Dodaj do ulubionych

Autobus do RUMUNII

29.04.04, 14:45
Witam i prosze o pomoc...
Czy ktos wie kiedy odjezdzaja autobusy do Rumunii. Chce sie dostac do
Stambulu i wiem ze z przemysla kursuja jakies autobusy do bukaresztu. Stamtad
jezdza kursowe autobusy do turcji wiec nie ma problemu. Natomiast bede bardo
wdzieczny za jakakolwiek informacje dotyczaca wydopstania sie z POlski.
Dzieki z gory.
Obserwuj wątek
    • rychu_z_przemysla Re: Autobus do RUMUNII 29.04.04, 15:53
      Do Rumunii tylko przez Przemyśl!
      PKS-em do Suczawy (Suceava)- bilet kosztuje tylko 70zł!
      Wiecej info:www.pks-przemysl.pl/

• hasmi Re: Autobus do RUMUNII 04.05.04, 09:14
        dzieki wielkie rychu!!!!!!!
        • Gość: Imac Re: Autobus do RUMUNII IP: *.chello.pl 05.05.04, 14:38
          Autobus kursuje dwa razy w tygodniu, szczegoly znajdziesz na stronie pks
          przemysl. Najlepiej jest zarezerwowac bilet telefonicznie z ok tygodniowym
          wyprzedzeniem, bo moze zdarzyc sie, ze juz nie bedzie miejsc. Jest to linia
          obslugiwana przez odpowiedznik naszego pksu z Suczawy. Autobusy to stare scanie
          (na licencji egipskiej :) ale calkiem przyjemnie sie nimi jezdzi, no i maja
          nadwozia odpowiednie do niezbyt zadbanych drog na Ukrainie (tym bardziej ze
          trasa wiedzie raczej bocznymi drogami)przez Mosciska, Drohobycz, mija Kołomyję
          przez Czerniowce, do przejscia granicznego w Sirecie (odprawa graniczna trwa
          podad godzine, ale polacy nie maja wogole zadnych problemow)(inna wazna
          informacja: na tym przejsciu jest kantor wymiany walut:)
          Atmosfera w autobusie jest mila, duzo polskich turystow z plecakami (w
          wakacje), pozostali pasazerowie to Rumuni, troche ludzi zyjacych z przemytu
          itd. Nie zdziw sie tylko jezeli caly autobus bedzie zapakowany np. glazura,
          terakota i kaloryferami lazienkowymi (ja tak mialem :)
          Kierowcy sa przyzwyczajeni i Polakow wysadzaja przy drodze kolo dworca
          kolejowego Sucava Nord, dosc odleglego od centrum i dworca pks (głowny dworzec
          w miescie, poza nim w centrum jest jeszcze dworzec Sucava, ale jest w
          generalnym remoncie )
          Jesli chodzi o droge do Stambulu, to mozesz albo wsiasc w pociag do Bukaresztu
          (jest nocny) i dalej przez Bulgarie autobusem albo pociagiem. Z dworca pks
          odjezdza tez nocny autobus do Bukaresztu, w atrakcyjnej cenie (niestety nie
          pamietam sumy)
          Kiedys slyszalem tez, ze istnieje polaczenie autobusowe z Suczawy do Stambulu,
          ale jest to informacja niesprawdzona i chyba malo wiarygodna (chciaz, moze?)
          Pozdrawiam i gratuluje atrakcyjnych planow na wakacje
          • hasmi Re: Autobus do RUMUNII 05.05.04, 15:25
            dzieki za wyczerpujaca informacje.
            JEchalem juz do Stambulu ale zupelnie inaczej, kombinowanymi polaczeniami
            pociagowymi. co prawda zajelo mi to tydzien :) ale kosztowala mnie droga jedyne
            130 zl. Droga wiodla przez Slowacje, Wegry, Rumunie, Bulgarie... Okolice
            rumunii oradea, crajova i jeszczejakies miasto na zachodzie rumunii to koszmar
            ktory snisie po nocach ale nie ma podrozy bez dreszczyka :) Teraz jade z zona
            wiec wolalbym jej oszczedzic takich atrakcji.
            • Gość: Imac Re: Autobus do RUMUNII IP: *.chello.pl 07.05.04, 01:35
              Mi sie Rumunia sni po nocach, ale jako miejsce do ktorego chetnie bym wrocil na
              wakacje :)
              Nie wiem czy w takim razie ten autobus jest najlepszym pomyslem na podroz z
              zona... To zalezy co zona lubi i na co jest gotowa ;)Napewno
              zaoszczedzilibyscie na czasie i pieniadzach, choc o komforcie trudno tu mowic :)
              pozdrawiam
              • hasmi Re: Autobus do RUMUNII 07.05.04, 10:48
                z tym nie ma problemu, chodzi o to zeby nie spac na dworcach, niewiadomo gdzie
                itd jak za pierwszym moim razem. Zalezy mi zeby jechac od dworca do dworca, bez
                spechalnego zastanawiania sie czy tam gdzie dojade bede mial polaczenie na
                podroz dalej. Zalezy mi na quasi komforcie psychicznym. Mysle ze damy sobie
                jakos rade. A jak z droga powrotna? Tez autobusy i pociagi sa jakos zgrane ze
                soba?
                • Gość: Imac Re: Autobus do RUMUNII IP: *.chello.pl 09.05.04, 14:08
                  Tego niestety nie wiem, bo zawsze wracalem pociagiem, a autobusem tylko raz.
                  Autobus odjezdza z Suczawy bardzo wczesnie rano (ok 3.30-4) i jest w Przemyslu
                  ok 13-14. Zeby kupic bilet trzeba miec paszport. Bilet mozna kupic tylko 15-30
                  minut przed odjazdem, nie ma mozliwosci wczesniejszej rezerwacji. Czy jest to
                  jakos skomunikowane z pociagami to niestety nie wiem. Moge tylko domyslac sie
                  ze tak, bo wsrod czekajacych na dworcu polakow bylo troche ludzi wracajacych ze
                  Stambulu :) Poza tym Suczawa jest calkiem ruchliwym dworcem :)
                  • hasmi Re: Autobus do RUMUNII 10.05.04, 08:28
                    wielkie dzieki imac
                    • rychu_z_przemysla Przy okazji wpadnij do Przemyśla!!! 10.05.04, 13:55

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka