Gość: aaa IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 05.09.10, 20:35 Czy rasizm jest zly i dlaczego nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jesus33 Re: Ocena rasizmu 05.09.10, 21:28 Zachęcam do przeczytania: Historia Stanów Zjednoczonych Ameryki Hugh Brogan Historia Stanów Zjednoczonych Tindal, Shi Ku Klux Klan Jerzy Sobieraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ocena rasizmu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 05.09.10, 21:54 A jak juz przeczytam to co? Odpowiedz Link Zgłoś
mat120 Re: Ocena rasizmu 05.09.10, 21:53 Gość portalu: aaa napisał(a): > Czy rasizm jest zly i dlaczego nie? :) To zależy jaki. Żydowski np. jest b. dobry ze względów oczywistych. Ponadto dlatego, że Chrystus przyjaźni się bardzo blisko z krwiożerczym nietoperzem.:) Ukraiński jest równie dobry bowiem tak twierdzi szef sekty "postępowców", który kiedyś napił się z nim horiłki i stwierdził, że jest niezła. Polski natomiast jest obrzydliwy bo krytykuje w/w:) ( ach te polaczki...:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ocena rasizmu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 05.09.10, 22:02 Ja wiem, ze nie jest zly ale jestem ciekaw m. in. Twojej opinii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Ocena rasizmu IP: 213.25.24.* 05.09.10, 21:57 A jak się zapatrujecie na rasizm w wykonaniu wampirów? Oni tak nienawidzą normalnych ludzi że ich zagryzają lub przerabiają na własne kopyto. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Ocena rasizmu 05.09.10, 22:01 Pysiu jakbyś trafił na ładną Wampirzycę to też byś się pewnie dał zagryźć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ocena rasizmu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 05.09.10, 22:01 Chodzi mi w sumie o troche szersze spojrzenie. Jak to sie dzieje, ze grupka teoretycznie madrych osob potrawi sobie zawlaszczyc prawo do decydowania w imieniu ogolu. Moze to jeszcze jestem w stanie zrozumiem, bo niby demokratyczne wybory itd itp. ale jak to sie dzieje, ze ni z tego ni z owego owa grupa uzurpuje sobie prawo do decydowania jakie postawy sa wlasciwe a jakie nie? Po ostatnich wynikach glosowan np. w Szwajcarii, po publikacji ksiazki czlonka Bundesbanku, wprowadzenia zakazu noszenie burek w Belgii pojawiaja sie wypowiedzi medrcow, ze Szwajcarzy nie maja racji, ze Belgowie to ksenofobi. Dlaczego zdecydowana wiekszosc, ktora nie zgadza sie z opinia medrow ulega ich opinom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Ocena rasizmu IP: 213.25.24.* 05.09.10, 22:10 W każdej grupie choćby najmniejszej zawsze znajdzie się mendowata osobowość roszcząca sobie prawo do narzucania własnej opinii. Jeśli do tego ma władzę to najczęściej też ma oznaki oszołomstwa i betonową czachę. Jesus, jeśli chodzi o wampirzyce to nic z tych rzeczy bo czytałem rozprawę naukową na temat budowy ich narządów rozrodczych które w ogóle nie pasują do narządów ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ocena rasizmu 05.09.10, 22:11 Bo dzisiaj nie ma juz medrcow.Sa sprzedawcy mysli i idei ladnie opakowanych a w srodku pustych.Europa kona pod ciosami postepowych glupcow...moze tym razem Odrodzenie przyjdzie od Chin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ocena rasizmu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 05.09.10, 22:13 Od Chin to chyba nie ale w Niemczech, jak sie okazuje tez przychodza po rozum do glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Ocena rasizmu IP: 213.25.24.* 05.09.10, 22:19 Dopóki na świecie będą władcy a nie menedżerowie to wszystkie wstydliwe zjawiska dla człowieka będą się powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Ocena rasizmu 05.09.10, 22:54 Imponuje Panu Panie Lechowski Chińska Republika Ludowa?! Zadziwiające! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Ocena rasizmu 05.09.10, 22:24 To bardziej skomplikowane aaa. Zakaz noszenia burek to ograniczenie wolności, a to już nic wspólnego z demokracją nie ma. Hidżab to nie tylko nakaz religijny, ale również sposób bycia w środowisku muzułmanów i jego rygory są różne jedne bardziej rygorystyczne inne mniej. Mi nie przeszkadzają na ulicy siostry zakonne z czarnymi welonami na głowie i krzyżykami na szyj , to dlaczego innym ma przeszkadzać burka. W Koranie można znaleźć: Powiedz wierzącym kobietom, żeby spuszczały skromnie swoje spojrzenia i strzegły swojej czystości; i żeby pokazywały jedynie te ozdoby, które są widoczne na zewnątrz; i żeby narzucały zasłony na piersi, i pokazywały swoje ozdoby jedynie swoim mężom lub ojcom, albo ojcom swoich mężów, albo swoim synom lub synom swoich mężów, albo swoim braciom, albo synom braci, lub synom swoich sióstr; lub ich żonom, lub tym, którymi zawładnęły ich prawice; albo swoim służącym spośród mężczyzn, którzy nie są owładnięci pożądaniem cielesnym; albo też chłopcom, którzy nie poznali nagości kobiet. I niech one nie stąpają tak, aby było wiadomo, jakie ukrywają ozdoby. Nawracajcie się wszyscy do Boga, o wy wierzący! Być może, będziecie szczęśliwi! (24:31) O synowie Adama! Niech was nie skusi szatan, jak wówczas gdy wyprowadził waszych rodziców z Ogrodu, zdejmując z nich ubiór, by im ukazać ich nagość. On przecież widzi was - on i jego plemię - tam, skąd wy ich nie widzicie. Oto My uczyniliśmy szatanów opiekunami tych, którzy nie wierzą! (7:27) Słowa te są interpretowane inaczej przez islamskich fundamentalistów, a inaczej przez muzułmanów, bo nie wszyscy muzułmanie to fundamentaliści chcący zabijać niewiernych. Podobnie jak nie wszyscy chrześcijanie chcą nawracać używając metod Jezuitów. I tak oto zakazy i nakazy w Belgii dotknęły wszystkich, nawet tych umiarkowanych, a dla fundamentalistów to okazja do tego żeby się pokazać i resztę umiarkowanych przerobić na swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Ocena rasizmu IP: 213.25.24.* 05.09.10, 22:30 Jak czytam ten wywód to mam pewność że niedługo zakasujesz jo który tu robił za znawcę przedmiotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ocena rasizmu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 05.09.10, 22:31 Pewnie podstawowa roznica jest taka, ze ja kazdego muzulmanina uwazam za terroryste ale przyznaje, ze sa wsrod nich takze nieterrorysci. Z kolei politycznie poprawni (idioci) kaza mi byc przekonanym, ze terrorysci wsrod nich to jednostki. Mi siostry zakonne tez nie przeszkadzaja, bo widze, ze to jest biala kobieta i prawie moge byc pewien, ze pod habitem nie ukrywa kilku kilogramow c4, w przypadku @kobiety ninja), ktora ma tylko waska szparke na oczy tej pewnosci juz nie mam. Stad zakaz zaslaniania twarzy bardzo mi sie podoba. A wszyscy, ktorzy twierdza, ze przez to te kobiety sa zmuszone do siedzenia w domach niech zajma przekonywaniem sie ich facetow, ze to jest niewlasciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Ocena rasizmu IP: 213.25.24.* 05.09.10, 22:46 Noszenie okularów i wąsów też jest zasłanianiem kompleksów i niepewności a także facjaty. Powinno się tego zakazać jeśli ma się być konsekwentnym do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Ocena rasizmu 05.09.10, 22:47 Gość portalu: aaa napisał(a): > Pewnie podstawowa roznica jest taka, ze ja kazdego muzulmanina uwazam za > terroryste ale przyznaje, ze sa wsrod nich takze nieterrorysci. A czy to przeświadczenie, że wszyscy muzułmanie to terroryści jest wynikiem jakiś przykrych doświadczeń z nimi? Z kolei > politycznie poprawni (idioci) kaza mi byc przekonanym, ze terrorysci wsrod nich > to jednostki. Oj to nie jednostki, jest ich całe mnóstwo i wszyscy chcą nas nawrócić, najlepiej bombami. Ja jestem w 1/8 muzułmanką i cały czas noszę przy sobie małą wyrzutnię rakiet i pas obklejony plastikiem, odziedziczyłam ten wybuchowy temperament po pradziadku :) > Mi siostry zakonne tez nie przeszkadzaja, bo widze, ze to jest biala kobieta i > prawie moge byc pewien, ze pod habitem nie ukrywa kilku kilogramow c4, w > przypadku @kobiety ninja), ktora ma tylko waska szparke na oczy tej pewnosci ju > z > nie mam. Niestety nie wypowiem się na ten temat, nigdy nie zaglądałam siostrze zakonnej pod habit i nie jestem sobie w stanie nawet wyobrazić co one tam mają :))) I żadnej muzułmance też nigdzie nie zaglądałam. Ty aaa musisz mieć bardzo bujne życie, jak tak wszystkim wszędzie zaglądasz :) Stad zakaz zaslaniania twarzy bardzo mi sie podoba. Ja jestem wyjątkowo paskudna, jak wszystkie muzułmanki, więc uważam że ze względów estetycznych powinno się i im i mi jednak twarz zasłonić. ;) A wszyscy, ktorzy > twierdza, ze przez to te kobiety sa zmuszone do siedzenia w domach niech zajma > przekonywaniem sie ich facetow, ze to jest niewlasciwe. Tradycję ciężko jest wykorzenić, na to trzeba kilku pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Ocena rasizmu IP: 213.25.24.* 05.09.10, 22:54 Ja kiedyś wyczytałem taką opinię; Jeśli krowy są przystojniejsze od kobiet to znaczy że jesteśmy w Niemczech. Czy to tam nie należałoby by wprowadzić nakazu zasłaniania twarzy kobitkom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Ocena rasizmu IP: 213.25.24.* 05.09.10, 22:55 Jesus, tylko nie pisz ze jesteś w jakimś procencie szwabką! Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Ocena rasizmu 05.09.10, 22:58 Z tym już Pysio nie ma problemu, tam jest dwa miliony Turków, a Turcy to też muzułmanie, więc sobie sami zasłaniają. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ocena rasizmu 05.09.10, 22:57 Tradycje katodebili bardzi Ci przeszkadzaja i je osmieszasz a zydowskie czy muzulmanskie czary-mary chcesz wykorzenic z Europy za 200 lat.Fascynujace! Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Ocena rasizmu 05.09.10, 23:12 A kiedy ośmieszałam? Proszę znaleźć chociaż jeden post w którym obrażam ludzi prawdziwie wierzących. Czekam :) Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Ocena rasizmu 05.09.10, 23:17 A i jeszcze jedno, bardzo proszę nie wyszukiwać tego na temat księży, bo zaznaczam chodzi mi tylko o tych prawdziwie wierzących, a nie o faryzeuszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmofan Re: Ocena rasizmu 05.09.10, 22:59 Jeżeli nie widziałeś arabskich kobiet bez zasłoniętej twarzy to nie widziałeś pięknych kobiet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Ocena rasizmu IP: 213.25.24.* 05.09.10, 23:10 A ja jestem pewny że najpiękniejsze na świecie są Polki i do tego mają najwięcej witaminy. To zostało stwierdzone naukowo i w sposób nie budzący najmniejszego sprzeciwu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmofan Re: Ocena rasizmu 05.09.10, 23:37 Wszystko jest kwestią gustu.Z pewnością Polki należą do najładniejszych na świecie.Każdy jednak ma inne preferencje.Ja stawiam na Arabki a z Europejek na pyskate co prawda, Włoszki. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ocena rasizmu 05.09.10, 23:41 napisalas; A kiedy ośmieszałam? Proszę znaleźć chociaż jeden post w którym obrażam ludzi prawdziwie wierzących. Czekam :) Kiedys na tym forum pisal postepowy papiez ktory stemplowal jednych na katodebili a drugich na "prawdziwych chrzescijan".Rozumiem ze Ty wyswiecona na postepowego biskupa dzisiaj posiadasz stempel do oznakowywania "prawdziwie wierzacych" Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Ocena rasizmu 05.09.10, 23:49 Nie Panie Lechowski stempla nie posiadam, a identyfikuję na podstawie postów. Jeżeli ktoś z wierzących mówi językiem miłości, braterstwa i pokoju jest prawdziwie wierzącym, jeżeli ktoś ucieka się do języka pełnego nienawiści i przy tym mówi, że jest wierzącym to jest to dla mnie nikt inny tylko faryzeusz. Bardzo proste, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Ocena rasizmu 06.09.10, 00:04 Panie Lechowski idę spać, ze zmęczenia plącze mi się język, więc pogadamy na temat stemplowania innym razem :) Karaluszki pod poduszki, a szczypawki do nogawki ;) Ściskam mocno i cały czas liczę na to, że kiedyś pan zemną zatańczy, no dobrze już zmykam, śnić o Panu :) Odpowiedz Link Zgłoś
sven.skurvensen Re: Ocena rasizmu 06.09.10, 01:29 "Untermensch (z niem. podczłowiek, mn. Untermenschen) – rasistowskie określenie używane w propagandzie nazistowskiej w stosunku do Żydów, Cyganów, Polaków[1][2][3], Rosjan i innych narodów słowiańskich oraz do przedstawicieli innych grup etnicznych uznawanych przez nazistów jako nie-germańskie." (wikpedia). Przyznaję, że z wielkim rozbawieniem czytam wypowiedzi polskich podludzi, takich jak aaa, Lechowski 51, Mat 122 czy Pysio, którzy koniecznie chcą być nadludźmi na innymi podludźmi. Jeśli aaa twierdzi, że rasizm jest dobry, wyżej wymienieni mu przytakują, to znaczy, że ich intelekt poważnie szwankuje. Jeśli ktoś popiera rasizm, to popiera automatycznie to co robił Hitler z Polakami, to popiera banderowskie zbrodnie na Polakach, akceptuje rasizm żydowski oraz rasizm w wydaniu arabskim, czy jakimkolwiek innym. Chcę wierzyć, że tak sobie - trochę może niezręcznie żartujecie, bo czy normalny człowiek, wielbi drugiego za to, że uważa go coś gorszego, że okłada go batem, morduje mu rodzinę i to tylko daltego, że mówi innym językiem, że jest innej wiary, że je bigos zamiast krewetek i wkłada onuce zamiast skarpet, że nie potrafi zbudować porządnej drogi, obronić własnego kraju. Więc pytam Drodzy Panowie - żarty to jakieś, czy naprawdę tak myślicie? A jeśli jesteście nadludźmi, to dlaczego Córki Świętego Narodu Polskiego tyrają w tureckich burdelach (a nie na odwrót - Turczynki w polskich), dlaczego podcierają zadki niemieckim i włoskim staruszkom, dlaczego Synowie Narodu Polskiego klęczą w Holandii przed pomidorami, porami, ogórkami tudzież marchewkami, imają się - w większości najprymitywniejszych zajęć. Dlaczego, to Żydom udało się zbudować WŁASNYMI siłami własne państwo od podstw, choć dostawali i dostali w du... bardziej niż my, a nam nie? Dlaczego to nie my rozebraliśmy Niemcy, Rosję, czy Austrię, lecz one nas. Dlaczego polski chłop do dziś jeszcze sr*a w sławojce, a niemiecki chłop ostatni raz s*rał w czymś takim jeszcze XIX wieku? Dlaczego, dlaczego, dlaczego? Czy nie lepiej takie własnie pytania sobie zadawać i szukać na nie odpowiedzi? Minęło 20 lat od czasu uzyskania tzw. niepodległości, rządzimy się sami, rządziła już prawica, lewica, centrum, wspierał nas JP II i Matka Boska z Jasnej Góry Królowa Polski i św Dyrektor Radia Maryja i co? Nadal polski chłop sr'a do dziury, nadal kosi kosą, nadal nie ma porządnych dróg a słynna niewysychająca kałuża przy wejściu na Zielony Rynek w Przemyślu, nadal tam sobie trwa. Jak się czujecie Panowie, kiedy z zagranicznych mediów dochodzą do Was negatywne opinie o Polakach, że głupi, że leniwi, że nieozrganizowani, że brudni, że kradną, gwałcą itp.? Nie Drodzy Panowie, rasizm nie jest dobry, rasizm jest zły, bardzo zły. Ma panować równość i wolność, a państwo powinno stać na straży obu tych wartości. Jestem zdeklarownym przeciwnikiem, wręcz wrogiem jakichkolwiek przywilejów dla kogokolwiek, czy to z racji pochodzenia etnicznego, czy wiary, czy też orientacji seksualnej, bo właśnie tam gdzie takie przywileje istnieją zaczynają się konflikty. Niektórzy z wymienionych przeze mnie Panów są orędownikami właśnie takich przywilejów w naszym kraju, z tym, że nie dla mniejszości, a dla większości, a jednocześnie ci sami Panowie potępiają kraje islamskie za to samo. Tam właśnie rządzi większość i tam właśnie brakuje równości, tam właśnie, ukochani przez nich wierni Kościoła Rzymsko-Katolickiego, są prześladowani, co Was tak okropnie oburza. Krótko mówiąc: prawo jednakowe dla wszystkich. Tu jeszcze garstka cytatów: "Polskim i rosyjskim antysemitom i neofaszystom warto przypomnieć, że Hitler nieraz zalecał, żeby Rosjan i Polaków traktować na równi z Żydami. Od rasistowskich teorii był krok do eksterminacji części narodów, po eksterminacji miało przyjść zorganizowane masowe ludobójstwo" ks. Józef Tischner "Obowiązkiem Słowian jest pracować dla nas. Płodność Słowian jest niepożądana. Niech używają prezerwatyw albo robią skrobanki - im więcej, tym lepiej. Oświata jest niebezpieczna (cyt. za: J. Heydecker, J. Leeb "Trzecia rzesza w świetle Norymbergi - bilans tysiąclecia", Książka i Wiedza, Warszawa 1979, s. 391)." "Około 51 milionów Słowian zamieszkujących Europę Środkowo-Wschodnią planowano usunąć poprzez eksterminacje czy przesiedlenia na wschód, głównie na Syberię (zgodnie z tak zwanym Generalnym Planem Wschodnim (niem. Generalplan Ost). Zakładano też germanizację elementów określanych przez pseudonaukowe wytyczne niemieckiej teorii rasowej jako "wartościowe rasowo" (wikipedia) Odpowiedz Link Zgłoś
lowenbrau Re: Ocena rasizmu 06.09.10, 02:13 W pełni zgadzam się z Tobą.Nic dodać nic ująć.Pozdrowienia z pięknego Monachium gdzie 14tego września rozpocznie się jubileuszowy dwusetny Oktoberfest.Szkoda,że ci "prawdziwi patrioci' nie ujrzą tego z bliska.Kilka milionów ludzi z całego świata pokaże jak można się bawić kulturalnie bez uprzedzeń,rasizmu,szowinizmu itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ocena rasizmu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 06.09.10, 00:07 Osobistych nie, tzn. zaden z muzulmanow nie wysadzil w powietrze wagonu metra w ktorym jechalem albo nie zdetonowal ladunku wybuchowego np. w restauracji, w ktorej przebywalem. Po prostu przyjalem bardziej prawdziwe zalozenie. skoro islam nakazuje likwidowac niewiernych to z tego wniosek, ze kazdy muzulmanin jest potencjalnym terrorysta. Byc moze takie zarty o wyrzutni rakiet i wybuchowym plastiku sa dla Ciebie zabawne. dla osob, ktore odniosly obrazenia w zamacha w londynskim i moskiewskim metrze a takze dla rodzin tych, ktorzy zostali tam przez muzulmanow zabici, juz raczje takie zabawne nie sa. Tez nie zagladam szakonnicom pod habit Ale woboec tego moze zechcialoby Ci sie wskazac na jakies przypadki, kiedy to zakonnica lub nawet osoba tylko przebrana za takowa dokonalla zamachu, ukrywajac w habicie material wybuchowy? Ze wzgledow estetycznych, to kazdego muzulmanina i muzulmanke nalezaloby deportowac do ktoregos z krsjow islamskich. A dlaczego trzeba pokolen na wykorzenienie tej tradycji? Okazalo sie, ze mozna tradycyjny obraz rodziny czy malzenstwa wykorzenic w kilkanascie lat, to niby dlaczego akurat co do tej trradycji ma byc jakis okres ochronny? Pamietasz moze jak nabijano sie z Leppera, kiedy mowil o talibach w Klewkach? Jak sie okazuje moze nie w Klewkach ale calkiem niedalek w Szymanach byli. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Ocena rasizmu 06.09.10, 00:45 Gość portalu: aaa napisał(a): > Osobistych nie, tzn. zaden z muzulmanow nie wysadzil w powietrze wagonu metra w > ktorym jechalem albo nie zdetonowal ladunku wybuchowego np. w restauracji, w > ktorej przebywalem. Po prostu przyjalem bardziej prawdziwe zalozenie. skoro > islam nakazuje likwidowac niewiernych to z tego wniosek, ze kazdy muzulmanin > jest potencjalnym terrorysta. W Koranie nie ma słowa o likwidowaniu niewiernych, to islamscy fundamentaliści na własne potrzeby zrobili nadinterpretację, więc jeżeli uważasz ich założenia za prawdziwe to jesteś islamskim fanatykiem. > > Byc moze takie zarty o wyrzutni rakiet i wybuchowym plastiku sa dla Ciebie > zabawne. dla osob, ktore odniosly obrazenia w zamacha w londynskim i moskiewski > m > metrze a takze dla rodzin tych, ktorzy zostali tam przez muzulmanow zabici, juz > raczje takie zabawne nie sa. Nie jest to dla mnie zabawne, nic a nic, Zabawne jest dla mnie uważanie wszystkich muzułmanów za potencjalnych zamachowców, więc pozwoliłam sobie na kpinę. Co do zamachów w Moskwie i Londynie, no cóż zarówno Anglicy i Rosjanie zdecydowali się na wojnę asymetryczną, a co za tym idzie ściągnęli na siebie konsekwencje prowadzenia takiej wojny. > > Tez nie zagladam szakonnicom pod habit Ale woboec tego moze zechcialoby Ci si > e > wskazac na jakies przypadki, kiedy to zakonnica lub nawet osoba tylko przebrana > za takowa dokonalla zamachu, ukrywajac w habicie material wybuchowy? Nie zakonnice jeszcze się nie wysadzają, ale kto wie co będzie za parę lat i jak potoczą się dlasze losy chrześcijaństwa. Z tego co pamiętam wciągu ostatnich dwóch lat były dwa udane zamach z udziałem kobiet i to nie w Europie tylko na Bliskim Wschodzie, uważam również że Belgowie to panikarze i niech się lepiej zajmą własną gospodarką i skłóconym społeczeństwem, bo im się kraj rozpadnie na dwie części, a podejrzewam że wtedy to wszyscy będą mieli w nosie czy ktoś nosi chustę na głowie czy nie. > > Ze wzgledow estetycznych, to kazdego muzulmanina i muzulmanke nalezaloby > deportowac do ktoregos z krsjow islamskich. Tak tylko w ramach przypomnienia to na przykład Niemcy w latach 70 sami zachęcali Turków do przyjazdu, wykorzystali ich jako tanią siłę roboczą, no to niech się teraz z nimi bujają. Podobnie Anglicy, gdy kolonizowali Bliski Wschód i czerpali z tego korzyści, powinni się liczyć z tym że w końcu przyjdzie im za to zapłacić, nie ma nic za darmo. > > A dlaczego trzeba pokolen na wykorzenienie tej tradycji? Chodziło mi głównie o wykorzenianie złych nawyków u fundamentalistów, tego się nie zrobi w kilka lat i na pewno trzeba czegoś więcej niż tylko kolejnych wojen, potrzebny jest dialog między krajami Zachodu, a krajami muzułmańskimi na Bliskim Wschodzie. > Okazalo sie, ze mozna tradycyjny obraz rodziny czy malzenstwa wykorzenic w > kilkanascie lat, to niby dlaczego akurat co do tej trradycji ma byc jakis okres > ochronny? Widocznie jesteśmy bardziej podatni na zmiany. To tak jak z małymi dziećmi jedne zaczynają mówić mając rok,a inne potrzebują więcej czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
sven.skurvensen Re: Ocena rasizmu 06.09.10, 01:39 Przykro mi ale Koran nie zawiera ani jednej sutry, która nakazywałaby zabijanie "niewiernych", wręcz przeciwnie Koran zabrania zabijania w ogóle. Tu jeszcze wyszperałem coś ciekawego: "Ludzie wychowani w religii przekazanej przez Mahometa, którzy żyją w liberalnych demokracjach Zachodu nie powinni być traktowani jako istoty mniej dojrzałe, które należy chronić w bunkrze politycznej poprawności, a tym samym wykluczać w swoisty sposób z naszych społeczeństw. Polityczna poprawność nakazuje mówienie o islamie jako o religii głoszącej takie uniwersalne wartości jak pokój i miłość pomiędzy ludźmi. Na dowód tego przywołuje się odpowiednie wersety Koranu oraz słowa muzułmańskich teologów. Na przykład szejk Ibn Uthaymiin w swoim liście potępiającym akty terroru dokonywane przez fanatycznych samobójców (pełny tekst listu) powołuje się na werset z Koranu "Nie zabijajcie się! Zaprawdę, Bóg jest dla was litościwy!" (4:29)." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Ocena rasizmu IP: 213.25.24.* 06.09.10, 07:22 swen, wymieniłeś mnie jako należącego do grona rasistów. Moze czytasz nieuważnie . może tendencyjnie. Nie wiem jak na razie. Ja jeśli dobrze się wczytasz w moje posty dzielę ludzi tylko i wyłącznie na mądrych i głupich. jeśli to jest rasizm to musisz stworzyć nową teorię rasizmu. Po za tym krytyka zwłaszcza w temacie europejskości i nowoczesności czy unifikacji do rasizmu jak na razie /bo czekam na tą nową teorię/ się nie zalicza. Piszesz że islam nie zachęca do zabijania. Znasz chyba teorię o tylnych drzwiach? W koranie pisze jak byk że każdy kto zginie za wiarę ten idzie prosto do islamskiego nieba które wg naszych poglądów wyglada jak zwykły burdel. Wystarczy tylko ukierunkować debili i mamy /np. tak jak to zrobili ukraińscy popi/ całe zastępy fanatyków. A jak myślisz swen o tym skąd się wzięła potęga arabów? Właśnie ten akapit z koranu spowodował że fanatycy z pogardą dla śmierci rzucali się na innowierców i o dziwo zwyciężali. A w tym poprzednim poście jeśli się wczytać to co drugie zdanie to zaprzeczenie pierwszego. Nie przeprowadzam analiz lecz pozostawiam to innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ocena rasizmu IP: 212.23.103.* 06.09.10, 07:39 Żeby nie być posądzony o rasizm czy ksenofobie staraj się Anglików nie nazywać angolami,Niemców szwabami a Ukraińców pisz z dużej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Ocena rasizmu IP: 213.25.24.* 06.09.10, 07:49 Niestety taki mam styl. Bo zamiast uzasadniać miałkośc innych wystarczy użyć małej litery która jest bardzo wymowna i wiele wyjaśnia. Równie dobrze może sobie każdy pomyśleć że nie znam zasad pisowni ale to będą fałszywe wnioski. Po za tym odpłacam szwabom, angolom i ukraińcom; pięknym za nadobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ocena rasizmu IP: 79.139.112.* 06.09.10, 08:57 Nie tłumacz się głupio, że masz taki styl. Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: Ocena rasizmu 06.09.10, 08:16 O proszę, I-szy sekretarz czerwonego talibanu na emigracji, tym razem namaścił Cię na rasistę? Właściwie jest to dowód swoistej konsekwencji w myśleniu kategoriami czarno-białych pionków, bo skoro już wcześniej zostałeś przez niego napiętnowany jako katodebil, wypada Twoje rzekome katodeblistwo uzasadnić.;) Achromatopsja może budzić współczucie, scurvy...ństwo budzi wyłącznie odrazę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Re: Ocena rasizmu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.10, 08:41 Swen.. dorzucę jeszcze jeden kwiatek.. otóż dżihad jest walką ze swoimi słabościami... jkaiś pacjent kilkadziesiąt lat temu wypaczył ten pogląd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kres Re: Ocena rasizmu IP: 79.139.106.* 06.09.10, 10:25 tak jak idea rewolucji francuskiej mówiące o wolności,równości i braterstwie jest nie do zrealizowania,przykład dzisiejszej Francji gdzie jej prezydent nakazał wyrzucenie Cyganów,tak i idea kazdej religii nie wytrzymuje próby czasu. Człowiek w pogoni za szeroko rozumianym szczęściem tworzy piekne idee czy to w postaci haseł rewolucyjnych czy tez w postaci świętych ksiąg :Biblia, Koran itp. Póżniej się okazuje że zawarte w nich marzenia są niemożliwe do zrealizowania.Jednak warto mieć marzenia, dzięki nim jest nam łatwiej żyć a jacy jesteśmy szczęśliwi jak się uda coś zrealizować. Ponadto ,dzięki tym marzeniom człowiek sie udoskonala. Ale idealni nigdy nie będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ocena rasizmu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 06.09.10, 08:50 Niestety sven, musze sie z Toba zgodzic. Koran w ogole nie zawiera ani jednej sutry. Natomist sur, w ktorych nawoluje do likwidacji niewiernych jest jak nasr.l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ocena rasizmu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 06.09.10, 08:36 Ja nie jestem "uczony w koranie" ale nie mam powodow, nie wierzyc w tlumaczenie na polski: www.poznajkoran.pl/koran/niewierni/ ppolecam zwlaszcza to: Sura druga, wers 191: „I zabijacie ich, gdziekolwiek ich spotkacie, i wypędzajcie ich, skąd oni was wypędzili (...) Gdziekolwiek oni będą walczyć przeciwko wam, zabijacie ich – Taka jest odpłata niewiernym!” Wiecej: www.eioba.pl/a102130/marek_b_aszkowski_koran_nakazuje_zabija#ixzz0yjC3uInt Jesli w tych wersach nie ma ani slowa o zabijaniu/likwidacji niewiernych to moze pod pojeciem likwidacji rozumiesz cos zupelnie innego niz ogol spoleczenstwa? A czy zabawne dla Ciebie jest poddawanie kawarantannie osob, ktore przebywaly z chorym np. na cholere? Uwaza sie je za potencjalnie chore i chyba zgodzisz sie, ze profilaktycznie lepiej takie osoby odizolowac. Tak samo jest z muzulmanami- sa to potencjalni terrorysci i powinni zostac poddanie kwarantannie do momentu az bedzie pewne, ze nie sa dotknieci choroba. No prosze- uwazasz, ze moze dojsc do sytuacji, ze zakonnice beda wysadza w powietrze wagony metra pelne ludzi ale nie dopuszczasz mysli, ze moze to zrobic nasycony ideologia walki z niewiernymi muzulmanin. A Szwajcarom i Francuzom tez cos doradzisz? Aha, i jeszcze Austriakom, Holendrom i Niemcom wsrod ktorych, jak sie okazuje partia antyislamska moze zyskac poparcie okolo 20 %. Wlasnie to mnie zawsze zastanawia. Skad w ludziach nie majacych pojecia o problemamch jakie niosa ze soba rosnace spolecznosci muzulmanskie w krajach europy zachodniej taka pewnosc, ze wiedza lepiej co jest dobre np. dla Belgow od samych belgow czy Szwajcarow id samych Szwajcarow. Czy to moze dlatego ze w GW napisali ze bycie przeciw multi kulti jest be wiec to musi byc obowiazujacy wszystkich dogmat? To ze kogos zapraszasz do siebie nie oznacza, ze pozwalasz mu zmieniac obyczaje panujace w Twoim domu. Niestety przypominanie o tym, ze oni sa goscmi stalo sie passe. Latwiej tepic np. rodzine bo jesli ktos sie za nia ujmie to otrzyma latke oszoloma, nawiedzonego katodebila czy Bog wie jaka jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Ocena rasizmu 06.09.10, 10:02 Aaa doszło do nieporozumienia z mojej winy na początku wątku, źel przeczytałam i opacznie zrozumiałam co napisałeś, a napisałeś: Pewnie podstawowa roznica jest taka, ze ja kazdego muzulmanina uwazam za terroryste ale przyznaje, ze sa wsrod nich takze nieterrorysci. Ja zrozumiałam, że każdego uznajesz za terrorystę, stad moje kpiny. Zwracam honor. Ja też nie lubię ekstremistów i tylko z tą różnicą, że ja nie uważam za takich tylko muzułmanów, ja uważam że w każdej religii znajdą się ludzie podobni do muzułmańskich fundamentalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ocena rasizmu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 06.09.10, 10:19 Ooooo :( a tak fajnie sie dyskusja zapowiadala :) Odpowiedz Link Zgłoś
sven.skurvensen Re: Ocena rasizmu 06.09.10, 11:38 Oczywiście chodzi o sury Koranu, nie o "sutry". Pisząc o tym, że Koran nie nawołuje do zabijania wyraziłem się trochę nieprecyzyjnie - chodziło mi o mordowanie. Jeśl aaai przeczyta całość tego, co sam zalinkował, to zorientuje się, że nie chodzi o najazdy, terroryzm lecz "walkę w obronie". Jak słusznie zauważył Kres większość wprowadzanych w zycie pięknych idei niemal zawsze ulega wypaczeniu. Jeśli mówimy o terroryzmie islamskim, to nie zapominajmy i o katolickim - IRA. Wiem, katolicki oczywiście jest słuszny, tak jak słuszny jest polski rasizm, natomiast rasizm wobec Polaków - już. Pan Pysio natomiast w dość osobliwy sposób stara się przekonać, że nie jest rasistą - pisuj rasistowskie posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasowy Re: Ocena rasizmu IP: 79.139.112.* 06.09.10, 12:53 Z tego co wiem na tym Forum to : Fanka jest rasowa jesus 33 też rasowa Pysio -również rasowy i wolyniak rasowa sven skurvesen - choc mlody ( kundelek) ale napewno czysto rasowy bez kundlizmu Lechowski -tez rasowy ale oddano go w Mielcu do lecznicy ( pewnie jak labladora albo Bernerdyna lub jamnika uśpią ze starości i z głupoty bo na stare lata mieszł i źle szczejkal tj. ujadał a nawet gryzł swego pana.Najgorzej wojowal i wył przy Media Markt .Nie chcial tam wchodzic la nawet pod drzwiami podnosil jedną noge i niczym rasista olewal ten mniejszościowy przybytek ) A nie rasowy czyli kundel to napewno musi być -wszyscy wiedzą KTO i dlaczego - O ? A na powaznie ! Co do rasizmu to rasizm był jest i bedzie . Największymi rasistami są przewaznie, ci co mowia o jedności i pojednaniu lub pokojowym współzyciu z innymi nacjami ,religiami, rasami (:" Bo kiedy mówią o pokoju -to znaczy że masz szykować się do wojny " I nie wiem już kto to powiedział -może przypomnicie ?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Ocena rasizmu IP: 213.25.24.* 06.09.10, 14:29 Mykoła przeczytaj co sam napisałeś w ostatnich zdaniach i przeczytaj swoje posty i chyba taki matoł jak ty musi dojść do wniosku że przez przypadek napisałeś prawdę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Ocena rasizmu IP: 79.139.112.* 06.09.10, 17:31 Pysio, a Ty to jesteś zwykły złamas kutany co to pieski kocha bardziej niż ludzi. Profil swojemu kundlowi na nk zrobiłeś? To na co czekasz zgredzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mykola Re: Ocena rasizmu IP: 79.139.112.* 06.09.10, 17:45 Pysio - sorry ten ostatni wpis co tak brzydko ciebie okresla to ie jest wpis Mykoły choc IP to samo . Nigdy cie nie obrażalerm i nie mam zamiaru obrażać ( innych rownież) choć czesm używalem określenia że jesteś nie mądrym lub mało doswiadczony życiowo -ale nigdy żeś KU... s( bo to brzydkie okreslenie i inie przystoii uzywać na Forum szczegolnie przez moja osobę . Co najwyżej mogę pomodlić się abyś zmadrzał i Pan Bóg oświecił cię rozumem - jak myslę powoli to czyni na twoją korzyść i korzyść innych forumowiczow . I to dzięki mnie - skromnie podpowiadam ) . Śmiało glosuj na mnie abym był Prezydentem tego Forum zgóry Thankyou Wery Much ! Apel do Mikiego ( nr 2) Miki namber two z takim samym NIKIEM IP- uspokój sie i nie udawaj Mykoły ! i nie rób z Mykoły -PIERDOŁY ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Ocena rasizmu IP: 79.139.112.* 06.09.10, 17:49 Do Mykoły: Nie podpisałem się "Mykoła" tylko "Miki", więc nie tłumacz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Ocena rasizmu IP: 213.25.24.* 06.09.10, 17:56 Mykoła ja się nie obrażam bo na ciebie nie można się obrażać. Jest to zwykłe prawo fizyczne. Jak można się obrazić na młota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mykola Re: Ocena rasizmu IP: 79.139.112.* 06.09.10, 18:06 Bravo Pysio- że jesteś twardy jak Kowadło a nawet potrwfisz odbić . Tylko z tym odbiciem uważaj bo jednemu mojemu znajomemu jak "odbiło" to wiesz gdzie sie znalazł ?a sąsiedzi mowią że mu ODWALIŁO i dostał KU KU - ale to wsio ryba odwalilo -odbilo czy ku-ku . Bez urazy - bo naprawdę to forum nie da sie nie lubiec i dziwię się że Jobrawo odpuścil - może gdzieś w kurocie na wodach albo miodowy miesiąc przezywa na Jersey ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Brawa dla pastora IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 07.09.10, 19:38 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8346991,_Palenie_Koranu_sprowokuje_akty_przemocy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ocena rasizmu 07.09.10, 23:57 Jobniety mykola nie opuscil forum a zmienil nick no i troche forme.Mniej rzuca plwocinami i blotem ale mysli ma dalej robaczywe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Ocena rasizmu IP: 79.139.112.* 08.09.10, 08:36 Co Ty o mnie wiesz złamasie kutany? Odpowiedz Link Zgłoś