Dodaj do ulubionych

Poszukuję książek z niespodziankami

02.07.06, 15:56
Moja córka z okazji Dnia Dziecka dostała min. "Listonosza", "Różni,
najróżniejsi" oraz "Misia listonosza na wsi". Książeczki te są codziennie w
użyciu i mała jest zachwycona zwłaszcza tymi skomplikowanie otwierającymi się
okienkami-ilustracjami jak i niespodziankami, które wyjmuje z papierowych
kieszonek. Czy ktoś zna jeszcze inne, podobnego typu książki?
Obserwuj wątek
    • kolorko Re: Poszukuję książek z niespodziankami 02.07.06, 20:47
      Seria "Bawidoc" Larousee
      www.ksiegarniadziecieca.pl/go/_search/full_search.php?sess_id=bac746153f7fe0d0c773d986bf66e5a0&search_query_words=w+dzie%F1+i+w+noc
      "Gdybym była jak balerina" www.ksiegarniadziecieca.pl/go/_info/?id=28972
      • abepe magnesiki z Debitu 02.07.06, 23:03
        www.wydawnictwo-debit.pl/katalog.php?marka=0&id_marki=273641&sess_id=417085240
        • czaroduszka Re: magnesiki z Debitu 03.07.06, 08:27
          Mysia, no i "W gospodarstwie" wyd. bellona - na poczatku "dostajesz" koszyk,
          potem zbierasz warzywa, kwiatki, w domu chowasz to do lodówki, wazonu, miski -
          fajna sprawa:) www.merlin.com.pl/frontend/towar/419291
          • czaroduszka Mysia 03.07.06, 08:28
            www.merlin.com.pl/frontend/search/1?q=mysia&gdzieSzuk=fraza&oferta=O&dzial=1
            • kolorko Re: Mysia 03.07.06, 09:03
              Zapomniałam o Mysi, a przeciaz bardzo długo była u nas numerem 1:)
              Pia, a znacie "Myszke Klementynkę" Agnieszki Frączek?? Jesli nie, to polecam:)
              www.wilga.com.pl/sklep.php?s=karta&id=239
              • leigh4 Re: Mysia 03.07.06, 13:04
                "Fik w Dżungli"-są niespodzianki, ale tekstu mało i dość monotonny("nie, tu go
                nie ma";-). Ale u nas się sprawdza: czytamy, zmieniając intonację głosu przy
                każdym zwierzątku.
              • leigh4 Re: Mysia 03.07.06, 13:06
                I jeszcze seria" Chciałbym być jak rycerz/balerina/pirat itd. Bardzo dużo
                niespodzianek, tekstu w sam raz. My skusimy sie chyba na "rycerza"-podczas
                każdej wizyty w księgarni spędzamy tak długo przy tej książce, że chyba
                niedługo nie będą już nas wpuszczać do sklepu;-)
                • leigh4 Re: Mysia 03.07.06, 14:40
                  www.merlin.com.pl/frontend/towar/454887
                  • kuczynska78 Re: Mysia 03.07.06, 19:42
                    Ja własnie sie pokusiłam i zamówiłam ta ballerine dla mojej prawie 5-latki.
                    Pozdawiam
                    Aga
                    www.szafamalucha.pl/index.php
                    • aaniaaa Re: Gdybym była jak balerina 04.07.06, 08:13
                      Też kupiłam wczoraj w empiku balerinę mojej 6-latce na urodzinki. Myślę że
                      będzie zachwycona :)
                      • pia_ Re: Gdybym była jak balerina 04.07.06, 10:15
                        6 latka będzie zachwycona, natomiast pomimo ciekawej szaty graficznej dla
                        3-latki to trochę pozycja na wyrost, dużo tam fachowych terminów związanych z
                        baletem oraz jego historią. Kupimy tę książkę, ale jeszcze nie teraz.
              • pia_ Re: Mysia 04.07.06, 10:18
                "Myszkę Klementynkę" mamy od bardzo dawna, niestety nie cieszy się ona uznaniem
                małej, a szkoda.
              • pia_ Re: Mysia 04.07.06, 10:20
                Z opowieści o Mysi mamy "Mysia wyrusza po skarb", dla Jagi za mało tekstu, no i
                te klapki "takie zwyczajne" - mam strasznie wybredne dziecię :-).
                Myślę, że seria Laroussa "Bawidoc" bardzo się Jej spodoba.
          • pia_ Re: magnesiki z Debitu 04.07.06, 10:16
            "W gospodarstwie" i "Na zakupach" mieliśmy, ale teraz powędrowały do młodszego
            kuzyna. Jaga uznała, że jest na to za duża :-)
    • aaniaaa Re: Poszukuję książek z niespodziankami 04.07.06, 11:18
      Na allegro jest też ksiązka z magnesami o kubusiu puchatku:
      www.allegro.pl/item111468048__disney_ksiazka_z_magnesami_kubus_puchatek_.html
      • leigh4 Re: Poszukuję książek z niespodziankami 04.07.06, 15:11
        Dla miłośniczki "klapek" magnesy odradzam. Mam w domu miłosnika książeczek z
        niespodziankami i magnesy nie sprawdzają się: nie te klimaty;-)
    • leigh4 Re: Poszukuję książek z niespodziankami 05.07.06, 17:46
      Odwiedziłam dziś empik i zerknęłam na książeczki rozkładane. Bardzo spodobała
      mi się seria wyd. Debit " Statek piratów" i "Zamek rycerski". Dużo w nim
      rozkładanek, a treść bardzo przystępna, w sam raz już nawet dla trzylatka. Poza
      tym świetna i dla chłopca i dla dziewczynki.
      Poza tym polecam książki do rozkładania "Moja farma" i "Statek piratów"-choć
      tutaj juz statek jest typowo dla chłopca(chyba, że dziewczynka przejawia
      zamiłowania batalistyczne;-)
      • abepe Re: Poszukuję książek z niespodziankami 05.07.06, 22:50
        leigh4 napisała:

> Poza tym polecam książki do rozkładania "Moja farma" i "Statek piratów"-choć
        > tutaj juz statek jest typowo dla chłopca(chyba, że dziewczynka przejawia
        > zamiłowania batalistyczne;-)

A dlaczego jak batalistycznie to dla chłopca?????? My chowamy pacyfistę:)))

Dziś widziałam w księgarni taka pozycję z klapkami. Tylko nie wiem, czy nie za
        skromna dla wymagającego klapkomaniaka.
        www.wilga.com.pl/sklep.php?s=karta&id=341
        • leigh4 Re: Poszukuję książek z niespodziankami 05.07.06, 23:14
          A dlatego, że z obserwacji maluchów (nie książkowej, a rzeczywistej) widać jak
          na dłoni, że to większość chłopców uwielbia miecze, walki itp. Dziewczynkę z
          takimi zainteresowaniami spotkałam jedną. I raczej nic do rzeczy nie ma tu
          pacyfizm, a zwyczajne i stare jak świat różnice płci.
          Nie oburzaj się, tylko po prostu nie kupuj książek o rycerzach:-) Nie spotkałam
          bowiem jeszcze żadnej, w której nie byłoby scen batalistycznych(o piratach
          również-zresztą taka ich -piratów- profesja;-)
          • abepe Re: Poszukuję książek z niespodziankami 05.07.06, 23:29
            leigh4 napisała:

> A dlatego, że z obserwacji maluchów (nie książkowej, a rzeczywistej) widać jak
            > na dłoni, że to większość chłopców uwielbia miecze, walki itp. Dziewczynkę z
            > takimi zainteresowaniami spotkałam jedną. I raczej nic do rzeczy nie ma tu
            > pacyfizm, a zwyczajne i stare jak świat różnice płci.
            > Nie oburzaj się, tylko po prostu nie kupuj książek o rycerzach:-) Nie spotkałam
            >
            > bowiem jeszcze żadnej, w której nie byłoby scen batalistycznych(o piratach
            > również-zresztą taka ich -piratów- profesja;-)

Hehe, wcale się nie oburzam. Różnice płci uznaję - kupiłam bratnicy na drugie
            urodziny lalkę z ciuszkami na zmianę a ona się i tak zabrała za Grzesia auto:)))
            Mój Grzes dość delikatny jest -szybciej oberwie niż walnie dziecko. Jakoś się
            tym nie martwię. Miecza mu nie kupię. Moja babcia coś wspominała o pistolecie
            ale ją pacyfistycznie spacyfikowaliśmy. Jak będzie bardzo chciał miecz to może
            dostanie ale dopóki nie wspomina - nie.
            • leigh4 Re: Poszukuję książek z niespodziankami 06.07.06, 10:00
              "Borsukowe Boże Narodzenie"- na każdej stronie koperta lub inna niespodzianka,
              którą Borsuk_Św. Mikołaj przygotował dla swpich przyjaciół. Trochę w
              stylu "Misia listonosza"-tzn. w obu książkach są koperty z niespodziankami.
              • pia_ Re: Poszukuję książek z niespodziankami 06.07.06, 10:16
                A gdzie to Borsukowe Boze Narodzenie mogę dostać w lecie :-)?
                • leigh4 Re: Poszukuję książek z niespodziankami 06.07.06, 17:00
                  Hi, hi.. No tak-nie przewidziałam sezonowości w księgarniach:-)Rzeczywiście
                  teraz może być problem. Ja kupiłam przed Bożym Narodzeniem. Ale może
                  zainteresowanie małej czytelniczki rozkładanymi książeczkami przetrwa do zimy,
                  a wtedy "borsuk" będzie jak znalazł;-)
                • leigh4 Re: Poszukuję książek z niespodziankami 06.07.06, 17:03
                  Z "Mysi" są b. fajne, rozkładane książeczki. Widziałam wczoraj o farmie, porach
                  roku(albo pogodzie-dokładnie nie pamiętam) i domku Mysi. Ale ceny zabójcze-
                  48zł:-(Mają sporo tekstu i bardzo ciekawe okienka.
                  Sa też dwie książeczki z serii o Franklinie: duży format i bardzo dużo okienek.
                  Te kosztują 29,90zł za sztukę.
                  • anula913 Re: Poszukuję książek z niespodziankami 07.07.06, 23:15
                    polecam " domek pieska" i w gospodarstwie
                    www.bajkolandia.pl/produkt-121,2,1.html
                    www.bajkolandia.pl/produkt-133,2,1.html
                    moje dziecko jest zachwycone
    • pia_ Re: Poszukuję książek z niespodziankami 04.04.07, 21:42
      Dopisuję do listy książkę Sally Symes i Maddy McClellan "Zebra Tolka".
    • ewelinaxxi Re: Poszukuję książek z niespodziankami 05.04.07, 13:07
      Mój synek lubi książeczki z okienkami z tej serii:
      "Brzdące na łące" - iwww.wilga.com.pl/sklep.php?s=karta&id=209
      "Kto zna słowa na KRA" - iwww.wilga.com.pl/sklep.php?s=karta&id=163
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka