. U nas w Warszawie konsultantka na konsultantce siedzi i konsultantką pogania - a i tak okręg musi się rozrastać, koordynatorzy muszą wynajdywać nowe konsultantki (najlepiej takie, które będą składały wielkie zamówienia). A warunki straszne... kto się będzie w to "bawił" za te marne 15%? I jeszcze z dopłatą 10zł w sklepie? Kobiety zniesmaczone zmianami w firmie, nieustającymi brakami i innymi tego typu sprawami rezygnują i to wcale nie jest tak, że jak konsultantka rezygnuje to zaczyna np. kupować u innej konsultantki. Ona już nie kupuje Avonu tylko idzie do Rossmana czy w półki z kremami w supermarkecie. Mamy takie nasycenie rynku kosmetykami, że kłody jakie rzuca kobietom pod nogi Avon wcale ich nie motywują - kobiety nie mocują się z tymi kłodami. One wybierają inną drogę, taką bez kłód. No a w drugim kwartale zobaczycie - posypią się głowy koordynatorów i OKSek, które nie wykonały planów (sprzedaży/mianowań). Elena zapowiada, że nie będzie miała litości - wyrzuci każdego, kto nie wykona planu. No chyba że zmieni zdanie (na co bym nie liczyła). Smutne to. Odpowiedz Link
asiek501 Re: AVON W... 10.03.05, 08:45 nie wygląda to najlepiej... ale przecież w końcu muszą się zorientować, że te ich działania nie przynoszą pozytywnych efektów. Ze konsultantek coraz mniej i sprzedaż leci na łeb. Odpowiedz Link
justa_79 Re: AVON W... 10.03.05, 12:39 o ile faktycznie tak jest.... bo możliwe, że aż tak dużo konsultantek nie zrezygnowało... niektóre znalazły sobie możliwość zamawiania z większym nawet upustem niż miały do tej pory, u osób z większą sprzedażą. a to się opłaca i jednym, i drugim. Odpowiedz Link
sister52 Re: AVON W... 10.03.05, 14:03 Tak też jest - konsultantki zaczynają się łączyć w grupy, np. kilka koleżanek konsultantek zaczyna zamawiać na konto tylko jednej z nich. W ten sposób mają większy upust. A z perspektywy firmy Avon ma mniejszy zysk, bo np. 4 konsultantkom z zamóieniami po 150zł przyznałby po 15% upustu a tak tej jednej z zamóieniem na 600zł musi przyznać 25% upustu - ma w plecy 60zł. A sprzedaż/obrót się nie zmienia. Odpowiedz Link
justa_79 Re: AVON W... 14.03.05, 13:41 ale oszczędności też będą mieli: mniej pracy dla kurierów, osób pakujących, mniej materiałów wkładanych do paczek... Odpowiedz Link
midsummer Na szczęście 14.03.05, 00:29 Na szczęście przepisałem się do Oriflame zanim wyszła prawda o Avonie! I nie żałuję tej decyzji, bo zarabiam tu dużo więcej!!! Czasem tylko zamówię coś z Avonu u ciotki, a tak Oriflame mi wystarcza! Was też do tego namawiam!!! Teraz w marcu jest wpisowe za 1zł!!! Piszcie, bo warto!!! gg: 3290083 midsummer@gazeta.pl Odpowiedz Link
xia4 Re: Na szczęście 14.03.05, 15:32 Witam! ja w avonie jestem od kilku lat ale ze względu na niskie zarobki zapisalam się do oriflame . I wam drogie dziewczyny również polecam abyście spróbowały bo róznice między tymi dwoma firmami sa naprawde duze. Zapraszam do rozmowy gg2010190 xia4@o2.pl mam spore doswiadczenie jesli chodzi o avon takze jesli ktoras z was sie zastanawia , ktorą firme wybrac albo po prostu chce wptapic do klubu to czekam pozdrawiam Odpowiedz Link