Dodaj do ulubionych

Książka domek

23.11.10, 00:28
Ja znów czegoś poszukuję.

Czy zetknęłyście się może z wydaną w Polsce książką zabawką typu domek? Nie taki jak domek pieska (bo to jednak bardziej książka karuzela), tylko coś takiego:
https://www.ampersandbooks.co.uk/house_files/house003.jpg

Ja mam wprawdzie Szopkę krakowską z Siedmiorogu, ale szukam jeszcze innego przykłądu tego typu książki. Ostatnio widziałam w empiku jakieś cudo z Debitu "Wróżki z magicznego domku" i rozkłada się to do postaci domku, ale w zupełnie inny sposób
https://www.bankujesz-kupujesz.pl/katalog/thumbs/e44ccf66fcde42e651ecf65ec66d1ac8.jpg

Będę bardzo wdzięczna za jakieś wieści, bo przeszukałam sieć i nie znalazłam nic ciekawego
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Książka domek 23.11.10, 01:32
      Chyba tak - "Życie na zamku"
      merlin.pl/Zycie-na-zamku-Trojwymiarowa-ksiazka-z-makieta_Firma-Ksiegarska-Jacek-i-Krzysztof/browse/product/1,630369.html
      Książkę się rozkładało i łączyło okładki, wiążąc sznureczkiem. Nie było ścian zewnętrznych budynku, tylko wnętrza z różnymi przedmiotami, ludziki. Chyba 2 poziomy, ale mogę się mylić.
      Zdaje się, ze kupiłam to na gwiazdkę 2 lata temu dziewczynce wówczas w wieku 6,5, a może to było rok temu? Raczej dwa, bo leżała na półce w empiku odfoliowana i mogłam obejrzeć, wydana była jesienią 2008.
    • tattarak Re: Książka domek 23.11.10, 02:52
      Ten domek z pierwszego zdjęcia, to "Wiktorianski dom lalek", widziałam rok temu w Traffic Club w Warszawie na Brackiej. Tu podgląd:
      allegro.pl/wiktorianski-dom-lalek-cudo-prezent-swieta-i1321732342.html
      Zamek, o którym pisze Mika_p, mamy w domu. Jest bardzo podobny. Dziecko lubi się nim bawić i jest często w użyciu.
    • alistar1 Re: Książka domek 23.11.10, 07:28
      Dopisuję "Tajemnicze domki dla lalek", choć niestety nie wszystko działa i otwiera się tam jak powinno.
    • sinceramente Re: Książka domek 23.11.10, 08:58
      Baaardzo dziękuję!

Wygląda na to, że więcej jest przykładów na książkę domek niż karuzelę, a sądziłam, że jest odwrotnie ;)
      • bazia8 Re: Książka domek 23.11.10, 09:37
        my mamy "Zamek" wydawnictwa Olesiejuk, ale ona rozkłada się dookoła własnej osi
      • tattarak Re: Książka domek 23.11.10, 10:07
        Jest jeszcze Moja Farma. Tutaj masz domek i zabudowania gospodarskie w ogrodzie, ale wszystko widziane od zewnątrz. Nawet ładne, dziewczynkom będzie się podobało.
    • tutam2 Re: Książka domek 23.11.10, 13:09
      Ten Domek wiktoriański jak i Farmę kupiłam parę miesięcy temu w Auchan - jako wyprzedaż - były chyba po 9 czy 12 zł. Był też zamek i dużo innych książek z rozkładanymi lub ruchomymi obrazkami.
      • ap77 Re: Książka domek 07.01.11, 11:10
        Mysia jest rozkladana: Farma i Domek, takze materialowy Domek pieska Bellony
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka