Dodaj do ulubionych

Zmieny w KARCIE NAUCZYCIELA

06.09.04, 21:26
NO właśnie jesteś za czy przeciw?
Jak to wpływa na Twoje życie?

Moje koleżanki po stażu są wściekłe. Inne odetchnęły z ulgą.
ks.sejm.gov.pl/proc4/ustawy/2386_u.htm
pozdrawiam
Założycielka tego forum -Maolga
Obserwuj wątek
    • leliwina Re: Zmieny w KARCIE NAUCZYCIELA 07.09.04, 23:02
      Cześć. Ja cały czas liczyłam na kase na zagospodarowanie, a tu nic. No i te
      przerwy pomiędzy stopniami.... Porażka.
      Jeśli to miało być z korzyścią dla nas, to dziękuję uprzejmie
      Pozdrówka, Basia
      • embras Re: Zmieny w KARCIE NAUCZYCIELA 08.09.04, 21:24
        te zmiany to chyba nikomu sie nie podobają tylko tym na górze, denerwuje juz
        mnie to że, na kazdym kroku mówi sie o tym czy robimy wszystko by uczniowie sie
        uczyli , by pisali dobrze egzaminy, by podniesc poziom itd.. tylko dlaczego nie
        mówią jak do tego zachęcić nauczycieli i zmotywować ich do pracy, mnie moja
        pensja przestaje motywować a do tego przestój w awansie (pracuje czwarty rok w
        szkole a staż na mianowanego mam rozpocząć dopiero za 2 lata!!!
    • fala75 Re: Zmieny w KARCIE NAUCZYCIELA 21.09.04, 00:20
      Ale przynajmniej teraz nie musimy sie obawiac, ze zbyt dlugo zabawimy na
      zwolnieniu z powodu jakichs klopotow zdrowotnych na przyklad towarzyszacych
      ciazy... Ja z tego ciesze sie baaaardzo.
    • ala.julki Re: Zmieny w KARCIE NAUCZYCIELA 24.09.04, 22:42
      Słucajcie.Ja rozpoczęłam staż na mianowanego według starych przepisów.Zaszłam w
      ciążę i byłam na zwolnieniu ponad 3 miesiące więc staz mi przerwano.Teraz
      wróciłam do pracy i powinnam go rozpocząć, tymczsem zmieniły się przepisy i
      muszę czekać jeszcze rok(jeden mi zaliczyli).Idzie wielki niż demograficzny
      zamiast wspierać kobiety które w tych czasach decydują się na dzieci to oni
      robią wszystko, żeby nas zniechęcić.Przecież to jawna dyskryminacja.powinnam
      iść jeszcze według starych przepisów.Tak mi się przynajmniej wydaje.Narazie
      czekam na decyzję dyrektora, bo w sumie od stażu minęły 2 lata, tylko byłam na
      zwolnieniu lekarskim.Trzeba się będzie pogodzić z decyzją, ale kiedy następne
      dziecko?Dobrze, że teraz przerwa może być roczna a nie trzy miesięczna.
      Pozdrawiam. Ala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka