Dodaj do ulubionych

NFZ a wkładki

22.08.05, 10:16
Przed chwilka wróciłem z NFZ, przeżyłem mały szok. Pan w okienku powiedział,
że na decyzję w sprawie dofinansowania wkładek trzeba czekać 3 miesiące.
Pomyslałem, że bedzie tak jak ostatnio, pójdę do pani z pokoju jakiegoś tam i
będzie po sprawie. Poszedłem, a tam pani powiedziała, ze ona na to nic nie
poradzi, że budzet został w tym roku juz przekroczony i trzeba czekac.
A jak jest w waszych oddziałach NFZ?
Obserwuj wątek
    • ania08 Re: NFZ a wkładki 22.08.05, 22:02
      U nas było bez problemu ale ostani raz wkladki robiliśmy w marcu. Właśnie mamy
      zamiar w niedługim czsie zmienić wkładki i zobaczymy. Ale z tego co mówiła mi
      kiedyś ta pani która podpisywała wniosek że dzieci są na pierwszym miejscu
      zarówno jeśli chodzi o wkładki jak i o paraty. Były sytuacje że nie podpisywali
      wniosku dorosłemu a dziecku zawsze.
      • e-tron Re: NFZ a wkładki 23.08.05, 07:22
        Tak tez było i u nas. Dofinansowanie do wkładek osobie dorosłej przysługuje
        raz, chyba na 2 lata, a dziecko ma je tak często jak tylko potrzebuje.
        • dorjula Re: NFZ a wkładki 23.08.05, 12:34
          witam,

Nasza Jula też już "wyrosła" z wkładeczek. Jutro mamy iść z wnioskiem do NFZ.
          Zobaczymy jak Lublin się zachowa. Poinformujemy. Tymczasem pozdrawiamy.

Dorota mama Julii (ur. 15-02-2005)z Lublina,UP-110dB,UL-90dB,aparaty od 4,5 mż
          Oticon SUMO DM
    • ewa9570 Re: NFZ a wkładki 23.08.05, 20:58
      Witajciesmile
      W Częstochowie bez problemu jest jeśli chodzi o dofinansowanie wkładek dla
      dzieci.Dzisiaj byłam i bez słowa podstęplowano mi wniosek.

Pozdrawiam
      Ewa,mama Adriana(ur.28.02.1995)apar.E-Prom 4 PHONAK,odb.90-100dB
      i Oli (27.02.1996)na szczęście słyszy dobrze wink
    • dalmag Re: NFZ a wkładki 24.08.05, 00:48
      Robiliśmy wkładki w lipcu i w warmińsko-mazurskim NFZ było bez problemu.
      • e-tron Re: NFZ a wkładki 24.08.05, 07:34
        No własnie, ponoć do lipca w białostockim NFZ tez nie było problemu, limity
        skonczyły sie teraz. Na szczęście nie jest to aż tak duży koszt, ale zawsze to
        pare groszy, tym bardziej jak ktoś musi zmieniac je co 2-3 miesiące. Na
        szczęście my juz nie musimy robic tego tak często. Te ostatnie udały sie
        wyjatkowo, mamy je już prawie rok. Zanim udało się zrobić trzeba było
        poprzednie reklamować 2 razy. w gabinetach zresztą też ida na rekę i robia
        wyciski, nie czekając na decyzję nfz.
        Obawiam sie tylko, ze podobna sytuacja może dotyczyc również dofinansowania do
        aparatów słuchowych. A to juz powazna suma.
    • dorjula Re: NFZ a wkładki 25.08.05, 10:42
      Hej

Właśnie wróciłam z NFZ. Bez żadnego problemu podbito mi wniosek na wkładki
      refundując 2 razy po 60 zł.
      Pozdrawiam
      Dorota mama Julii(ur. 15-02-2005)z Lublina,UP-110dB,UL-90dB,aparaty od 4,5 mż
      Oticon SUMO DM
      • agapati1 Re: NFZ a wkładki 06.09.05, 18:40
        Dzisiaj byłam w śląskim NFZ podbić wniosek na wkładki dla Michałka i bez
        problemu pani zaraz podpisała.Podpisała też wniosek na system FM dla Grześka
        ale tutaj czeka się na odpowiedź bo to nie małe pieniądze.

Pozdrawiam
        Aga
        • e-tron Re: NFZ a wkładki 07.09.05, 07:21
          My juz też dostalismy decyzję, przyszła pocztą, po około 2 tygodniach od
          złozenia wniosku.
          • ulap4 Re: NFZ a wkładki 29.09.05, 15:24
            Też, mamy problemy z NFZ w Białymstoku, wcześniej czekałam dwa tygodnie bo
            załatwiała mnie pani udało się, teraz był pan i niestety musimy czekac trzy
            miesiące.
    • elabu4 Re: NFZ a wkładki 29.09.05, 22:21
      Cześć! Jestem Ela niektórym z Was znana jako mama Zuzi. My mieliśmy troszeczkę
      więcej szczęścia, gdyż wkladki dla Zuziaka robiliśmy w czerwcu a wtedy kolejek
      jeszcze nie było i udało nam się załatwić to od ręki. Ale mamy pewien problem,
      zrobiliśmy wkładki twarde i przy wkładaniu mała odczówa ból. Narazie wrócimy do
      starych wkładek a na nowe weźmiemy wnioseki i potulnie staniemy w kolejkę to do
      nowego roku Zuzia i Natalka może będą miały nowe wkładki.
      --------
      Ela mama Natalii(17.05.1997) niedosłuch umiarkowany UP UL 60-75 dB aparaty od 4
      rż DigiFocusII i Zuzi niedosłuch głęboki zmysłowo nerwowy brak odpowiedzi do
      100 dB UP implant C40* Medela UL aparat Phonak Supero 412
      • mamatrojaczkow Re: NFZ a wkładki 02.10.05, 18:56
        Wieści z Krakowa. Ja byłam w nfz w w połowie września, pani wypełniła wniosek i
        poinformowała na samym końcu, że podbije go dopiero w połowie października.
        Hurra bo tłukłam się tam z trzema szakalami, a wcześniej, żeby było śmiesznie
        dzwoniłam czy można przyjechać w sprawie dofinansowania sad. Mam dzwonić po
        ósmym października. Pozdrawiam wszystkich. Agnieszka
        • mlagodna z Podkarpacia 04.10.05, 23:42
          Cze, ja byłam w poniedziałek po pieczątke - bez problemów - tylko mała kolejka
          przed drzwiami i tyle smile

pozdro
          • ania08 kraków 12.10.05, 08:45
            Bez problemu pani podbiła wniosek tylko wypisywanie trwało przed nami były tylko
            2 osoby i trwało to pół godziny
      • aagata4 Re: NFZ a wkładki 01.12.05, 17:25
        pamiętam, jak bylam mniejsza to mialam też i twarde wkladki i miękkie...

generalnie lepiej słyszałam w twardych wkladkach... a problem bolących uszu
        mama rowiazał mi po porstu pilniczkiem do paznokci... sprawdziła w uchu w
        ktorym miejscu mnie boli ucho od noszenia wkladek i okazywalo sie ze tam jest
        jakieś bardzo malutkie zgrubienie lub wybrzuszenie- wystarczylo to spiłować i
        uszy mnie nie bolały ...

teraz mam aparaty douszne wiec ... raczej sama nie kombinuje - ale z wkladkami
        to sie sprawdzało....

pozdrawiam

Agata
    • elabu4 Re: NFZ a wkładki 29.10.05, 10:55
      Cze wszystkim! Wczoraj odwiedziliśmy podlaski NFZ, faktycznie kolejka jest
      trzymiesięczna. Ale jak się ładnie poprosi, to czeka się tylko miesiąc{mam
      nadzieję).

Pozdrawiam Ela mama Natalii (17.05.1997)niedosłuch umiarkowany, aparaty
      DigiFocus II od 4 rż i Zuzi (20.12.2002)UP C40+(18.03.05), UL Supero 412 brak
      odpowiedzi(od 6 mż)
    • ulap4 Re: NFZ a wkładki 21.11.05, 13:41
      Witam!
      Białostocki NFZ.
      20 września zaniosłam wniosek do NFZ,kazali mi czekać trzy miesiące.Zaskoczyło
      mnie gdy dziś listonosz przyniósł podpisany wniosek.
      Jak jest teraz?

--Ula mama bliźniąt (26.05.2004)Ola głęboki niedosłuch, aparaty Gaia Power
      od 7 mż., Kacperek OK.
      • dalmag warmińsko-mazurskie 07.12.05, 06:49
        Wczoraj podbiliśmy wniosek bez problemu, od ręki smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka