Dodaj do ulubionych

Polsce Plus gratulujemy...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 17:28
Polsce Plus (partia Dorna, Ujazdowskiego, Sellina, Polaczka) gratulujemy
nowego, wartościowego członka. Robert Choma złożył deklarację partyjną.
Ciekawe czy wymagają złożenia oświadczenia lustracyjnego. W każdym bądź razie
przemyski PiS-ie drżyj, he, he.
P.S.Zagadka: która to z kolei partia Pana Roberta Ch.
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Polsce Plus gratulujemy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 17:42
      tam jeszcze tego kapusia nie było, ciekawe ilu radnych - zauszników - pójdzie w
      jego ślady
      • Gość: kto wie? Re: Polsce Plus gratulujemy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 23:48
        Carramba dr Gieniu jako pierwszy. Był w PZPR, PC, AWS, PiS, może być w Plusie.
        Jemu to ganze gall, byle tylko przy żłobie.
        Drugi to dr ekonomii Grzegorz H.- wykona każde polecenie mamy i babci. Poza tym
        małżonka, wybitna specjalistka w UM. Tak, tak Panie gah26 wiemy, że to ie jest
        tajemnica.
        Trzeci, następny doktor tyle że nie tytularny Morawski. Płacze, jęczy że dzieje
        mu się krzywda, ale pójdzie z Chomą dla tych paru setek złociszy.
        Czwarty - Zygmunt Majgier. Naserumater,ta szkoda słów, Boży najmilszy spuść
        kurtyny milczenia.
        Piąty i n....ty.............................niech każdy sobie dopisze
      • Gość: Janek Re: Polsce Plus gratulujemy... IP: *.ptvk.pl 15.01.10, 21:26
        Skąd wiesz że to kapuś?
    • Gość: no, no... Re: Polsce Plus gratulujemy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 09:31
      ...zaczyna być ciekawie.
    • Gość: Olo Re: Polsce Plus gratulujemy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 10:40
      Czyli powtórka z historii. Kilka lat temu wystartował w wyborach Koalicyjny Komitet Wyborczy - Akcja Wyborcza Solidarność Prawicy. Kto kandydował i jakie były wyniki głosowania w 2001r.?
      PKW - www.pkw.gov.pl/wybory/2001//180000/SSSS22/181300/sjg2_k39p.html
      • Gość: xyz Re: Polsce Plus gratulujemy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 15:34
        a ja myślałem że Prezio to Chomik, a teraz widzę że to prawdziwy Kameleon,
        potrafi się przebarwić i dopasować do każdej wygodnej i korzystnej dla niego
        sytuacji, przecież partia Jurka, to Toruń, Radio M i mocherowe berety, i tu
        szuka poparcia w nadchodzących wyborach
        • Gość: Kameleon Re: Polsce Plus gratulujemy... IP: *.ptvk.pl 13.01.10, 23:32
          Dobrze że w wyborach do parlamentu Chomik będzie startował przeciwko
          Kuchcińskiejmu. Teraz jest czas na tw.
    • Gość: dobrze poinformowa Re: Polsce Plus gratulujemy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 21:16
      Jak donoszą zaprzyjaźnione wiewiórki nie tylko w PiS-ie szok i niedowierzanie.
      Otóż swoją wiekopomną decyzję Pan Choma zapomniał (ach ta jego pamięć!)
      zakomunikować nawet swoim radnym z Samorządnego Przemyśla. Wiedział tylko, no
      kto.......? Radny gah26! Natomiast dochtory Gieniu Cararamba i Wiesio M.
      wkurw........ tą sytuacją ponoć do białości. Podobno tę hiobową wieść przyniósł
      im wiceprzewodniczący Januszek Zapotocki, co spotegowało wspomniane już wkurw.......
      P.S. Na wieść o mariażu Chomy z Dornem nasz radny Władek B. poszedł w tango.
      • Gość: czytelnik Re: Polsce Plus gratulujemy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 15:29
        I Nowiny zauważyły
        www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100115/PRZEMYSL/69061272
      • Gość: ??? Re: Polsce Plus gratulujemy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 21:21
        Gdzie jest poseł ogrodnik? Gdzie mecenas? Dadzą głos? Skomentują?Może znajdą się
        dodatkowe papierki w IPN?
    • Gość: ginekolog Re: Polsce Plus gratulujemy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 11:30
      Może Choma choć raz pokazał, że ma jaja i w głębokim poważaniu pozostawia tę
      bandę. Chociaż moim zdaniem ciut za późno.
      • Gość: jobrave Re: Polsce Plus gratulujemy... IP: *.range81-154.btcentralplus.com 17.01.10, 01:32
        Zgadzam się,że trochę późno, ale może nie za późno. Sugerowałem,tu na tym forum,
        że Choma powinien wykonać taki manewr tzn. uniezależnić się, zaraz po tym,jak
        relegowano go z PiS. Z drugiej jednak strony,z odium TW ciężko byłoby mu kopać
        się z PiS. Teraz, kiedy okazało się, że nie jest kłamcą lustracyjnym może, może
        olać Brata Mniejszego i "odpisić" Przemyśl. Tak więc ten ruch może być tylko
        pozornie spóźniony.
        • valmont80 Re: TW Krzysiek 17.01.10, 10:58
          Gość portalu: jobrave napisał(a):

Teraz, kiedy okazało się, że nie jest kłamcą lustracyjnym może, może
          > olać Brata Mniejszego i "odpisić" Przemyśl. Tak więc ten ruch może
          być tylko
          > pozornie spóźniony.

Jobrave tak w ramach przypomnienia, proces pana Chomy nie dotyczył
          tego czy był on TW, bo do podpisania papierów przyznał się sam
          publicznie. Proces dotyczył oświadczenia, które złożył w 2006 roku
          starając się o reelekcję. W oświadczeniu tym Pan Choma przyznał się
          do współpracy a sąd orzekł, że napisał prawdę. Pytanie tylko,
          dlaczego oświadczenia o podobnej treści nie złożył w 2001 roku w
          wyborach do Sejmu RP i rok później, gdy startował w wyborach na
          prezydenta Przemyśla po raz pierwszy. Wtedy nie przyznał się do
          tego, że był TW, czyli skłamał. Na potwierdzenie tego, co napisałam,
          słowa prokuratora IPN-u, oraz archiwalny nr Życia Podkarpackiego.
          "Prokurator biura lustracyjnego IPN w Rzeszowie Marek Sobol
          podkreśla, że przedmiotem trwającego procesu jest stwierdzenie, czy
          oświadczenie lustracyjne Roberta Chomy jest zgodne z prawdą, nie
          zaś – czy był on współpracownikiem i w jakim zakresie współpracował".

www.zycie.pl/informacje.php?region=Przemy%B6l&nr=1240
          Bardzo ważne jest żeby jednym wyrokiem uniewinniającym z zarzutu
          złożenia kłamliwego oświadczenia, nie oczyszczać Pana Chomy z winy,
          jaką jest bycie TW. Kolejne pytania dotyczące Pana Chomy są już
          bardziej natury filozoficznej i powinny nas zmusić do głębszych
          przemyśleń na temat charakteru i postępowania Pan Chomy.
          Bardzo trafnie ujął to Milan Kundera w Nieznośnej lekkości bytu
          Zdradzając B, dla którego zdradziliśmy A, nie wracamy wcale znów do
          A.

Jaką drogą podąża pan Choma i czy pojawi się na niej kolejna w jego
          karierze zdrada!!!
          • Gość: jobrave Re: TW Krzysiek IP: *.range81-154.btcentralplus.com 17.01.10, 12:36
            Prawdę mówiąc jestem trochę zdezorientowany, bo w grudniu ub. roku sąd -zdaje
            się -uniewinnił R.Chomę z zarzutu kłamstwa lustracyjnego - a tu okazuje się, że
            w tej sprawie toczy się jakieś postępowanie. Celowo nie zabieram głosu na temat
            kwalifikacji moralnych Chomy, ponieważ wiekszość okoliczności związanych z jego
            wspólpracą ma charakter niejednoznaczny. Pomijając jednak formalne zarzuty można
            - na podstawie dostępnych informacji - przyjąć, że do faktycznej wspólpracy nie
            doszło. A fakty są następujące: brak pokrzywdzonych jego agenturalną
            dzialalnością, oraz fakt, że SB zdjęła go z ewidencji TW. Jeśli zdjęła, to
            zapewne miała jakiś powód. Tym powodem była bezużyteczność R.Ch., jako agenta -
            nie chciał donosić, podawał bezużyteczne informacje itp. Musimy pamiętać, że SB
            nie pozbywała się TW ot tak sobie, ponadto Choma miał oświadczyć na pewnym
            etapie współpracy, ze nie będzie jej kontynuował ponieważ nie jest to zgodne z
            jego poglądami. Dlaczego nie uczynił tego wcześniej? Bo był zastraszany. Istotne
            jest jednak to, że naprawił swój bład. Tak będę uważał dotąd dopóki nie pojawią
            się materialy z ktorych wynika,że było inaczej, czekam również na wyrok sądu
            oraz informacje o powodach dla których w 2001 R. Choma nie wypowiedział sie nt.
            swojej współpracy SB. Ale ja nie o tym chiałem - w moim komentarzu chodziło mi o
            skuteczność Chomy w grze politycznej, o to czy jego ruch polegający na odcięciu
            się od PiS był posunieciem dobrym, czy złym, czy jest to początek nowej epoki w
            Przemyślu, tzn. zminimalizowanie potężnych wpływów wszechwładnego PiS. Poza tym
            Choma znalazł się w daleko lepszym towarzystwie niż poprzednio - Dorn, czy
            Ujazdowski,to jednak intelektualiści, a nie jakieś pisowskie głupki.
            • Gość: Olo Re: TW Krzysiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 14:14
              > Ale ja nie o tym chiałem - w moim komentarzu chodziło mi o
              > skuteczność Chomy w grze politycznej, o to czy jego ruch polegający na odcięciu
              > się od PiS był posunieciem dobrym, czy złym, czy jest to początek nowej epoki w
              > Przemyślu, tzn. zminimalizowanie potężnych wpływów wszechwładnego PiS. Poza tym
              > Choma znalazł się w daleko lepszym towarzystwie niż poprzednio - Dorn, czy
              > Ujazdowski,to jednak intelektualiści, a nie jakieś pisowskie głupki.

To raczej smutna konieczność, a nie "owoc" skuteczności politycznej. Gdyby kandydatura R.Chomy dawała choć nikłą szansę na wygranie wyborów w Przemyślu, to PiS zrobiłby medialne przedstawienie o człowieku niesłusznie oskarżanym i jego powrocie na łono partii. Sam kandydat miał dwa wyjścia. Albo będzie sam organizował sobie zaplecze w najbliższych wyborach samorządowych, albo skorzysta ze wsparcia jakiegoś ugrupowania. Pojawienie się na wiecach wyborczych Dorna czy Ujazdowskiego to dodatkowy atut. Sam PiS czy sama Polska Plus ma niewielkie szanse na zdobycie większości w radzie, więc trzeba by PiS zmobilizował swój twardy elektorat, a Polska Plus zgromadziła tych, którzy nie chcą głosować na PiS czy Platformę i w przyszłości może uda się stworzyć większość w radzie miejskiej. Dla miasta to niewielka zmiana, bo rządzić będą ci sami. A nawet jeśli się nie uda wygrać wyborów, to jest szansa na przyszłość - może posada z partyjnego nadania znajdzie się w powiecie lub samorządowym województwie, powoli zbliża się termin wyborów parlamentarnych i jest jakaś nadzieja na przyszłość.

Największym problemem dla samorządu lokalnego jest to, że walka wyborcza toczy się o mandaty dla partii, a nie pomiędzy ludzmi, którzy prezentują swoje pomysły i chcą zyskać dla nich poparcie mieszkańców.
          • Gość: kres Re: TW Krzysiek IP: 79.139.106.* 17.01.10, 12:38
            Obecny prezydent jest politykiem i nie robi nic innego co robili
            już wcześniej inni politycy. Prosze aby zainteresowani
            przesledzili losy polityków od czasu zrobienia sobie zdjecia z
            Wałęsą. Obecna formuła sie wyczerpała ,nic więcej nie uda się z tego
            wykręcić, dlatego prezydent postanowił budować nowy byt polityczny.
            Wsiadł do pociągu,jesli okaże się ze to pociąg pośpieszny to
            wysiądzie w Warszawie przy takim charakterystycznym okrągłym
            budynku. Ale może się okazać że pociąg nawet nie odjedzie z peronu
            i wówczas grozi niebyt, przy założeniu że nie wsiadzie do tego
            pociągu też może grozić niebyt. Tak to już jest w polityce , czasem
            należy zaryzykować. Należy też wiedzieć ze niebyt nie musi być
            straszny, prezydent podał nie jednemu rękę ,ktos poda i jemu.
            Ot i polska demokracja.
            • Gość: pysio Re: TW Krzysiek IP: 213.25.24.* 17.01.10, 13:40
              Jobrave napisał "brak pokrzywdzonych". Może wiesz gdzie takie listy wiszą to
              daj znać. Sprawdzę je osobiście. Po drugie; jak nie ma dnia bez nocy tak nie
              można zostać tw bez napisania pierwszego donosu.Nawet dziecko się domyśli że do
              zostania tw trzeba dorosnąć. Nie ma takiej służby która wręcza certyfikat nie
              usiłując przyszłego agenta związać możliwie najmocniej ze sobą. Zresztą ta cała
              wędrówka po partiach też o czymś świadczy.
              • Gość: jobrave Re: TW Krzysiek IP: *.range81-154.btcentralplus.com 17.01.10, 16:25
                Niestety Pysio nie mogę z Tobą dyskutować, bo znów nie zrozumialeś o co mi
                chodzi, a na pisanie wersji łatwiejszej,którą zdołałbyś przyswoić nie mam czasu.
                Oczywiście moze być tak, jak twierdzi Olo, ale Choma głupio by zrobił, gdyby nie
                odbił sobie na PiS, że tak go potraktowało. Ponadto PiS przestał się już dobrze
                kojarzyć w Przemyślu i taki medialny rozbrat z tą partią moze sprawić, ze ci
                ktorych drazniła pisowska proweniencja Chomy, teraz na niego zagłosują. Wątpię w
                to, żeby ostatnia deklaracja Chomy była uzgadniana po cichu z PiS.
                • Gość: Olo Re: TW Krzysiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 16:53
                  "Pisowska proweniencja" nie była tylko zrządzeniem losu, ale również powrotem do korzeni w PC. Jeżeli chodzi o "odbicie sobie na PiS", to jest to nie tylko mało prawdopodobne ale również możliwe - kto od kogo zależy i w przyszłości może zależeć, kto jest bardziej pamiętliwy i może wylądować na "krótkiej liście". Mało który z polityków pamięta o urazach gdy w grę wchodzi możliwość załapania się do władzy.
                • Gość: Olo Do Jobrave IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 21:07
                  Gość portalu: jobrave napisał(a):

> Niestety Pysio nie mogę z Tobą dyskutować, bo znów nie zrozumialeś o co mi
                  > chodzi, a na pisanie wersji łatwiejszej,którą zdołałbyś przyswoić nie mam czasu
                  > .
                  > Oczywiście moze być tak, jak twierdzi Olo, ale Choma głupio by zrobił, gdyby ni
                  > e
                  > odbił sobie na PiS, że tak go potraktowało. Ponadto PiS przestał się już dobrze
                  > kojarzyć w Przemyślu i taki medialny rozbrat z tą partią moze sprawić, ze ci
                  > ktorych drazniła pisowska proweniencja Chomy, teraz na niego zagłosują. Wątpię
                  > w
                  > to, żeby ostatnia deklaracja Chomy była uzgadniana po cichu z PiS.

Polecam tekst "W krainie mitów" z dzisiejszej Polityki.
                  Oto jego fragment:

"Swoją drogą jest w tym jakiś paradoks, ze politycy PiS dostrzegają, że wygrać wybory ma szanse ktoś, kto się od PiS odetnie. Ponadto od dawna działacze ugrupowania Jarosława Kaczyńskiego przyznają, ze wyborczym szansom PiS sprzyja marna frekwencja wyborcza, pogorszenie się gospodarki i zniechęcenie ludzi do polityki."
              • kocur_zalogowany Pysio, twoja nienawiść do esbeków 17.01.10, 16:33
                wyłącza ci całkowicie umiejętność logicznego myślenia.
                Po pierwsze domagasz się od jobrave pokazania listy pokrzywdzonych
                przez Chomę, gdy jobrave mówi, że takich osób nie było. To co ma ci
                pokazać? Wykaz osób niepokrzywdzonych przez niego i będziesz
                wszystkie sprawdzał?
                Po drugie Choma sie przyznał do podpisania zobowiązania o współpracy.
                Uważasz, że to za mało, żeby SB wciągnęła go na listę agentów? Skoro
                na listach agentów bywały osoby wpisane bez swojej wiedzy, to
                myślisz, że esbek nie zaksięgowałby sobie zdobytej duszyczki mając
                jej podpis na zobowiązaniu?
                Po trzecie, o czym według ciebie ma świadczyć wędrówka po partiach?
                Jeśli o byciu agentem SB, to w takim razie 90% klasy politycznej to
                kapusie - ciężko znaleźć kogoś, kto nie zmieniał partii.
                • Gość: pysio Re: Pysio, twoja nienawiść do esbeków IP: 213.25.24.* 17.01.10, 17:14
                  Jobrave ja Cię rozumiem. Bronisz kumpla. Jest to szlachetne ale przechodzi w
                  śmieszne. Trudno! Twoja sprawa! Dodam jeszcze że wybrałeś najgorszy z możliwych
                  sposób obrony i na pewno więcej mu szkodzisz niż pomagasz. Może być że robisz to
                  świadomie?
                  Masz rację kocur! Jo jest wyrocznią ostateczną!?!?!?
                  A tak na marginesie to nie wierzę w te brednie o wpisywaniu bez wiedzy! A
                  wędrówki po partiach to słaby kręgosłup moralny i raczej owczy pęd do lepszego
                  koryta.
                  • Gość: pytajnik Re: Pysio, twoja nienawiść do esbeków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.10, 19:06
                    Pysio! A dokąd Ty zaszedłeś ze swoim, niewątpliwie bardzo mocnym kręgosłupem
                    moralnym ( i trzymając się zapewne zawsze i niezłomnie jedynie słusznych
                    poglądów, i -jeżeli byłeś członkiem jakiejkolwiek- to tylko tej jedynej
                    partii)?! Tak tylko pytam. Mając ambiwalentny, a nawet sceptyczny stosunek do
                    wszelkich wartości ( a do ich gorliwych wyznawców w szczególności), odpowiedź
                    nie powinna mnie interesować. A jednak...
                    • fanka_online Re: Hmmm;) 17.01.10, 19:15
                      Gość portalu: pytajnik napisał(a): Mając ambiwalentny, a nawet sceptyczny
                      stosunek do
                      > wszelkich wartości ( a do ich gorliwych wyznawców w szczególności), odpowiedź
                      > nie powinna mnie interesować.

Ciekawa charakterystyka-samokrytyka Pytajnika;)
                    • Gość: pysio Re: Pysio, twoja nienawiść do esbeków IP: 213.25.24.* 17.01.10, 19:24
                      Nie wiem jakim sposobem doszedłeś o mojej przynależności partyjnej? Jeśli z
                      zawodu jesteś wróżbitą to chylę czoła przed Twoją omylnością i sukcesów ci nie
                      wróżę. Nasze wartości nie idą w parze bo dla mnie ambiwalencja się nie liczy a
                      sceptyzm to i owszem ale w odniesieniu do wartości negatywnych chociaż z drugiej
                      strony jestem pełen podziwu dla różnego rodzaju żywców.
    • Gość: e Re: Polsce Plus gratulujemy... IP: *.xdsl.centertel.pl 28.01.10, 07:06
      Polsce gratulujemy ryżego kominowego matoła,który jż rozdaje kawałek
      po kawałku obcym
      • Gość: uważny Re: Polsce Plus gratulujemy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 09:32
        Uwago forumowicze, pojawił się nowy oszołom. Ksywa e

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka