olgad28 29.07.08, 14:15 już nie mam siły walczyć.może ktoś ze mna porozmawia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graf1981 Re: straszna jest samotnośc 29.07.08, 14:34 oczywiście że jest straszna, ja tez jestem samotny i źle się z tym czuję, gdzies po drodze popełniłem błąd, może nawet nie jeden i teraz ciężko tak samemu, do tej pory z tym nie walczyłem ale zacznę, m. in. dlatego znalazłem się na tym forum Odpowiedz Link
olgad28 Re: straszna jest samotnośc 29.07.08, 14:41 ja takze staralam sie dzielnie walczyć z moja samotnością, nie poddawać się przygnębieniu, maksymalnie wypełniać sobie czas...ale już nie mam siły.. Odpowiedz Link
graf1981 Re: straszna jest samotnośc 29.07.08, 15:40 jak długo jesteś samotna?ważne jest tez jak rozumiesz pojęcie bycia samotną; ja jestem samotny, bo nie mam drugiej połówki i samotny także dlatego że miszkam sam. samotnośc nie pozwala mi o sobie zapomnieć, jest ze mną cały czas, coraz częsciej o niej myślę, nawet tak mimochodem idac gdzieś ulicą; jest mi z tego powodu i smutno i przykro, bo uważam że każdy z nas zasługuje na to by byc szczęśliwym i dzielić to szczęście z drugą osobą; dotychczas swoja smotnośc tłumaczyłem czasochłonną pracą, sam się przed sobą usprawiedliwiałem, moi znajomi wykonują podobną pracę, też nie mają wiele czasu ale oni znaleźli swoje szczęscie wcześniej, kiedy nie byli jeszcze tak zabiegani, ja również miałem swego czasu szczęćie, było blisko mnie ale los postanowil że ma byc inaczej, wiec jestem sam i ten stan się juz ciągnie zbyt długo jak dla mnie, mam 27 lat i czuję coraz bardziej że coś mi umyka... też mi się często wydaje że nie mam siły - na wszystko, ale wtedy sam protestuję tak wobec siebie i wyszukuję sobie ciągle to nowe zajęcia żeby nie zwariować i gdy tak sobie tu piszę i spoglądam przez okno - widzę ładną pogodę i zadowolonych ludzi to tylko zazdrościć... Odpowiedz Link
olgad28 Re: straszna jest samotnośc 29.07.08, 16:04 Samotna jestem od dłuższego czasu.. Brakuje mi tak naprawdę bliskiego człowieka, z którym mogłabym dzielić się moimi marzeniami, radosciami, obawami.Mam znajomych ale oni zyją swoim zyciem, kiedyś stanowiliśmy zgraną paczkę teraz obserwuję jak bardzo od siebie się oddalamy. dawne przyjażnie stały sie teraz powierzchowne,nie ma czasu na podtrzymywanie silnych więzi emocjonalnych Jestem sama-to zaczyna być coraz bardziej męczące, powoli pogrążam się w jakimś strasznym niebycie, straciłam radość życia. Odpowiedz Link
graf1981 Re: straszna jest samotnośc 29.07.08, 16:17 na pewno doskonale wiesz jaka jest przyczyna tego stanu rzeczy (że jestes sama); czy podejmowałas jakieś próby żeby to zmienić? Odpowiedz Link
olgad28 Re: straszna jest samotnośc 29.07.08, 16:38 próby pokonania samotności podejmowałam już wielokorotnie problem polega na tym, ze nie mogę spotkać człowieka z którym udałoby mi sie stworzyć naprawdę bliską relację.Daję z siebie dużo a otrzymuję niewiele...błędne koło się zamyka Odpowiedz Link
graf1981 Re: straszna jest samotnośc 29.07.08, 17:09 olgad28 napisała: > próby pokonania samotności podejmowałam już wielokorotnie > problem polega na tym, ze nie mogę spotkać człowieka z którym > udałoby mi sie stworzyć naprawdę bliską relację.Daję z siebie dużo a > otrzymuję niewiele...błędne koło się zamyka ja tych prób miałem zaledwie kilka, nie uważam się za osobę nieśmiałą, ale wiadomo że nie każdemu od razu należy wszystko... nie zrażaj się niepowodzeniami... piszesz że to problem, że nie możesz spotkać bliskiej osoby, ależ to dobrze! to musi być przecież ktos wyjątkowy, jak mniemam ktoś na całe życie - takich ludzi się nie spotyka na każdym kroku; bądź cierpliwa i żyj w zgodzie z własnym sumieniem a w końcu życie Ci to wynagrodzi jestem tego pewien ) - to tak na poprawę humoru ps nadal dawaj się z siebie dużo, aż w końcu ktoś to zauważy i odwzajemni Ci się tym samym... Odpowiedz Link
olgad28 Re: straszna jest samotnośc 30.07.08, 10:05 pomaga już sama świadomość,ze ktoś zupełnie obcy stara sie wesprzeć dobrym słowem Odpowiedz Link
graf1981 Re: straszna jest samotnośc 30.07.08, 10:27 no, od razu lepiej ) wysłałem Ci maila ale chyba wsiąkł Odpowiedz Link
olgad28 Re: straszna jest samotnośc 30.07.08, 10:34 nic nie dostałam może wyślij jeszcze raz? Odpowiedz Link
graf1981 Re: straszna jest samotnośc 30.07.08, 10:37 może jeszcze dojdzie... oki wysyłam ponownie a co tam Odpowiedz Link
komodo.kr Re: straszna jest samotnośc 30.07.08, 12:10 Piszecie i piszecie dlaczego nie chcecie sie spotkać ?? no chyba ze odległość to problem. Jesli lapie wspólny temat to dążę do spotkania życze szczescia Odpowiedz Link