tetika 28.12.09, 21:57 Bardzo prosze, jakie macie noworoczne zyczenia? nie mylic z postanowienia. Ja nie chce wiecej pracowac, nie lubie tego, stresuje mnie to i chce miec pieniazki z.....Totka ? A wy o czym marzycie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esta69 Re: Koncert zyczen 28.12.09, 22:04 Marzę o drugiej połówce. W totka nie gram ale więcej kasy też by mi się przydało. Odpowiedz Link
anirat Re: Koncert zyczen 28.12.09, 22:07 A ja chaiłabym w tym roku skonczyc pozytywnie to co sie ciagnie od dwóch lat, chciałabym powoli urzadzic moje nowe miejsce,bo jestem nawet nie w pół drogi, chciałabym nauczyc sie własciwie odczytywac oczekiwania innych i oduczyc się nadinterpretacji. Niech się znajdzie ktos bliski (to jest zdaje się marzenie nierealizowalne ) Odpowiedz Link
b.wicia Re: Koncert zyczen 28.12.09, 22:08 ja...chyba o bardziej przyziemnych rzeczach o..miłości przede wszystkim, ach po prostu, chcę się w tym roku zakochać, a potem pokochać niby tak mało, a jednak tak wiele;0 a poza tym...hm, chciałabym wreszcie się osiedlić gdzieś..już na stałeale na to chyba muszę poczekać jakieś 2 lata, ech Odpowiedz Link
tetika Re: Koncert zyczen 28.12.09, 22:31 Przyziemna to ja kochana jestem , ale widze ze ciezka praca nie poplaca a do cwaniactwa nie mam talentu, wiec zostaja marzenia. Nie mam jakis wygorowanych wymagan, ale chcialabym miec takie pieniazki zebym byla spokojna o swoja przyszlosc i nie musiala wiecej myslec o przymusie pracy.Jest tyle ciekawych i spokojnych rzeczy na swiecie. Moge pomagac innym ale bez przymusu pracy ;/ Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Koncert zyczen 29.12.09, 09:32 W kwestii części marzeń to ja też jestem przyziemna, ale myślę,że to wynika z takich, a nie innych warunków życia. Bezpieczeństwo finansowe wiele by zmieniało, można by wreszcie zacząć żyć...spokojniej..tak to chyba dobre okeślenie. Odpowiedz Link
lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 00:43 No to ruszam z moimi: - nie chcę zachorować na H1N1;p albo inne gów&no... - chciałabym zdać prawko, fajnie siedzi się obok, ale o wiele bardziej lubię prowadzić no i marzy mi się Audi 3 mhm ostatnio oglądałam taką, która by do mnie pasowała - pojechać do Meksyku, chociaż na miesiąc - przejść do działu szkoleń w ramach mojej firmy - chciałabym poznać w realu forumków z FNiS, może nie wszystkich, ale kilka osób już mam na liście - chciałabym wrócić do naturalnego koloru włosów;p - w końcu odwiedzić koleżankę w Jeleniej;p ale największym moim marzeniem jest by mojego byłego szlag trafił i mój pies został już na zawsze ze mną... Odpowiedz Link
warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 00:56 to Audi to dlaczego pasowalo? Kolor lakieru? Piekne auta, tylko ze na kanadyjskim rynku za drogie w kupnie i ekspoatacji - serwis Audi wv jest morderczy, a z jakoscia tez srednio. Ale w Polsce moze to miec sens bo blisko do Niemiec. Moi rodzice byli w Meksyku na tydzien - z Kanady tanio jak barszcz. Mialem pojechac ale kupilem rower i braklo kasy...Mnie z kolei ciagnie do Peru na piesze wycieczki. Wrocic do naturalnego koloru wlosow... ja chcialbym wrocic do posiadania wlosow tam gdzie wyszly (a raczej wyemigrowaly w inne miejsca gdzie byc ich nie powinno he he) Mojego bylego szlag trafil... ustanowiliscie jakies prawo do wspolnej opieki i alimenty na psa? Na koniec kawal: Zlapal rybak zlota rybke ktora mu powiedziala: Wypusc mnie! No to ja wypuscil. Rybka zmienila sie wtedy w piekna dziewczyne ktora rzekla: Za to ze mnie wypuscilem spelnie twoje 3 zyczenia. Rybak na to: Mam tylko jedno, ale trzy razy.... Odpowiedz Link
lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 01:06 warm_and_fuzzy_logic napisał: > to Audi to dlaczego pasowalo? Kolor lakieru? > Piekne auta, tylko ze na kanadyjskim rynku za drogie w kupnie i ekspoatacji - > serwis Audi wv jest morderczy, a z jakoscia tez srednio. Ale w Polsce moze to > miec sens bo blisko do Niemiec. Może butów mam dużo, ale pustą lalką nie jestem. Samochód podoba mi się wizualnie i funkcjonalnie, jako laik w dziedzinie motoryzacji opieram się na opiniach i radach innych... > Moi rodzice byli w Meksyku na tydzien - z Kanady tanio jak barszcz. Mialem > pojechac ale kupilem rower i braklo kasy...Mnie z kolei ciagnie do Peru na > piesze wycieczki. Mi marzy się Meksyk, ot taka fanaberia..kolejna... > > Wrocic do naturalnego koloru wlosow... ja chcialbym wrocic do posiadania wlosow > tam gdzie wyszly (a raczej wyemigrowaly w inne miejsca gdzie byc ich nie powinn > o > he he) > Mój naturalny to blond, od 3 mcy ciemny brąz i chyba przyszła pora na zmiany Lepszy całkowity niż wybiórczy brak włosów;p > Mojego bylego szlag trafil... ustanowiliscie jakies prawo do wspolnej opieki i > alimenty na psa? > Nie, pies był wspólny gdy "my" jeszcze byliśmy, wyjeżdżając za granicę zostawił go u mnie, bardzo się do niego przywiązałam... były wraca za 4 dni i zabierze Bobka do siebie...(sic!!!) > Na koniec kawal: > > Zlapal rybak zlota rybke ktora mu powiedziala: > Wypusc mnie! > No to ja wypuscil. > Rybka zmienila sie wtedy w piekna dziewczyne ktora rzekla: > Za to ze mnie wypuscilem spelnie twoje 3 zyczenia. > Rybak na to: > Mam tylko jedno, ale trzy razy.... Tym dowcipem podsumowałeś całą moją pazerność Odpowiedz Link
warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 01:19 co do samochodu to sie nie obrazaj - wcale cie nie posadzalem o bycie pusta lalka - szczerze mowiac troche mnie dotknelo ze az tak cie to ugryzlo, ale przepraszam jesli cie niechcacy urazilem...to ze sie przyznajesz do bycia laikiem w dziedzinie ceni ci sie na plus - bialej goraczki dostawalem jak byla (prawik) mowila jak dom remontowac...(pomagal mi kolega - 25 lat doswiadczenia w budowie, ja 10 lat doswiadczenia w projektach, prawo budowlane na pamiec...itd) zobacz raporty awaryjnosci niemieckiej Dekry - statystyki zawodne byc potrafia, ale lepiej je miec po swojej stonie. Zobacz tez wv golf - auta sa bardo podobne poza karoseria. A to ze auto sliczne i funkcjonalne to sie calkiem zgadzam. Szkoda ze tak wyszlo z psem... przywiazuje sie czlowiek do bydlecia. Ja mialem psy cale zycie az do wyjazdu do Kanady - nie bylo czasu dla zwierzaka, do tego meczylby sie w bloku sam przez nascie godzin. Akurat lubie rasy biegajace jak golden retriever. Na razie mam rybki bo moge je zostawic na pare tygodni i nic im sie nie dzieje. Odpowiedz Link
lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 01:36 Nie uważam się za pustą i obraziłam się no bo za co? Potrafię i lubię śmiać się z własnych wad oraz przywar o czym wielokrotnie całe forum miało okazję się przekonać a wszystko to w białych rękawiczkach i z uśmiechem na twarzy Po co mam ukrywać i udawać, że się na czymś znam? Nie będę udzielała rad komuś kto czymś zajmuje się i to z powodzeniem, są dziedziny, w których nikt mnie nie zagnie i takie, w których bywam dziecięco naiwna i niewyedukowana Co do auta nie znam się i to jest niezaprzeczalny fakt...szybciej zatrybię coś z tej dziedziny na logikę niż nawet samej próbując śledzić nowinki;p Co do psa, to ciężko mi będzie się z nim rozstać bo jest bardzo mądry..gdyby głupi był to pewnie bez żalu bym go oddała, a tak... Rybki odpadają, wolę zwierzaka rozumnego i wdzięcznego ( ale nie kota!), > golden retriever. - śliczne i mądre "piesk" Odpowiedz Link
warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 01:57 golden retrievers sa super, tylko trzeba troche czasu im poswiecic zeby sie codziennie wybiegaly. Podobnie z owczarkami niemieckimi. O dziwo do mieszkania w bloku z duzych psow najlepsze sa charty - raz na dzien zalicza rundke naokolo bloku i caly dzien moga lezakowac. ale ich uroda to rzecz gustu, a madrego jeszcze nie spotkalem (nie bede sie klocil jesli ktos mi zaprzeczy - nie spotkalem wielu). Ostatniego lata spotkalem faceta przed sklepem, ktory mial bardzo pieknego psa - wygladalo to jak awczarek niemiecki, tylko bylo wieksze i bardziej wlochate, no i troche siwe. Jakas bardzo rzadka rasa ktorej zapomnialem. Najlpesze bylo to ze pies ten to byl dopiero 8mio miesieczny szczeniak, a juz byl wiekszy od owczarka niemieckiego, za to temperament mial podobny do golden retriever. Super kombinacja. W zeszlym roku pod wieza w Pizie (a raczej katedra kolo wiezy, ktora jest przereklamowana, katedra o wiele piekniejsza) spotkalem dziewczyne z pieknym duzym bialym psem. Jej nic nie brakowalo w dziedzinie wygladu, pies byl piekny, do tego super z soba kontrastowali - ona ciemna Wloszka a pies snieznobialy, do tego tlo czystego marmuru katedry... widok zapierajacyy dech. Az sobie musialem z nimi zdjecie zrobic, ale dziewcze ani slowa po angielsku, wiec nie moglem pociagnac konwersacji dalej... Tak czy inaczej, jako wrazenie czystko estetyczne - niezapomniane. Za to rybki mam najbrzydsze na swiecie - glonojady wasate czy jak to sie po polsku nazywa. Najszkaradniejsze sposrod calej rodziny glonojadow he he. Do tego mnoza sie w lupinie po kokosach na potege - jakbym je odlawial to bym chyba majatek zarobil. Ale nie chce mi sie ich gonic po dzungli, wiec co przezyje to mam...rownowaga biologiczna sama sie w akwarium utrzymuje - jak ich ilosc dojdzie do maksimum ktore moze byc utrzymane przy poziomie karmienia to populacja sie stabilizuje i jest spokoj. Z ciekawosci: w jakich dziedzinach jestes nie do zagiecia? O, i co robisz na forum o tak poznej porze? U mnie juz 8, wiec u ciebie 2 rano... Odpowiedz Link
lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 02:13 Hehe świetny wywód o psach ja też dużo i długo mogłabym o nich rozprawiać zawodowo mojej dziedziny to prawo- cywilne i administracyjne, ekonomia, gospodarka, finanse... Ale staram się mieć oczy szeroko otwarte i na inne, by w każdym towarzystwie się odnaleźć i mieć własne zdanie... U mnie jest 2...wróciłam z kolejnej służbowej imprezy, nie mogę spać, trochę nad slajdami do szkolenia pracuję, bo jutro sorry dzisiaj jadę gdzieś na drugi koniec Pl z nimi i chyba nie opłaca mi się spać;p -- Prawdziwy seks - to taki, po którym nawet sąsiedzi wychodzą zapalić... Odpowiedz Link
warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 02:32 moze rozwac to spanie? nawet jak kimniesz 4 godziny to zawsze jestes o tyle do przodu - jak jutro musisz funkcjonowac na tym szkoleniu to lepiej chyba po odrobinie snu niz wcale. Ja tak przynajmniej mam - zaryte nocki to nie moja branza. Kiedys sie zawzialem i pracowalem w 2 pracach, odleglych od siebie o 75 km. W jednej bylem technologiem laboratorium, w drugiej kreslarzem odpowiedzialnym za wykonianie projektu. Obie na pelny etat. Smutno sie skonczylo - po roku dostalem nadczynnosci tarczycy i rozlozylem sie na dobre. Tarczyca odpowiada za regulacje metabolizmu, przy nadczynosci wydzielal sie hormon przyspieszajacy metabolizm, co powodowalo ze miesnie czuly sie jak po maratonie - w efekcie bylem sparalizowany - ani raczka ani nozka... bardziej to byl wynik stresu niz braku snu, ale bylo to bledne kolo - coraz trudniej sie skoncentrowac bo chodze niewyspany, coraz wiecej bledow przepuszczalem, wiec coraz bardziej sie nimi stresowalem, itd. Teraz juz uwazam na siebie bardziej he he - mam 4 rozne etaty. Powaznie. Tylko ze mniej na kazdym pracuje, ale i tak duzo... Odpowiedz Link
lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 04:48 Też nie lubię zarywać nocek, a później wyglądać jak widmo...zwłaszcza, że 30 ślepek będzie siedziało jak trusie i patrzyło co to nowego im powiem;p hehe Wracając do Twojej historii po pierwszej smutnej części myślałam, że choroba pomogła Ci uzmysłowić jak dużo masz do stracenia. Inni na Twoim miejscu po wyzdrowieniu w ramach chuchania na zimne wręcz paradoksalnie dbają o siebie, a tu... Druga część nie wnosi nic nowego, ups wnosi +2 nowe prace Pogratulować mogę jedynie uporu i chyba sił witalnych Odpowiedz Link
tetika Re: Koncert zyczen 29.12.09, 09:02 No to Vidmo Ci da jak sie tu pojawi Na temat psa z bylym moze ponegocjuj a nuz sie uda? No i nie zarywaj kobieto nocek bo to zle na wyglad wplywa i zareczam Ci ze za 10 lat to wszystko Ci wyjdzie na twarz i zadne maseczki nie pomoga. Odpowiedz Link
warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 14:07 ale ja jak najbardziej zaczalem o sibie dbac - dobra dieta, duzo spacerow, rowerek gosski, szosowy - spowolnilem o dobre 50%. Do tego nie steresuje sie tak jak kiedys - doszedlem do wniosku ze nie ma co sie przejmowac rzeczami na ktore nie mamy wplywu, i poziom stresu spadl. Godziny pracy tez po czesci ograniczylem, po prostu nie ma sensu pracowac za duzo bo drastycznie spada mi efektywnosc pracy (siedze przed komputeresm i zaczynam sie interesowac setka roznych rzeczy a nie tym co powinno byc zrobione na przyklad). Teraz jeszcze zaczynam stosowac swiatloterapie, bo w Toronto za duzo slonca w zimie nie ma (praktycznie wcale), do tego biuro mam bez okien i dopadaja mnie "winter blues" - spac, nic nie robic, nikogo nie ogladac. Na razie czuje ze to zaczyna dzialac. Co do sil witalnych - mam, oj mam w nadmiarze. Upor - tez Powodzenia na szkoleniu, dobrze masz ze twoje ofiary siedza jak trusie, moja za to bardzo rzadko, no i mam pomiedzy 80 a 120 slepek. Odpowiedz Link
tetika Re: Koncert zyczen 29.12.09, 16:46 Fuzzy jaki znak horoskopu jestes? ciekawa jestem czy moj typ sie sprawdzi Odpowiedz Link
warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 17:04 Byk. I co zgadza sie? "Jasiu, dlaczego nie byles wczoraj w szkole?" "Musialem z krowa isc do byka." "A tata nie mogl?" "Mogl, ale byk to lepiej zrobi." Odpowiedz Link
warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 18:23 No niezle...juz pewnie mi caly portret psychologiczny sporzadzilas. Mam typowe "bycze" cechy to fakt niezaprzeczalny. Odpowiedz Link
tetika Re: Koncert zyczen 29.12.09, 19:07 Nic nie sporzadzalam , ale pewne rzeczy same wchodza w oczy Lepiej sie grzecznie wyspowiadaj jakie masz zyczenia na nowy rok. Odpowiedz Link
warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 19:54 no dobra... no wiec tak: 0. Pozbyc sie jakims cudem bezoperacyjnie kamieni z woreczka zolciowego. 1. poznac kogos na stale 2. splacic dlugi - tu akurat nie ma za duzo, ale trzeba 3. wyjechac na wakacje - jeszcze nie wiem gdzie 4. schudnac jeszcze 10 kilo Odpowiedz Link
lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 21:33 Obiecuję dbać o siebie heheehe z reguły nie zarywam tak się złożyło;p Na szkoleniu spoko wszystko jak po maśle poszło Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Koncert zyczen 29.12.09, 09:34 > - chciałabym poznać w realu forumków z FNiS, może nie wszystkich, ale kilka osób > już mam na liście Też mam taką czarną listę Odpowiedz Link
lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 21:42 Kochana się tak nie ciesz bo jesteś na niej;p Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Koncert zyczen 29.12.09, 21:50 Olcia niech zgadnę... i stawiasz krzyżyki ? Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Koncert zyczen 29.12.09, 22:10 Teraz to mi się ciepło zrobiło.. wokół serca..a już myślałam,że na dobre zamarzło Odpowiedz Link
lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 23:11 razem będziemy dmuchać, chuchać i podgrzewać;D Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Koncert zyczen 29.12.09, 23:17 i jeszcze pocierać Twoje policzki, co by nie były zmarznięte Odpowiedz Link
tetika Re: Koncert zyczen 30.12.09, 21:50 I zycze sobie miec 15 lat mniej a co moge....i chce byc znow filigranowa i zgrabniutka Odpowiedz Link
poeme28 Re: Koncert zyczen 29.12.09, 00:52 Marzę sobie o tym, że mam talent wokalny i mogę śpiewać w Romie Jak chcę się zapisać na warsztaty wakacyjne do Romy, to poza tańcem chcą, żebym i śpiewała, a nie wiedzą na co się porywają w moim przypadku, więc pozostaje mi tylko dalej sobie marzyć, że to ja śpiewam a nie Malwina Kusior na przykład No więc marzę sobie, że mam talent A tak poza tym, myślę, że najważniejsze jest zdrowie - ono pozostaje na miejscu pierwszym, bezkonkurencyjnym. Potem własne M - mogłabym je wygrać albo dostać w prezencie I mieć tyle pieniędzy, żebym mogła sobie kupować buty i torebki w ilościach niebanalnych)) Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Koncert zyczen 29.12.09, 09:37 Poeme,ale Ty może masz talent tylko go jeszcze dostatecznie nie rozwinęłaś, hm? Tak własne M... Odpowiedz Link
poeme28 Re: Koncert zyczen 29.12.09, 10:33 Łezko, nie mam - mówią to nawet te osoby, które mnie najbardziej kochają )) A miłość rodzicielska i siostrzana jest podobno ślepa Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Koncert zyczen 29.12.09, 21:53 Ooooo ale za to na pewno masz inne talenty...może jeszcze skrzętnie ukryte Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: Koncert zyczen 29.12.09, 11:47 ja bym sobie życzyła mniej rozczarowań ludźmi... Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 19:57 jak napiszę prawdę, to się popukacie po głowie... ale co mi tam... no więc chciałabym STOP nie będę zapeszać i wypowiadać na głos. Odpowiedz Link
petea1 Re: Koncert zyczen 29.12.09, 20:01 ja mam bardzo prozaiczne -przebrnąć przez to co się dzieje i nie popaść w jakąś totalną dolinę Odpowiedz Link
tetika Re: Koncert zyczen 29.12.09, 20:09 Maryska skandal to ja sie tu wywnetrzam z tego czego naprawde nie znosze a ty tu sie pisze swoej marzenia i zyczenia bo pisane czesciej sie spelnia. Nie wiedzialas?? Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 20:20 chce .... mieć życie poza pracą. Chcę śmiać się beztrosko i .... pokrzyczeć ) Odpowiedz Link
tetika Re: Koncert zyczen 29.12.09, 21:31 Ha, grzeczna dziewczynka(chociaz nie do konca wierze). Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 21:39 zbyt trudne pytania zadajesz w takim razie ) Odpowiedz Link