Dodaj do ulubionych

Czy Mykoła to były SB-ek?

IP: *.toya.net.pl 30.05.10, 20:00
który po wyrzuceniu go z "przemyskiej" bezpieki najpierw "wyświęcił" się na
księdza prawosławnego (chyba gdzieś w Preszovie), by później być wyrzuconym
poza szeregi cerkwi prawosławnej, i który przez cały czas pobiera esbecką
emeryturę plując na Polskę?
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 30.05.10, 20:24
      Jest to mozliwe jak czyta sie jego wypowiedzi na temat emerytur sbeckich,stanu
      wojennego,Jaruzelskiego czy komuny.Papla jak kazda sbecka kanalia.
    • Gość: O! Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 79.139.112.* 30.05.10, 20:26
      O! a za co tego Mykolę wyrzucili z przemyskiej bezpieki pewnie za
      to że był za Solidarnością i Wolnoscią III i IV RP bo za to
      wywalali z Bezpieki -więc Mykola powinien być bohaterem przemyskim
      któremu nalęzy się stosowny szacunek oraz rekompensata za
      przesladowania ze strony Komuny.
      Niegdzie nie widziałem aby Mykola pluł na Polaków i na Polskę wręcz
      przeciwnie namawial do pojednania oraz do wybaczania i proszenia o
      wybaczenieze strony Polaków wobec Polakow jak tez
      Ukraińców ,dlatego cały czas popieram i bedę popierał w tym
      Mykołę i dla mnie mnie może byc nawet SBek czy Komuch skoro
      wykazuje troskę o Polaków Polskę i patriotyzm godny przykladu np.
      jak Sosnoswki wobec Kliczki .
      Tak więc tacy prowokatorzy z SB jak JUR @ widać byly agent SB i
      obecnie nadal aktywny PO Judzacz nie robią na mnie wrażenia . Jak
      mysle na Mykole -też -O!
      • Gość: pysio Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 213.25.24.* 30.05.10, 20:38
        Mykoła na pewno jest esbekiem bo takiego dupka żadna inna firma nie zatrudni.
        Pozostaje jeszcze cyrk i polityka.
        • Gość: jobrave Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.range86-146.btcentralplus.com 30.05.10, 20:47
          Jeśli go wyrzucili z SB, to nie może pobierać esbeckiej emerytury.
    • Gość: Jur@ Re: Chodziło mi o tego człeka :) IP: *.toya.net.pl 30.05.10, 20:56
      greekorthodox.blog.onet.pl/Pozdrowienia-z-Wakacji-dla-Bra,2,ID325100110,n
      • wampir-wampir Re: Chodziło mi o tego człeka :) 30.05.10, 21:18
        No i tam wyczytałeś o wywaleniu autora z SB i SB-bckiej emeryturze?
      • Gość: Bazyli Re: Chodziło mi o tego człeka :) IP: *.tktelekom.pl 30.05.10, 21:18
        Musiał mieć 15 lat służby . Pozwolili mu odejśc bo nabył prawo do
        emerytury. Czyżby to ten sam człowiek jeżeli tak to ja mu wybaczam
        jak on zawsze głosił, lecz nigdy nie ędę go prosić o wybaczenie.
        Teraz wiadomo skąd takie ograniczenie umysłowe u Mykoły
        • Gość: pysio Re: Chodziło mi o tego człeka :) IP: 213.25.24.* 30.05.10, 22:01
          To jakiś nawiedzony oblech! Służyłem w wojskach kolejowych i mogę z całą
          otwartością zadać kłam jego słowom. To regularny walnięty oszołom i anty
          polonus. W rzeczywistości to należy mu współczuć. On się po prostu dławi
          nienawiścią do wszystkiego co polskie.Ten życiorys to hagiografia w czystym
          wydaniu. Obnażenie duszy człowieka pełnego nienawiści.Dla kogo tak potwornie
          sfałszowano ten opis?
          • lechowski51 Re: Chodziło mi o tego człeka :) 30.05.10, 22:14
            Wpisy na blogu tego niby kaplana mitomana to
            mykola.Styl,argumentacja,slownictwo sa kalka tego czym raczy nas tez antypolski
            klamca od wielu miesiecy na tym forum.
          • Gość: jobrave Re: Chodziło mi o tego człeka :) IP: *.range86-146.btcentralplus.com 30.05.10, 22:14
            Według mnie w postach Mykoły jest znacznie mniej nienawiści, niż w postach
            niektórych osób, które mu wytykają nienawiść.
            • wampir-wampir Re: Chodziło mi o tego człeka :) 30.05.10, 22:30
              Ja też nigdy nie zauważyłem nienawiści w postach Mykoły. Owszem
              zdarzają Mu się złośliwości i uszczypliwości, ale totak jak
              wszystkim i Mykołę akurat usprawiedliwia to, że jest atakowany jak
              nikt na tym forum. Święty by się zdenerwował.
              • Gość: Bazyli Re: Chodziło mi o tego człeka :) IP: *.tktelekom.pl 30.05.10, 22:36
                No i gnida została zdemaskowana.Aż mi wstyd że to klecha.
            • Gość: jobrave Re: Chodziło mi o tego człeka :) IP: *.range86-146.btcentralplus.com 30.05.10, 22:35
              Chciałem jeszcze dodać, że Mykoła nigdy nie zaprzeczał, że jest duchownym, a
              teraz nie zaprzeczył, że był funkcjonariuszem SB. To, że nim był, to żaden
              wstyd, albowiem formacja ta, będąca sukcesorką UB, bardzo zasłużyła się dla
              Polski poprzez zwalczanie banderowców, dzięki tym ludziom, mamy teraz Bieszczady
              i Beskid Niski bez Rusinów i Łemków. Gdyby nie UB,a później SB, banderowskiej
              hydrze niechybnie odrosłyby łby, dlatego odnośmy się do Mykoły z szacunkiem, bo
              bronił polskości i nie dopuszczał do odrodzenia się ukraińskiego nacjonalizmu.
              • wampir-wampir Re: Chodziło mi o tego człeka :) 30.05.10, 22:57
                Tak z ciekawości - gdzie się podziała Niestrudzona Bojowniczka o
                ochronę danych osobowych na forach GW? Czyżby też kiedyś donosiła
                oficerowi SB Mykole i boi się zdemaskowania?
                • Gość: jobrave Re: Chodziło mi o tego człeka :) IP: *.range86-146.btcentralplus.com 30.05.10, 23:07
                  Bojowniczka ani na moment nie opuściła forum - ono stanowi treść jej życia. Za
                  jej sprawą przybyło nam kilka nowych nicków na forum - różne "hahy", "wołyniaki
                  2", "biało-czerwoni", "shangrile" i wiele, wiele innych.
                  • lechowski51 Re: Chodziło mi o tego człeka :) 30.05.10, 23:23
                    Poszukiwal jobmatol klechy na na forum no i znalazl!.Tylko ze ten klechmatol
                    jest z salonu zrownujacego wyczyny banderowskich skoorwysynow z zolnierzami AK a
                    wiec moze sobie glosic "slowo boze" do woli.Zamilkna antyklerykalne
                    darki.analityki,armagedony...przytuli go do piersi wampir.Jedzcie teraz ta zabe
                    matoly!
                  • drugi_upior_w_moherze Re: Chodziło mi o tego człeka :) 30.05.10, 23:23
                    No tu nich una pod jakimś tam nickiem powi bidnemu wampirowi, które
                    chce portki, żeby kupił. Bo jak ni powi, to mu znów będzi zazdrościć
                    na Krakforum, że tyle ich ma, że nie wi w czym ma chodzić, żeby si
                    jej podobało. Ty bezbużniku, ty!
                  • Gość: pysio Re: Chodziło mi o tego człeka :) IP: 213.25.24.* 30.05.10, 23:26
                    Jo czy to dalszy ciąg hagiografii tego wredzia? Podziwiam twój upór aby mykoła
                    uczynić świętym!
                    • wampir-wampir Re: Chodziło mi o tego człeka :) 30.05.10, 23:33
                      Mykoła nie jest święty, jest zwyczajny. Niczym się od Was nie różni,
                      poza "zawodową" umiejętnością posługiwania się językiem. Może ma ją
                      dlatego, że jest księdzem, a może nie dlatego. To Jego sprawa. Mnie
                      czasem bawi, czasem drażni, a czasem zwyczajnie interesuje.
                      Przy okazji - dziękuję Miki za info o okopisku, byłem,
                      sfotografowałem, myślałem, że podkradnę trochę truskawek, ale
                      działek już tam nie ma, tylko wysoka trawa i chaszcze. Niezłe
                      miejsce na samosiejkę w sumie. Muszę to przemyśleć ;-)))
                      • Gość: pysio Re: Chodziło mi o tego człeka :) IP: 213.25.24.* 30.05.10, 23:40
                        Wampir jak zauważyłem to dość bezkrytycznie podchodzisz do jego wypowiedzi i
                        jeśli liznąłeś logiki formalnej to chyba za przysłowiowe masło? A zwyczajny to
                        on na pewno nie jest. To unikat w skali makro i za to go podziwiam. To do niego
                        odnosi się przysłowie o wybrukowaniu piekła dobrymi chęciami.
                        • Gość: Bazyli Re: Chodziło mi o tego człeka :) IP: *.tktelekom.pl 30.05.10, 23:48
                          Mykoła może coś napiszesz na usprawiedliwienie. Zawsze byłeś taki
                          wygadany. Czekamy na twoje wypowiedzi
                        • wampir-wampir Re: Chodziło mi o tego człeka :) 31.05.10, 01:59
                          Gość portalu: pysio napisał(a):

> Wampir jak zauważyłem to dość bezkrytycznie podchodzisz do jego
                          wypowiedzi i
                          > jeśli liznąłeś logiki formalnej to chyba za przysłowiowe masło?

Nie podchodzę bezkrytycznie, ale Mykole na tym forum dowala tyle
                          osób, że ja nie zamierzam dokładać swoich trzech groszy, nawet gdy
                          czasem mnie drażni. Poza tym najzwyczajniej na świecie lubię Mykołę,
                          chyba mi wolno?

> A zwyczajny to
                          > on na pewno nie jest. To unikat w skali makro i za to go
                          podziwiam. To do niego
                          > odnosi się przysłowie o wybrukowaniu piekła dobrymi chęciami.

Kiedyś Ci Pysio napisałem, chcesz się czegoś dowiedzieć o Mykole, to
                          umów się z nim na wódkę. Może nie odmówi. To co pisze na forum jest
                          wypadkową poglądów, wygłupów i tego jak na Niego i jego posty
                          reagujecie, a reagujecie przesadnie.
                      • mat120 Re: Chodziło mi o tego człeka :) 30.05.10, 23:49
                        wampir-wampir napisał:
                        Mykoła nie jest święty, jest zwyczajny.

Czyli całkiem podobnie jak Wampir.:)
                        • wampir-wampir Re: Chodziło mi o tego człeka :) 30.05.10, 23:55
                          I całkiem podobnie jak Ty :-))) Czy nie stąd ta niechęć do Mykoły?
                          • Gość: jobrave Re: Chodziło mi o tego człeka :) IP: *.range86-146.btcentralplus.com 31.05.10, 01:07
                            Po raz któryś różni durnie oskarżają Mykołę o krzewienie "banderyzmu" i
                            antypolskość, a ja chciałbym zobaczyć choć jeden cytat, który potwierdzałby te
                            zarzuty. Po drugie: jeśli jedni propagują tu nazizm, to dlaczego inni nie mogą
                            propagować "banderyzmu", po trzecie: jeśli niektórzy publikują tu różne
                            rasistowskie treści, to niby dlaczego innym nie można publikować antypolskich?
                            Po piąte: bardzo mnie cieszy i śmieszy obecność różnych "klechomatołków" (i
                            "klechomatołkiń") na tym forum, a jeszcze bardziej zdumiewa mnie ich kretynizm,
                            bo przecież każde ich kliknięcie, każde ich wejście czy to na portal, czy to na
                            forum przysparza temu "antypolskiemu medium" pieniędzy, dzięki takiej aktywności
                            patryjotycznych debili znienawidzona przez nich Gazeta. pl trzepie zgarnia kasę,
                            która mogłaby trafić do Rydzola - tak więc udzielajacie się nadal klechomatołki
                            i nabijajcie kabzę Aaaadaasiooowi.
                            • wampir-wampir Re: Chodziło mi o tego człeka :) 31.05.10, 01:26
                              Będą się udzielać, bo w głębi serca gardzą wielbicielami ojca
                              malwersanta. Uważają się za coś lepszego. Pewnie na codzień nie
                              wkładają moherowych beretów i wstydzą się kupować Ich Szmatławiec.
                              Klechoś kiedyś tu marudził, że chciałby, żeby jego poglądy
                              prezentowano w Polityce. Moim zdaniem właśnie dlatego. A ja np. nie
                              mam z tym problemu. Dzisiaj pewna stara schorowana sąsiadka mojej
                              cioci poprosiła, żebym poszedł do "Franciszkan" kupić Rodzinę Radia
                              Maryja i oczywiście poszedłem. Za pazuchę tego pisma nie schowałem.
                              No bo co to wstydliwego?
                  • Gość: jeden taki Re: brawo jojo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 06:17
                    obsesja postępuje wprost proporcjonalnie do kwadratu czasu jaki minął od
                    odejścia fanki a ty robisz z siebie durnia do kwadratu
                    już cały Peremyszl z ciebie wali
    • Gość: O! Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 79.139.112.* 31.05.10, 05:53
      Przecież O! pisal ( choc cenzor wyciął ten fragment i ciekawe
      dlaczego ) o tym ze Jur@ musial być ścisle związany z SB oraz
      wprawiony w sianiu nienawisci na tle narodowosciowymw okresie
      komuny bo identycznie pisze jak ci z SB lub służb podobnych tj
      odwroca uwagę od waznych tematów dot spraw pojednaia lub
      ujawnienia prawdy oczywistej ,skupia się na zaszczuciu upatrzonej
      ofiary która cokolwiek wie na temat tej prawdy oraz podsyca i
      podtrzymuje stałej atmosfery nienawiści wobec Ukraińcow Łemkow
      Bojków Austro węgrów czy innych grup narodowosciowych .
      Ciekwae skad się pojawił tak nagle ten JUR-gacz@ i z taka
      determinacją zaatakowal Mykołę choc to nie Mykoła jest nie jest
      podmiotem i przedmiotem w tej dyskusji .Zaraz pewnie zaatakuje
      O! ,Jobravo, Darino i Wampira że to też agenci SB i KGB a on ich
      doskonale zna i ma na nich kwity IPN a wogóle cala ta grupa wraz z
      O i Mykola są z Gazety Wyborczej i oplacani przez Michnika aby
      pisać o pojednaiu polsko ukraińskim .
      Ale ten Ju@gacz -JURNY i Jurga -O!
      Panie Jur@gacz- Wybaczać trzeba i prosić o Wybaczenie a następnie
      Jednać tak jak to przykladowo pokazal Polak Sosnowski wobec
      Ukraińca Kliczki . Piekny Gest pojednania i przyjaźni po
      zakończonej walce choć ciężkiej i przefgranej przez Polaka . Bardzo
      to wymowne.
      Skoro uważa Pan że ten Mykoła Jobrawo Wampir Darino czy O !Lamią
      prawo to napisać pismo do Prokuratora wykazać w ktorym miejscu
      łamane jest to prawo oraz żadać podjęcia stosownych dzialań .
      Jednak w pierszej kolejności trzeba się przedstwić -kim sie jest a
      Pan pisze anonimowo że jest Jur@ -jak JURGACZ małpa ktory celowo
      co podjurga do szykan i wzniecania nienawiści pomiędzy ludźmi z
      racji ich pogladow lub pochodzenia o czym mowi nawet Pana "
      ksywa "która sobie upodobał .
      • Gość: pysio Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 213.25.24.* 31.05.10, 07:01
        Taki punkt widzenia że mykole wszystko wolno jest co najmniej śmieszny i
        kontrowersyjny. Nie mam zamiaru znawcom logiki tłumaczyć oczywistości tego
        stwierdzenia. Mam taką malutką uwagę. Czy mykoła ze swoimi fanami mającymi
        status bojowników o wielką sprawę który sami sobie nadali - mają prawo ją
        osmieszać i przedstawiać w fałszywym świetle. Mykole się nie dziwię bo to
        urodzony matoł i robi to że szczerego serca ale od was zalatuje jakiś swąd
        inteligencji i nie musicie tego głupka podpuszczać i robić z niego arcy błazna.
        Ja wiem że dla uciechy niektórzy zrobią wszystko ale miejcie wzgląd na to ze to
        też w końcu człowiek który zbłądził i dalsze wykorzystywanie do zabawy tego
        nieszczęśnika zatraca cechy humanitaryzmu.On jest tak głupi że nie potrafi pojąć
        że tylko dla jaj jest utrzymywany na tym forum. Już kilka razy myślałem że
        zmądrzał i odejdzie bo nawet sam to deklarował ale jak zwykle głupota brała górę!
        • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 31.05.10, 09:29
          Mykola nie tylko bredzi i lansuje boksera Kliczke.Okazuje sie ze sam ten
          "kaplan" potrafi niezle przypieprzyc.
          www.wiadomosci24.pl/artykul/ksiadz_musial_zdjac_sutanne_za_chuliganstwo_23130.html
          • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 31.05.10, 09:33
            ...a tutaj co sbek mykola mowi o agencie SB bp.Sawie;
            Chrystus się narodził- Wychwalajmy Jego !!!
            Proszę o czytanie bloga greekorthoeox blog onet.eu .
            Blog ksiedza Anatola Horbaczek , niezależnego duchowengo grekoprawoslawnego w
            Polsce .
            Dowiecie się na czym polega funkcjonowanie i dzialalność Polskiego
            Autokefalicznego Kosciola Prawoslawnego ( i nie tylko tego koscioła) jako tworu
            urzędowego pro- bolszewickiego.

Proszę również o nie obwinianie i nie linczowanie Arcybiskupa gen. Michala
            Hrysuniaka SAWY .
            To nie wina tego konkretnego czlowieka i biskupa .
            To wina systeu jaki był jest -aktualnie i będzie w przyszłości.

W blogu greekorthodox wyrażnie mowi się o wspólpracy duchownych rożnych wyznań
            ze spec - służbami na calym świecie - co jest zrozumiałym normatywem
            .Wspólpracować to nie znaczy wydawać
            . Zależy od indywidualnego czlowieka oraz jego człowieczeństwa
            Człowierk jest tylko człowiekiem.
            O ile IPN ma dowody na to że Michal Hrysuniak SAWA szkodzil komukolwiek -
            zwlaszcza religii prawoslawnej i Kosciołowi Prawosławnemu w Polsce to niech
            ujawni takie dokumenty .
            Dziś IPN też może być narzędziem w reku Spec- slużb zaś prokuratorzy i historycy
            IPN agentami.
            Jutro historia może to ocenić inaczej i ujawnić -lecz bedzie juz za pózno dla
            tych ktorych sprawa dotyczy w dniu dzisiejszym .
            Ludzie nie dajcie się ponieść emocjom i zwariować na tle "polowania na czarownice "
            Arb. Sawa podobnie jak wielu innych biskupów i duchownych z roznych kosciołów
            współprawcowal ( mediował ) z SB ( np. jak Abp Wielgus ,ks Hejmo, Maliński itd)
            lecz nie popelnil żadnej zbrodni .
            Być może ksiadz Isakowicz Zalewski - tzw. konkwiskador rz-kat. może być agentem
            nowych spec - służb ktore mają za zadanie rozbijać religię chrzescijańską w
            roznych kosciolach nie tylko rz-katolickim ale i innych - mniejszościowych. Za
            to im placą - więc wykonują swoja pracę. To wina rządzących nie siepaczy - tj.
            wykonawcow zlecenia pracy. Wśrod rządzących szukajmy winnych niszczenia
            chreześcijaństwa nie wśród narzędzi pracy . To nie Kat morduje lecz Kat wykonuje
            polecenie morderstwa. Nie sądżmy katow lecz zleceniodawców.
            Dziś też wielu biskupów i księży na calym swiecie współpracuje zs spec -
            słuzbami . To nie powód żeby niszczyć tych ludzi tak bezwzględnie i tak drastycznie.
            Staję w obronie Abpa Sawy choć uczynil mi szcególną krzywdę pozbawiając
            sakramentu kaplaństwa w PAKP choć Ja nie bylem agentem spec - służb lecz
            ofiocerem któłry przyszedl do kosciola nie jako agent rozbijający religię
            prawoslawną lecz jako ksiądz oddany dla tej religii bizantyjskiej (
            prawoslawnej) a zwalaszcza oddany Jezusowi Chrystusowi i Matce Bożej.Stąd
            prowadzona jest moja misja internetowa na blogu greekorhodox onet. eu -
            ZAPRASZAM !!!
            To nie IPN lub spec - dziennkarze mają prawo osądzac tego człowieka lub jemu
            podobnych agentow lecz Jezus Chrystus .
            I To Jezus Chrystus napewno uczyni najbardziej sprawiedliwie !!!

Boże !!!- Obroń religię prawoslawną oraz chroń kosciół Prawoslawny i rzymsko -
            katolicki w Polsce aby byly to wkońcu Koscioly chrześcijańskie nie zaś
            instytucje koscielne w ręku mocy szatańskiej i sterowane przez te moce.!!!!

ks Anatol Horbaczek
            niezależny duchowny grekoprawsławny w Polsce
            • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 31.05.10, 09:38
              Wywalili dziada z cerkwi prawoslawnej to zalozyl sobie nowa sekte;
              9. Na mocy Uchwały Św. Soboru Biskupów PAKP z dnia 20 marca 2007 r. Nr 310 p.
              19, ks. Anatol Horbaczek, w oparciu o kanony Apostolskie nr 8, 39, 45, 55, 56,
              58; Kanon 9 IV Soboru Powszechnego; Kanon 11 Soboru Sardyckiego; Kanon 15 Soboru
              Kartagińskiego – za naruszenie norm dyscypliny cerkiewnej pozbawiony został
              stanu kapłańskiego, prawa noszenia odzieży duchownego i sprowadzony został do
              stanu laickiego.
              wiecej;www.ekumenizm.pl/content/article/20070322110623607.htm
              • Gość: kres Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 79.139.106.* 31.05.10, 10:56
                na stronach IPN występują pod nazwiskiem Horbaczek dwie
                osoby/prawdopodobnie bracia,zgodność imion rodziców/
                1/ Marian ur.2.10.1950 w m. Szczecinek
                2/Emilian ur.2.04.1948 w m. Okonek
                Tak więc Anatola tam nie ma .Być może są to bracia Anatola. A
                nawet jeśli tak to co z tego? F-sze SB służyli tak jak wymagało od
                nich państwo.Mamy ciągłość państwa czy nie? To może oddaj Lechowski
                dyplom ekonomisty zdobyty za komuny i zrób sobie nowy w wolnej RP.I
                inni podobni Tobie niech uczynią to samo.Może zrzekniecie się
                wszystkiego co zdobyliście za komuny,banda cymbałów. w takim
                państwie ,o ile ciągle jeszcze będzie istnieć,to za lat
                kilkadziesiąt być może ktoś bedzie zmniejszał emerytury obecnym f-
                szom wywiadu czy kontrwywiadu i innych. tu wszystko jest możliwe,bo
                to głupi naród a słowa Otto von Bismarcka są aktualne.Jeśli ktos
                uważa że obrażam swoj Naród to czy wcześniej nie powiedział tego
                wasz guru Rydzyk?
                Mykoło nawet jeśli jesteś Anatolem,to mnie to nie przeszkadza.
              • lechowski51 Nawroccie sie pierdziuny,darki,jobmatoly,armagedon 31.05.10, 11:00
                ...wampiry!.Siadzcie z Anatolem mykola na Ruskiej Polanie i chwalcie dzielo Pana!

Czasami jak podasz nazwisko to wielu we wsi twierdzi że nikt taki we wsi nie
                mieszkal i nie mieszka ale jak tylko powiesz przezwisko( np. Muchołap
                ,Pierdziun, Ślepak, Kulas ,Kowal-wyrwiząb , Stolarz ortopeda co kule do nóg
                struga , Bednarz itp) to od razu powiedzą kto to ,gdzie i z kim mieszka z
                jakiego pokolenia się wywodzi , gdzie go możesz w danej chwili znaleźć – nawet
                za Oceanem. Itd.
                greekorthodox.blog.onet.pl/Wakacyjna-refleksja-z-Rusinowe,2,ID328313505,DA2008-07-09,n
                • Gość: Bazyli Re: Nawroccie sie pierdziuny,darki,jobmatoly,arma IP: *.tktelekom.pl 31.05.10, 11:22
                  Ja nie rozumiem jak to było. Wojska Kolejowe to był MON a SB to
                  MSW . Bardzo mnie smuci że człowiek który podaje się za sympatyka
                  Ukrainców zwalcza swoich braci bo wyrzucono go z cerkwi
                  prawosławnej. Dlaczego podpisuje się jako ksiądz jak nim nie jest.
                  Może jest sługą czarta.
                  • Gość: O! do Bbazyli Re: Nawroccie sie pierdziuny,darki,jobmatoly,arma IP: 79.139.112.* 31.05.10, 11:57
                    Panie Bazyli święcenia kaplańskie są nie zbywalne . Podpisuje sie
                    jako ksiadz bo ma prawo do tego -lecz wyrażnie jak czytam jego blog
                    to pisze że jest księdzem nie Polskiego kosciola Prawoslawnego i z
                    tym kosciolem jako kolaboracyjno bolszewickim tworem nie ma nic
                    wspólnego . dlatego ma prawo uzywać tytulu ksiedza bizantyjskiego (
                    ma takie swięcenia - sukcesji patriarchatu konstantynopolitańskiego
                    od biskupa Preszowa ) O ile nie byłby ksiedzem lub podpisywał sie
                    że jest duchownym PAKP wowczas mozna byłoby zarzucic mu nie prawde
                    oraz sporządzić donos do Prokuratury. Dawnoby to uczyniono o ile
                    bylaby to nie prawda bo jak wiem stytale poluja na tego ksiedza -
                    jak na zwykle zwierzę bo nie chcial byc kolaborantem w nowym wydaniu
                    ( przecież byl księdzem Ordynariatu Wojska Polskiego a na czele
                    tego Ordynariaytu kto stał - to chyba pan wie co napisal IPN w
                    książce pt. w kregu bizancjum "z odniesieniem do tego kościoła )
                    Między patriotyzmem a kolaboracja to są istotne różnice i jak pisze
                    ten ksiadz ma być BÓG -HONOR- OJCZYZNA nie zaś kolejność
                    odwrotna. Volksdeutche też okrzyczani byli w Niemczech za patriotow
                    niemieckich a okazało sie że nie patriotamilecz IDIOTAMI zostali
                    nie tylko w pojeciu Polaka ale i samego Niemca.Aby być porządnym
                    Polakiem -Rusinem to- nie musi być się kolaborantem . Wystarczy
                    przestrzegać Konstytucji i prawa obowiazującego w Polsce.
                    Jak myśle Czart też jest Bogiem - choc ciemności lecz ma swich
                    slugusów na poważnych stanowiskach - w kazdym rządzie lub w kazdym
                    Kościele- zwlaszcza wywodzącym sie spod pięcio ramiennej gwiazdy .
                    Pozdrawiam Pana panie Bazyli .Ale ,ale Bazyli to: tez ruskie imię
                    i bardzo powszechne wsród Rusinów( a może pan tez odpowiednik tego
                    Niemieckiego Volks...ktory wykazuje sie na ...... ) .
              • Gość: O! Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 79.139.112.* 31.05.10, 11:41
                O! i wlaśnie teraz dowiadujemy sie kim jest MYKOŁA i o co mu
                chodziło i chodzi . BoJa też nigdy nie stwierdzilem ani nie
                zauwazylem aby kiedykolwiek Mykoła atakował Polakow ,polskość lub
                negował jakiekolwiek fakty przedstwiane przez oponentów o ile były
                to fakty prawdziwe i historycznie potwierdzone.
                Podobnie jak O! czy inni na tym forum ma przecież prawo bronic
                mniejszości narodowej z ktorej się wywodzi w swoim rodzinnym kraju
                jakim jest Polska ,ma prawo mowić prawde historyczną i prawo
                domagania się aby przestrzegana byla Konstytucja RP jako najwyższe
                polskie prawo a obecnie Konstytucja UE .
                czytając jego blog czy tez wypowiedzi na forum Mykola udowadniał
                że zbrodbniarze byli są oraz mogą być w kazdym spoleczeństwie i w
                kazdym narodzie.
                Agencii oraz oficerowie SB ( dziś odpowiednik ABW a kiedyś UB ,czy
                UOP) byli sa i będą w kazdym systemie i kazdym państwie. Jednak
                najwazniejsze jest prawo i poszanowanie tego prawa i nie jest ważne
                przez kogo byłoby to prawo łamane.Odpowiedzialność ma byc równa.
                Zlamal prawo - niech odpowiada i ponosi stosowna karę .Bo trudno
                aby bandyta cieszyl się wolnoscią oraz bogactwem zagarniętym swojej
                zamodrowanej ofierze . To rzoumiem jak tez rozumiem rawo
                własności .Skoro twoje to masz do tego prawo jak nie twoje to nie
                wyciągaj opo to zlodziejskiej ręki .
                Polska ma byc państwem Prawa nie państwem POLICYJNYM lub
                Agenturalno- inwigilująo totalitarno rasistowskim . W Warszawie
                zorganizowano manifestacje STOP Rasizmowi w Polsce . manifestacje
                tę nie organizowal O! ani Mykola lecz Polacy z Warszawy .Czyli sami
                Warszawiacy . Tutaj proszę zauważyć Mykola zawsze nawoływał do
                Przebaczania -zrozumienia oraz do Pojednaia w sposob taki jak
                choćby uczynił to Sosnowski wobec Kliczki.Piękny sportowy i
                przyjacielski GEST !-O! . A czy zauważono jak zachował sie Gołota
                wobec Adamka . Polak wobec Polaka z nienawiścia za to że dostal od
                tego Polaka slusznie lewy -prosty oraz tzw. prawy sierpowy . Uznal
                Golota swojego popgromce sportowego za osobistego wroga . To nie
                polega na tym że ktoś mnie słusznie pokonal i trzeba go nie
                nawidzieć . Polega na tym aby umieć pogodzić sie z porażka ,
                wybaczać i prosić o wybaczenie a w konsekwencji nie prowokować i
                nie podejmować walki będąc na pozycji z góry przegranej . Co do
                tego Mykoly to myslę że zachowanie ma analogiczne z odniesieniem do
                ks Isakowicza lecz wobec Rusinow czyliPolakow - Łemkow Bojkow
                Austro węgrow udowadniając że ci ludzie nie zasluguja na miano
                Zbrodniarzy i bandytow ,że byli ofiarami i spotkało ich takie samo
                okrutne nieszczęście jak Polaków na Wolyniu. Skoro nikt nie broni
                tych ludzi to dlaczego duchowy bizantyjski ten Wasz ulubiony
                Mykola mialby milczeć i nie bronic tych bliskich sobie ludzi i tej
                wielowiekowej kultury z odniesieniem do zrujnowanych Cerkwi. . O
                ile mi wiadomo to tego duchownego wyrzucono z Cerkwi Prawoslawnej
                ( tej bolszewicko- kolaboracyjnej) za fakt iż byl inicjatorem
                pomnika Jana Pawla II w Przemyslu i tym na trwale zapisał się w
                historii tego pomnika i tego miasta ( o czym pisano nawet w
                regionalnej prasie - w art. pt. W Przemyślu nie chcą Papieża jako
                pomnika pojednania bo pierwszy poprosił o to ksiądz prawoslawny -
                wlaśnie wasz ulubieniec zwany przez was Mykoła )
                Nie wstyd wam opluwac tego ksiedza i opluwac Łemkow Bojkow Austro
                węgrow za to że chcą tutaj tolerancji pojednania a wręcz powrotu do
                starych tradycji kiedy to w Przemyslu nie czyniono róznic pomiedzy
                Ukraińcami Zydami i Polakami a nie rzadkie byly mieszane malżeństwa
                i rodziny tych trzech nacji. Będą szanować w Polsce Rusinow to
                jestem pewien że na Ukrainie poszanuja Polakow , Skoro nie szanuja
                Rusinow w polsce to dlaczego mieliby szanować Polakow na Ukrainie
                Kiedyś tj ponad 20 lat temu w Polsce tej PRL wszyscy pracowali w
                tzw. systemie komunistycznym i nie ważne czy w Wojsku Polskim co
                wprowadziło Stan wojenny MOi SB które realizowalo polecenia Wojska
                polskiego ,Urzedzie Miejskim ,Gminnym,tez realizujacym polecenia
                Wojska polskiego i komisarzy Wojskowych w okresie tego stanu
                szkole ,PKP , fabryce itd . Przeszlo - minęlo .Sytem upadł - jest
                nowa rzeczywistość lecz to nie powod żeby dyskredytować i
                dyskryminować ludzi o pochodzeniu mniejszościowym lub urodzonych i
                pracujących w czasach PRL w roznych instytucjach i na róznych
                stanowiskach -skoro nie popelnili zadnej zbrodni i nie mozna
                udowodnić im takiej zbrodni ( co do winnych zbrodni powinno
                wyciagać się prawne konsekwencje nie zaś tzw. dziki LINCZ) .
                Tak więc konkluzji - przestaniecie opluwać i oskrzać Rusinów o
                bandytyzm lub o źle pojety szowinizm oraz nacjonalizm to zarowno O!
                jak też zapewne Mykola , Jobravo ,Wampir , Darino i inni nie bedą
                zazrzucać że drzazgę w oku brata widzisz zaś belki w swoim oku
                nie postrzegasz . Oto chodzilo i chodzi dla O!oraz jak mysle dla
                Mykoly .
                teraz jak pan JUR@ uważa że O! czy ten Mykola sieje nienawiść lub
                falszywą propagande nienawiści bo akurat byl oficerem w SB a potem
                przyjął świecenia kaplańskie co nie ukrywa na swoim blogu - i
                chwala mu za to Top może wnieść oskarzenie do Prokuratury aby
                tego Mykolę i O! oskarzono i osądzono za to min. że polecają
                Wybaczać i Prosic o Wybaczenie a następnie w duchu pokoju i
                zrozumienia się POJEDNAĆ bo jak uważają to jedyna nasza Polska
                wspólna droga ku przyszlości . Bo to że ktoś jest Rusinem w Polsce
                to nie ma znaczyć że że nie jest POLAKIEM i nalezy wykluczyć go z
                polskiego spoleczeństwa . Mozna być Rusinem,Żydem ormianinem ,
                Nigeryjczykiem Amerykaninem ,japończykiem w Przemyślu itd a
                jednoczesnie mozna być Polakiem -nawet szczegolnym patriotą
                polskim ( o czym Mykola a nawet O! nawiązywał z odniesieniem do
                gen. Szandruka kawalera Orderu Virtuti militari który otrzymal od
                gen andersa choć ostatniego dowodcy SS Galicjen)
                O!, Mykola , Wampir, Darino oraz inni rozumieją tych ludzi i ich
                tragedie nie tylko narodowe ale i osobiste Rozumie to też np. Pan
                jobravo - rdzenny prawdziwy odpowiedzialny POLAK choć przez
                niktórych obrażany i bez względnie atakowany za swoje myslenie oraz
                przekonania patriotyczne .
                Chcecie linczować O! i Mykołę oraz opluwać tych co myslą z
                wyprzedzeniem w trosce o Polskę -to wasza sprawa i sprawa waszego
                sumienia. Lecz wiem że jedyna drogą do silnej Polski jest droga
                pojednaia z bratnimi nam Ukraińcami chocby jak w symbolicznym
                geście Sosnowskiego i Kliczki . Trzeba być głupcem aby nie widziec
                przywiązania i sympatii Ukraińcow wobec stale niechetnym im Polakom
                ( nie wiadomo z jakiej przyczyny -chyba że wyniklej z fantazji
                Sienkiewiczowskiej i jego bajko Trylogii). Przecież Ukraińcy to
                Narod szczegolnie przesladowany i mordowany ( milionami choćby
                sztucznym glodem ) na przestrzeni wiekow historii
                Z całym szacunkiem wszystkich pozdrawiam -bez względu na stosunek
                do mnie jako do O! i do Mykoły - tylko czy ten Mykola to faktycznie
                Mykoła czy też ktoś o podobnym NIKU i numerze IP ?
                • lechowski51 Filozofia sbeka mykoly 31.05.10, 12:01
                  Oto czesc jego belkotu;

Agencii oraz oficerowie SB ( dziś odpowiednik ABW a kiedyś UB ,czy
                  UOP) byli sa i będą w kazdym systemie i kazdym państwie. Jednak
                  najwazniejsze jest prawo i poszanowanie tego prawa i nie jest ważne
                  przez kogo byłoby to prawo łamane.Odpowiedzialność ma byc równa.

Polska ma byc państwem Prawa nie państwem POLICYJNYM lub
                  Agenturalno- inwigilująo totalitarno rasistowskim . W Warszawie
                  zorganizowano manifestacje STOP Rasizmowi w Polsce . manifestacje
                  tę nie organizowal O! ani Mykola lecz Polacy z Warszawy .Czyli sami
                  Warszawiacy

Co do
                  tego Mykoly to myslę że zachowanie ma analogiczne z odniesieniem do
                  ks Isakowicza lecz wobec Rusinow czyliPolakow - Łemkow Bojkow
                  Austro węgrow udowadniając że ci ludzie nie zasluguja na miano
                  Zbrodniarzy i bandytow ,że byli ofiarami i spotkało ich takie samo
                  okrutne nieszczęście jak Polaków na Wolyniu.

Kiedyś tj ponad 20 lat temu w Polsce tej PRL wszyscy pracowali w
                  tzw. systemie komunistycznym i nie ważne czy w Wojsku Polskim co
                  wprowadziło Stan wojenny MOi SB które realizowalo polecenia Wojska
                  polskiego ,Urzedzie Miejskim ,Gminnym,tez realizujacym polecenia
                  Wojska polskiego i komisarzy Wojskowych w okresie tego stanu
                  szkole ,PKP , fabryce itd . Przeszlo - minęlo .Sytem upadł - jest
                  nowa rzeczywistość lecz to nie powod żeby dyskredytować i
                  dyskryminować ludzi o pochodzeniu mniejszościowym lub urodzonych i
                  pracujących w czasach PRL w roznych instytucjach i na róznych
                  stanowiskach

Jak widac ten byly sbek nie dostrzega ze oprocz kanalii pracujacych w SB byli
                  Ci ktorych sbecy katowali i wiezili.Byly sbek zrownuje kata z ofiara,jak w
                  przypadku tych zakatowanych na Wolyniu i ich oprawcow z UPA.
                  • Gość: O! Re: Filozofia sbeka mykoly IP: 79.139.112.* 31.05.10, 14:06
                    Lechowski- ileż w tobie nienawiści -skąd to u ciebie czlowieku sie
                    wzieło ?. Niczym zwykle zwierzę atakujesz zajadle nie tylko
                    Ukrainców ale również Polakow -tych co mówią o pojednaniu i chcą
                    tego pojednania .Tych co mowią prawdę jak wygląda ta prawda z
                    jednej i z drugiej strony .
                    Spójrz na Sosnowskiego - weź przyklad choć srogo oberwał od
                    Ukraińca to przyszedl do tego Ukraińca pogadali ,uściskali sie i
                    nikt do nikogo nie przejawial żadnej nienawiści. Natomiast Golota -
                    niby Polak jak się zachowal wobec Polaka Adamka - jak zwykły
                    nieokrzesany Cham -O!.
                    Lechowski - nie bądż Gołotą ( jemu sie nie dziwię bo biją go caly
                    czas po głowie) Ty przecież czlowiek z miasta Mielca - rozumny i
                    roztropny ,ponoć wyksztalcony historyk i nauczyciel w szkole
                    zachowujesz się jak dzikus . Udowodnij ministrowi Drzewieckiemu ze
                    Polska nie jest dzikim lecz cywilizowanym krajem choćby w sposób
                    taki jak uczynił to Sosnowski.
                    Odrzuć nienawiść ze swojego serca i patrz w przyszłość nie w
                    przeszłość .Patrz gdzie wzrok nie sięga i łam czego rozum nie
                    złamie.
                    A skoro lubujesz się w uzywaniu wyzwisk oraz przekleństw wobec
                    bliźnich a sprawia ci to przyjemność to nie dziw się że O! czasem
                    robi ci przyslugę przyjacielską i odpowiada takim samym ulubionym
                    przez ciebie językiem jak np.
                    A lechowski łysa pała robi z siebie sam CYMBAŁA!-O!
                    Jak dzieci w Przedszkolu - po co sie więc
                    przedrzeźniać ,naśmiewać , opluwać ,przeklinać,
                    dopowiadać ,szykanować ,klamać itd. ?
                    Przecież pijany Polak na drodze który zabija niewinnych ludzi nie
                    jest gorszym katem od UB, SB, KGB ,CIA ,MOSADU ,Al kaidy itd bo
                    smierć oraz meczarnie tych ludzi sa takie same a nawet gorsze bo z
                    dlugotrwałym kalectwem . Mordują tych ludzi tysiącami w skali roku
                    a jakoś nie plujesz na tych pijanych lub zanarkotykowanych
                    oprawców ,ktorzy działają dzisiaj na polskich drogach nie zaś 70
                    lat temu na Kresach .Nie idziesz z transparentem i krzykiem -na
                    karę śmierci tych bandytow drogowych skazywać ....
                    Bądź prawdziwym Polakiem - każdemu Bratem RODAKIEM !
                    Lechowski wierzę w ciebie i w twoje czlowieczeństwo .
                    Wierzę ze nie jesteś takim złm czlowiekiem na jakiego się
                    kreujesz . Bo przecież jesteś ( JESTEŚMY ) POLAKAMI nie dzikimi
                    zwierzętami za jakich chcą nas uważąć inni -nawet ci na rządowych
                    posadkach jak np. minister Drzewiecki !
                    Myslę że nie tylko ja ale madrzy forumowicze oraz Pan Bóg rozumie
                    twój niezaspokojony gniew i o ile nawrócisz się i okażesz prawdziwą
                    skruchę jesteśmy w kazdej chwili gotowi ci wybaczyć . Nie wiem jak
                    Mykola ale myslę ,że też -spróbuję go w tym przekonać bo mieszkamy
                    po sąsiedzku - O!
                    Przemyśl i przeanalizuj to co piszę -bo wierzę w ciebie i w Pysia -
                    też !
                    • lechowski51 Re: Filozofia sbeka mykoly 31.05.10, 16:08
                      Wiem ze wiele pogladow ktore glosisz tutaj i na swoim blogu bierze sie z urojen
                      lub z manii przesladowczej.Byc moze jest to spowodowane Twoja przeszloscia
                      zawodowa?.Jako byly sbek wszedzie widzisz wrogow i cale Twoje zycie
                      skoncentrowane jest na walce z nimi.Chce Cie Anatol poinformowac ze czas walki z
                      wrogami komunizmu juz sie skonczyl,ze mozesz odpoczac i zaczac zyc
                      normalnie.Masz na sumieniu wiele jak kazdy sbek i teraz jako pop masz szanse
                      odpkupienia win.Modl sie za tych ktorym zlamales kariery,za tych
                      zastraszonych,ktorzy donosili Ci na bliznich.
                      Przestan bronic bandytow z UPA i mowic ze to byli Ukraincy,bo to byl margines
                      wsrod Ukraincow,margines zdziczalych zbrodniarzy mordujacych kobiety i
                      dzieci.Nie porownuj ich lobuzie do zolnierzy AK bo obrazasz pamiec tysiecy
                      zakatowanych od Pawiaka do Montelupich,zakatowanych w Powstaniu
                      Warszawskim,czyli w czasie gdy upowcy byli gorliwymi wspolpracownikami katow
                      chlopcow i dziewczat z AK.
                      Nie mam w sobie Anatolu mykolo nienawisci,bo nie dalem sie jak TY sbeckim
                      skoorwysynom przekonac do ustroju ktorego podstawa byla wal;ka z wszystkimi
                      ktorzy tej chorej ideologii nie uznawali.Wychowalem sie w katolickim domu gdzie
                      obowiazywala zasada-Gosc w dom,Bog w dom!.Zyj sobie wiec lemko-bojko-ausryjaku
                      wsrod nas tylko szanuj prawa,zwyczaje i tradycje gospodarza.Nie opluwaj naszych
                      bohaterow i nie czcij zbrodniarzy naszego narodu.
                      Jak bede w Ujkowicach rzuce Ci na skladke abys nie musial glodowac przez
                      pederaste ktory Cie wykorzystywal i zabieral pieniadze za msze ktore odprawiales.
                      • wampir-wampir Re: Filozofia sbeka mykoly 31.05.10, 16:27
                        lechowski51 napisał:

> Jak bede w Ujkowicach rzuce Ci na skladke abys nie musial
                        glodowac przez
                        > pederaste ktory Cie wykorzystywal i zabieral pieniadze za msze
                        ktore odprawiale
                        > s.

Projekcja. Wreszcie wiemy skąd w Klechosiu tyle nienawiści do
                        duchownego innego obrządku. Jakiś katabas przeleciał go w czasach
                        ministrantowania, a katolicka mamusia rzekła: synku, tak trzeba, to
                        święty człowiek przecież. Klechoś zrozumiał. Jest dobrym katolikiem,
                        nie chce iść do piekła, ale trauma tamtego bzykania tkwi w nim do
                        dziś...
                        • Gość: Bazyli Re: Filozofia sbeka mykoly IP: *.tktelekom.pl 31.05.10, 17:43
                          A gdzie Ty Mykoła masz swój kościół ,przepraszam cerkiew i czy odprawiasz tam
                          msze.Ilu już masz wiernych. Jeżeli nie masz cerkwi to bierz którąś. Najlepiej w
                          Ujkowicach lub Wyszatycach. Zrób coś dla swojej wiary.Nie szukaj kontaktów za
                          oceanem u diaspory bo oni dają na inne cerkwie. Może ja cię wspomogę tylko żebyś
                          nie zdefraudował kasy.
        • wampir-wampir Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 31.05.10, 16:21

> Taki punkt widzenia że mykole wszystko wolno jest co najmniej
          śmieszny i
          > kontrowersyjny. Nie mam zamiaru znawcom logiki tłumaczyć
          oczywistości tego
          > stwierdzenia.

Mykole wolno tyle samo, co innym. Nie ma powodu, żeby się nie
          odgryzał, gdy wypisujecie o Nim, że jest głupkiem czy błaznem. Posty
          niezgodne z prawem lub regulaminem portalu są wycinane. Moim zdaniem
          Mykoła ani prawa ani regulaminu nie łamie. Pani Profesorka, która
          namiętnie zgłaszała posty do usunięcia z pewnością donosiła również
          na Mykołę i co? I nic.

> Mam taką malutką uwagę. Czy mykoła ze swoimi fanami mającymi
          > status bojowników o wielką sprawę który sami sobie nadali - mają
          prawo ją
          > osmieszać i przedstawiać w fałszywym świetle. Mykole się nie
          dziwię bo to
          > urodzony matoł i robi to że szczerego serca ale od was zalatuje
          jakiś swąd
          > inteligencji i nie musicie tego głupka podpuszczać i robić z niego
          arcy błazna.
          > Ja wiem że dla uciechy niektórzy zrobią wszystko ale miejcie
          wzgląd na to ze to
          > też w końcu człowiek który zbłądził i dalsze wykorzystywanie do
          zabawy tego
          > nieszczęśnika zatraca cechy humanitaryzmu.On jest tak głupi że nie
          potrafi poją
          > ć
          > że tylko dla jaj jest utrzymywany na tym forum. Już kilka razy
          myślałem że
          > zmądrzał i odejdzie bo nawet sam to deklarował ale jak zwykle
          głupota brała gór
          > ę!

Ja sobie nie robię jaj z Mykoły. Nie sądzę, żeby ktoś "utrzymywał"
          Go na forum dla zabawy. Owszem, Mykoła czasem pisze wesołe posty,
          jak choćby ten o Hitlechowskim na truskawkach. Z przyjemnością je
          czytam. Bawią mnie. Ale samego Mykoły nigdy nie uważałem za błazna.
          Poza tym pisał kiedyś o browarku z trzema redaktorami. Tego
          trzeciego, o którym na tym forum nie było wcale, nie licząc tamtego
          posta Mykoły i ja znam i lubię. Przyjaciele naszych przyjaciół są
          naszymi przyjaciółmi, jak mówi przysłowie.
          • Gość: pysio Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 213.25.24.* 31.05.10, 17:55
            wampir ja ci wcale nie mam zamiaru wybierać przyjaciół! Chcesz kochać mykoła?
            to twoja sprawa. dla mnie to odrażający typ zatwardziały antypolonus. Krzewiący
            tradycje sojuszu łemkowsko - upowskiego a do tego nieprzeciętnie zaślepiony
            nienawiścią do tego stopnia że wykorzysta nawet najbardziej luźne skojarzenie
            aby ośmieszyć Polaka. Dla ciebie to kawały wampir a dla mnie przepiękna tragedia
            człowieka zindoktrynowanego i ogłupionego nie potrafiącego zdobyć się na choćby
            minimum refleksji. A tak na koniec; szwaby tak nie potrafili nienawidzić żydów
            jak mykołowaci Polaków!
            • wampir-wampir Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 31.05.10, 18:25
              Ja nie wiem, gzie Ty widzisz tą nienawiść Mykoły do Polaków. Nie
              będę Ci przypominał, co pisałeś o Ukraińcach, nie o upowcach tylko.
              Ktoś inny robił to na tym forum. Czy to się jakoś specjalnie różni
              od tego, co pisze o Polakach Mykoła? Ja bym powiedział, że w swoich
              sądach byłeś znacznie ostrzejszy. Mykoła się w postach o Drzewieckim
              czy Sosnowskim wygłupia, a Ty pisałeś śmiertelnie poważnie. I co z
              tego? Nie dowalam ci przecież w każdym poście, dlaczego miałbym to
              robić Mykole? Nie uważam, że Polacy to naród, o którym nie wolno
              złego sowa napisać. Jeśli zasługują, to czemu ich nie krytykować i
              nie wyśmiewać? Że robi to czasem Mykoła, który ma pochodzenie jakie
              ma, wcale mi nie przeszkadza. Wolno Mu tak jak wszystkim.
              • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 31.05.10, 19:06
                wampir pisze;
                Projekcja. Wreszcie wiemy skąd w Klechosiu tyle nienawiści do
                duchownego innego obrządku. Jakiś katabas przeleciał go w czasach
                ministrantowania, a katolicka mamusia rzekła: synku, tak trzeba, to
                święty człowiek przecież. Klechoś zrozumiał. Jest dobrym katolikiem,
                nie chce iść do piekła, ale trauma tamtego bzykania tkwi w nim do
                dziś...

Ty jak i inni "kochajacy Polakow inaczej" masz w chorej glowie zwierzecy
                antysemityzm Polakow wyssany z mlekiem matki no i nienawisc.Mykola jest dla mnie
                przedstawicielem sekty a nie kaplanem.Jest tez przede wszystkim bylym sbekiem i
                jak te skoorwysyny,ktore niszczyly wolnosc i zycie tysiecy Polakow pozostal tym
                metodom SB wierny do dzisiaj.
                Problemow z pedalami nie mialem psycholu nigdy.Lasek troche przelecialem i n ie
                bylem jak byly sbek mykola na utrzymaniu biednych staruszek...

Będąc w USA sam przeżywałm dramat z księdzem proboszczem w Pittsburgu który był
                homoseksualistą ( lub bardziej poprawnie teraz się to określa ze normalnym
                człowiekiem lecz . Inaczej kochającym, Aby nie Pederastą lub Pedałem – bo to
                obraźliwe i uwłacza godności tych ludzi. Dlatego piszę wyraźnie ”
                homoseksualistą”) Również nie dawał mi żadnych pieniędzy ( nawet należnych mi
                intencji za odprawione msze i posługi duszpasterskie) Nie miałem z czego
                przeżyć. Utrzymywały mnie tylko starsze skromne osoby drobnymi intencjami
                dawanymi w tajemnicy przed proboszczem bo znaly jego charakter oraz stosunek do
                duchownych nie będących z jego "tzw Paczki"
                greekorthodox.blog.onet.pl/Wakacyjna-refleksja-o-skrzywdz,2,ID328899074,DA2008-07-11,n
              • Gość: Zenek Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.tktelekom.pl 31.05.10, 19:22
                Całe towarzystwo wzajemnej adoracji staje w obronie swojego guru
                Mykoły.Nie wiadomo czy głosił on na tym forum swoje poglady czy też
                swojej grupy . Niech poda ile jego sekta ma ludzi i gdzie można
                posłuchać jego kazań. Może jego wyznanie to fikcja dla zgarniania
                pieniedzy naiwniaków. Teraz wiadomo dlaczego tak zajadle atakował
                Polaków chciał się przedstawić jako radykalny bezkompromisowy kapłan
                który jest zwykłym sflustrowanym ramolem z SB-cką
                przeszłoscią.Takich jak on nazywa się wyrzutkami
                społeczeństwa.Wszędzie go mieli dość. Był tak kochany jak na tym
                forum.Nad takim dziadem nie ma się co litować bo to zwykła ludzka
                gnida.
                • Gość: jeden taki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 20:22
                  kazania na forum
                  wyznawców plus minus pięcioro i paru pomniejszych adeptów
                  a teraz zastanówcie się jak go wywalić stad wreszcie bo sb i grekokatolicy nie
                  mieli tyle cierpliwości dla debila co wy :-)
                  • Gość: jeden taki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.toya.net.pl 31.05.10, 21:07
                    Jeszcze masz czelność pisać na tym forum złodzieju?
                  • Gość: kres Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 79.139.106.* 31.05.10, 21:18
                    poproszę o link do wiadomości stwierdzającej że ksiądz Anatol
                    Horbaczek vel Mykoła był f-szem SB
                    • jobrave Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 31.05.10, 22:31
                      Kres, bywasz tu, na tym forum, już od jakiegoś czasu, więc powinieneś już
                      wiedzieć, że nie obwiązują tu właściwie żadne zasady. Część wojujących
                      forumowiczów, szczególnie tych, którym imaginuje się, że bronią polskości,
                      rzucają ot tak sobie różne oskarżenia, ale gdy przychodzi je udowodnić,
                      zmieniają temat, przeczekują i wyskakują w innych wątkach. Znamy chyba wszyscy
                      ten język, tę postawę odamwiająca prawa do życia tym, którzy mają inne zdanie
                      środowiska, które określam, jako "zdegenerowaną endecją". Tak więc żadnego linku
                      nie będzie. Nie wiem jak jest tą pracą Mykoły w SB, ale rejestry IP są dość
                      dokładne, udało mi się tam znaleźć osoby, które dość krótko w tej służbie
                      pracowały, nawet takie, które nie miały nic wspólnego z merytoryczną pracą tej
                      służby - np. sekretarki,
                      kierowcy, specjaliści od daktyloskopi, mechanoskopii itp.
                      Choć nie zasłużyłem na miano chrześcijanina, to jednak uważam, że bliższy jestem
                      zasad tej religii niż forumowi orędownicy katolicyzmu, m.in. w zw. tym bardzo
                      nie lubię, jak dziesiąciu atakuje jednego, w takiej sytuacji staję po stronie
                      atakowanego, tym bardziej w sytuacji, gdy niczego złego nie można mu zarzucić,
                      cieszę się, że nie jestem odosobniony, że jest Wampir, Ty Kres i kilka innych
                      osób, które wiedzą, że świata nie można odmalowywać wyłącznie w czarno - białych
                      barwach. Trudno nie być agresywnym, jeśli zewsząd otacza człowieka agresja i tak
                      się niefortunnie składa, że najbardziej agresywni są ci, którzy powinni krzewić
                      miłość i to bezwarunkową. Cieszy mnie, że Jarosław Kaczyński zmienił swoje
                      zachowanie i wierzę, że nie jest to zabieg pi- arowski, bo przecież to co
                      przeżył, musiało nim wstrząsnąć, nie widzę natomiast tego samego u jego fanów,
                      oni nadal wszędzie widzą esbeków, ZOMO, komuchów i kapusi. Nie można nikomu
                      odmawiać prawa do życia, jeśli nie czynił innym świństw z premedytacją, nie
                      można osądzać żadnych zbiorowości ludzkich, lecz co najwyżej pojedynczych ludzi,
                      nie można skazywać, czy piętnować człowieka za poglądy, jeśli nie szkodzą one
                      nikomu, tzn. jeśli ich wyznawcy nie nawołują do wyrządzania krzywdy innym. W
                      wątkach Mykoły nic takiego nie znalazłem. Stał się takim chłopcem do bicia dla
                      różnych frustratów, którzy w ten sposób wetują sobie swoje niepowodzenia,
                      najczęściej te, mające związek z życiem osobistym. Od razu zastrzegam, że jeśli
                      chodzi o mnie, to moja postawa wobec życia nie ma charakteru roszczeniowego, nie
                      doznaję więc rozczarowań, a w zw. tym nie przeżywam frustracji, nigdy tez nikogo
                      nie atakuję, ale jeśli jestem atakowany, to odpowiadam atakiem.
                      • Gość: armagedon Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 188.33.172.* 31.05.10, 22:49
                        Janek szkoda słów!! Sprane berety.Zgodnie ze społeczną nauką
                        kościoła forumowi chrześcijanie zastanwiają się jakby tu dopierdolić
                        bliźniemu i dowodzą który z nich lepszy patriota czy katolik. Po
                        ch.. się kłócić i tak wszyscy spotkamy się na Słowackiego.
                      • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 31.05.10, 23:08
                        Tu masz wyznanie sbeckiej wiary "przesladowanego"
                        mykoly,anatola,ksiedza,popa,szefa sekty i prowokatora.Znajdziesz w tym belkocie
                        spowiedz zagubionego sbeka.
                        greekorthodox.blog.onet.pl/Zywy-Kosciol-ywa-Cerkiew,2,ID266834804,n
                        • wampir-wampir Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 31.05.10, 23:14
                          Zajmij się sobą załgany mitomanie. Wybitny działaczu podziemia,
                          milionerze - globtroterze, wyznawco Hayeka. Nie stać cię nie tylko
                          na domek z ogródkiem, ale nawet na marne 18 kafli dla córeczki na
                          start zawodowy. Łajza też widać odziedziczyła talent
                          przedsiębiorczości po tatusiu, skoro sama nie umiała zarobić na
                          gabinet, tylko polazła wyciągać rękę do UP. Od Mykoły wara matole!
                          • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 31.05.10, 23:20
                            Wez lekarstwa psycholu bo znow Ci odbija.
                            • wampir-wampir Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 31.05.10, 23:24
                              Spokojna głowa debilu, martw się o siebie. Napisz może skargę do
                              Wielkiej Denuncjatorki, ukoi cię przed snem.
                              • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 31.05.10, 23:35
                                Zazyj lekarstwa bo zaczynasz miec urojenia.Na temat mani przesladowczej mozesz
                                skonsultowac z mykola hrobaczkiem
                                • wampir-wampir Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 31.05.10, 23:50
                                  Kiedy wieczór w krąg zapada,
                                  Fanka do snu się układa:
                                  "Klechoś! Zostaw ten rozporek
                                  I chodź odmówić paciorek.
                                  Niech Klechoś przy łóżku klęknie
                                  I powtarza głośno, pięknie:
                                  "Boziu, usłysz głos chłopczyny,
                                  Odpuść jego niecne czyny!!!!!
                                  Erotyzmem ni moderną
                                  Niech się Klechoś już nie spodli!!!
                                  Teraz Klechoś się pomodli
                                  Za Kaczego, za Rydzyka
                                  Łukaszenkę, Kim Dzong Ila,
                                  Potem grzecznie się wysiusia,
                                  Tylko ptaszka nie wygina
                                  I spokojnie, cicho zaśnie."
                                  Brzydki chłopak mruknął: "Właśnie!!!"
                                  • Gość: Bazyli Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.tktelekom.pl 01.06.10, 07:03
                                    No a gdzie się zapodział nasz Mykoła czyżby się już wypalił.
                                    • Gość: jeden taki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 07:07
                                      ciiiiiii pisze następne kazanie i rozpisuje głosy poparcia na nicki
                                      ciekawe czy oni z wampirem i walmontem-jessssuskiem siedzieli w jednym
                                      psychiatryku czy poznali się na terapii grupowej
                                      • Gość: Bazyli Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.tktelekom.pl 01.06.10, 07:12
                                        A może w koncu zażył leki
                                        • Gość: jeden taki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 07:15
                                          a może przedawkował?:-)
                                          • Gość: jeden taki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.toya.net.pl 01.06.10, 09:13
                                            Co jeszcze ukradniesz? Złodzieju?
                                            • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 10:47
                                              To posluchajmy kazania jak sbek mykola lituje sie nad agentem abp.Wielgusem.
                                              ....i modli sie zamiast placic mandaty;
                                              greekorthodox.blog.onet.pl/Wierzyc-nie-wierzyc-amerykansk,2,ID405164864,n
                                              • Gość: kres Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 79.139.106.* 01.06.10, 12:19
                                                nie znalazłem tam spowiedzi sbeka,Mozna to nazwać spowiedzią
                                                zagubionego człowieka, obecnie takich zagubionych ludzi nie brakuje.
                                                Dla mie to Anatol był oficerem LWP,być może służył w jednostce
                                                kolejowej na Słowackiego rozformowanej pod koniec lat
                                                osiemdziesiątych.Biorąc pod uwagę rok urodzenia,datę ukonczenia
                                                szkoły podstwawowej,LO ,UMCS, następnie SOR-u służbę mógł rozpocząć
                                                najwcześniej w 1979r.Z tego wynika że w LWP mógł przesłużyć 10
                                                lat.Być może jako ksiądz próbował wrócić do armii.Tyle mozna
                                                wywnioskować.Być może/biorąc pod uwagę miejsce urodzenia miał
                                                krewnych/ braci ?/,z których jeden służył w MO następnie przeszedł
                                                do SB,drugi służył w SB przez kilka lat- na pdst. danych IPN/
                                                Dla mnie to wszytko nie ważne. Jestem tego samego zdania co Mykoła,
                                                jeśli ktoś popełnił przestepstwo to należy mu to udowodnić i
                                                skazać.Jeśli wykonywał swoją pracę zgodnie z obowiązującym wówczas
                                                prawem,to nie ma żadnych podstaw do szykanowania tych ludzi.Jest to
                                                przede wszystkim nie ludzkie, a dla wierzących -to juz niech
                                                dopowiedzą sobie sami. Sam fakt służby w SB,która zaszczytu nie
                                                przynosi, powinien wystarczyć w zupełności.Prosiłem juz na forum
                                                Lechowskiego aby zaprzestał praktyki siania nienawiści.Jako człowiek
                                                nie rozumiejący złozonej problematyki narodościowej ,często
                                                wystepującej w Przemyślu ,czyni wiele zła.Jątrzy,rozdrapuje nie
                                                zagojone rany,budzi negatywne emocje.Jesteś często upiorem tego
                                                forum ,panie Lechowski.Jeśli czynisz to świadomie, z premedytacją to
                                                tym wieksze zło z Ciebie wychodzi.
                                                Jesli chcesz już koniecznie zostać z nami to zacznij budować coś
                                                pozytywnego,to o wiele trudniejsze od tego co robisz dotychczas

Do Jobrave. w większości zgadzam sie z Twoimi pogladami,choc często
                                                forma ich głoszenia jest trudna do przyjęcia.Dobrze że jesteś na
                                                forum . Chcialbym rownież mieć mozliwośc poczytania tego co pisze
                                                Fanka i żałuję że tak to się skończyło.
                                                • Gość: jeden taki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 12:24
                                                  co ty pie..lisz kres? jedyny upiór tutaj to jojo resztę wynajmuje na godziny jak
                                                  ich wypuszczają na przepustki z żurawicy
                                              • Gość: ciekawe Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 12:21
                                                Zatem wyjaśniła się mykołowata obrona ubeków w kamienicznym wątku.
                                                • Gość: jeden taki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 12:28
                                                  tam jest wątek osobisty
                                                  jeden z ubeków nienawidzi dochtora d
                                                  money money money must be funny:-)
                                                • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 12:36
                                                  Katodebile i katomatoly majace w ustach piane nienawisci zrbili sobie biednego
                                                  mykoly sbeka i sie nad nim znecaja bo to PiSwinie gardzace milosnikami Bandery i
                                                  Szychewycza.Jobamatoly i psychole pomowia kazdego ale swojego mykoly beda bronic
                                                  jak niepodleglosci.
                                                  A oto co sam mykola pisze o swojej sbeckiej przeszlosci;

Bo oczywiście- byłem oficerem MSWiA i pracowałem na różnych stanowiskach (
                                                  min. anlityka prawno- dokumnetacyjnego, dochodzeniowca ,śledczego ,kadrowca
                                                  wkońcu zwyklego kasjera bo aby mi szczegolnie dokuczyć z przyczyn
                                                  narodowościowo- religijnych to odebrano mi wszelkie należne dodatki za stopień
                                                  i funkcje oficerskie po to by ponizyć wobec rożnych mało umnych - tj mało
                                                  rozumnych matołków z MO ( ich tam nie brakowało szczególnie na stanowiskach
                                                  kierowniczych) następnie zagnano fikcyjnie na bardzo niskie stanowisko
                                                  prascy tj. kasjera choć tej kasy nigdy na oczy nie widzialem itd. i stąd
                                                  moja szeroka wiedza na ten temat i na temat wielu ludzi z różnych środowisk ,

Zresztą nie ukrywam tego na blogu i w swojej biografii .

Nigdy nikogo nie prześladowałem ,nie werbowałem do żadnej współpracy i na
                                                  nikogo nigdy nic nie pisałem - tj nie donosilem .

Oczywiscie sbek mykola na nikogo nie donosil i nikogo nie przesladowal.On nosil
                                                  kanapki dla internowanych w Uhercach i w Karlikowie!.
                                                  wiecej;greekorthodox.blog.onet.pl/Maniek-Gumowe-Ucho-i-inni-Agen,2,ID381992815,DA2009-06-24,n
                                                  • Gość: jeden taki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 12:47
                                                    lechoski olej tego mękołę i analityka
                                                    pojebobrawe funduje wam karaiby
                                                    pakuj manele
                                                  • lep.na.modliszki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 15:34
                                                    Pakuj, pakuj nic tu po tobie. Ktoś mi kiedyś złożył propozycję, żeby
                                                    wysyłać donosy na Mykołe do administracji, na szczęście Lep swój
                                                    rozum ma i tego nie uczynił, ponieważ dla Lepa najważniejsza jest
                                                    W O L N O Ś Ć, wolność słowa również. :) Pozdrawiam swoich Fanów:)
                                                    Co do Pana Mykoły to Lep wie kim jest, ale nikomu nie powie. :)
                                                  • Gość: O! Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 79.139.112.* 01.06.10, 15:45
                                                    To nie O! się zapodział lecz agent SB o psudonimie TW Jur@ ,ktory
                                                    dziwnym trafem pojawił się tylko raz na tym forum i napuścil na
                                                    Mykoę myslęc że O! to Mykola lub podpowiadając ze O! to jest ksiadz
                                                    Anatol czyli Mykola. Nawet jak by Mykoła był oficerem SB i póńiej
                                                    ksiedzem to czy jest to przestepsgtwo bo o ile doczytalem się na
                                                    blogu byl też w USA ksiedzem rzymsko -katolickim a więc takim,
                                                    samym jak inni księża w takim samym kosciele i poslugujacym nie
                                                    tylko Polakom, Ukraińcom ,Amerykanom a nawet Murzynom. Wobec tego
                                                    należy go zlinczowac czy też wspierać w tym co uczynil i czyni w
                                                    odniesieniu do obrony wartości i kultury nie tylko bizantyjsko
                                                    greckiej ale i rzymsko katolickiej utozsamianej z polską .Przecież
                                                    zainicjowal pomnik papieża w Przemyślu jako pomnik pojednaia polsko-
                                                    ukraińskiego -o tym jakoś agent Jur zapomnial dopisać !
                                                    O! natomiast -o ile ktokolwiek będzie opluwal lub zło rzeczyl
                                                    Ukraińcom lub prawym Polakom bez wzgledu na to jak będzie opluwany
                                                    lub pomawany nadal bedzie bronil tych którzy byli i są skrzywdzeni
                                                    nie tylko w tamtym ale i w obecnym systemie.
                                                    Chciałbym podpowiedziec dla agenta SB TW JUR@ zapomnial dopisać
                                                    że w MO i SB oraz MON czyli Wojsku Polskim tez byli ludzie
                                                    przesladowani z racjii swojego pochodzenia ,przekonań oraz
                                                    poglądow z odniesieniem do wolności i praw człowieka . Może
                                                    podpowiesz w jaki to sposob tego ksiedza Anatola i za jakie sprawy
                                                    wyrzucano z tego SB , Ordynariatu Wosjkowego -Polskiego nie
                                                    Ukraińskiego oraz z polskiego koscioła prawoslawnego . O ile mi
                                                    wiadomo bo rozmawialem z tym ksiedzem to napewno nie wyrzucono go
                                                    za alkoholizm i chuligaństwo jak to opisano w Faktach i Mitach lecz
                                                    z przyczyn narodowościowych religijnych i jak kto woli
                                                    politycznych . Trudno się dziwic że ma takie a nie inn e poglądy
                                                    oraz wiedzę w tej materii - chyba temu nikt nie zaprzeczy .Jest też
                                                    ogromna różnica kiedy zostaje się księdzem będąc wcześniej
                                                    oficerem spec slużb nawet SB ( jak świety Pawel przecież też był
                                                    oficerem spec slużb Sanhedrynu żydowskiego ) a niżeli ksiedzem czy
                                                    biskuopem który godzi się na płatną współpracę z takimi słuzbami w
                                                    tamtym oraz obecnym systemie ( o czym powszechnie wiadomo) .
                                                    Przecież nie jest tajemnica że tak było -jest i tak bedzie.Lecz
                                                    niech to bedzie w granicach Konstytucji prawa nie dla celow
                                                    dyskredytacji i dyskryminacji obywatelskiej
                                                    Może Agent Jur@ ( prawidlowy pseudonim SB TW JUREK ) znów coś
                                                    dorzci na tym forum czy też w sprawie tego ksiedza czy tez zatkalo
                                                    go na dobre.
                                                    tak więc odpPrzeciez tak dobrze jest zorientowanym w temacie - No
                                                    Agencie Jur@ - smaruj ile wlezie o alkoholiźmie i chuligaństwie
                                                    ksiedza Anatola - chętnie poczytamy .
                                                    Tak więc od Kościoa ,księzy , oraz Rusinow -Łemkow Bojków Austro
                                                    węgrw czynionych przez róznych agentów szubrawcami , bandytami i
                                                    zwyrodnialcami WARA i nie zaczepiać skoro nie ma się ku temu
                                                    istotnych powodow lecz tzw. PODJUDZANIE ... Wowczas i ja jako O ! i
                                                    jak myslę Mykoła jako wasz ulubiony kapelan odpier. sie od
                                                    wszyskich w tym od agentów typu JUR @( lub JUD @) plujacych na
                                                    swoich bliźnich oraz na ludzi ktorzy niczego zlego im nie uczynili.
                                                    Ci ktorzy powinni odpowiadać za popełnione zbrodnie dawno juz nie
                                                    żyją lub są na tzw. wykończeniu ( w wieku ok 90 lat) .Tak więc nie
                                                    mozna rozliczać obecnie zyjących ludzi za to że ich przodkowie
                                                    dokonywali wzajemnych zbrodni . Stąd dewiza aby wzajemnie
                                                    wybaczeć - i wzajemnie sie zbliżać przez pojednanie bo zycie idzie
                                                    swoim tokiem oraz stale do przodu ,zaś tok my slenia o charakterze
                                                    odwetowym cofa nas jako ludzi do tyłu czyli do dzikiego kraju .
                                                    Kto chce pluć na O! czy na kapelana Mykołę - niech sobie pluje a
                                                    O! i Mykoła meszkający po sąsiedzku -odpluje jak potrzeba to dwa
                                                    razy bo wie kto z kim i jak współpracowal mając do wypełnienia
                                                    okreslone zadanie - jak Jur@ czyli TW Jurek.
                                                    Agenci byli -Są i Bedą a tak sie sklada że O! rozpoznaje ich po
                                                    ich mowie i uczynkach no bo po Mowie i po Uczynkach ich poznacie
                                                    jak twierdzil Chrystus-O!
                                                    Nawiasem mowiąc ciekawe: że Mykola mogł być oficerem MON i MSW a
                                                    potem księdzem i to rzymsko katolickim.
                                                    Sam nie wiem jak to sie stało -wyroki Boskie oraz Boże zamysły są
                                                    nie zbadane ?-O!
                                                    Jak poproszę Mykolę to może coś napisze na ten temat oraz jak to
                                                    się ze stanem wjennym ,kosciolem katolickim czy generalem
                                                    Jjaruzelskim oraz zagrożeniem inwazji Bolszewizmu miało ? -
                                                    Zapewniam ze zywa skarbnica wiedzy o wiele lepsza jak sam IPN -O!
                                                  • Gość: Jur@ Re: do "O" IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.10, 17:10
                                                    Gratuluję wspaniałego wnioskowania. Gdyby nasi sędziowie wyprowadzali takie
                                                    wnioski jak ty, to każdego, który zabił kurę, można byłoby skazać za zabójstwo
                                                    na karę dożywotniego więzienia :)))))
                                                    A tak na poważnie: nie powiedziałem, że "Mykoła" to człowiek z odnośnika
                                                    linkowego - bo skąd mi to wiedzieć?
                                                    Po prostu kiedyś przypadkowo wszedłem na tego bloga/ Widząc, jak ten
                                                    człowiek (ksiądz) gardzi Polską, która go utrzymywała i pewno otrzymuje
                                                    emeryturę (nie najgorszą) skojarzył mi się z wynurzeniami Mykoły. I tyle na tym.
                                                    Ale przyznaję, że celowo włożyłem ten kij w mrowisko, bowiem byłem ciekawy
                                                    reakcji osób pisujących na tym forum.
                                                    Wyniki przeszły moje najśmielsze oczekiwania ( ile postów w 1 dzień).
                                                    To mnie utwierdziło również w przekonaniu, że nie ma o czym dyskutować z
                                                    osobnikami typu Mykoła, ale również jak Lechowski.
                                                    I na koniec do "O" - nie lubię SB-eków (Ubeków nie znam). Nigdy nie byłem
                                                    informatorem czy też nie wiem jeszcze kimś.
                                                    Baw się dalej "O", a może idąc tokiem twojego rozumowania "Oleh", może Oleś czy
                                                    Olesia - koło dupy mi to lata :))))
                                                  • Gość: Dziadek Re: do "O" IP: *.tktelekom.pl 01.06.10, 17:21
                                                    Dzieki Ci Jura . Nie ma wątpliwości, że zdemaskowałeś ta kanalię
                                                    Mykołę .Jak się porówna wypociny na blogu Anatola Horbaczka i Mykoły
                                                    na tym forum to się ma pewność . Te same określenia, ten sam styl.
                                                    Szkoda, że panstwo Polskie placi emeryturę takiej kanali co opluwa
                                                    Polaków i Ukrainców . Ten osobnik kieruje się cały czas swoim
                                                    interesem. Wystarczyło go wyrzucić z kościoła prawosławnego aby
                                                    zwalczał ten kościół. Miał nadzieję , że zostanie generałem w SB ale
                                                    nie przeszedł weryfikacji dlatego jak on zawsze pisał dostał Hop Kop
    • Gość: e Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.xdsl.centertel.pl 01.06.10, 17:16
      Jest tu paru Sbeków na tym forum,którzy opluwają wszystko co polskie.
      • Gość: Bazyli Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.tktelekom.pl 01.06.10, 17:25
        Mykoła plują Ci w twarz a ty twierdzisz , że to deszcz pada. Nie
        masz wstydu , powinieneś się pod ziemię zapaść
        • Gość: O! Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 79.139.112.* 01.06.10, 17:48
          O! jakby sie przyjmował agentami SB lub aktualnymi agentami spec -
          służb to moze zapadl by sie pod ziemię lecz JUR@ stary agent SB a
          obecnie etatowy agent tych nowych słuzb może i Mykole - tego
          księdza rozpracowuje skoro podobnie jak ja czyta jego bloga. Widac
          ma taka prace i9 za to mu płąca . Jednak O! nie czyni nic co
          szkodziloby Polsce i Polakom wręcz przeciwnie broni kosciół
          katolicki, Polakow przed żle pojetym szowinizmem i nacjonalizmem
          oraz przekonuje ze tylko madrądra polityka i podejściem do naszych
          sąsiadów ukraińcow możemy pomoc rodakom na Ukrainie a także samym
          sobie w zjednoczonej Europie.
          To co pisze agent Jur@ to O! ma w Du... żym kńcu malego palca i
          może sobie pisać tak tak jak sobie pisze Mykola i tak jak sobie
          piszą inni czy to na forum czy tez na blogach .
          Mykola jak mne poinformowal to nie ma czasu na zajmowanie się
          pierdolami na tym forum oraz jakimiś agentami SB -Jur@ ale cieszy
          się że ten agent spec służb zajmuący się rozpracowywaniem
          mniejszości oraz księzy katolickich zareklamowal jego blog i
          zachęcił do czytania tego jak by nie było poczytnego bloga -że aż
          agent Jur @ go czytuje . Na tym blogu ten sam agent Jur@
          czyli "Jurek "( zbiezny psudonim agenta z abpa Sawą TW Jurek-a więc
          wiadomo co to za agent i kto nim jest na tut. terenie) też wpisal
          że ten ksiadz H. to były oficer WSUS w Przemyslu - i co z tego .
          Dostał odpowiednią reprymende i tyle - Pytanie NO I CO z Tego że
          sobie pisze bloga - widać ma takie prawo i źle nie pisze skoro go
          czytają -a nawet przyznaja rację -podobnie jak czyni to O!
          -O!
          Co do Hop Kop to O! jak HOP KOP może dać takim agentom Jur@ trzy
          razy po dwa razy HOP KOP i powiedzieć O!
          Srdecznie Pozdrawiam !-O!
        • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 17:55
          mykola pisze;
          Nawet jak by Mykoła był oficerem SB i póńiej
          ksiedzem to czy jest to przestepsgtwo bo o ile doczytalem się na
          blogu byl też w USA ksiedzem rzymsko -katolickim a więc takim,
          samym jak inni księża w takim samym kosciele i poslugujacym nie
          tylko Polakom, Ukraińcom ,Amerykanom a nawet Murzynom. Wobec tego
          należy go zlinczowac czy też wspierać w tym co uczynil i czyni w
          odniesieniu do obrony wartości i kultury nie tylko bizantyjsko
          greckiej ale i rzymsko katolickiej utozsamianej z polską .Przecież
          zainicjowal pomnik papieża w Przemyślu jako pomnik pojednaia polsko-
          ukraińskiego -o tym jakoś agent Jur zapomnial dopisać !
          O! natomiast -o ile ktokolwiek będzie opluwal lub zło rzeczyl
          Ukraińcom lub prawym Polakom bez wzgledu na to jak będzie opluwany
          lub pomawany nadal bedzie bronil tych którzy byli i są skrzywdzeni
          nie tylko w tamtym ale i w obecnym systemie.

Jezeli ktos rozumie cos z tego sbeckiego belkotu to prosze o przelozenie na
          jezyk polski.Byl ksiedzem katolickim a usunieto go z cerkwii prawoslawnej,byl
          oficerem SB a sluzyl w wojskach kolejowych,byl sbekiem ale zamiast bronic
          komunizmu i zwalczac wszystko co stanowilo polska tradycje,sbek mykola chcial
          wybudowac pomnik Jana Pawla II za co go wywalili z SB.Moze lowca katodebili i
          katomatolow jobniety z Londynu skomentuje te lamance zyciowe swojego idola?!.
          • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 18:24
            Tym ktory maja watpliwosci ze mykola,to pop Horbaczek-byly sbek piszacy swoj
            blog to prosze kilka wypowiedzi z tego forum i porownajcie je z tymi na blogu;

ednak Mykoła zapyta jak Mesjasz w Ewangelii ?
            Ktoż jest bez grzechu- niech pierwszy rzuci kamień !
            Byly wady i zalety tamtego systemu ( pomijawszy sprawy polityczne)
            lecz rownież obecnie są wady i zalety lecz państwo juz nie jest tak
            opiekuńcze jak za PRL - a to widac słychać i czuć min. po emrytach
            i rencistach u lekarzy i w Aptekach . Maja nawet mleko w proszku i
            to z Caritasu ale na podstawowe leki - ratujące zycie nie mają ,
            a kiedyś mieli mleko prosto od polskiej krowy i leki za darmo -tez
            polskie nie gorsze anawet lepsze niźli dzisiaj kupują za grube
            pieniądze.
            kiedyś w TVP klamali - dzis tez klamią , kiedyś rząd oszukiwal -
            dziś tez oszukują obietnicami które nie spełniaja i td.
            Kiedys było MO i SB dzis Policja ABW ,CBS, CBA, Wywiad
            Kontrwywiad , SG, Służba Inspekcji Drogowej , Słuzba Wiezienna
            Straż Miejska SOK , Urząd celny itp- itd wszyscy o jednakowych
            prawach w represjonowaniu wobec podejrzanych obywatreli . A
            podejrzany juz jest w Polsce przestępcą choć później często przez
            Sąd uniewinniany ...... Państwo jakie -Typowo policyjne A czym się
            rózni od typowo milicyjnego - tym ze jest POLICYJNE i bardzo
            rozbudowane w srodkach przymusu oraz inwigilacji .
            Ot - grzechy sa po każdej stronie -tylko trzeba im sie dobrze
            przyjrzeć -a zawłaszcza sobie nim bedziemy krytykować innych -nawet
            tych z PRLu!

kapusiow jest nie ustanny i urosl jyuz do niebtycznTutaj lechowski
            ma słuszną racje - wzrost kapusiów jest nie ustanny i gigantycznie
            sie rozwija w odnisieniu do powstających coraz to nowych slużb
            inwigilująco - porządkoweych. A jak to sie ma z tamtym okresem
            panie lechowski i z znamienitym Pana udziałem w tych danych
            statystycznych /
            Coś Pan zapomniał o Gierku - żył Pan jak za króla Sasa a potem na
            swojego dobroczyńcę i chlebo dawce wywalil Pan Ku.....sa i pluje co
            bądź .
            • lep.na.modliszki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 18:37
              Panie Lechowski zaczął Pan pisać jak Mykoła, Lep przeczytał połowę i
              się zmęczył, sugeruję na następny raz wpleść w post jakiś wierszyk w
              stylu Mykoły, w celu rozluźnienia spiętych gałek ocznych:)
              • drugi_upior_w_moherze Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 18:57
                lep.na.modliszki napisał:

> Panie Lechowski zaczął Pan pisać jak Mykoła, Lep przeczytał połowę
                i
                > się zmęczył, sugeruję na następny raz wpleść w post jakiś wierszyk
                w
                > stylu Mykoły, w celu rozluźnienia spiętych gałek ocznych:)

Nu co Ty temu bezbużnemu klechomatołowi wierszyki każesz pisać, jak
                un ni umi, bo un imbecyl jest. Niech si lepi pomudli za Kima z Korei
                jak mu wampir kazał razem z Panią Fanką Srakotłuczką chorą jak te
                wściekłe krowy, to im może Bosek wybaczy te durnoty, co tu wypisują
                i ryby da z Alaski przez synka wypatroszone, żeby si długo jeszcze
                mudlili, jak pinindzy ni mają na te smuleńskie prawdziwe. Ty
                bezbużniku jedyn, Ty!
            • Gość: Ksenia Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.tktelekom.pl 01.06.10, 20:04
              Ten były ksiądz to wstąpił do SB dla pieniedzy i łatwego życia. Oni
              wtedy mieli wszystko a ludzie stali w kolejkach po jedzenie. Mykola
              dostałeś mieszkanie w gliniaku.Zajmowałeś się wtedy kontrolą
              wiernych wyznania grekokatolickiego i prawosławnych. Byłeś
              specjalistą do tych spraw. Ale cię wyrzucili.Wykorzystałeś kontakty
              zapusciłeś brodę i zostałeś ksiedzem ale i stąd Cie wyrzucili.
              Jesteś taki,że każdego niszczysz . Zwalczasz Polakow, prawosławnych.
              Teraz czepiłeś się Jury który jest za młody aby być w SB
              • Gość: jeden taki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 20:07
                Gość portalu: Ksenia napisał(a)Jesteś taki,że każdego niszczysz

to ich łączy z jojo
                bez serc bez ducha to szkieletów ludy
          • lep.na.modliszki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 18:33
            Panie Lechowski nikt Panu nie karze czytać postów Mykoły (a może
            ktoś karze? :) ), ma Pan wolną wolę która może Panu podpowiedzieć
            żeby koło jego postów przejść obok i je zignorować. Ja czytam może
            50 % tego, co pisze, a wynika to z tego, że pisze bardzo rozciągle i
            uważam podobnie jak Wampir mój kolega z oddziału:), że czasami pisze
            z humorem, czasami denerwująco, a czasami mądrze wytykając nam
            wszystkim nasze narodowe wady i pewnie, dlatego tak wielu irytuje.
            Ma prawo pisać tak jak inni, a kto nie chce czytać nie musi, no
            chyba że nie ma innych podniet w życiu. Pozdrawiam Lep
            P.s.
            Pewnie jak zwykle będzie się Pan upierał przy swoim:), ale czy takie
            bezkrytyczne jednostronne spojrzenie na wszystko to na pewno dobra
            cecha?
            • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 19:02
              Bzdurnych elaboratow sbeka mykoly nie czytam i nie komentuje od tygodni.Tym
              razem czynie wyjatek i poswiecam tej kanalii troche czasu,bo z jednej strony
              balamuci na swoim blogu a z drugiej przy poparciu jobnietego i paru jego kumpli
              z SB robi to na tym forum.Ten odrazajacy typ przyciaga takich samych jak On a
              jak mam weryfikowac nasze narodowe wady to wole poczytac Krasinskiego lub
              Wyspianskiego a nie bylego sbeka.
              • jesus33 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 19:34
                Jesus mimo swej słabej wiary, od niedawna (po umoralniającej
                rozmowie jaką miała Valmont z Panem szanownym dzielnicowym) stara
                się mówić o drugim człowieku albo z miłością, albo wcale. Jesus Panu
                Lechowskiemu radzi to samo w imię miłości do bliźniego swego,
                którego powinien kochać jak siebie samego, a jak będzie Pan robił
                inaczej to potwierdzi tylko słowa Pana Jobrave o hipokrytach
                kochających jedynie figurkę, a nie słowa i czyny Pana Jezusa
                Chrystusa :)
                www.youtube.com/watch?v=dG9tuuznL1Y
                • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 19:51
                  Jesus, jobniety,kocur i inni to wzorcowi katodebile sa w stanie pokochac nawet
                  tak podla kreature jak sbek mykola.We mnie co stwierdzam ze smutkiem,nie ma tyle
                  chrzescijanskiego milosierdzia ale obiecuje,ze bede usilnie nad tym pracowal aby
                  pokochac swoich bylych przesladowcow.
                  • jesus33 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 19:57
                    Niewiem Panie Lechowski co zrobili Panu za komuny Panowie Jobrave,
                    Kocur i Mykoła, ale brawo Panie Lechowski za próbę usilnego
                    pracowania nad sobą to dobrze wróży na przyszłość :)
                    • jesus33 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 19:59
                      Oczywiście "nie wiem" ma być osobno :) Zaraz przyjdzie Pani
                      Profesórka i poprawi, a wcześniej zdzieli kilkoma obelgami :)))
                      • wampir-wampir Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 20:08
                        Pani Profesórka zamiast zdzielać i poprawiać, to niech se te portki
                        wybierze. Zaraz wszystkie kupię i będzie płakać na wszystkich
                        forach, że tyle ich mam :-)))
                        • jesus33 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 20:18
                          O ty bezbożniku zakupocholiku ty jeden ty, Pani Profesórka to
                          wrażliwa kobita dlategu płacze, a nie z zazdrosci jak tu bezbużnik
                          wysysajło Wampir mówi:)))
                          • wampir-wampir Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 20:23
                            Tira rira, z zazdrości o łachy płacze. Wyjaśniły mi to Koleżanki z
                            innego foruma, o!
                        • mat120 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 22:01
                          wampir-wampir napisał:
                          Zaraz wszystkie kupię i będzie płakać na wszystkich > forach, że tyle ich mam :-)))

Zamiast portek kup sobie jaja.
                          • wampir-wampir Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 22:11
                            A po co mi więcej? Moim Dziewczynom wystarczają te, które mam, a
                            Pani Profesórka niech się w tej sprawie zwróci do klechomatosiów. Ja
                            nie jestem Nią zainteresowany :P
                            • Gość: pysio Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 213.25.24.* 01.06.10, 22:23
                              Wampir nie stać cię na oryginalność? Trochę przyciężkawy ten twój dowcip bo
                              jednotematyczny. Po tylu powtórkach musisz dojść do wniosku że się obnażasz
                              psychicznie. Kilku kolesi na tym forum ma tą samą manierę i chyba nie wiedzą
                              jakie to prymitywne? A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że nawzajem się
                              uważają za wyjatkowo dowcipnych lwów salonowych i nawzajem sobie kadzą z
                              podtekstem o orłach intelektu?
                              • wampir-wampir Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 22:37

> Wampir nie stać cię na oryginalność? Trochę przyciężkawy ten twój
                                dowcip bo
                                > jednotematyczny. Po tylu powtórkach musisz dojść do wniosku że się
                                obnażasz
                                > psychicznie.

A co ja mam zrobić, jak Pani Profesórka po forumach za mną biega i
                                liczy ile mam tych portek? Nie wiem czy chciałaby mi je ściągnąć czy
                                tylko zazdrości mi, że mam ich aż tyle.

>Kilku kolesi na tym forum ma tą samą manierę i chyba nie wiedzą
                                > jakie to prymitywne? A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że
                                nawzajem się
                                > uważają za wyjatkowo dowcipnych lwów salonowych i nawzajem sobie
                                kadzą z
                                > podtekstem o orłach intelektu?

Zapomniałeś o jednej Koleżance. Monotematycznej jak cholera. Czy
                                prymitywnej? To Ty napisałeś.
                            • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 22:28
                              Lekarz Ci powiedzial czy dziewczyny?.Zamiast bredzic o to co masz w spodniach
                              pogadaj Anatolem Horbaczkiem vel mykola specjalista od ustalania co kto ma w
                              rozporku.On rychlo rozpozna czy byles chrzczony scyzorykiem czy tylko udajesz
                              Zyda jak ksiadz Zalewski.
                              • jesus33 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 22:39
                                Panie Lechowski a feeee, nasz zbawiciel Jezus Chrystus też był
                                Żydem, a Pan tu zaczyna bawić się stereotypami i scyzorykami i
                                jeszcze Pan Ormian w to miesza. Musi Pan być przynajmniej w połowie
                                Turkiem, to by tłumaczyło Pana niechęć i do Żydów i do Ormian :)
                                • wampir-wampir Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 23:04
                                  jesus33 napisał:

> Panie Lechowski a feeee, nasz zbawiciel Jezus Chrystus też był
                                  > Żydem, a Pan tu zaczyna bawić się stereotypami i scyzorykami i
                                  > jeszcze Pan Ormian w to miesza. Musi Pan być przynajmniej w
                                  połowie
                                  > Turkiem, to by tłumaczyło Pana niechęć i do Żydów i do Ormian :)

Iii tam, Turkiem to ja byłem przez chwilę na tym forum. Dla Pysia i
                                  klechomatoła off course ;-))) A klechomatoł? Wieśniak z dziada
                                  pradziada i baby prababy, co to kredyty u Żydów w geszefcie
                                  zaciągali na przednówku, zeby do żniw dociągnąć i w arendzie, żeby
                                  się napić. Spłacali żonami i córkami w naturze, bo nic innego nie
                                  mieli, ale klechomatoł nie może być Żydem, bo żydostwo dziedziczy
                                  się po kądzieli. Bękartów się wśród Żydów nie poważa i stąd te
                                  kompleksy :-)))
                            • jesus33 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 22:30
                              Nu przecie na umleta se kup, takie pikne kwadratowe na zilonym rynku
                              od tych kurek co to przez tuą bolszewie bukselska pohowane w kurniku
                              pżet słuńcem by uhronić jaja pżet czurniakiem! Bezbużniki wy jedne
                              sprośne tylku wam jaja z jednym sie kojażą a umlet z truzkawką i
                              zbitą pianą pycha jest. O!
                              • wampir-wampir Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 01.06.10, 22:40
                                Jakie tam kwadratowe, normalne, ale kolorowe za to. Od zielononóżek.
                                Kupiłem sobie dziś dwadzieścia. Po złotówce za jajko, ale pyszne są.
                                Omletów na słodko nie lubię, ale z pieczarkami i cebulką duszonymi
                                na maśle - pycha!
    • Gość: jeden taki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 06:11
      temat niewygodny
      psychiatryk na spacerniaku
      • Gość: Bazyli Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.tktelekom.pl 02.06.10, 07:18
        Ta sfora sympatyków Mykoły próbuje zidiotyzować wątek. Nie pisze na
        temat tylko wcina jakieś swoje idiotyzmy typu fiki miki aby nie
        drążyć dalej niewygodnego dla nich tematu. To własnie sposób
        działania paczki z SB. Ośmieszyc kogoś zdyskredytować .
        • Gość: jobrave Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.range86-146.btcentralplus.com 02.06.10, 08:19
          Większości wątków -niestety - nie trzeba idiotyzować, nawet poważne- tak się
          zdaje ich autorom - mają spory ładunek idiotyzmu, wystarczy przeczytać, to co
          pisze KLechowypisdek. Dziwi mnie łatwość z jaką rzuca się tu na ludzi poważne
          oskarżenia, niemające pokrycia w faktach. I tak: jeśli komuś zarzuca się np.
          krzewienie ideologi banderowskiej, to trzeba to udowodnić, a nie - w typowo
          przemyski sposób rozsiewać chamskie plotki na czyjś temat. Każdy ma prawo kogoś
          nie lubić, ale owo nielubienie nie usprawiedliwia oszczerstw. Jeśli komuś, tak
          jak Mykole np., ale nie tylko jemu, stawia się różne ciężkie zarzuty, to albo
          trzeba je rzetelnie udowodnić, albo przynajmniej wystąpić pod swoim nazwiskiem,
          a nie tchórzliwie skrywać się za nickiem, w przeciwnym razie wszystko to, co
          piszecie na czyjś temat, ma wartość psiego gówna.
          Zaważyłem, że Mykoła przeszkadza tu wielu osobom, ciekaw jestem dlaczego? Może
          rzeczywiście był esbekiem i może ma jakieś kwity na niektórych z was, albo kogoś
          z waszych rodzin. Boicie się go po prostu. Jesli się go boicie, tzn. , że
          znaliście go wcześniej. Jeśli tak, to może zróbmy jakąś lustrację, tu na forum,
          może ujawnijmy dobrowolnie swoje dane osobowe i poszukajmy sobie w zasobach IPN
          i na liście Wildsteina, kto kim był? Ciekaw jestem, czy ci, którzy, tak gorliwie
          "demaskują" agentów i ubeków sami są aby w porządku? Takie zachowanie jest
          typowe dla zwykłych tchórzy, ludzi małych, zakompleksionych, zawistnych.
          I jeszcze jedna interesująca sprawa: atakujecie Mykołę, wyrzucacie go z forum, a
          wystarczy, że zamilknie na chwilę, a już pytacie co się z nim stało? Żyć bez
          niego nie możecie?
          Wrócę jeszcze do sprawy autolustracji na forum - proponuję wszystkim odważnym
          demaskatorom esebeków, TW, banderowców i banderowskich kolaborantów, by
          ujawnili swoje dane, wówczas staniecie się wiarygodni, a żeby nie było
          niedomówień, to zacznę od siebie: Janusz Stanisław Młynarski, s. Jana, Czesławy,
          ur. 14.11.1956 Przemyślu.
          A teraz kolej na was szanowni lustratorzy forum.
          • Gość: jeden taki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 08:26
            głupota jojo sięgnęła dna
            • Gość: jeden taki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 08:38
              jojo podaj numer karty kredytowej i pin albo numer buta zrobimy zrzutę na kapcie
              dla ciebie:-)
              • Gość: jobrave Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.range86-146.btcentralplus.com 02.06.10, 09:00
                Kutafo(a)nka w ofensywie - wczoraj dwa maile z pogróżkami, dziś za
                przeproszeniem "dowcipne" pościki, pewnie ją milicjanty podniosły na duchu.
        • jesus33 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 02.06.10, 08:45
          Nu a pan Szopunchauer to też esbek, kazał pżecież w swójej erustyce
          durnia ośmieszyć i tak subie Jesus duma nad tym co tu Bazyli z
          domisiów muwi i jurz jest peien rze ten Szopunchauer to wudz esbeków
          a jegu bibliią mósi jak nic być jegu erustyka, Bazili teraz mósi du
          arcybiskupa póbiec niech tygu Szopunchauera wciugnął na index ksig
          niewskuzanych. O!
          • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 02.06.10, 09:07
            Jobniety nakazuje wyciagnac rece na poklad i ratowac swojego pupila
            mykole-Horbaczka.Jobnietemu i spolce nie przeszkadza sbek mykola,jemu
            przeszkadzaja katodebile ktore uparly sie i chca wyrzucic bylego sbeka a teraz
            popa-mitomana z tego forum.Malolo tego!.Jobniety wie dlaczego katodebile i
            mohery sa takie wstretne.Otoz!.Mykola jako byly sbek ma pod tapczanem stosy
            dokumentow o TW lechowski,TW pysio vel morda.
            Jobniety zgodnie z przyjeta w GWprawdzie taktyka oglasza sbeka mykole
            czlowiekiem honoru a od niszczonych przez niego ludzi chce danych osobowych aby
            przy pomocy kumpli z SB i paru psycholi unurzac ich w blocie i pomowieniach.
            • Gość: jobrave Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.range86-146.btcentralplus.com 02.06.10, 09:54
              Nie wiem, czy Mykoła jest b.esbekiem, czy popem, czy jednym i drugim,bo jak do
              tej pory nikt tego nie udowodnił, natomiast wiem, że Ty klechopato jest
              parszywym oszczercą i dowody na to, są w co drugim twoim poście - tchórzliwy
              buraku i kłamco.
              • Gość: pysio Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 213.25.24.* 02.06.10, 10:30
                Przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka. Już myślałem że takie argumenty
                jak prowokacyjne apele już ci przeszły jo. A jakie ty masz dowody że mykoła to
                kryształ i jest niesłusznie posądzany. Dlaczego do niego nie zaapelujesz aby się
                ujawnił?
                • jesus33 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 02.06.10, 11:51
                  Właśnie Panie Pysio trzeba mieć dowody potrzebne do oskarżenia, a
                  nie tylko poszlaki. Jobrave zaapelował do wszystkich, do Jesusa
                  też! :) Tymczasem zamiast grzebać w zakurzonych katalogach IPN-u,
                  warto poświęcić czas na Dziką orchideę, 9 i pół tygodnia, Ostatnie
                  tango w Paryżu itp. to pozwoli rozładować złe emocje, a spojrzenie
                  na usta pani Otis pozwoli rozluźnić wszystkie mięśnie i tam też jest
                  Miki, który lubi tak jak Pysio jeździć na junaku i ma dark secrets.
                  O! A jaka tam piękna muzyka, odprężająca i Pani Ofra Haza tam tak
                  ładnie śpiewała.
                  www.youtube.com/watch?v=INowYXTQ42M&NR=1
                  www.youtube.com/watch?v=M2oUToKIABA

Jesus myśli jak Pani Profesórka, że Mykoła to nie ks. Anatul tylko
                  ta gnida i judasz Valmont!
                  • Gość: pysio Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 213.25.24.* 02.06.10, 18:12
                    Oskarżanie bez podstaw jest paskudne i z tym się zgadzam. Jest to metoda
                    rozpaczy - rzec by można wywołana brakiem argumentów. Często oskarżam mykoła o
                    polonofobię i kilku innych o ukrainofilię ale jestem pewny że mam rację!
                    Oskarżam ich też o to że do swoich obsesji nie mają żadnych powodów a ich
                    kategoryczne twierdzenia są wynikiem kultury, wychowania i wiedzy która często
                    nie ma nic wspólnego z realiami. Ich logika nie jest zdeterminowana
                    kwantyfikatorami obowiązującymi w logice formalnej lecz są to kwantyfikatory
                    domowej roboty lub tworzone na własny użytek.Ile razy coś napiszę to już mam
                    wydumane wnioski co ja chciałem przez to powiedzieć i to tak niepowiązane z
                    meritum że aż budzą zdumienie i śmiech. Potem na podstawie tych fałszywych
                    wniosków buduje się ciąg dalszy i następuje syndrom mojego wrednego charakteru.
                    Zgadzam się że można wyciągać wniosek z tonu wypowiedzi, ukrytych intencji,
                    pisania między wierszami, sposobu pisania lub unikania napisania czegoś.
                    Dedukcja to ciekawa nauka i bardzo dużo mówiąca o piszącym ale nie mogą one być
                    w tonie kategorycznym lecz czysto teoretycznym i domyślnym.
                    A na koniec ziutek/to po przemysku jesus/ literatura piękna jest piękna i na
                    pewno warto poswięcić jej więcej uwagi niż czytanie niektórych forumowych wypocin.
                    • Gość: jeden taki Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 18:23
                      och ziuta-walmont na łowach na zassssaniu poszła zrywać blondynki z seksownym głosem
                      • Gość: O! Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 79.139.112.* 02.06.10, 20:15
                        Wiecie co -O!
                        Podpowiem wam, że O i tak ma wszysstko co o nim piszecie - wiecie
                        gdzie no w OO!
                        A piszcie sobie piszcie ile chcecie i co chcecie oraz jak chcecie
                        lub nie chcecie .
                        O! tyko może podpowiedzieć że jak ktoś bedzie opluwal Łemka Bojka
                        Austro wegra Rusina lub Ukraińca oraz Polaka ,prawdziwego patriote
                        nie IDIOTĘ to O! nie ustapi i nigdy nie odejdzie z tego forum-
                        Pytanie dlaczego - odp. Bo mu sie tak podoba i tak chce bronić
                        uczciwych ludzi zarówno Polakow jak tez Ukraińcow a nawet SBekow i
                        tych co wprowadzali stan wojenny jak gen Jaruzelski i tych co
                        dzisiaj sie zwie siepaczami czyli z IPNu .
                        A Wy piszcie piszcie moje dziatki Ja p,,,, takie gadki z tej to o
                        to więc przyczyny Wy jesteście ( oj niegrzeczni i nie poprawni)
                        Szanujcie i kochajcie się wzajemnie nie ważne kto kim jest im kim
                        był ,z jakiej nacji religi i opcji sie wywodzi bo tu nie o wasz
                        prywatny interes idzie- lecz o Polskę i jej przyszłość.
                        czyli psy szczekaja a karawana i tak bedzie szla sobie powoli ale
                        dalej !-O
                        A jak potrzeba komus lepiej wytłumaczyć to polecam Kliczke lub
                        Adamka .Oni potrafią nabić rozumu do glowy i O! lub nawet Mykola
                        czy ten ksiadz Horbczek co nie złą reklamę mu czynicie na tym forum
                        ( nieźle was podpuscił a wy jak dzieci w przedszkolu daliscie sie
                        nabrać - bo reklama to dźwignia handlu - O!) to przy nich Cienkie
                        Bolki-O!
                        Piszcie -piszcie O! lubi was czytać i śmieje sie z tych nie
                        rozumnych ktorych jobravo usilnie poucza że agenci byli są i bedą w
                        kazdm systemie ,lecz trzeba udowodnić komuś wine aby potem móc
                        oskarzać że popelnił przestępstwo . Nawet jak ktoś był w SB ( Lub
                        Ludowym Wojsku Polskim ) to co nie ma praw konstytucyjnych lub
                        obywatelskich -czyli nie podlega obronie Rzecznika Praw
                        Obywatelskich i zrównany ma być ze zwierzętami lub obywatelami
                        polskimi uznanyni ptrzez ministra Drzewieckiego za dzikusów.Skoro
                        tak to Polska musi byc europejskim ZOO Tak więc piszcie i
                        smarujcie ile sie da O! z tego sie serdecznie zaśmiewa niczym
                        A.Fredro ze swoich studentów -O!
                        Piszcie, piszcie moje dziatki......
                        • Gość: kres Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 79.139.106.* 02.06.10, 22:36
                          należy się szacunek za to co uczynił Jobrave. Ja niestety nie mam
                          na tyle odwagi. I chęci na walkę z wiatrakami. W pewnym stopniu
                          zrobiła to Valmont,rownież nie ukrywająca swojego imienia i
                          nazwiska,podała więcej szczegółów i widac czym to się skonczyło.

Internet jest dla mnie formą rozrywki i chciałbym aby tak pozostało.
                          Co do Mykoły,to myślałem że mu faktycznie zależy na pojednaniu,teraz
                          utraciłem wiarę w jego intencje.
                          • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 02.06.10, 22:48
                            Przeciez valmont nie jest atakowana poza fanka dlatego ze miala w rodzinie
                            sbeka,ze kumpluje ostanio z jobnietym na tym forum itd.Mykola jest zwyklym
                            neobanderowskim propagatorem uchwal swiatowego OUN.Wysluguja mu sie uzyteczni
                            kretyni jak jobniety,ktorym przeszkadzaja katodebile a nie sbecka przeszlosc
                            mykoly vel Horbaczka.Jobniety ktory twierdzi ze jest dziennikarzem uzywa jezyka
                            rynsztoku i tak wobec tego przez atakowanych ludzi jest tez traktowany.
                            • matlak2 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 03.06.10, 14:43
                              lechowski51 napisał:

> Przeciez valmont nie jest atakowana poza fanka dlatego ze miala w rodzinie
                              > sbeka,ze kumpluje ostanio z jobnietym na tym forum itd.Mykola jest zwyklym
                              > neobanderowskim propagatorem uchwal swiatowego OUN.Wysluguja mu sie uzyteczni
                              > kretyni jak jobniety,ktorym przeszkadzaja katodebile a nie sbecka przeszlosc
                              > mykoly vel Horbaczka.Jobniety ktory twierdzi ze jest dziennikarzem uzywa jezyka
                              > rynsztoku i tak wobec tego przez atakowanych ludzi jest tez traktowany.
                              ----
                              Nie ulega wątpliwości, że pan (K)lechowski51 jest jobnięty na punkcie SB.
                              Pytanie tylko dlaczego. Jesli jednak istotnie ten osobnik jest katabasem, to na
                              99 procent dlatego, że esbecja pokrzyżowała mu kiedyś szyki i to bynajmniej nie
                              z powodów ''politycznych''. Być może przerwała mu niegrzeczne zabawy z
                              panienkami, marnowanie parafialnego grosza na hazard, jeżdżenie autem po pijaku,
                              albo ostudziła zapał względem młodych ministrantów (kleryków?). Nie jest
                              tajemnicą, że niedna rada parafialna zawdzięczała SB uratowanie wspólnej kasy
                              (np. na budowę kościoła), a niejeden ministrant czy kleryk (dziś pewnie
                              proboszcz, albo nawet prałat)zawdzięcza interwencji bezpieki dziewictwo w
                              odbycie. I takie są fakty, panie (K)lechowski. Faktem jest, że porucznik SB z
                              16-letnią służbą był księdzem, ale prawdą jest też i to, że to nie jedyny
                              księżulo, który regularnie pobierał wynagrodzenie w tej firmie. A gorsze, panie
                              (K)lechowski (-śkij?)od zdeklarowanych kapusiów były ...polowania,na
                              których jak najlepsi kumple spotykała się esbecka wierchuszka z kościołową
                              śmietaną. Co to się wtedy wspólnie nie wyrabiało; k..., ćwiara i gitara były w
                              częstym użyciu.
                          • Gość: jobrave Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.range86-146.btcentralplus.com 03.06.10, 01:29
                            Dzięki Kres, ale prawdę mówiąc niewiele mnie to kosztowało, bo i tak większość
                            wie, że ja, to ja :).
                            Nie ma potrzeby, żebyś ujawniał swoje dane, bo przecież ty nie twierdzisz, że
                            uczestnicy forum mają coś złego na sumieniu. Mój apel skierowany był do tych,
                            którzy nie mając dowodów, rzucają bardzo poważne oskarżenia, na niektórych
                            forumowiczów. Uważam, że jest to jedna z najpodlejszych rzeczy, jakich może się
                            dopuścić istota ludzka.
                            Niestety Pysio, w pewnych sprawach nie można się kierować intuicją, czy własnym
                            przekonaniem, bo łatwo, o krzywdzącą pomyłkę, kiedyś zdarzyło Ci się napisać o
                            pewnej osobie, że była żarliwym działaczem partyjnym (pezetpeerowskim) i
                            udowodniłem Ci, że się myślisz, ten prawdziwy działacz miał identyczne nazwisko
                            z osobą pomówioną przez Ciebie, ale imię już nie. Nie raczyłeś sprostować swojej
                            - powiem eufemistycznie - pomyłki. Jednak, to co napisałeś, poszło świat i być
                            może ktoś łatwowierny rozpowszechniał owo fałszywe świadectwo. To już nawet nie
                            chodzi o prawne konsekwencje, ale o to, że przez zwykłą niefrasobliwość możesz
                            kogoś bardzo skrzywdzić, a nawet złamać życie.
                            A ty KLechoś udowodnij, że nie pracujesz dla KGB.
                            • Gość: haha Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 05:16
                              Gość portalu: jobrave napisał(a)Nie ma potrzeby, żebyś ujawniał swoje dane, bo
                              przecież ty nie twierdzisz, że
                              > uczestnicy forum mają coś złego na sumieniu. Mój apel skierowany był do tych,
                              > którzy nie mając dowodów, rzucają bardzo poważne oskarżenia, na niektórych
                              > forumowiczów. Uważam, że jest to jedna z najpodlejszych rzeczy, jakich może się
                              > dopuścić istota ludzka.

jasne hipokryto plujesz tu i oskarżasz publicznie każdego niewygodnego ale
                              jesteś istotą nieludzką nie musiałeś podawać numeru buta
                              kapci nie dostaniesz kupimy ci ochraniacze na kopyta:-)
                              • Gość: pysio Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 213.25.24.* 03.06.10, 07:16
                                Jeśli chodzi o wyciąganie wniosków w sposób kategoryczny to się zgadzam z tobą
                                jo. Od chomy tego za komuny doznałem to co można było doznać od genseka
                                partyjnego. Skąd mogłem wiedzieć że to przypadkowa zbieżność nazwisk? Przecież
                                do dzisiaj mamy nazwiska znane za komuny. Zauważ też jo że od tego czasu jak mi
                                uswiadomiłeś realia to nigdy już nie twierdziłem że ten choma i tamten Choma
                                nauczyciel to ci sami. Jak chcesz wiedzieć to gdyby przede mną stanął Ten choma
                                to ja bym nie miał pojęcia kto to jest. Wizualnie jest to mi obcy facet.Znany
                                jest mi tylko z życia biologicznego z czego wyciągam wnioski o jego złośliwości
                                i zjadliwości w stosunku do Przemyślaków. Jeśli chodzi o mykoła to jego sposób
                                pisania, zwłaszcza te elaboraty wskazują że to facio o niejasnej proweniencji.
                                Pisze tak jak by chciał coś ukryć a równocześnie niebywale prowokacyjnie, dużo
                                pisze szyfrem charakterystycznym dla pewnych środowisk a jego dowcip jest typowo
                                policyjny czy milicyjny. Swoje wypociny pisze bez emocji i na zimno. Nigdy nie
                                interesuje go czyjaś odpowiedź bo chodzi mu o sondaż. Nie będę tu wyliczał
                                wszystkiego ale możesz sobie przeanalizować co jako dziennikarzowi nie powinno
                                ci sprawić problemów, jego sposób pisania i wyciągnąć wnioski nie kategoryczne
                                lecz poczekać na to że się w końcu wysypie. On się bardzo pilnuje i jak dotąd
                                nie napisał o sobie ani słowa. Kiedyś jo sam pisałeś że jest pracownikiem
                                jakiegoś ukraińskiego szmatławca ale mykoła naten temat ani słówka.Jedyne co
                                wiadomo na pewno; jest bojkiem i czymś tam jeszcze wiernym i oddanym członkiem
                                organizacji neo banderowskiej.
                                • Gość: O! Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 79.139.112.* 03.06.10, 09:42
                                  Piszcie, piszcie moje dziatki- Ja odpowiem na wasze gadki ...
                                  Cały problem polega na tym ,że na tym forum są niektorzy ludzie
                                  zaślepieni nienawiścia do tych co piszą prawdę lub domagają się
                                  pelnej prawdy z odniesieniem do nie fałszowanej lecz prawdziwej
                                  historii stosunkow spolecznych w Polsce z odniesieniem do tzw.
                                  Rusinow ( inaczej zwanych Ukraińcow lub łemkow Bojkow Austro -
                                  węgrow)
                                  O! może byc jednoczesnie i Polakiem i Rusinem Łemkiem Bojkiem
                                  Austro węgrem bo mu sie to bardzo podoba i na to pozwala mu
                                  obowiązujace w Polsce prawo- O ( zwlaszcza Konstytucja RP i UE)
                                  Nie ważne kim jest i kim byl czy tez bedzie O! ,
                                  lecz ważne co czyni dla pojednaia lub w stsunkach pomiedzy
                                  Polakami i tzw. obywatelami Polski zwanymi mniejszoscia narodową (
                                  bez względu jaka to mniejszość).
                                  Nigdy O! nie przejawial anty polskości lub powiazań z jakimiś
                                  grupami przejawiajacymi charakter anty polski lub anty spoleczno-
                                  narodowy . Poprostu pisze prawdę z odniesieniem do Historii,
                                  stosunkow miedzy ludzkich , mozliwości naprawy tego co mozna
                                  naprawić lub zmarnowano poprzez zla polityke elit rządzących(
                                  dawnych z PRL i obecnych) .
                                  O ile przejawialby anty polskość lub anty spoleczno narodowy
                                  harakter z powiązaniem z jakimiś organizacjami szkodliwymi dla
                                  Polski jak mu celowo niektorzy zarzucają aby
                                  pomniejszyć ,zlekceważyć czy też zdyskredytować , to dawno Spec
                                  slużby ( a jest ich w obecnej polsce kilkanaście) wraz z
                                  Prokuratorem i Sądem zrobily by z O! porządek . Widac wszystko jest
                                  zgodnie z prawem i w granicach prawa a nawet propagowane przez
                                  prawo zachęcające do czynienia dzialań pozytecznych w interesie
                                  spolecznym ( min . z odniesieniem do pojednaiania)co usilnie czyni
                                  O! oraz Jobravo . Niestety sa ludzie ktorzy tego nie rozumieją i
                                  podsycani przez pewnych JUDcieli ( wiemy że chodzi o ks. z Nowej
                                  Huty - który ma jakiś poplecznikow i sponsorów) w sposob źle pojety
                                  lub szczegolnie nienawistny szukaja rozliczenia lub też zwyklego
                                  odwetu na Ukraińcach którzy nie mieli nic wspólnego ze złymi
                                  relacjami miedzy Polakami i Ukraińcami lecz sa nowym spoleczeństwem
                                  ( młodym) szukającym i odnajdującym sie w nowej rzeczywistości .
                                  Maja prawo do wlasnych tradycji i wlasnej historii w sposób taki
                                  jak to prawo mają Polacy . Nie Polakom osądzac kto ma być dla
                                  Ukraińcow bohaterem a kto bandytą . Rownież nie Ukraińcokm sądzić
                                  kto jest dla nich bohaterem a kto bandyta ze strony Polakow. O !
                                  stale podpowiadał że bohaterzy i bandyci byli ,są i beda w kazdym
                                  narodzie i kazdym spoleczeństwie podając na to licznme przyklady (
                                  choćby z odniesieniem do sytuacji obecnej jaka jest w
                                  Afganistanie)
                                  Wypowiedzi O! lub nawet Pana Jobravo czy wampira oraz Darino moga
                                  byc bardzo nie wygodne dla tzw. Judzicieli bo niweczą ich trud w
                                  dzialaniach negatywnych na rzecz pojednania polsko ukraińskiego a
                                  tutaj potrzebny jest komuś stale zamęt i napinanie sytuacji
                                  spolecznej . Wiadomo :w Polsce będa szykanować to reperkusja będzie
                                  na Ukrainie . I odwrotnie - widać o to komuś chodzi (
                                  podsycać ,nienawidzieć ,czynić zamęt bo srodowisko to trzeba
                                  rozpracowywać bedą na to pieniadze, stsowne etaty i stosowne
                                  dzialania związane z pieniędzmi ) O! zna to wszystko od podszewki i
                                  z kazdej strony datego jest czlowiekiem bardzo nie wygodnym dla
                                  takich ludzi jak np. Jur@ ( zresztą jeszscze dwa lata temu o ile
                                  mi wiadomo byl on w stopniu majora - tak ,tak majorze Jurek lub
                                  JERZY bo mozna i tak określać twoje imie też prawdziwe jeszcze z
                                  okresu PRL rozpracowującego to środowisko ) .
                                  Lecz ten temat jest bardzo szeroki i trudno rozwijać go na forum
                                  bo znow zarzucą że O! pisze elaboraty ktorych nikt nie czyta , że
                                  penie SBek lub Komuch , banderowiec lub neo banderowiec neoSS
                                  galicjen lub Nachtigal. Tylko dlatego ze pisze pradę oraz zachęca
                                  do Wybaczania -proszenie o wybaczenie aby wkońcu się pojednać i zyc
                                  dalej w POKOJU I SPOKOJU bo to nie Rusini ani Ukraińcy prowokowali
                                  do agresji wobec Polakow lecz Polacy czynili takie prowokacje wobec
                                  Rusinow ( tak mowi historia i prawda historyczna choćby z
                                  odniesieniem do B. Chmielnickiego ktoremu szlachcic polski
                                  zaszlachtował rodzinę zas Krol Polski -zresztą nie Polak kazal
                                  uczynić mu tak samo . Więc posluchał króla polskiego i czynil tak
                                  samo. Rownież w II RP kierując się źle pojetym interesem niby
                                  racji stanu na sile niszczono kulturę ukraińska pomniejszano prawa
                                  tych ludzi burzono im cerkwie odczas gdy w Rosji Bolszewickiej
                                  Ukraińcow milionami mordowano sztucznym głodem . Proszę zwrocić
                                  uwagę że dzisiaj parlament UE choc orzekł że byl to sztucznie
                                  wywolany głod lecz jednoczesnie wiekszością glosów orzekł że nie
                                  ludobojstwo . Czyli mozna mordować miliony ludzi
                                  glodem ,chorobami , innymi zmyslnymi metodami i to nie jest
                                  ludobojstwem natomiast jak żolnierz w obronie zycia lub w
                                  determinacji bądź w stresie zastrzeli kilka osob -już krzyczy sie
                                  że Polacy to ludobojcy) Pytanie dlaczego masowe ludobójstwo ( nie
                                  ważny spsób mordowania tj. głód ,gaz, kula , szubienica) nie uznaje
                                  się za ludobójstwo w pojęciu Parlamentu UE a natomiast smierć kilku
                                  osób uznaje się za szczególne ludobójstwo. Dlaczego dla jednej
                                  nacji te same czyny i skutki uznaje się za nie ludobójcze natomiast
                                  dla innych nacji takie same czyny -choćby w mniejszej skali uznaje
                                  sie za ludobojcze. przecież wszyscy ludzie są tacy sami i powinni
                                  mieć takie same prawa. Nie mozna dzielić ludzi na tych z innych
                                  nacji lub rasy że są gorsi i tych tzw Panow czyli nad ludzi
                                  lepszych oraz bardziej wartościowych .Powrocimy do Faszyzmu żle
                                  pojetego nacjonalizmu a co sie z tymwiąże do metod ludobojstwa i
                                  eksterminacji narodów. Zaczniemy np. od Ukraińcow lub Zydow a
                                  skończymy na samych Polakach . Pprzecież juz znamy to z historii -
                                  która lubbi sie powtarzać - ale czy należy pozwolić na to żeby sie
                                  powtorzyla. Myslę że nie i o to chodzi dla O!
                                  O!
                                  Tak więc piszcie piszcie moje dziatki - ...O!jak trzeba to dopisze
                                  a wy jak chcecie to czytajcie lub go opluwajcie bo on i tak ma to
                                  co o nim piszą ,mowią , pomawiają opluwają -wiecie gdzie - NO w OO !
                                  O!
                                  Myslę że Jobravo ,Darino , Wampir i inni co mysla podobnie jak
                                  O! maja takich Juzicieli anty Ukraińskich (
                                  wyrachowanych ,nienawistnych odrażających brudnych i zLych....)
                                  też w OO!
                                  O!
    • mat120 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 03.06.10, 10:59
      Nie wiem, czy Mykoła był esbekiem. Z całą pewnością jednak można stwierdzić, że posiada on pełną wiedzę o wszystkich uczestnikach forum; nie tylko tych, którzy sami ujawnili swoje dane. Niejeden raz dał zresztą temu dowód. Znaczyć to może tylko jedno; bardziej interesują go jego adwersarze niż wymiana poglądów, które w jego wykonaniu są zwykłym stekiem bzdur i niedorzeczności, branym na serio tylko przez paru użytecznych idiotów.
      Swoją drogą to ciekawe, że temu szczwanemu reprezentantowi szowinistów, którym niedawno nawet sami Ukraińcy pokazali czerwoną kartkę, poświęca się tu tyle czasu i uwagi.
      • lechowski51 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 03.06.10, 12:10
        Mat!.Nie trzeba byc bylym sbekiem z dzialu analitycznego/ktory wydzial mykola?/
        aby po przeczytaniu czesci bzdur z bloga anatola horbaczka-tam bylego sbeka i
        popa pozbawionego kaplanstwa a tutaj mykoly o Rusinowej Polanie,jego
        kamienicy,reminiscencjach z pobytu w USA i jego stosunku do innych kosciolow i
        Polakow,byc pewnym ze ta kreatura przyrownujaca bandytow z UPA do zolnierzy z
        AK,Bandyte Szychewycza do Pilsudskiego itd to byly sbek.
        Jak kazda kanalia ktora tam pracowala nie ma ani odrobine honoru i bedzie
        klamal do konca.Znajac jego przeszlosc i to co tutaj i na swoim blogu
        pisze,mozna sadzic ze bedac w USA wrocil do Polski z misja zagranicznego
        prowydyku OUN szerzenia banderowskiej ideologii na "zakierzoniu".
      • Gość: O!-do mat 120 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 79.139.112.* 03.06.10, 12:18
        O!
        właśnie dlaczego ,mat120 i ty poswięcasz dla Mykoły ten twoj
        drogocenny czas.
        A jak twierdzisz skoro nie akceptuja go Ukraińcy to napewno muszą
        zaakceptować go Rusini Łemki Bojki Austro węgrzy od ktorych się
        wywodzi ( nie ma rady bo rodziny ani nacji sie nie wybiera) a
        nawet Polacy no bo jak nie ukraiński to napewno 100% polski . Bądź
        człowieku mądrym jak w Polsce traktuja cie jak Ukraińca zaś na
        Ukrainie jako Polaka -pytanie to gdzie twoje miejsce -myslę że na
        Rusinowej Polanie bo tam najladnieji lubie tam posiedzieć - no bo w
        Polasce, ale za to Rusinowa O !
        Mat120 Pozdrawiam cię serdecznie i możesz się nie obawiać choć
        wiem kim jesteś to jednak nie ujawnię- żeby tam co !- O!
        ( mjr Jur@ zmusil mnie do pewnych sugestii aby wiedzial że ja wiem
        i wiem o co mu chodzi z tym ksiedzem H.oraz jego blogiem ,który
        tak fajnie zareklamował że ma ogromną ilość wejśc na strony bloga.
        Facet wpadl we wlasne sidła jak SB w SB )
        O!
        • mat120 Re: Czy Mykoła to były SB-ek? 03.06.10, 13:51
          Nie masz racji - czasu poświęcam Ci niewiele bo nie jesteś go wart.
          Powinieneś w końcu zrozumieć, że problemem w dobrosąsiedzkich stosunkach jesteś
          wyłącznie Ty a nie Polacy czy Ukraińcy jako tacy.
          I ja Cię pozdrawiam niepoprawny, przebrany w owczą skórę, szowinisto. Nie myśl,
          że dam się nabrać. wzorem użytecznych idiotów, na Twoje sztuczki.:) Nie z nami
          te numery Mykoła.
          Tymczasem ciesz się, że możesz w wolnym kraju wygłaszać swoje opinie i nikt Cię
          z tego powodu nie śledzi ani zakłada kartoteki jak Ty swoim adwersarzom.
          • Gość: armagedon Re: Czy Mykoła to były SB-ek? IP: 94.254.156.* 03.06.10, 14:53
            Kulparków? Tworki? A może skromna Żurawica? Faktycznie niektórych
            zdrowo pojebało. amen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka