Dodaj do ulubionych

program komputerowy Sokrates 101

05.06.06, 08:27
Ciekawa jestem, czy ktoś z Was podczas ćwiczeń ze swoim dzieckiem używa tego
programu. Jakie są Wasze opinie? Może znacie inne programy, dzięki którym
można połączyć rehabilitację słuchu i mowy z zabawą.
Obserwuj wątek
    • kaletea Re: program komputerowy Sokrates 101 10.06.06, 20:42
      Jest wiele programów przeznaczonych dla dzieci.Moje dziecko też bardzo lubi
      korzystać z komputera.Dobrym programem są ZWIERZAKI- firma Seventh Sea, są tam
      odgłosy różnych zwierząt, dziecko ma za zadanie odgadnąć jakie to było
      zwierzątko.Oprócz tego są też rożne zabawy i zagadki dla dzieci(koszt ok 40 zł).
      Z tej samej firmy jest też dobra pomoc dzwiękowa "Co to? Kto to?", nie jest to
      program komputerowy natomiast na płycie nagrane są różne dźwięki np.(warkot
      samochodu,dzwonek telefonu,skrzypiące drzwi, szczekający pies itd.). Oczywiście
      do tego są obrazki(koszt. ok. 50 zł). Następnym programem jest "Królik Bystrzak
      dla Przedszkolaka". Dziecko uczy sie liczyć, kolorów, poznaje literki- bardzo
      fajny program. Więcej informacji znajdziesz na stronie:
      www.edukacja.cdprojekt.info , tutaj nie znam ceny. Też fajnym programem jest "
      Bolek i Lolek uczy Alfabetu", informacje znajdziesz na stronie:
      www.aidemmedia.pl ,uważam że bardzo dobry program."KLIK UCZY CZYTAĆ" -
      multimedialny elementarz dla dzieci w wieku 5-9 lat, Wydawnictwo Szkolne i
      Pedagogiczne, (www.wsip.com.pl)."Tymek Lubię Czytać" interaktywna książeczka -
      dosyć ciekawy program. "SOKRATES 101 i 102 " uczy dziecka myślenia. " Gabi Uczy
      Literek" -wstęp do literowania dla dzieci 4-8 lat. Bardzo fajny program
      (www.play.com.pl). Pozdrawiam Beata
      • kasiakszczecin Re: program komputerowy Sokrates 101 12.06.06, 18:38
        Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Kupiłam wlasnie programy Sokrates
        101 i Sokrates 102 - rzeczywiście ciekawe, kolorowe, łatwe w obsłudze i co
        wazne niedrogie. Moja Asia nie chciała odejść od komputera. Z czystym sumieniem
        mogę polecić wam te programy. Jeśli chodzi zaś o inne pomoce, to mamy płyte z
        różnymi dźwiekami + obrazki do nich z "Nowej szkoly". Polecam tez "Od obrazka
        do słowa" WSiP. To pomoc, z której korzystamy systematycznie od ponad roku.
        • sylwia11022000 Re: program komputerowy Sokrates 101 13.06.06, 00:15
          moja Sylwia też na tych programach się uczyła. Są ok. Również
          polecam "Zwierzaki"- bardzo przystępna forma nawet dla młodszych dzieci.
          niezły jest też program "ucz się z rodzicami". Sama też trochę przerabiam
          pomoce dydaktyczne - aby urozmaicić małej. Proste skany obrazków z podłączonym
          dźwiękiem - a zawsze to inaczej niż plansza i dźwięk puszczany z płyty. Jak
          chcesz to odezwij się to prześle Ci płytę z tym co na tworzyłam.
          mama Sylwii ur.2000 UP-implant medel 40c+ od 05/2003 /UL- phonac 412
          • dorjula Re: program komputerowy Sokrates 101 19.06.06, 12:46
            do Sylwii11022000
            Pozwoliłam sobie napisać do Ciebie maila.

Pozdrowienia w prawdziwie letni dzień
            Dorota mama Julii(ur.15-02-2005)Lublin,UP110dB,UL100dB,Oticon Sumo DM od 4,5mż

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka