Dodaj do ulubionych

aparaty cyfrowe REXTON

16.11.05, 05:23
bardzo prosze o opinie na temat aparacikow Rexton . Zaofiarowano nam je w
bardzo dobrej cenie i z bardzo dobra gwarancja ....czy warto ?
Czy w polsce przy kupnie jakichkolwiek aparatow cyfrowych dostaje sie
gwarancje iz w wypadku utraty aparatow dostanie sie nowe ?

agata
Obserwuj wątek
    • e-tron Re: aparaty cyfrowe REXTON 16.11.05, 07:36
      Nie słyszałem o takich aparatach, to jakas amerykańska firma.
      Czy utrata to, np. kradzież lub zgubienie? Bo jesli tak, to zaden ze znanych mi
      procentów nie daje takiej gwarancji.
      • aniolek108 Re: aparaty cyfrowe REXTON 17.11.05, 05:17
        tak w tym wypadku chodzi o kradziez lub zgubienie .Gwarancja trwa 2 lata .A
        Rexton to faktycznie moze byc amerykanska firma bo oferte kupna mamy szanse w
        Costco jest to duze amerykanskie centrum handlowe .
        Dali nam szanse wyprobowania przez 2 miesiace czy nam odpowiadaja aparaciki tak
        ze chyba skorzystamy .
        • aagata4 ogolnie: Czym sie kierowac przy zakupie aparatów 01.12.05, 18:54
          nie znam tego typu aparatów

generalnie na decyzje o zakupie aparatów ma wpływ wiele czynników - nie tylko
          marka....

1. czy firma zajmujaca sie sprzedażą aparatów jest blisko miejsca zamieszkania
          lub miejsca w ktorym czesto bywa osoba niesłysząca (jest to potrzebne na wypadek
          konieczności przestrojenia aparatu - dostosowania do potrzeb)i czy firma pracuje
          w godzinach takich abysmy mogli w razie potrzeby skorzystać - z praktyki wiem,
          ze czesto sie je odwiedza... i czy w tym miejscu mozna oddać aparat do naprawy i
          jest jednoczesnie sklep z akcesoriami do tych aparatow ...

2. jak czesto daje sie do konserwowania aparaty i na jaki czas, czy są dostepne
          czesci zamienne w razie gdyby sie popsuł)

3. Warto zapytać jaka czesc w aparacie psuje sie najczesciej i po jakim czasie
          uzytkowania, ile kosztuje ta czesc i czy po zalozeniu ponownym jest na to
          udzielana gwarancja i na jak dlugo?

4. cena aparatu - to chyba najważniejsze w wiekszosci przypadków

5. jak długo wytrzymuje dany aparat? dofinansowanie jest raz na 5 lat... ja sie
          rozczarowalam jednym aparatem, bardzo drogim, dousznym z roznymi "bajerami
          dodatkowym programem, 32 pasmowy "-z tych bajerow malo korzystalam i po 3 latach
          musialam kupowac nowe. Teraz jestem mądrzejsza że zauszne wytrzymuja najdłuzej,
          cześciodo douszne troche krocej a takie ktorych całkiem nie widac najkrócej-mi
          wytrzymały tylko 3 lata. Oddalam do naprawy jeden a drugi przy okazji co
          rutynowej konserwacji i okazało sie ze jednego nie mozna naprawic a za drugi
          trzeba zapłacic 800 zł i powiedziano ze bedzie działał najwyżej pół roku - tak
          wiec musialam kupic sobie nowy aparat ...

Jezeli przyjdzie Wam do glowy jeszcze na co trzeba zwrocic uwage przy zakupie
          nowych aparatow to dopiszcie - mysle ze to sie przyda każdemu z osob
          zagladajacych na to forum wcześniej lub póxniej

pozdrawiam

Agata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka