dalmag 30.07.05, 14:17 We wtorek 02.08. będzie program opisujący wszczepienie implantu ślimakowego Julii Surogat (Kasi z serialu "Samo życie"). Emisja na kanale Polsat-zdrowie i uroda o godzinie 21:00. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-tron Re: Są rzeczy, które warto usłyszeć - reportaż 01.08.05, 23:30 swoja drogą to ma mała szczęście, teraz bedzie pupilkiem i oczkiem w głowie całego instytutu. Odpowiedz Link Zgłoś
siuniek Re: Są rzeczy, które warto usłyszeć - reportaż 03.08.05, 14:56 Dobrze, że powiedzieli o rehabilitacji. Nie wiem czy Wy też ale ja często spotykam się z pytaniami - "Po co jeszcze jeździsz na rehabilitację, przecież on już mówi?". Ludziom wydaje się, że założenie aparatu czy wszczepienie implantu likwiduje problem. Odpowiedz Link Zgłoś
agapati1 Re: Są rzeczy, które warto usłyszeć - reportaż 03.08.05, 16:34 Dla mnie to niesamowite co pokazali teraz kiedy sama borykam sie z podobnym problemem.Jeśli mały nie będzie słyszał na jedno uszko wcale to jeśli będzie miał aparat na drugim gdzie słyszy na poziomie 80 db czy wtedy tez kwalifikuje sie na implant? To szczęscie że niekóre maluchy mają go od 2 roku życia ale skąd taki szmal 17,5 tys EURO to przeciesz kosmos. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
dalmag Re: Są rzeczy, które warto usłyszeć - reportaż 03.08.05, 17:19 Na mnie reportaż zrobił ogromne wrażenie. Przeżyłam wszystko na nowo. Niby to było nie tak dawno, ale przypomniał mi się ten strach o Amelkę, i ulga, jak już wszystko było dobrze. Amelka (bo oglądała razem z nami) rozpoznała nawet panią logopedę i od razu zaczęła pokazywac na ucho, ze trzeba słuchać ) Cieszę się, że pokazali cały ten proces po kolei. I tak jak Siuniek napisała, zwrócili uwagę na rehabilitację, bo rzeczywiście prawie każdy (czy to znajomy czy rodzina) myśli ,że po wszczepieniu Amelka już wszystko słyszy i za chwilę będzie mówić całe wyrazy, a nawet zdania. Tylko w programie pan powiedział, że spotkania są co miesiąc, a nam te terminy się wydłużają: było co 1,5 miesiąca, a teraz nawet dwa mamy czekać. Nagraliśmy sobie ten reportaż - będzie dla niuni na pamiątkę. I dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
e-tron Re: Są rzeczy, które warto usłyszeć - reportaż 05.08.05, 12:30 Niestety nie ogladałem, nie mam tego kanału. Magda, jeśli to nie bedzie duży problem, czy mogłabyś jakoś to mi przegrać? Odpowiedz Link Zgłoś
dalmag Re: Są rzeczy, które warto usłyszeć - reportaż 05.08.05, 16:13 Jeśli tylko mi się uda to nie ma sprawy, ale nagranie mam w formacie dvd - więc nie wiem czy taki Ci odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
e-tron Re: Są rzeczy, które warto usłyszeć - reportaż 05.08.05, 22:37 moze być, dzięki z góry ) Odpowiedz Link Zgłoś
dorjula Re: Są rzeczy, które warto usłyszeć - reportaż 05.08.05, 22:43 Witaj, Oglądałam ten reportaż ale niestety nie udało mi sie go nagrać. Jeżeli nie będzie to kłopotem, to czy przy okazji nagrywania dla Adama można poprosić o jeden egzemplarz dla mnie. Czystą płytkę przesłałabym pocztą Pozdrawiam Dorota mama Julii(ur.15-02-2005)z Lublina,UP-110dB,UL-90dB,Oticon SUMO DM od 4,5mż Odpowiedz Link Zgłoś
trincia Re: Są rzeczy, które warto usłyszeć - reportaż 06.08.05, 16:08 właśnie ... ten program ... czekałam na niego, zapisałam w kalendarzu co i o ktorej i ... przerzucam kanaly, patrzę na Polsat, czekam ... NIE MA !!! Jest po 21 a ja w panice! Bardzo mi zależało go obejrzeć a nie było mi dane ... i jak tu się nie wściec! Boże ... sobie myslę ... pewnie się pomylili i nie w ten dzień. Szukam w programie i nic takiego nie ma, więc dałam spokój. Wasze posty że jednak BYŁ mnie rozwaliły. Czy nie bedzie problemu z przeslaniem i dla mnie tej płytki? (zwrócę czystą albo przeleję cały koszt na konto) Odpowiedz Link Zgłoś
dalmag Re: Są rzeczy, które warto usłyszeć - reportaż 06.08.05, 23:26 Trincia nie ma sprawy jeśli tylko będziesz mogła poczekac kilka dni. W domu mamy sam odtwarzacz DVD, z którym byliśmy dziś u rodziców (oni mają nagrywarkę) i przegrywałam płytki dla Adama i Doroty. Szkoda, że nie zajrzałam wcześniej na forum, przegrałabym od razu dla Ciebie. A kanał "polsat-zdrowie i uroda" jest niestety dostępny tylko w wybranych kablówkach - my mamy go od niedawna. Odpowiedz Link Zgłoś
dalmag do e-trona i dorjulii 06.08.05, 23:29 Prześlijcie mi swoje adresy (na priv), żebym mogła wysłac Wam płykę. Niestety jakość nagrania nie jest najlepsza (nie bardzo wiem czemu). Odpowiedz Link Zgłoś
pa13 Re: do e-trona i dorjulii 24.08.05, 00:34 jeżeli to nie jest dla ciebie problem to możesz mi przegrać ten program Odpowiedz Link Zgłoś
dorjula Re: Do Dalmag 23.08.05, 23:08 Witaj Magda Chciałam Ci jeszcze raz bardzo serdecznie podziękować za przesłanie płytki z reportażem. Byliśmy parę dni poza Lublinem dlatego odzywam się dopiero teraz. Myślimy poważnie o implancie, chociaż decyzja jest bardzo trudna. Ale patrząc na efekty ..... coraz częsciej o tym mówimy. Jeżeli będę mogła w czymś pomóc to bardzo proszę. Pozdrawiam Dorota mama Julii (ur. 15-02-2005)z Lublina,UP-115dB, UL-90dB, SUMO DM od 4,5 mż Odpowiedz Link Zgłoś