Dodaj do ulubionych

Do tych, którz szukają Małych Ksiąg Skokowskiego

23.10.06, 22:52
Witajcie,

Dzisiaj przypadkowo wpadły mi w ręce księgi dla malucha w nowym wydaniu.
Nie wszystkie, póki co widzę, że 2 się powtórzyły, jedna jest nowa.

Ja znalazłam je w InMedio, ale widzę, że na stronie internetowej też są:
1. Kolory
tinyurl.com/tfvj2
2. Przyroda
tinyurl.com/yymcgc
3. Boże Narodzenie (na www nie znalazłam, ale z tyłu okładki)
tinyurl.com/y5nyjf
Od "pierwowzorów" Skokowskiego różnią się moim zdaniem tylko tym, że okładki
są "puchate", tzn. z gąbką w środku (chyba). Kartki w środku sztywne.

Pozdrawiam,
Ewa
Obserwuj wątek
    • katarzyna2222 Re: Do tych, którz szukają Małych Ksiąg Skokowski 24.10.06, 10:07
      Ewo, dzięki za namiar... moja córeczka lubi bardzo te księi, mamy dwie... cudem
      kupione ;), widzę, że w merlinie też dwie z nich są, może jest szansa na
      więcej???
      • zf71 Re: Do tych, którz szukają Małych Ksiąg Skokowski 24.10.06, 10:42
        Z zapowiedzi na okładce póki co widoczne trzy. Ja to bym marzyła o nowych
        wydań "dużych" Ksiąg, które pojawiają się na allegro ale jednak wolałabym
        świeżo wydane. Skoro wydawnictwo kupiło prawa do ksiąg malucha to może i o
        większe też się pokuszą chociaż to wydawnictwo nie nalezy to "szacownych", więc
        i zaufanie ograniczone. Póki co zdobyliśmy do naszej serii malucha "Przyrodę"
        co bardzo ucieszyło moją małą kolekcjonerkę (2,5 l), która uwielbia sprawdzać
        na okładce "które mam a których nie mam".
        Pozdrawiam
        Zosia
        • abepe Re: Do tych, którz szukają Małych Ksiąg Skokowski 09.11.06, 22:52
          zf71 napisała:

> Z zapowiedzi na okładce póki co widoczne trzy. Ja to bym marzyła o nowych
          > wydań "dużych" Ksiąg, które pojawiają się na allegro ale jednak wolałabym
          > świeżo wydane. Skoro wydawnictwo kupiło prawa do ksiąg malucha to może i o
          > większe też się pokuszą chociaż to wydawnictwo nie nalezy to "szacownych", więc
          >
          > i zaufanie ograniczone.

Wydaje mi się, że widziałam w Empiku nowe "duże księgi". Tylko nie pod tytułem
          "Księga...". Ale po prostu nazwa tematu. Chyba, że to były "małe". Ale nie-
          miały miękkie kartki.
    • eszulczewska Boże Narodzenie 09.11.06, 21:32
      Widziałam już i tę część dzisiaj (w Carrefour za ok. 14 zł)

Ewa
    • katarzyna2222 Re: Do tych, którz szukają Małych Ksiąg Skokowski 10.11.06, 08:44
      czy ktoś był ostanio, albo wybiera się do empiku i potwierdzi przypuszczenia
      dotyczące dużych ksiąg?
      • i2h2 Re: Do tych, którz szukają Małych Ksiąg Skokowski 10.11.06, 10:46
        katarzyna2222 napisała:
        > czy ktoś był ostanio, albo wybiera się do empiku i potwierdzi przypuszczenia
        > dotyczące dużych ksiąg?
        Rzuć jakąś linkę - nie jestem pewna o co Wam chodzi, a wczoraj w empiku
        obejrzałam parę ton książek, więc może i coś z tych.
        • katarzyna2222 Re: Do tych, którz szukają Małych Ksiąg Skokowski 10.11.06, 15:29
          jeśli dobrze zrozumiałam abepe widziała księgi skokowskiego wydane przez inne
          wydawnictwo, pod lekko zmienionym tytułem, ale zez "starą" zawartością

tak jak to wygląda z ksiegami dla malucha
          tu stara skokowskiego
          www.allegro.pl/item126005213_ksiega_dla_malucha_maly_czy_duzy_p_skokowski.html
          a tu firmy olesiejuk
          www.merlin.com.pl/frontend/towar/481927
          czy te księgi:
          www.allegro.pl/item140895072_ksiega_wrozek_i_czarownic_wyd_skokowski.html
          tez zostały wydane przez inne wydawnictwo?
          • zf71 Re: Do tych, którz szukają Małych Ksiąg Skokowski 10.11.06, 18:07
            To chyba ja spowodowałam zamieszanie - bo sobie kilka postów wyżej "gdybałam"
            że MOŻE Firma księgarska Jacek i Krzysztof Olesiejuk pokusi się o wydanie
            dużych ksiąg. Póki co - cisza ale może tu zaglądają ;) i znajdą inspirację ...:)
            Zosia
            • lulilu Re: Do tych, którz szukają Małych Ksiąg Skokowski 10.11.06, 18:17
              A ja wciąż jeszcze spotykam "duże" księgi w księgarniach!! W Trójmieście. Jeśli ktoś BARDZO którejś potrzebuje- może mogłabym pomóc?
          • i2h2 Re: Do tych, którz szukają Małych Ksiąg Skokowski 15.11.06, 21:32
            Akurat Ksiąg dla malucha nie znam, więc nie mam z czym porównać. Myślałam, że
            znalazłyście odpowiednik dużych, takich jak trzecia linkowana.
            • zf71 Re: a jednak - Księga zwierząt 12.12.06, 10:59
              Właśnie wczoraj wypatrzyłam w empiku, trudno powiedzieć czy będzie
              reszta "dużych" ksiąg ale wygląda na to, że jest nadzieja.
              www.merlin.com.pl/frontend/towar/493583
              Książka pod zmienionym tytułem "Zwierzęta. Świat w obrazkach".
              Bardzo mnie ciekawi czy będą nastepne :)
              Zosia
    • katarzyna2222 Re: Do tych, którz szukają Małych Ksiąg Skokowski 12.12.06, 14:26
      super wieści, pozostaje czekać na kolejne i na razie wstrzymać się z zabójczą
      licytacją na allgro ;)
    • dorotaifilip Re: Do lulilu 12.12.06, 18:17
      A gdzie w Trójmieście widziałaś te księgi? Bardzo chciałabym zobaczyć je na
      żywo i kupić.
      dorota
      • lulilu Re: Do lulilu 12.12.06, 19:14
        Na pewno w Gdańsku Gł. na ul. Grobla II (między Szeroką a Świętojańską).
        Poza tym, o ile dobrze pamiętam: w Gdyni w księgarni na Świętojańskiej na kawałku między pl. Kaszubskim a Skwerem Kościuszki(w dawnym sklepie sportowym)- ale to na 85%- jeśli chcesz, mogę jutro sprawdzić i Ci potwierdzić.
        • joamka Re: Do lulilu 13.12.06, 09:29
          Widziałam je w Gdyni, w małej ksiegarni na 3 Maja (chyba tak się nazywa ulica
          prostopadła do Hali, obok jest sklep z zabawkami)ora zw Gdańsku - chyba to jest
          Garncarska, ksiągarnia na rogu tuz nad Radunią.
          Pozdrawiam
          Aśka
      • lulilu Księgi w Gdyni 14.12.06, 15:10
        Zrobiłam obchód po ul.Świętojańskiej i poniżej przedstawiam wszystkim poszukiwaczom Ksiąg co jest jeszcze w księgarniach (wyliczam od pl. Kaszubskiego- wybaczcie, nie znam nazw księgarni):
        1. ksiegarnia w miejscu dawnego sklepu sportowego, na odcinku między Derdowskiego a Pułaskiego: mają Księgi:
        Biblii
        morza
        wróżek i czarownic
        przyrody
        muzyki
        zabaw
        krajów i kontynentów
        baśni i mitów
        2. księgarnia na rogu Świętojańskiej i 10-go lutego- Księgi:
        życia dziecka
        zabaw
        zawodów
        muzyki
        słówek francuskich
        3. księgarnia obok Pizza Hut- Księgi:
        Biblii
        baśni i mitów
        ludzkiego ciała
        muzyki
        wiedzy ucznia kl. I i II
        zawodów
        zabaw
        Wszędzie ceny 29 zł z groszami.
    • michmaja Re: Do tych, którz szukają Małych Ksiąg Skokowski 14.12.06, 18:26
      Księgi duże i małe, wydanie Skokowskiego są w Bydgoszczy w księgarni na ul.
      Planu 6letniego.
    • lulilu Re: Do tych, którz szukają Małych Ksiąg Skokowski 18.12.06, 21:02
      Duże Księgi nowe na allegro:
      www.allegro.pl/item151506634_ksiega_basni_i_mitow.html
      www.allegro.pl/item151508087_ksiega_krajow_i_kontynentow.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka