paulina62 02.05.05, 12:57 Moja siostra niedługo skończy 12 lat, chciałabym jej kupić książkę. Zapytałam, czy chce jakąś konkretną, ale powiedziała,że nie wie jaką, tylko, żeby była śmieszna. Możecie coś polecić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Chmielewska 02.05.05, 18:14 Chmielewską - cykl o Teresce i Okrętce. Tytułów nie pamietam, ale w ksigarni Ci powiedzą, a i pewnie zaraz ktoś sobie tu przypomni. Odpowiedz Link
i2h2 Re: Chmielewska 03.05.05, 20:01 "Zwyczajne życie", "Większy kawałek świata" i "Ślepe szczęście". Bardzo sympatyczny jest też cykl o Janeczce i Pawełku, począwszy od "Nawiedzonego domu" i "Skarbów". Pozdrawiam Odpowiedz Link
nchyb Re: Chmielewska 03.05.05, 21:55 Przy Janeczce i Pawełku - nie od rzeczy będzie też wspomnieć tytulły: Wielkie zasługi i 2/3 sukcesu. Będąc dorosła od dość dawna - z lubością do tego powracam :-) Odpowiedz Link
agnieszka_azj Re: Chmielewska 04.05.05, 13:35 Kolejność cyklu o Janeczce i Pawełku, który zresztą uwielbia moja Ania, jest następująca: "Nawiedzony dom", "Wielkie zasługi", "Skarby", "2/3 sukcesu" i "Wszelki przypadek". Odpowiedz Link
paulina62 Re: Co dla 12 - latki? 04.05.05, 11:36 Dzięki serdeczne - zaczytywałam się Chmielewską, jak byłam nastolatką i zupełnie nie skojarzyłam tego z moją siostrą - wciąz wydaje mi się,że jest małą dziewczynką, ech - czas leci :))) Jeszcze raz - dzięki! Odpowiedz Link