17.11.11, 20:27
Ja dalej z uporem maniaka:
Stasys Eidrigevičius jeszcze dostępny w takim albumie
aros.pl/ksiazka/stasys-60
Czy ktoś ma? warto? Czy oprócz "dorosłych" prac są tam też jakieś jego ilustracje dla dzieci?
jeszcze znalazłam takie coś:
ksiegarniasztuki.pl/stasys-eidrigevicius-prace-najnowsze,p1536,l1.html?szuk_nazwa=EIDRIGEVICIUS&szuk_w=2&podstrona=1&akcja2=sklep_zobacz&sortuj=1
Ta księgarnia wogóle jest ciekawa jeśli chodzi o albumy, katalogi wystaw, książki nt komiksów, rysunków itp.
Obserwuj wątek
    • tattarak Re: stasys 17.11.11, 21:38
      kavakava napisała:
      > Czy ktoś ma? warto?

Wymienionych przez Ciebie albumów nie znam, ale polecam do upolowania na allegro katalog z wystawy w Malborku (1996) - jest w nim obszerna notka o artyście, a z prac - maski. Wydanie jest bardziej albumowe, niż katalogowe. Format A4, twarda oprawa, cena też bywa przyjazna.

Szczerze mówiąc sama od dawna szukam nie tyle albumu, ale jakiegoś wywiadu. Znalazłam ostatnio wzmiankę o nowej serii Artyści mówią i jest tam podobno rozmowa z nim, ale nie widziałam tego realnie. Może ktoś zna serię?

Z książek dziecięcych znalazłam na półce jeszcze "Kilka czarodziejskich historii' Brzozowskiego, ale jakość wydania jest strasznie marna.
      • steffa Re: stasys 17.11.11, 23:07
        Może sypną się wywiady po nagrodzie IBBY? ;-)
        • tattarak Re: stasys 18.11.11, 09:09
          steffa napisała:
          > Może sypną się wywiady po nagrodzie IBBY? ;-)

To cierpliwie poczekam;)
          Podobno świetnie opowiada i pisze.
          • kavakava Re: stasys 18.11.11, 11:21
            Tak, "Stasysa w Malborku" znalazłam i tez się do niego przymierzam.
            www.lideria.pl/Stasys-w-Malborku/sklep/opis?nr=281872#opis
            Tu jest reportaż o nim, ale raczej nie wywiad dotyczący jego twórczości ale kolekcjonerów sztuki "Przygoda bycia Polakiem" Janusz Miliszkiewicz
            ksiegarniasztuki.pl/przygoda-bycia-polakiem,p8851,l1.html?szuk_nazwa=stasys&szuk_w=1&podstrona=1&akcja2=sklep_zobacz&sortuj=1
            • steffa Re: stasys 18.11.11, 13:33
              Spodobał mi się opis:
              Tacy ludzie jak oni potrafią wydać pół miliona euro na książkę lub grafikę, bo są bogaci duchem. Idę się pochlastać...
      • ash3 Re: stasys 18.11.11, 13:15
        Seria starannie wydana, akurat mam tę część z mistrzami grafiki (recenzowalam): wywiad z mistrzem ilustrowany pięcioma reprod. prac SE.

Ostatnio ZACHWYCILA mnie "Opowieść" Joanny Papuzińskiej z wyjątkowymi ilustracjami Stasysa (nie sprawdziłam niestety, czy książeczka omawiana już na forum), wyd. Mila.
        • anna_mrozi Opowieść 18.11.11, 13:57
          Nie wiem czy "omawiana", ale podniecałyśmy się na wieść o zapowiedziach i potem - po premierze :)
          • ash3 Re: Opowieść 18.11.11, 14:54
            anna_mrozi napisała:

> Nie wiem czy "omawiana", ale podniecałyśmy się na wieść o zapowiedziach i potem
            > - po premierze :)

To - omawiana:)
            Czasem nie sposob wszystko sprawdzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka