Dodaj do ulubionych

Prosba o porade

IP: *.opera-mini.net 22.09.13, 16:15
Jestem mama prawie trzymiesiecznego synka. Po porodzie mial robione badanie przesiewowe - ruszal sie podczas badania, wyszla kontrola w obu uszach. Zapisalam go w trzy tygodnie po porodzie jeszcze raz na to badanie (otoemisja akustyczna), tym razem wyszlo ok, potem niespelna dwa miesiace po porodzie mielismy wizyte w CZD, ponownie otoemisja i ponownie wyszlo wszystko ok. Powiedzialam lekarzowi, ze wg mnie moj synek bardzo slabo reaguje na dzwieki. Jako noworodek nie mial efektu moro w reakcji na glosne dzwieki, zdarzalo mu sie mrugac oczami. Teraz niepokoi mnie to ze jak placze i mnie nie widzi to nie uspokaja sie na dzwiek mojego glosu, dopiero jak mnie zobaczy, nie odwraca tez glowy w moja strone kiefy stane z boku i mowie do niego. Czy wg Was, bardziej doswiadczonych rodzicow powinnam wykonac jeszcze ABR u syna czy po prostu sie czepiam i za duzo od niego wymagam? W koncu dwie otoemisje wyszly poprawnie, juz sama nie wiem...
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Prosba o porade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.13, 19:44
      Może jestesmy przewrażliwionymi na tym punkcie rodzicami i może za dużo nasłuchaliśmy sie historii gdzie przesiewowe wyszły poprawnie a póżniej były problemy...ale dla świetego spokoju zróbcie Abr.Nie jest to badanie zbyt kłopotliwe u tak małego często śpiącego dziecka.Napewno wyjdzie w porządkusmile
      • Gość: maldoli Re: Prosba o porade IP: *.opera-mini.net 22.09.13, 20:58
        No wlasnie ja mam nadzieje ze jestem przewrazliwiona matka smile Swoja droga to troche sie w tym CZD wkurzylam. Po otoemisji pani audiolog mowi ze wszystko w porzadku i wkleja niebieska naklejke do ksiazeczki zdrowia dziecka. Wiec ja jako dociekliwa matka pytam czy to oznacza ze moje dziecko na 100% slyszy bo niepokoja mnie jego slabe reakcje na dzwieki. W odpowiedzi uslyszalam ze na 100% to odpowiedz da mi badanie ABR... No to czemu wczesniej mi mowi ze wszystko jest na pewno ok?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka