Dodaj do ulubionych

Mama zniosła jajko - gdzie dostanę ?

10.08.12, 11:18
Witam serdecznie,

pilnie poszukuję powyższej pozycji, w księgarniach niedostępna, na forach chwalona...chętnie odkupię używaną.

Wiem, że tematyka książek dla dzieci nt seksu wielokrotnie poruszana, ale może ktoś poleci coś równie wartościowego jak "Mama...." poszukuję dla 8,5 latka, trochę zorientowanego w temacie, jednakże z obserwacji widzę, że temat coraz bardziej dla niego ciekawy - co w sumie jest dobrym objawem:)
będę wdzięczna za rady!!
Obserwuj wątek
    • tymianek21 Re: Mama zniosła jajko - gdzie dostanę ? 10.08.12, 12:35
      siedmiorog.pl/k2276_mama_zniosla_jajko_
      • mag2004 Re: Mama zniosła jajko - gdzie dostanę ? 10.08.12, 13:57
        widziałam juz, ale nakład wyczerpany:(
        • tymianek21 Re: Mama zniosła jajko - gdzie dostanę ? 10.08.12, 16:12
          @mag Podałam ten link bo widziałam cenę- dopiero teraz zauważyłam że nakład wyczerpany. Pozostają biblioteki. Tu podobny wątek
          forum.gazeta.pl/forum/w,583,137624185,,Ksiazka_typu_nie_wierzcie_w_bociany_dla_8_latki.html?v=2
    • edyta0 Re: Mama zniosła jajko - gdzie dostanę ? 10.08.12, 12:38
      "Piotrus Kasia i malenstwo" ale tez trudno dostepna pozycja. Obie mamy i chwalimy. W przystepny, obrazkowy sposob przedstawione etapy od zaplodnienia, po porod az do wychowania. Aczkolwiek "Mama..." jest bardziej z jajem, na wesolo. :-)
      • nutria_a Re: Mama zniosła jajko - gdzie dostanę ? 10.08.12, 21:30
        Jestem prawie pewna, że mam ją "gdzieś w pudle". Jutro wyjeżdżam na tydzień. Po powrocie poszukam i odstąpię, jeśli nie znajdziesz do tej pory. Pozdrawiam.
        • niebioska Re: Mama zniosła jajko - gdzie dostanę ? 13.08.12, 23:11
          nutria_a napisała:
          > Jestem prawie pewna, że mam ją "gdzieś w pudle". Jutro wyjeżdżam na tydzień. Po
          > powrocie poszukam i odstąpię, jeśli nie znajdziesz do tej pory. Pozdrawiam.

Jeśli dalej chcesz się jej pozbyć - ja chętnie przygarnę.
    • mag2004 dzięki - mam;) 13.08.12, 22:31
      witam,
      dziękuję - udało mi się dorwać w bibliotece...fakt, świetnie napisana; ale może któraś z Was poleci co ciut poważniejszego? dla poważnego 8latka? tą przerabiamy, ale czuję, że za chwilę będę potrzebować mniej bajkowej:)

pozdrawiam!
      • tagliatele Re: dzięki - mam;) 14.08.12, 13:01
        Moja 8,5 letnia córka (poważniejsze rozmowy o seksie rozpoczęłam jak miała 7 lat) przeczytała, poza pozycjami dla dzieci młodszych, książkę "Jestem chłopcem, jestem dziewczynką", tinyurl.com/cvbo3rt, a ostatnio nową książkę dr Alicji Długołęckiej pt. "Zwykła książka o tym, skąd się biorą dzieci". www.czarnaowca.pl/czarna_owieczka/zwykla_ksiazka_o_tym_skad_,p1277995062

Jest to zapis rozmów autorki z dziećmi w wieku 8-13 lat na tematy związane z seksualnością w różnych aspektach. Przeczytaj najpierw sama, oczywiście, ale jeśli rozmowy na ten temat macie już za sobą, to pewnie i tak większość poruszanych tematów zostało omówionych. Mojej córce książka się podobała, przeczytała z uwagą, choć większość tematów już znała.

Poza tym było kilka wątków na temat książek o seksualności, poszukaj na forum.
        • nutria_a Re: dzięki - mam;) 29.08.12, 18:05
          Wróciłam z wakacji później niż planowałam. Ale jestem i mam do oddania "Mama zniosła jajko".
          • niebioska Re: dzięki - mam;) 29.08.12, 21:50
            Jak już wyżej pisałam - chętnie przygarnę.
            • nutria_a Re: dzięki - mam;) 29.08.12, 22:53
              Wysłałam Ci maila.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka