zona_mi 17.06.09, 12:47 Festyn na wrocławskich Pawłowicach, a tam między innymi spotkanie literacko-ilustratorsko-ekologiczne, między 13.00 a 14.30: agnieszkagil.blox.pl/2009/06/Spotkajmy-sie-w-sobote.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Od czwartku do niedzieli też czyta - WTKC 17.06.09, 12:51 wroclaw.miastodzieci.pl/wydarzenia/1:wszystkie/25483:Zabierz_ksieczk_na_wakacyjn_wycieczk.html Szczególnie zachęcam do odwiedzin w piątek między 14 a 16, oraz w niedzielę między 13 a 15. A wszystko w ramach imprezy Wrocławskie Tanie Książek Czytanie: wroclaw.miastodzieci.pl/wydarzenia/1:wszystkie/25488:Wrocawskie_Tanie_Ksiek_Czytanie.html Odpowiedz Link
pia_ Re: Od czwartku do niedzieli też czyta - WTKC 18.06.09, 10:40 Szkoda, że nie będzie Państwa Pawlaków, moja córka liczyła na nowe, cudne dedykacje, o które chciała osobiście poprosić ;-(. Odpowiedz Link
zona_mi Re: Od czwartku do niedzieli też czyta - WTKC 18.06.09, 22:04 Na tej imprezie to chyba w ogóle rzadko bywają autorzy - trzeba poczekać do Wrocławskich Targów Dobrych Książek, tam sie wytarzamy na piersiach naszych ulubionych autorów/ilustratorów :) Był ktoś na kiermaszu? Ja się jutro wybieram. Odpowiedz Link
pia_ Re: Od czwartku do niedzieli też czyta - WTKC 20.06.09, 09:38 Mój niemąż był, bo ma biuro tuż obok i po raz pierwszy zrobił zakupy książkowe dla córki. Wśród książek, które przyniósł były dwie pozycje, które już mamy, znalazły się takze Martynki, za którymi nie przepadamy i jeden prawdziwy hit - książka o zębach, bardzo sugestywna :-) i na czasie. Odpowiedz Link
zona_mi Re: Od czwartku do niedzieli też czyta - WTKC 20.06.09, 16:02 ...ja bym męża samego nie wysłała :))) Martynek też bym nie kupiła, za to widziałam świetną książkę z oryginalnymi "ruchomymi" obrazkami "Galopem" z wierszykami Agnieszk Frączek i ilustracjami, na których zwierzęta biegają: tiny.pl/3nl2 Cacuszko - często zdarza się, że ciekawe rozwiązania graficzne zabija nędzny tekst lub straszne rymy, a tu i fajne obrazki i nasz wspaniały Afraczek :) I dalsze przygody "Karolci", które napisał Krzysztof Zięcik: www.telbit.pl/index.php5?art=427 O ile zasadniczo boję się kontynuacji przez innych autorów, tak tę książkę zaczęłam czytać i w pierwszej chwili nie różni się niczym od tych autorstwa M. Krüger. Chyba kupię. Odpowiedz Link
pia_ Re: Od czwartku do niedzieli też czyta - WTKC 20.06.09, 18:22 Tę "galopującą" książkę mamy - kupiłam nie tak dawno w Carrefourze. Ja mam niestety ze 20 km do Rynku i na głowie masę rzeczy przed wyjazdem wakacyjnym. A chłopisko niech się uczy, dostanie kilka razy "ochrzan", to następnym razem zadzwoni, aby skonsultować ewentualne zakupy książkowe ;-) Odpowiedz Link
zona_mi Re: Od czwartku do niedzieli też czyta - WTKC 20.06.09, 19:46 A, tak - wychowawczy ochrzam o czasu do czasu to niezła rzecz ;) Odpowiedz Link