Dodaj do ulubionych

Chore ceny za wynajem mieszkań w Przemyślu

IP: *.toya.net.pl 20.06.11, 11:32
DO wynajmujących-ludzie!!!czy wyście powariowali!!!ceny mieszkań wzrosły za wynajem prawie 100%!!!Od miesiąca szukam 2pokojowego mieszkania i ceny kształtują się na poziomie 900-1300zł.. Najlepsze jest to, że proponują mieszkania nieumeblowane, albo rozpadające się ze starości, z ogrzewaniem kaflowym, bez gazu..za normalne warunki trzeba wybulić jak w dużym mieście..czy kogoś na to stać?! obecnie płacę niecałe 700zł z rachunkami włącznie i wiem, że w takiej cenie już nie znajdę mieszkania..ale żeby za 900zł nie można było wynająć normalnego lokum to już zakrawa na kpinę!
Obserwuj wątek
    • Gość: o Re: Chore ceny za wynajem mieszkań w Przemyślu IP: *.tktelekom.pl 20.06.11, 12:00
      Kup mieszkanie na kredyt i wynajmij je komuś, ciekaw jestem ceny, no chyba że jesteś św. Mikołajem.
    • Gość: dark Chore ceny IP: *.aster.pl 20.06.11, 12:59
      A czy nie lepiej przy takich cenach kupić mieszkanie na kredyt ?
      • Gość: zaza Re: Chore ceny IP: *.toya.net.pl 20.06.11, 13:22
        Jestem w Przemyślu na kontrakcie więc kupno mieszkania odpada..ciekawe, że jeszcze pół roku temu, jak tu przyjechałam ceny były przyzwoite a tu nagle taki skok!!
        do pierwszego odpowiadającego- a od kiedy to na kupnie mieszkania i potem wynajmowaniu można dobrze zarobić? na pewno nikt w małym mieście nie wyciągnie za takie mieszkanie nawet najniższej pensji..Ale w Przemyslu ludzie zawzięli się na biznesowanie ..jeżeli wynajmujący chce zarobić min. 800zł na czysto na małym lokum to chyba ktoś tu się powinien puknąc w głowę...
        tym bardziej,że za ceną NIE IDZIE JAKOŚĆ, NIESTETY!
        • Gość: Cypis Re: Chore ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 13:36
          www.nieruchomosciprzemysl.pl/pl/szukaj/?propertyMode=2&propertyType=1&propertyPrice=0&propertyArea=0&localeDepart=1&localeCounty=1&localeCommune=0&localeCity=0
        • solist Re: Chore ceny 20.06.11, 14:59
          Napisz na maila co potrzebujesz to dam ci wycenę od znajomej, która chciałaby wynająć mieszkanie.
          • Gość: o Re: Chore ceny IP: *.tktelekom.pl 20.06.11, 17:57
            Jeśli utrzymanie 2 pokojowego mieszkania w Przemyślu kosztuje właściciela min. 700 zł, to jaki ma zysk wynajmując je w tej cenie? Sprawdź najtańsze czynsze, ceny mediów i wylicz te kokosy. A przy bandyckich lokatach nie ja jeden uważam, że najbezpieczniej jest kupować mieszkanie, pod warunkiem, że nie dopłaca się do jego wynajmu.
            • solist Re: Chore ceny 20.06.11, 22:56
              I tak jest. Czynsz w bloku+opłaty stałe daje kwotę ok. 400-600 zł. Do tego najemca musi sobie doliczyć media. A właściciel wynajmie za darmo? A czy to filantropia?
              • Gość: o Re: Chore ceny IP: *.toya.net.pl 21.06.11, 08:38
                o czym Wy mówicie? u nas w bloku, 2 pokoje, czynsz to 280zł w tym już woda i ogrzewanie,jeżeli nie przekroczymy danego limitu. Płacimy 580 facetowi za wynajem i resztę rachunków oczywiście we własnym zakresie. Czynsz plus koszty stałe 600zl?(rozumiem, że nie chodzi o rachunki typu prąd, gaz to opłaca przecież najemca a nie właściciel) jakim cudem taka kwota? a może ceny skoczyły bo podnieśli czynsz?- u nas o całe 8 zł....
    • Gość: obcy Re: Chore ceny za wynajem mieszkań w Przemyślu IP: *.alfaks.com 21.06.11, 23:21
      Doskonale Cię rozumie bo też wynajmowałem mieszkanie. Niestety mieszkania do wynajęcia z ogłoszenia to mega dziadostwo za ciężkie pieniądze. Ci ludzie po prostu z tego żyją. Nie zależy im na lokalu, w którym często są gołe, brudne ściany, ewentualnie meble i sprzęt AGD sprzed 20 lat. W swoim „biznesie” zazwyczaj żerują na beznadziejnej sytuacji mieszkaniowej wynajmujących, przypartych do muru przez życie. Nigdy nie ma się pewności, czy plama na ścianie, rysa na umywalce, itp. (będące już wcześniej) nie będą pretekstem do uwalenia kilku stów z kaucji.
      Mieszkania do wynajmu szuka się wśród znajomych (ludzi, którym bardziej zależy aby ktoś odpowiedzialny zaopiekował się ich mieszkaniem, niż na zarobku z wynajmu). Wówczas opłata za wynajem jest przyzwoita bo priorytety osoby, która oddaje je pod wynajem są inne.
      Niestety powyższe problemy często wynikają z faktu, że tak samo trudno jest znaleźć osobę, która chce oddać uczciwie swoje mieszkanie pod opiekę, jak i osobę, która odpowiedzialnie się nim zajmie.
      • Gość: pewe Re: Chore ceny za wynajem mieszkań w Przemyślu IP: *.przemysl.hypnet.pl 22.06.11, 09:26
        Prawda jest taka - ceny skoczyły bo brakuje mieszkań. Są wynajęte firmom budującym obwodnicę, autostradę, wcześniej galerię. Firmy nie szczypią się i płacą ile im powiedzą. Stąd znaczny wzrost cen, który po zakończeniu ważnych inwestycji wyhamuje lub nawet się cofnie. No chyba, że dzięki inwestycjom miasto nabierze zawrotnego tempa rozwoju gospodarczego.
        • Gość: gość Re: Chore ceny za wynajem mieszkań w Przemyślu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 10:18
          Ja wynajęłam mieszkanie fajnym ludziom biorę 860zł i moich lokatorów nic nie obchodzi.Sama robię wszystkie opłaty.Dodam że mieszkanie jest w bloku w pełni umeblowane.Uważam że warto czasami wziąść mniej za wynajem ,niż samemu utrzymywać mieszkanie w którym się nie mieszka. nigdy też nie pobierałam kaucji za mieszkanie bo wiadomo że jak się coś używa to się niszczy
      • solist Re: Chore ceny za wynajem mieszkań w Przemyślu 22.06.11, 12:02
        Jak czytam te pierdoły to mi sie płakać chce. Ja za czynsz (bez wody, prądu, ale z gazem ryczałtowanym) płacę 500 zł w spółdzielni jako właściciel. Do tego dolicz sobie prąd, wodę i wychodzi 650 zl miesięcznie. Zatem za ile mam wynająć mieszkanie? 500 czy może pasowałoby zarobić?
        • Gość: gosc Re: Chore ceny za wynajem mieszkań w Przemyślu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 12:21
          Panie Solist ja za mieszkanie płacę 300zł do tego woda i prad mieszkanie ma ponad 40 m jeszcze raz powtarzam .....ze warto wynająć za mniejsze pieniądze niż samemu opłacać nie zamieszkałe mieszkanie.
          • solist Re: Chore ceny za wynajem mieszkań w Przemyślu 22.06.11, 13:58
            za 40 m2 może i tyle płacisz. Czyli wg ciebie ile należy zarabiać na najmie mieszkania?
        • Gość: zaza Re: Chore ceny za wynajem mieszkań w Przemyślu IP: *.toya.net.pl 27.06.11, 08:01
          Solist a może napisz jak duże jest mieszkanie? Wiadomo, że czynsz zależy też od powierzchni. Jak masz mieszkanie 70-80m to inna bajka. Nie porównuj cen mieszkania 2 i 4, 5 pokojowego..my mówimy o mieszkanku właśnie do 40m.
          Poza tym spójrz na dział "szukam do wynajęcia" w ogloszeniach przemyskich..chyba nie tylko ja uważam, że mieszkania są za drogie..

Ale żeby nie było tak ponuro na koniec dobra wiadomość- znalazłam duże mieszkanko na wsi pod Przemyślem(3km do centrum) za 450zł plus opłaty:))))
          • Gość: licznik Re: Chore ceny za wynajem mieszkań w Przemyślu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 10:16
            Zaza! Trzy kilometry od centrum, w którą stronę byś nie spojrzała, ciągle jesteś w granicach administracyjnych m. Przemyśla. Chyba, że jakś wioska jest dosłownie "pod Przemyślem"!
            • Gość: zaza Re: Chore ceny za wynajem mieszkań w Przemyślu IP: *.toya.net.pl 27.06.11, 13:31
              O rany ale jesteś dokładny:) sprawdziłam właśnie i w nawigacji pokazuje dokładnie 3,7km..od wioski do Przemyśla..W sumie, kilometr w jedną czy w drugą dla mnie nie ma znaczenia..mam auto. za to 500zł już ma:))
              • Gość: licznik Re: Chore ceny za wynajem mieszkań w Przemyślu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 14:34
                Do Przemyśla, czy do centrum przemyśla?! Przy takim podejściu 500 zeta w tą, czy w tamtą....
                • Gość: zaza Re: Chore ceny za wynajem mieszkań w Przemyślu IP: *.toya.net.pl 27.06.11, 16:20
                  dokładnie do przystanku na ulicy Jagiellońskiej. Wszystkie autobusy zahaczają o ten "punkt centralny", więc przynajmniej dla mzk to centrum...:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka