Dodaj do ulubionych

Twierdza Przemyśl na liście UNESCO?

10.05.04, 15:06
Pojawił się pomysł wpisania na listę UNESCO twierdz z terenów całego
cesarstwa austriackiego. Polskę reprezentowałyby dwie twierdze: Przemyśl i
Kraków
miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,2062076.html
Obserwuj wątek
    • Gość: abl Re: Twierdza Przemyśl na liście UNESCO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.04, 21:51
      No tak Rychu - wiedziałem, ba - byłem pewny,że na forum Przemyśl o "twierdzy
      Przemyśl" nie pogadasz.Z paru różnych powodów, głownie dlatego,że dla
      przemyslaków temat fortów tak jak temat relacji z Ukraińcami jest zbyt
      wstydliwy by go ruszać!!! :-)
      pzdr
      • Gość: jądruś Re: Twierdza Przemyśl na liście UNESCO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 08:38
        Gdzie ta lista,dawać ją zaraz Twierdzę wpiszemy!!!
      • rychu_z_przemysla Re: Twierdza Przemyśl na liście UNESCO? 11.05.04, 11:23
        Gość portalu: abl napisał(a):

> No tak Rychu - wiedziałem, ba - byłem pewny,że na forum Przemyśl o "twierdzy
        > Przemyśl" nie pogadasz.Z paru różnych powodów, głownie dlatego,że dla
        > przemyslaków temat fortów tak jak temat relacji z Ukraińcami jest zbyt
        > wstydliwy by go ruszać!!! :-)
        > pzdr

Naprawdę? To dla nas temat tak wstydliwy? :)
        • piwo_nuklearne Re: Twierdza Przemyśl na liście UNESCO? 11.05.04, 11:53
          Rychu, wstydliwy - nie wstydliwy...
          Ale brak "pogadania" jest poniekąd Twoją zasługą. A właściwie zasługą Twojej
          sygnaturki :)
          Odrobinę znajomości socjotechniki pozwoliłoby Ci zorientować się, że nachalne
          lansowanie tematu przy każdej sposobności przynosi skutek odwrotny do
          zamierzonego. Już parę razy piwko starało się zwrócić Ci, w sposób żartobliwy,
          uwagę na to, ale Ty jesteś chyba żelbetonowy jak forty tej twierdzy.
          A efekt nachalności sam widzisz. Nie pogada na ten temat już z nikim na tym
          forum.

Mimo wszystko - pozdrowienia.
          • Gość: grypsio Re: Twierdza Przemyśl na liście UNESCO? IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 13:21
            jam osobliwie fort w Bolestraszycach lubił nawiedzać z uwagi na dogodne
            połączenie komunikacyjne rowerem
            • Gość: abl Re: Twierdza Przemyśl -perła między wieprzami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 19:53
              I co Rysiu - twierdza przemyśl - perła pomiędzy wieprzami ?????
              • rychu_z_przemysla Re: Twierdza Przemyśl -perła między wieprzami 11.05.04, 22:06
                Prosze nas przemyslakow nie obrazac
                Zazdroscicie nam twierdzy? :))))
                Dziekuje, ale z zasad socjotechniki dr Goebelsa jakos nie lubie korzystac...
                • angelshidetheirfaces Re: Twierdza Przemyśl a dr Goebels 12.05.04, 11:06
                  Rychu, zdaje się, że Piwko ma rację. Z(a)męczyłeś wszystkich i po prostu
                  zobojętnieli.
                  A co do zasad, z których ponoć nie lubisz korzystać...
                  czy aby na pewno mówisz jednym głosem?:)
                  Przecież upierdliwie... upsss... uporczywie:) stosujesz właśnie te zasady!
                  • rychu_z_przemysla Re: Twierdza Przemyśl a dr Goebels 14.05.04, 11:57
                    angelshidetheirfaces napisała:

> Rychu, zdaje się, że Piwko ma rację. Z(a)męczyłeś wszystkich i po prostu
                    > zobojętnieli.

Ale wszyscy juz wiedza o 1000 lat i o drugiej twierdzy... :))))

> A co do zasad, z których ponoć nie lubisz korzystać...
                    > czy aby na pewno mówisz jednym głosem?:)
                    > Przecież upierdliwie... upsss... uporczywie:) stosujesz właśnie te zasady!

Tak, wiem ze je stosuje chocbym nie chcial...
                • Gość: abl Re: Twierdza Przemyśl -perła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 17:05
                  Sorki rychu - nie było moją intencją obrażanie kogokolwiek, ot zachciało sie mi
                  podpinać pod przysłowie.A "gebelsowanie" jest mi obce
                  Pzdr
                  • rychu_z_przemysla Re: Twierdza Przemyśl -perła 14.05.04, 11:56
                    Gość portalu: abl napisał(a):

> Sorki rychu - nie było moją intencją obrażanie kogokolwiek, ot zachciało sie
                    mi
                    >
                    > podpinać pod przysłowie.A "gebelsowanie" jest mi obce
                    > Pzdr

OK :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka