steffa 28.12.12, 21:58 George Orwell (oczywiście) ilustrowany, z MUZY. Ilu Iwan Kulik. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abepe Re: Folwark zwierzęcy 09.10.13, 15:20 Kto wie czym, poza ceną różnią się te dwie książki? merlin.pl/Folwark-zwierzecy_George-Orwell/browse/product/1,1220566.html merlin.pl/Folwark-zwierzecy_George-Orwell/browse/product/1,1165459.html ??????????????????????????????????????????? I nie jest to błąd, bo taka sama sytuacja jest w innych księgarniach. Odpowiedz Link
abepe Re: Folwark zwierzęcy 09.10.13, 15:29 Już wiem! Wielkością! Czy ktoś miał je w rękach? Odpowiedz Link
abepe Re: Folwark zwierzęcy 09.10.13, 16:17 Zorro miała w rękach większą wersję i na nią się zdecydowałam, bo dopadłam w dedalusie za 34 zł. Nie informowałam, bo była jedna sztuka. Odpowiedz Link
anndelumester Re: Folwark zwierzęcy 09.10.13, 18:28 Chyba mi czytasz w myślach. Mam bardzo stare jeszcze bezdebitowe wydanie Folwarku i dzisiaj napawałam się jego wciąż aktualną treścią. Niesamowite ile Napoleonów tudzież innych knurów jest wśród nas i owiec oczywiście też. Muszę przeczytać K. ciekawe, czy załapie? Odpowiedz Link
steffa Re: Folwark zwierzęcy 09.10.13, 22:37 Nawet nie wiedziałam, że one w dwóch formatach występowały. Ten mniejszy to chyba dodruk. Odpowiedz Link
abepe Re: Folwark zwierzęcy 09.10.13, 22:49 Tak, chyba dodruk, bo z marca 2013. Już się cieszę na swój egzemplarz, ale chyba nie wezmę przykładu z Anndelumester i na razie odpuszczę 10latkowi. Ja to przerabiałam w podstawówce, ale raczej w 8 klasie. Totalitaryzm mamy na razie na przykładzie Pottera. Co do książek okołotematycznych - powoli dumam nad "Wrońcem". Odpowiedz Link
abepe Re: Folwark zwierzęcy 10.10.13, 11:42 Zastanawiam się nad tym dodrukiem. To ciekawa polityka wydawnictwa. Może zorientowali się, że cena dużego formatu jest za wysoka a książka się podoba na tyle, że za mniejszą kwotę ludzie kupią? (jest jeszcze lekturą?) Nie wiem na ile książka straciła na urodzie. Centymetrów niby nie ubyło aż tak wiele, ale może pozwoliło to zmniejszyć koszty i książka kosztuje ponad połowę mniej o pierwotnej wersji. Odpowiedz Link
abepe Re: Folwark zwierzęcy 16.10.13, 08:51 abepe napisała: > Zorro > miała w rękach większą wersję i na nią się zdecydowałam, bo dopadłam w de > dalusie za 34 zł. Nie informowałam, bo była jedna sztuka. Ja już swoją sztukę mam i bardzo mi się podoba. Dorzucili jeszcze kilka. Odpowiedz Link
violik Re: Folwark zwierzęcy 14.02.14, 13:48 Właśnie przyszła na Walentynki nasza mniejsza wersja. Śliczna. Format bardzo mi odpowiada - coś więcej niż B5, a mniej niż A4. Wstęp. Dużo ilustracji. I posłowie tłumacza, Bartłomieja Zborskiego. Moje dziecię w gimnazjum jest folwarkiem zafascynowane (choć to lektura). Wypożyczony egzemplarz bardzo jest sfatygowany, więc na pewno się ucieszy z tej pięknej, nowej książki. Odpowiedz Link