aga_pietrzyk 03.10.07, 23:08 Witam, jestem nową osobą na tym forum. Czekam na termin hospitalizacji w IFPS mojej 9-mies. córki. Zastanawiam się czego mogę się tam spodziewać. Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaliwki Re: pobyt w IFPS 03.10.07, 23:29 Hej! tydzień temu wróciliśmy z córeczką z hospitalizacji w kierunku wszczepienia implantu w ifsp. Nie wiem czy chodzi Ci o warunki jakie mozesz tam zastać czy jakie badania Was czekają? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_pietrzyk Re: pobyt w IFPS 04.10.07, 07:49 Interesuje mnie wszystko. Zarówno badania jak i warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza987 Re: pobyt w IFPS 04.10.07, 08:15 Witaj, informacje z marca 2007. Warunki średnio na jeża, bez rewelacji, wygód raczej nie ma. Nastaw się że może być w nocy duszno. Badania: zapewne ABR, konsultacje z psychologiem (chyba, już za dokładnie nie pamietam), lekarzem prowadzącym. "Wykład" o implancie prowadzony przez jednego z inżynierów z Kajetan, coś jeszcze było ale już zaczynam zapominać. Jeżeli nie miałaś do czynienia z dr Anną Geremek (ona zatwierdza kwalifikacje) to uprzedzam że jest to osoba bardzo sympatyczna, ale waląca prawdę prosto z mostu w krótkich żołnierskich słowach. Dla mnie osobiście było to odpowiednie (chociaż nie do końca miłe), bo nie było niedomówień. WAŻNE: wyposaż się w wodę mineralną (ja miałem starszne zużycie ze względu na panującą w nocy duchotę), coś do czytania i pochrupania, wieczór w IFPS strasznie się ciągnie, a na miejscu i w bliskim otoczeniu nie ma nawet kiosku żeby kupić coś do pici/podjedzenia/poczytania. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_pietrzyk Re: pobyt w IFPS 04.10.07, 08:28 Ale można zostać z dzieckiem na noc? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza987 Re: pobyt w IFPS 04.10.07, 08:41 aga_pietrzyk napisała: > Ale można zostać z dzieckiem na noc? Oczywiście że zostajesz z dzieckiem na noc. W nocy masz badanie ABR na I piętrze. Pokój dzielisz z innym pacjentem (zazwyczaj mamą i dzieckiem). Zapomniałem dopisać, śpisz z dzieckiem w "dorosłym" łóżku. Można (ale nie zawsze się to udaje) zakwaterować się z drugą dorosłą osobą (mężem/żoną/mamą) i wtedy jest sporo łatwiej-my tak załatwialiśmy z Polą. Dodatkowa osoba dorosła płaci chyba 40 zł za dobę, ale też dokładnie nie pamietam. Jeżeli jedziesz z drugą dorosłą osobą to warto jeżeli dziecko nie jest przyzwyczajone do spania z Tobą wziąć łóżeczko turystyczne (oczywiście jeżeli masz, lub możesz pożyczyć). Jadąc samemu i bez wózka masz spory problem nawet z pójściem do toalety. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliwki Re: pobyt w IFPS 04.10.07, 08:44 Hej! ten temat był już poruszany w poprzednich wątkach. Więc się powtórzę Badania, które wykonano to:nocne ABR,ASSR, otoemisje akustyczne, audiometria impedancyjna, audometria wolnego pola, test elektrostymulacji nerwu słuchowego. Był jeszcze mini wykład na temat implantu. Konsultacja: logopedyczna, psychologiczna, pedagogiczna. Warunki: pokoje są 2 lub 3 osobowe. Dziecko śpi z mamą w jednym łóżku lub wózku jeśli zabierzesz(polecam zabrać). Łazienka z prysznicem na korytarzu oraz kuchnia, gdzie jest piecyk, lodówka, czajnik. Posiłki wydawane są 3 razy dziennie(śniadanie, obiad, kolacja). To chyba wszystko- jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliwki Re: pobyt w IFPS 04.10.07, 08:59 3 dni- pierwszego dnia powinno się przjechać najlepiej przed godziną 11, a trzeciego dnia czeka się tylko na wypis. Ps. może będziecie jeszcze skierowani do poradni genetycznej i na pobranie krwi od małej. Jeśli córka nie jest jeszcze zaaparatowana to także przymiarka aparatów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_pietrzyk Re: pobyt w IFPS 04.10.07, 09:05 Aparatów jeszcze nie mamy. Mamaliwki - zostaniesz moim przewodnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliwki Re: pobyt w IFPS 04.10.07, 09:18 Jeśli się do tego nadaję to bardzo chętnie. Możesz pisać na moje gg:5927146 lub gazetową pocztę. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_pietrzyk Re: pobyt w IFPS 05.11.07, 22:53 Czy na terenie jest parking, na którym można spokojnie zostawić samochód? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza987 Re: pobyt w IFPS 06.11.07, 07:57 Parkingu zamkniętego nie ma, na noc warto zostawić samochód pod samym wejściem do IFPS momo zakazu ruchu (wjazd tylko dla pracowników, ale nikt wstrętów nie robi). Kilkakrotnie tam byliśmy i nic się z samochodem nie działo (ale to nie reguła). W razie czego po południu/wieczorem jak parking opustoszeje przestaw auto i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_pietrzyk Re: pobyt w IFPS 09.11.07, 18:22 Wróciliśmy z Instytutu. Ania została zakwalifikowana do implantu! Odpowiedz Link Zgłoś
pizza987 Re: pobyt w IFPS 09.11.07, 19:37 aga_pietrzyk napisała: > Wróciliśmy z Instytutu. Ania została zakwalifikowana do implantu! Gratulacje i trzymam kcuiki. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_pietrzyk Re: pobyt w IFPS 10.11.07, 12:23 Jestem zaskoczona postawą personelu. Wszyscy tacy mili. Odpowiedz Link Zgłoś