Gość: Kraska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 17:58 www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100823/PRZEMYSL/772815243 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kraska Re: Ukradli krzyż ze Wzgórza Trzech Krzyży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 18:07 www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100823/PRZEMYSL/772815243 poprawiłam literówkę w tytule, bo znająć to forum, to zaraz jakiś idiota się znajdzie, co się do tego przyczepi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ukradli krzyż ze Wzgórza Trzech Krzyży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 18:11 widziałem skurczybyków, wywieźli ten krzyż do Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errata Re: Ukradli krzyż ze Wzgórza Trzech Krzyży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 00:31 znając* Odpowiedz Link Zgłoś
matlak2 Re: Ukradli krzyż ze Wzgóza Trzech Krzyży 23.08.10, 18:09 Skur...two ewidentne i godne ukamieniowania. Może ktoś ćwiczył przed planowaną robotą w Warszawie vis a vis pomnika księcia J. Poniatowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Ukradli krzyż ze Wzgóza Trzech Krzyży IP: 213.25.24.* 23.08.10, 18:35 A ja myślę że to sprawka przeciwników krzyży. Wystarczy z netu spisać ksywy i wśród nich szukać oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Ukradli krzyż ze Wzgóza Trzech Krzyży 23.08.10, 19:02 Wielka szkoda. Na tych wzgórzach się wychowałam, nie raz siedziałam pod Trzema Krzyżami, niedaleko było piękne maleńkie źródełko z którego piłam wodę (czasami z kijankami). Krzyż i wiara niczemu nie zawinili, i szkoda że przez bandę fanatyków którymi ludzie są już zmęczeni, dochodzi do takich skandalicznych rzeczy. Zapewne będzie coraz gorzej, ludzie zaczną utożsamiać tych idiotów z pod Pałacu Prezydenckiego z krzyżem, a straci na tym tylko ten ostatni. Przykre to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
wolyniak2010 Re: Ukradli krzyż ze Wzgóza Trzech Krzyży 23.08.10, 19:24 banda idiotów to schizol wampir i ty paszczurze Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Ukradli krzyż ze Wzgóza Trzech Krzyży 23.08.10, 19:30 wolyniak2010 napisał: > banda idiotów to schizol wampir i ty paszczurze Jaka banda, Najdroższa? Nas jest tylko dwoje :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Ukradli krzyż ze Wzgóza Trzech Krzyży 23.08.10, 19:27 Chodziłem w podstawówce na wagary na to wzgórze, a trochę niżej paliliśmy ogniska i piekli kiełbaski. Co za czasy, wszystko można zakosić... Ja bym tego nie łączył z rozróbą pod Pałacem. Pewnie jakieś gnoje zwinęli go na opał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Ukradli krzyż ze Wzgóza Trzech Krzyży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 18:54 Stare Zamczysko - kki.pl/pioinf/przemysl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Re: Ukradli krzyż ze Wzgóza Trzech Krzyży IP: *.toya.net.pl 23.08.10, 19:19 jeden więce jeden mniej nie robi różnicy w statystyce; Ci którym najbardziej brakuje powinni zrobić ściepę i odbudowac Odpowiedz Link Zgłoś
drugi_upior_w_moherze Re: będzie ostra zima 23.08.10, 22:54 Ło tym kżyrzu co go rombneli Indianie to muwili w tv TRWAM dzisiaj w dzienniku, a inne stacje ogulnowolskie to olały. Widzicie bezbużniki, nie chcieliście nadajnikuw łojca doktora derektora na Lipowicy, nie wpłacacie na katolicki głos w waszych domah, a łojciec doktor derktor i tak was koha. Nawrućcie si puki czas, bandyty francuwate i wyślijcie pżelewy do Torunia! Odpowiedz Link Zgłoś
aimm Re: Ukradli krzyż ze Wzgóza Trzech Krzyży 24.08.10, 08:21 Głupi ,chuligański wybryk. Szkoda, bo to było ciekawe miejsce . Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: A verbis ad verbera 24.08.10, 08:21 Skrajna głupota i powszechne chamstwo na forum, wandalizm w mieście... A jeśli to tego dorzucić wszechobecne w instytucjach państwowych, korupcję, nepotyzm i nieustanne wojenki partyjnych kacyków o strefy wpływów oraz kompletną stagnację gospodarczą i brak pomysłu/woli władz miasta na przełamanie lokalnego impasu, wyłania się "obraz nędzy i rozpaczy", nad którym każdy rozsądny Przemyślanin powinien się przynajmniej zastanowić. Odrobiny refleksji życzę i nieco więcej woli działania. Tak być nie musi, ale to od Was zależy, czy nadal będziecie akceptować patologie, czy też sprzeciwicie się ludziom głupim, podłym, zdegenerowanym i zaczniecie kształtować rzeczywistość zgodnie z z ideami prawdy, dobra i piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Zmiany na lepsze zacznij od siebie! 24.08.10, 10:07 Im więcej piszesz o tym, tym większą mam ochotę postępować na odwrót, więc może przestań wszystkich umoralniać i zajmij się sobą, bo nie masz nic wspólnego z tym co napisałaś, a Twoje działania przynoszą efekt odwrotny.:) Odpowiedz Link Zgłoś
wolyniak2010 Re: Zmiany na lepsze zacznij od siebie! 24.08.10, 16:07 Fanka pisze dla mądrych. Ty poczytaj sobie etykietkę ukraińskiej siwuchy bo kiedyś wypijesz borygo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: Ukradli krzyż ze Wzgóza Trzech Krzyży IP: 79.139.108.* 24.08.10, 10:25 Proponuję zawiązać komitet obrony dwóch pozostałych i pełnić warty 24g/h. A jak ktoś podejdzie to krzyżem go! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ukradli krzyż ze Wzgóza Trzech Krzyży 24.08.10, 12:28 Jak widac pokolenie towarzyszy szmaciakow wychowalo swoich godnych nastepcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: Ukradli krzyż ze Wzgóza Trzech Krzyży IP: 79.139.108.* 24.08.10, 12:57 ho, ho, powiało prawdziwym polskim katolicyzmem! Więcej luzu mniej jadu i nienawiści. Pozdrawiam www.youtube.com/watch?v=V2sedTLIRWU Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Ukradli krzyż ze Wzgóza Trzech Krzyży 24.08.10, 19:16 O jakie jaja, wczoraj to oglądałam właśnie ten fragment modlitwa Polak i pomyślałam o Fance i Lechowskim :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wolyniak2010 Re: Ukradli krzyż ze Wzgóza Trzech Krzyży 24.08.10, 16:06 dwa pozostałe zostawili łotry dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
kocur_zalogowany Już znaleźli: 24.08.10, 14:09 W Przemyślu (Podkarpackie) we wtorek odnaleziono drewniany krzyż, który dzień wcześniej skradziono ze Wzgórza Trzech Krzyży. Policja poszukuje sprawcy - poinformował rzecznik podkarpackiej policji Paweł Międlar. "Pracownicy Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej, którzy wykonywali prace porządkowe na wzgórzu we wtorek odnaleźli krzyż. Krucyfiks leżał pod skarpą, w wysokich zaroślach opodal miejsca, z którego zniknął. Krzyż nie był uszkodzony. Na miejscu policjanci zabezpieczyli ślady" - powiedział Międlar. Więcej... wyborcza.pl/1,91446,8287990,Przemysl__Odnaleziono_krzyz_ze_Wzgorz_Trzech_Krzyzy.html#ixzz0xWZ8m0kW Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Już znaleźli: 24.08.10, 14:17 Ludzie są nieźle porąbani. Wleźć tam z piłą mechaniczną, znieść krzyż pod skarpę i zostawić. Gdyby to na opał, to byłoby przynajmniej racjonalne, a tak - debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Już znaleźli: 24.08.10, 14:23 ...gdyby tak ukradli macewy na chodniki to byloby racjonalne,a tak debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
kocur_zalogowany Racjonalne nie oznacza 24.08.10, 14:50 przyzwoite. Gdyby zabrali macewy i wrzucili w krzaki to byłby debilizm, gdyby zużyli na chodniki to byłoby racjonalne choć nieprzyzwoite. Co byś wybrał mając wybór - zamarznięcie lub ogrzanie się przy płonącym drewnie z krzyża? Czy większą świętością jest dla ciebie krzyż czy twoje marne życie doczesne? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Racjonalne nie oznacza 24.08.10, 19:01 Przy okazji - ciekawe co się stało z macewami z Okopiska? Mykoła pisał, że gdy był chłopakiem jeszcze tam były, nie da się więc zwalić na hitlerowców. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Racjonalne nie oznacza 24.08.10, 19:19 To już wiesz co się z nimi stało, Pan Lechowski się przyznał :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Racjonalne nie oznacza 24.08.10, 19:27 Katodebile w przeciwienstwie do postepowcow szanuja symbole religijne i miejsca pochowku zmarlych. Odpowiedz Link Zgłoś
kocur_zalogowany Widać dużo siemienia jadłeś 24.08.10, 19:57 i dowcip ci się wyostrzył. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Widać dużo siemienia jadłeś 24.08.10, 20:14 Nie mszalne zaczął pociągać, razem z Bezsensem. Panie Lechowski po cmentarzu Żydowskim na Rakoczego widać, jak prawdziwi chrześcijanie zadbali miejsca pochówku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKT Re: Widać dużo siemienia jadłeś IP: *.toya.net.pl 24.08.10, 21:57 MAM PROŚBE DO SPRAWCÓW TEGO CZYNU,CZY MOGLIBYŚCIE SKOCZYĆ DO W-WY I ZAPIER...LIĆ TEN KRZYŻ CO STOI POD PAŁACEM PREZYDENCKIM? Z GÓRY DZIĘKUJE!NARKA! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Widać dużo siemienia jadłeś 24.08.10, 23:15 Odwal sie od chrzescijan i poszukaj sprawcow wsrod kumpli Twojego taty ktorzy byli wowczas wladcami Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Widać dużo siemienia jadłeś 24.08.10, 23:37 Kiedy mianowicie? To co zostało po czasach słusznie minionych na Rakoczego, zdewastowano doszczętnie na początku lat 90-tych. Wynoś się stąd na podmieleckie forum mendo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Land Rover Re: Widać dużo siemienia jadłeś IP: *.perr.cable.virginmedia.com 28.08.10, 18:43 wampir-wampir napisał: > Kiedy mianowicie? To co zostało po czasach słusznie minionych na > Rakoczego, zdewastowano doszczętnie na początku lat 90-tych == inny przykład; w latach okupacji Rosjanie i Niemcy nie zniszczyli ani jednej macewy na cmentarzu żydowskim przy ul.Słowackiego, ale to ich ''niedopatrzenie'' naprawili niezawodni ''prawdziwi Polacy'' i gorliwi katolicy w końcu lat 60. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Widać dużo siemienia jadłeś 24.08.10, 23:45 No, no, no :) Nerwy znowu Panu puszczają. Podobno Polska to w 100% kraj chrześcijański, więc pisząc o sprawcach dewastacji cmentarza na Rakoczego, oparłam się na tych statystykach i konstytucji:) Lubię jak się Pan złości. Jest Pan jednym z tych niegrzecznych chłopców, którzy czasami lubią dostać batem i sprawia im to niewymowną frajdę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: Widać dużo siemienia jadłeś IP: 79.139.108.* 25.08.10, 08:02 www.tvn24.pl/-1,1670692,0,1,kradziez-krzyza-ma-zwiazek-z-emocjami-sprzed-palacu,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
sven.skurvensen Re: Widać dużo siemienia jadłeś 25.08.10, 14:21 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8293558,Ze_szczytu_Rysow_usunieto_krzyz___Postawiono_go_nielegalnie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Widać dużo siemienia jadłeś IP: 83.1.119.* 25.08.10, 19:48 Dlaczego katolicy tak czczą Jezusa Chrystusa i jego matkę Maryję, Żydów przecież,a jednocześnie nienawidzą Żydów? Dlaczego katolicy rozsiewają krzyże, skoro krzyże są symbolem tortur i kaźni z zamierzchłych czasów, bo tak karano za różne przestępstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
solist Re: Widać dużo siemienia jadłeś 26.08.10, 09:30 Mało tego - to katolicy zapieprzyli ten krzyż. Statystyka chrztów w Polsce jest nieubłagana. Swoją drogą ciekawe, czy jak skrzyżuję ku.tasa z marchewką to babcie będą się namiętniej modlić? Odpowiedz Link Zgłoś
sven.skurvensen Re: Widać dużo siemienia jadłeś 28.08.10, 16:41 Jak na polską moralność, która w opłakanym stanie, wpłynie gwałtowne przyśpieszenie laicyzacji, na co ostatnie wydarzenia mieć będą wielki wpływ? To nie wątpliwości ani krytycyzm wiernych, ale samoośmieszenie jest dla Kościoła najbardziej niszczące. Do tej pory chyba nigdy nie ironizowałem wobec krzyża, a tu się zdarzyło. To już wisi w powietrzu. Tej formie religijności, jaka nam miłościwie panuje, mrokom Radia Maryja, brakowi klasy zbyt wielu duszpasterzy należy w końcu spojrzeć w oczy znacznie głębiej niż do tej pory i nie zamykać powiek, chociaż to może boleć. Tomasz Jastrun Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: Widać dużo siemienia jadłeś 29.08.10, 07:51 Ze społecznego punktu widzenia laicyzacja stanowi mniejsze zagrożenie niż moralna degrengolada, która zatacza coraz szersze kręgi również w środowiskach inteligencji, bezkrytycznie akceptującej wszelkie zjawiska społeczne/postawy/mniej bub bardziej absurdalne idee pojawiające się na Zachodzie. Ubieranie wspomnianych w szaty "postępowości" być może dodaje niektórym złudnej wartości własnej i umożliwia zaspokojenie poczucia przynależności, ale czyni poważne szkody społeczne, unifikując nowy "jedyny, słuszny ład" i inicjując podziały, a ostatecznie ostracyzm umysłów krytycznych, identyfikując je jako "niewygodne". Rozwój jednostki jest wypadkową wielu czynników, wśród których wolność myślenia i wypowiedzi są podstawowymi. P.S. Etatowym szydercom i tutejszym chamom z dyplomami przypominam, że ograniczanie pojęcia moralności do sfery seksualnej człowieka dowodzi wyłącznie infantylizmu intelektualnego, a propagatorów samowoli, nieustannie mylonej przez tychże z wolnością zachęcam do zapoznania się z fachową literaturą zanim wygenerują na forum kolejną porcję błota pełnego obelg i wulgaryzmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Widać dużo siemienia jadłeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 20:01 common-sense (itd), ale o co ci chodzi konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś