Dodaj do ulubionych

dofinansowanie

26.03.04, 11:41
Czy już wasze ośrodki (MOPS_y, MOPR-y, itp) zdecydowały o kwotach
dofinasowania do turnusów rehabilitacyjnych?
Jak wygląda w waszych miastach sprawa zasilków pielegnacyjnych, polecam
uwadze artykuł na stronie:
miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35241,1972613.html
Obserwuj wątek
    • dalmag Re: dofinansowanie 26.03.04, 14:00
      Kurczę, trochę zaniepokoił mnie ten artykuł. Podejrzewam, ze sprawa będzie
      dotyczyła nie tylko Białegostoku.
      U nas zasiłek jest dodawany bezpośrednio do pensji męża, nie musimy go
      oddzielnie pobierać.
      MAgda
      • e-tron Re: dofinansowanie 26.03.04, 14:35
        z tego co się orientuję, to w tym przypadku nic się nie zmieni, pytałem osoby,
        które sie tym zajmują i taką informację uzyskałem
      • mab5 Re: dofinansowanie 28.03.04, 21:19
        sporo na ten temat i dość klarownie było w piątkowej wyborczej... w środę
        napiszę więcej...
        Magda
    • mjtom Re: dofinansowanie 02.04.04, 18:32
      nie wiem, czemu się niepokoicie zasiłakmi. Sama otrzymuję zasiłek pielęgnacyjny
      na siebie, dodawany do mojej pensji. chodzi tu o to, że nie wszyscy dorośli
      będą otrzymywały zasiłek pielęgnacyny od 1 maja br. kiedy to wejdzie nowa
      ustawa o świadczeniach rodzinnych z 28 listopada 2003 roku (Dz. U. nr 228, poz.
      2255 z 30 grudnia 2003roku). Jest też cos takiego, że nieprzysługuje zasiłek
      pięlegnacyjny niepełnosprawnemu dziecku, jeśli ma uprawnienia do dodatku
      pielęgnacyjnego. Obecnie zasiłek pielęgnacyjny od 1 marca wynosi ok. 144 zł.
      Swiadczenie pielęgnacyjny z tyt. rezygnacji zatrudnienia na rzecz opieki nad
      chorym dzieckiem (orzeczenie o niepełnosprawności) przysługuje, gdy dochód
      rodziny nie przekracza na osobę 504zł i wynosi obecnie ok. 420zł.Z tym, że
      osoba sprawująca opiekę nie może mieć zasiłek przedemerytalny, lub świadczenie,
      emeryturę, rentę, rentę socjalnąitp. Zachęcam do lektury, tzn, do ustawy. Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka